Juventus má náhradu za de Ligta, z Turína získal Bremera

20.07.2022, 21:24
Aktuality
Juventus před několika dny prodal Matthijse de Ligta do Bayernu Mnichov, poměrně rychle se mu za něj však povedlo získat náhradu. Dnes definitivně potvrdil příchod Gleisona Bremera, jenž se stěhuje jen o pár kilometrů. Dosud totiž oblékal dres turínského FC.

Brazilský obránce do Itálie zamířil v roce 2018, kdy jej Toro získali z Atlética Mineiro. Po úvodní zahřívací sezoně se stal důležitou součástí základní sestavy a během posledních tří let nastoupil do více než stovky zápasů, ve kterých i ze své pozice stopera vstřelil třináct branek a na dalších pět nahrál.

Evropské poháry si na turínském Stadio Olimpico sice nezahrál, vysloužil si však cenu za nejlepšího obránce Serie A v uplynulé sezoně a tím také pozornost velkých klubů. Interu jej nakonec vyfouknul Juventus, který za něj údajně zaplatí částku 50 milionů eur včetně bonusů. Stará dáma si pětadvacetiletého Brazilce zavázala smlouvou do roku 2027 v celkové hodnotě šplhající až k 25 milionům eur.

Čtvrtý klub uplynulého ročníku v Bremerovi získal čtvrtou posilu tohoto léta. Jako volní hráči již dorazili Paul Pogba s Angelem Di Maríou, z Janova pak byl vykoupen talentovaný obránce Andrea Cambiaso.

Autor: Martin Vejdělek / juventus.com, football-italia.net

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele