Jurásek po prohře v Albánii: Chytil hrál ramenem, druhá žlutá byla nesmyslná

13.10.2023, 11:42
Aktuality
David Jurásek (© AFP)

Obránce David Jurásek po vysoké porážce Česka 0:3 v Albánii v kvalifikaci mistrovství Evropy nerozuměl vyloučení spoluhráče Mojmíra Chytila za údajnou hru rukou. Krajní bek Benfiky Lisabon v rozhovoru s novináři označil druhou žlutou a červenou kartu pro slávistického útočníka za nesmyslnou.

Hosté sice ve 40. minutě v Tiraně dotlačili míč za čáru, nizozemští sudí ale usoudili, že Chytil zahrál úmyslně rukou, branku na 1:1 neuznali a hlavní rozhodčí Danny Makkelie navrch českého útočníka po druhé žluté kartě vyloučil.

"Mojma (Chytil) říkal, že hrál ramenem, rozhodčí to vyhodnotil jako ruku. Ještě dal podle mě nesmyslnou žlutou kartou. Ale to se může ve fotbale stát," uvedl Jurásek, který se do sestavy národního týmu vrátil po zranění.

Připustil, že Chytilovo vyloučení utkání ovlivnilo. "Určitě to nějaký důvod je. Ale bylo dost času, abychom s tím něco udělali. Myslím, že jsme byli dobří na balonu, celkem se nám dařilo se tam dostávat, ale prostě jsme si nevytvořili takovou šanci, která by nás přivedla ke gólu," mínil Jurásek.

"Určitě jsme se s tím nesmířili. Co bylo v šatně, zůstane tam. Ale šli jsme na hřiště do druhého poločasu s tím, že to otočíme," přidal bývalý hráč Slavie nebo Mladé Boleslavi.

Oslabení hosté ztrátu nedotáhli, navíc po změně stran ještě dvakrát inkasovali po trefách Taulanta Seferiho. "Museli jsme to víc otevřít, protože jsme nechtěli prohrát 1:0. Bohužel soupeř zazlobil z brejků. Povedlo se jim to víc než nám. Budeme se snažit to v dalších zápasech napravit," prohlásil Jurásek.

Podle něj české mužstvo tolik nerozhodilo, že prohrávalo už od deváté minuty, kdy se prosadil Jasir Asani střelou z dálky. "My jsme dobývali od začátku i před tím gólem. Na tom se vůbec nic nezměnilo, akorát vedli 1:0 de facto od začátku," řekl třiadvacetiletý obránce.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se ve skupině E po pátém z osmi kol propadli na nepostupové třetí místo. Na druhé Polsko ztrácejí bod a na vedoucí Albánce už pět. Oba soupeři ale odehráli o zápas více než Češi, který v neděli v Plzni přivítají poslednímu celek tabulky Faerské ostrovy. "Komplikace je to určitě, ale furt si myslím, že máme na to, abychom to zvládli a dostali se na Euro," dodal Jurásek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
pobody's nerfect

Jurasek by se měl soustředit zejména na sebe. Tak špatný výkon se nevidí každý den

Reagovat
Maras5

Špatný byl. Ale to byla spíš chyba trenéra. Vůbec neměl hrát od začátku. Vždyť byl dlouho mimo s tím kotníkem. Začal hrát teprve tak nějak před týdnem.

Šilhavého chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele