Jordi Cruijff naváže na otce, poprvé se stává hlavním koučem

14.06.2017, 11:47
Aktuality
Po dlouhých pěti letech ve funkci výkonného ředitele se bývalý záložník Barcelony či Espanyolu Jordi Cruijff posouvá v rámci hierarchie Maccabi Tel-Aviv na jinou pozici - konkrétně na tu trenérskou. Ve 43 letech se tak začne učit řemeslu, které tak skvěle ovládal jeho otec Johan...

Jordi Cruijff se do Izraele uchýlil z kyperské Larnaky, kde vykonával pozici sportovního ředitele, v dubnu 2012 a Maccabi Tel-Aviv pod jeho dohledem zažilo strmý vzestup. Tápající klub okamžitě ukončil desetileté čekání na titul a v sezoně 2014/15 se stal prvním celkem v historii, který získal domácí treble.

V dubnu 2015 Jordi Cruijff obnovil svůj závazek k Maccabi i přes zájem z Anglie či Německa, aby si vzápětí mužstvo z Tel-Avivu po jedenácti letech zajistilo vstupenku do skupinové fáze Ligy mistrů. Uplynulá sezona, v níž Maccabi nezískalo jedinou trofej, si však žádala razantní změnu.

Účastník Eura 1996 se tak ujme kormidla izraelského vicemistra a neúspěšného finalisty národního poháru, aby se nad ním v pozici výkonného ředitele ocitl Angličan Ben Mansford. Vystudovaný právník naposledy stejnou roli zastával v Leedsu, přičemž dříve zažil úspěšné období v čele Barnsley.

Autor: Tomáš Daníček / maccabi-tlv.co.il/en

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: řeší se někde ten barák v Londýně? Celkem maras, několik lidí prý raději vyskočilo z okna. Se mi vybavily ty záběry z 9/11.

Reagovat
Y.N.W.A

ne, vůbec nikde se to neřeší

Reagovat
smazaný uživatel

PYRO NENI ZLOČIN!

Reagovat
Pipo123

Ľudia čo boli hore asi nemali moc šancu prežiť, veď horela snad každá miestnosť

Reagovat
smazaný uživatel

Britsky kalifat je pravek. z vynimkou LFC a Spurs tam je vsetko na hovno.

Reagovat
Y.N.W.A

má to těžký, chlapec slavnýho hráče a úspěšnýho trenéra... přeju mu, ať se v týhle nový roly potatí víc!

Reagovat
H.N.T.

OT: https://m.youtube.com/watch?v=YcWvqfiA-Yc

Od 1:12 Marpo, beat prod. by Tomio Okvmvra

Reagovat
Lifted

Reagovat
Black Jagir

o její inteligenci jsem si udělal obrázek v DVTV

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt síla

Reagovat
Han střelil první

Je to psycho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele