Júlio César se vrátil do Flamenga, za tři měsíce s fotbalem skončí

30.01.2018, 14:07
Aktuality
Poslední tři měsíce aktivní kariéry před sebou má Júlio César. Již osmatřicetiletý brazilský brankář vyrostl v mládežnické akademii Flamenga a v tomto klubu rovněž začal s velkým fotbalem. Nyní se do jihoamerického celku vrátil, aby se mu během tří měsíců odměnil a následně pověsil rukavice na hřebík...

"Jsem šťastný, že se mohu vrátit. Chci být šampionem a báječnou kariéru zakončit v dresu tohoto klubu, Flamengu to dlužím. Měl jsem nabídky i z jiných klubů, ale kariéru jsem chtěl zakončit zde," sdělil spokojený César.

César patřil do kádru brazilské reprezentace a v průběhu kariéry chytal i za Inter Milán a Benficu, s níž se rozloučil koncem listopadu. Vedle toho oblékal dresy Chieva Verona, Toronta a QPR.

"Rád bych poděkoval prezidentovi a Rodrigovi Caetanovi, který tento tříměsíční projekt přijal. Pokud se dostanu na hřiště, pokusím se pomoci, ale jedná se o projekt vedoucí k ukončení mojí kariéry. Neexistuje šance, že bych kontrakt ještě prodloužil. Budu se chovat jako profesionál a sním o tom, že kariéru zakončím ziskem trofeje," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednu dobu byl můj nejoblíbenější brankář

Reagovat
Mercury

Vždycky se mi vybaví ten neuvěřitelný zákrok proti Messimu.... skvělý brankář

Reagovat
Inter Eterno Amore

najlepší zákrok jeho kariéry

Reagovat
off-olda

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
Hany45

Reagovat
smazaný uživatel

Je tady nějaký fanoušek Interu, který by dokázal objektivně říct, jestli byl lepší César a nebo Handanovič? Italskou ligu nesleduju, ale vím, že Handanovič je dlouhodobě, jeden z nejlepších gólmanů v Serii A.

Reagovat
Pipo123

Tam to je bez diskusií, určite Julio, tie reflexy mal neskutočné a chytal proti najlepším v LM, navyše vedel zdrbať obranu, to Handanovič za tie roky povedal asi tak 5 slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha díky, právě jsem myslel, že je to tak nastejno, protože občas si pročtu Italskou sekci a vidím na Handu jen samé slova chvály.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to spíš celkovou degradací, takže i co bylo kdysi průměrné je nyní prvotřídní. César jednoznačně lepší. Mě utkvěl střípek z Copy America, jak chytal v 25 letech za Brazílii a polský komentátor na TVP ho představil jako mlodziutkigo bramkarza, jako by to bylo včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Julio César x Dida?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říci, kdo byl lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě celkově César, možná jednu dobu byl Dida vnímán jako největší hvězda brazilských brankářů, ale byť z hlediska klubové příslušnosti patřil historicky k nejúspěšnějším, daleko lepší byli ti z Brazílie, nebo třeba Tafarel z Galatasaraye.

Reagovat
AC.Milan

Těžká otázka... celkově asi César. Dida začal pořádně něco chytat až ve 30 a ta fazona mu také vydržela chvíli 2003-2006 pak už šel dolu. Taky dokázal chytit co by nedokázal ani Oblak s Neuerem dohromady a pak pustit pomalu gól z půlky...Jsem zvedavej jak teď Ederson a Alisson mají podle mě nakročeno daleko lip než Dida a César.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbil na nějakém zápase Copy America Jefferson z brazilské ligy, byť ten už má nejlepší roky za sebou, ale byl neuvěřitelně mrštný, přitom mu už bylo 33 let. Myslím, že César i Dida chytali v době velkých fotbalistů, myslím že jsou lepší než budou oba jmenovaní. S tím porovnáním Césara a Didy jsi to vystihl na jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

Desne me nasralo kdyz vystrnadil z jednicky Tolda

Reagovat
rel7

To me tenkrát taky ale Toldo v té době uz nebyl taková jistota a nebyl nejmladší, koupě JC se pro Inter nakonec ukazala jako loterie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele