Joe Cole se dohodl na smlouvě s Liverpoolem

19.07.2010, 15:46
Aktuality
Joe Cole by se měl brzy stát fotbalistou Liverpoolu. Anglický reprezentant se s vedením Reds domluvil na podmínkách smlouvy a během následujících dvou dnů podstoupí zdravotní testy. Poté by měl podepsat čtyřletý kontrakt.

O budoucnosti Colea se spekulovalo prakticky celou minulou sezonu. Záložník se s vedením Chelsea nedohodl na novém kontraktu a po sezoně se z něj stal volný hráč. Zájem o jeho služby měl také Tottenham nebo Arsenal. 28letý středopolař však před těmito kluby upřednostnil Liverpool, přestože tým nebude v následující sezoně hrát Ligu mistrů.

Cole v minulé sezoně nastoupil kvůli zranění kolena v základní sestavě pouze ve 14 ligových zápasech, ovšem stihl se uzdravit do začátku světového šampionátu. V JAR dostal nicméně příležitost jen ve dvou duelech jako náhradník, Anglie navíc vypadla už v osmifinále. Bývalý hráč West Hamu United má na kontě 56 reprezentačních zápasů a deset vstřelených gólů.

Pokud vše dopadne podle předpokladů, jedná se o doposud největší letošní přestup v rámci Premier League. Nový manažer Liverpoolu Roy Hodgson by navíc rád udržel dvě největší hvězdy Fernanda Torrese a Stevena Gerrarda. Již dříve klub naopak opustil izraelský záložník Yossi Benayoun. Ten odešel právě do Chelsea.

Autor: Pavel Mašlaň / football365.com, čtk

Komentáře (443)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele