Je jasné, že se moje pozice bude řešit, uvědomuje si Šilhavý po Albánii

13.10.2023, 09:50
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Trenérovi české reprezentace Jaroslavu Šilhavému je jasné, že po vysoké porážce 0:3 v Albánii v klíčovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy se bude řešit jeho pozice. Bezprostředně po zápase v Tiraně nerezignoval a uvedl, že chce mužstvo co nejlépe připravit na nedělní druhý duel říjnového programu doma v Plzni proti Faerským ostrovům. Na tiskové konferenci také řekl, že nad účastí pouze v baráži o šampionát nepřemýšlí, neboť jeho svěřenci stále mají situaci ve skupině ve svých rukách.

"Rezignace? Samozřejmě se to (moje pozice) bude řešit, to je jasné. Nicméně mou povinností je teď připravit tým na neděli, což je krátká doba. S čím přijde vedení, to nevím," prohlásil Šilhavý.

Jeho svěřenci v Albánii inkasovali hned v deváté minutě, poté byl před pauzou vyloučen český útočník Mojmír Chytil a domácí v přesilovce po změně stran ještě dvakrát skórovali. "Samozřejmě prohra 0:3 je špatný výsledek. Nesu to špatně. Vždy se potom taky kouká na to, jaký byl vývoj a tak dále. Nechci se vymlouvat na to vyloučení, ale když hrajete poločas o deseti, tak se to někdy projeví," podotkl Šilhavý.

Smlouvu u mužstva má do konce kvalifikace, v případě postupu by se automaticky prodloužila i na závěrečný turnaj. Český tým z třetího místa ve skupině ztrácí bod na druhé Polsko a pět bodů na vedoucí Albánii. Oba soupeři ale odehráli o utkání více. Na šampionát do Německa postoupí první dva celky z každé skupiny, národní mužstvo od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechybělo.

"Pořád je to těžké (situace ve skupině), ale pořád to máme ve svých rukách. Teď máme doma Faerské ostrovy, pak se jede do Polska. Je to stále o nás a o tom, jestli v těch zápasech uspějeme," prohlásil Šilhavý.

Pokud by český tým neskončil do druhého místa, neměla by ho minout účast v play off. V něm se o zbylá tři místa na závěrečném turnaji podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci.

"Musím přiznat, že o baráži nepřemýšlíme. V tuto chvíli pořád máme v hlavě uplynulý zápas. Teprve teď přijdou počty a tak dále. Ale vždy je to pak o tom, co předvedete na hřišti," konstatoval Šilhavý.

Autor: ČTK

Komentáře (66)

Přidat komentář
Largo

Tak aspoň Šilhavý ty podcasty poslouchá

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
jsemdement

Klíčky a fič.

Reagovat
John Obi Mikel

Prý Ivan Hašek

Reagovat
dontcallmeandre

Mě by se líbil Svědík.

Reagovat
Mass

Svědíka mám na koulích, když slyšim o Haškovi.

Reagovat
Largo

Tím bych se moc nechlubil...

Reagovat
Salfovic

To máš dobrý, já si je rovnou drtím.

Reagovat
fabec1222

Z bláta do hovna.

Reagovat
Pablos

spíš z hovna do bláta... ale i tak no

Reagovat
Selänne

Kdy bylo naposledy vidět, že hra měla nějaký rukopis? Nebylo to naposledy na jaře 2021 proti Belgii a Walesu? Od začátku EURA už je to vyloženě boj o výsledky. Přitom tenkrát jsme se opravdu snažili o vysoký presink a důraznou hru založenou na fyzický připravenosti, ale i tohle dlouhodobě v týmu nevidíme. Strach o výsledek to přebil. Liga Národů byla objektivně herně fakt průser, protože tam chyběla hlavně odvaha, což jde samozřejmě za trenérem. Od baráže na MS zase experimentuje s prazvláštním rozestavením, který se teď snažíme okopírovat od pražských S. Další věcí je, že dost často hrají hráči mimo svoje pozice (Kuchta, Provod, Jurečka, Barák v Moldavsku atd.). Pravda je taková, že v našem týmu momentálně nefunguje téměř nic. V takovým momentě se musíš mít o něco opřít, ale i na samotných hráčích jde vidět, že už tomu nevěří. Změna trenéra musí příští týden přijít. A pokud by byl Fousek prozíravej, měl by zkusit oslovit Tvrdíka s prosíkem, ať Trpišovský s jeho crew odkoučují poslední dva zápasy. Třeba ho to chytne, kdo ví. Hlavně ne, prosím, žádnýho Haška, který naposledy trénoval 16 let zpátky.

Reagovat
Pablos

Jako více méně souhlas... ale teda LN ty dva první zápasy byly taky s rukopisem ještě. Paradoxně zlom přišel s Portugalskem... od té doby se to veze.

Reagovat
Pablos

pak tedy jedna vlašťovka Polsko doma ještě. Strašný prostě.

Reagovat
Selänne

Hlavně venkovní zápasy jsou dlouhodobě katastrofální.

Reagovat
Pablos

jj po Albánii doma jsem to tu vypisoval tu jeho bilanci (včetně před Eurem, kde jsme prohráli i v Kosovu a Bulharsku), že si nedělám vůbec žádný iluze, když jsme se dostali do situace, že musíme vyhrát venkovní zápas (Albánie, Polsko). Hrůza.

Reagovat
Selänne

Venkovní zápasy pod JŠ:

LN 2018

✔SVK

X Ukrajina

Kval. ME 20

X Anglie

X Kosovo

✔Černá Hora

X Bulharsko

LN 20

✔Slovensko

✔Izrael

X Skotsko

K. MS 22

✔Estonsko

X Wales

X Belgie

✔Bělorusko

X Švédsko

LN 22

X Portugalsko

X Španělsko

X Švýcarsko

K. ME 24

= Moldavsko

✔Faery

X Albánie

Reagovat
Selänne

A to se proti Estonsku a Bělorusku hrálo na cizích hřištích bez diváků

Reagovat
Salfovic

Proč se nehrálo v Estonsku ?

Reagovat
Selänne

Covid

Reagovat
Salfovic

Tak to bych chápal bez diváků, ale proč ne doma. I když v tom tehdejším chaosu.

Reagovat
Selänne

Na tehdejší době toho moc k pochopení není.

Reagovat
Pablos

však byly zóny kam si mohl kam né vycestovat... prostě by tě do Estonska nemohl nebo bys ta, musel do karantnény a podobné hovna... zase tak dlouho zpět to není ta doba na úplné vytěsnění

Reagovat
Pablos

píče píšu jak tatar už

Reagovat
Pablos

jen tedy Skotsko trénoval Holoubek

Reagovat
Selänne

Holas trénoval domácí zápas, venkovní měl na starost Chytrý. Ale už normálně pod hlavičkou Jardy.

Reagovat
Pablos

Aha. Tak v tom připadě Ukrajina byla jeste pod Jarolímem

Reagovat
lampas

Jarolím odtrénoval s nimi domácí zápas. Pak dostal bůra v Rusku a Berbr ho cestou domů vyhodil.

Reagovat
Pablos

Zápas s Ruskem byl po Ukrajině venku. Pak začal Šilhavý až dvojzápasem Ukrajina doma, přátelák Polsko venku.

Reagovat
Pablos

* nic jsem nenapsal a ten dvojzápas taky nesouhlasí

Reagovat
Selänne

Reagovat
Pablos

Omlouvám se, je to tak... prohodil jsem venku/doma v paměti... a ted i koukám, že se vtěsnalo Slovensko na které jsem taky zapomněl, že to bylo asi jeho první odtrénování.

Reagovat
doshcz

Reagovat
deiw

Souhlas. Že se nepoustoupilo na MS jsem nějak bral, tehdy jsme fakt objektivně neměli ve srovnání s Walesem nebo Švédskem o nic lepší hráče, přitom herně mi to jako průser nepřišlo. Stejně tak rozumím tomu že se vypadlo áčkové skupiny. Ale tahle kvalifikace je velký špatný. V podstatě se porazilo jen Polsko (kde bylo rozhodnuto během dvou minut) a Faery . Černý jedinej fotbalovej hraje až teď, kdy je střídán v 60 minutě Místo toho neustálý prosazování Kuchty, klidně i na křídlo. Chytil klidně a´t s náro´dákem jezdí, ale fakt to není hráč do základu, zvláš´t když je na lávce Čvančara, Hložek, nebo Lingr. Potřebujeme oživit hru, na plac přijde Provod. Prostě vše špatně. A děsí mě když čtu že, by to měl vzít Hašek. Ale nepřekvapuje.

Reagovat
mayday

Potřebujeme oživit hru, na plac přijde Provod. To vystihuje všechno do písmene, to je neuvěřitelný, jak jsou ti lidí nekompetentní a úplně mimo realitu.

Reagovat
romeo351

Zrovna tohle ti tak leží v hlavě? Naopak dá se říci, že celkem pochopitelný krok vzhledem k nominaci

Reagovat
Laliga

Naposledy za Brücknera.

Reagovat
Kang & Kodos

Hašek je top no. Jedinej, kdo ho furt někam tlačí, jsou štamgasti z Kozlovny a kuřbuřti Máry Víta, protože je to OSOBNOST. Že měl kdysi dávno úspěchy se Spartou a ve Francii, to mu taky nikdo nebere. Ale reálně už o něj nikdo nestojí ani mezi velbloudama, za posledních šest let něco málo odkoučoval akorát v poloamatérský repre. Ani jako záskok. O stálým fleku ani nemluvě. Ale na svazu, kde má hlavní slovo ohledně kouče Erich Brabec, bych se nedivil

Reagovat
Salfovic

Brabec má na svazu nějakou funkci ?

Reagovat
Salfovic

Ty krávo, on je vážně technickej ředitel svazu, no to mě poser

Reagovat
ACSeRw!n

neni nahodou nejakej manazer zensky repre ? nebo to uz takhle rychle povysil ? monty.. ?

Reagovat
monty25

"Brabce dnes jmenoval na svém zasedání výkonný výbor FAČR, měl by podepsat smlouvu do roku 2026. Nový technický ředitel zároveň skončí ve funkci vedoucího úseku ženského fotbalu, kterou zastával od úvodu roku."

https://www.eurofotbal.cz/clanky/brabec-si-vyslouzil-duveru-pokracuje-jako-technicky-reditel-facr-649565/

Reagovat
ACSeRw!n

tak to je slusny no.. ten neztraci cas a tobe diky

Reagovat
Selänne

Se prvně mrkni, kdo o tom bude hlasovat... Šádek, Svoboda, Fousek atd.

Reagovat
romeo351

Prdel je, že Šádkovi zrovna věřím, že je z těchto jmen nejkompetentnější - i když bude mít jasný záběr na Plzeňskou kliku

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Csaplárova past

Vytáhněte už všichni ty hlavy z prdele. X trenérů za 15 let a pořád se řeší ten stejný problém. Začněte řešit konečně mládež a třeba nebude nutné mluvit pořád jen o trenérech.

Reagovat
Pablos

ta se snad musí řešit paralerně... a já doufám, že se dávno řeší líp, než dřív.

Reagovat
fabec1222

Hlavně se musíš řešit management. Je třeba tam dosadit někoho kompetentního, kdo není komplet zkorumpovanej, netouží po funkcích a nenechá si do všeho kecat agenty

Reagovat
Csaplárova past

Dal bych tam tedy Babise. Krizovy menezer, ktery to nebude delat pro penize. Dosadi tam odborniky a EURO 2040 je nase

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bakary3

Tyvole .. Alenka místo pesira na lavici, to ne

Reagovat
kovi610

3.10.2023 16:11

"Šilhavcovi tlačovky se už pár dní vedou ve stylu že všechny, včetně fandu i médií už připravuje na to že s Albánii zcela jednoznačně prohrajeme..."

Reagovat
GrimeBaller98

Jeduuuu , tak uz jed doprdele a vem si vsechny svoje slavisticky kamarady

Reagovat
dondinho

Jak dlouho ještě budou po každé ztrátě tvrdit, že to máme ve svých rukou? Poláky musíme venku bezpodmínečně porazit, jinak pápá EURO (Poláci už mají pak doma jen Moldavsko) - a oni nás podruhé už nepodcení + po výměně trenéra teď začali vítězstvím takže ve 3 body nevěřím.

Reagovat
Salfovic

Už se mi po tom ,,mít to ve svých rukách´´ stýskalo, v diskusích o loňské PL jsem si na tom vyčetl závislost.

Reagovat
mistr129

Vždyť nám v Polsku stačí remíza na 99 %

Reagovat
mayday

Samozřejmě stačí v Polsku jakkoliv ukopat bod.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Dokud tu budou lidi, kteří nedokážou napočítat do tří jako ty..

Reagovat
pobody's nerfect

Vrchol alibismu. Když má možnost aspoň cestne rezignovat, drží se fleku jak hovno košile.

Reagovat
JohnnyBravo

Jedu, jedu, říkám já jedu

Reagovat
Pablos

to byl jeho polibek

Reagovat
srandamač

Fantomas tu kdysi psal, že ideální trenér pro repre je David Horejš...ale nikde jsem o něm nečetl ani zmínku.

Reagovat
John Obi Mikel

Protože mezitim shořel jak papír v Jablonci.

Reagovat
ian.rush

Frantu Straku.... na 2 zápasy v suchým triku

Reagovat
romeo351

Však ať to dokoučuje… na to euro se beztak i tak dostanem a tam nastane v lepším případě šeď a bída (vždyť i to zveličované minulé euro bylo „úspěšné” s trochou nadsázky jen díky Schickovi a rudé proti Holanďanům). Svaz a naši bývalí internacionálové - chlapci od hospodského kulatého stolu si třeba aspoň konečně uvědomí a procitnou z té jejich „hlavně nikoho nenasrat, to by se v Anglii nestalo a český srdíčko” letargie a začne se nějak (jakkoliv) soustavně pracovat, mít nějakou vizi, plán, projekt

Jo a doufám, že je Trpiš v každým případě pošle do hajzlu. To už ať si to radši převezme Hašek (jedno kterej) a tahle rozblácená kaluž s nádechem falešnýho optimismu bude pokračovat hezky dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele