Jednadvacítka zahájila nový cyklus vítězně, v přípravě porazila Slovensko

07.09.2023, 20:42
Komentáře a souhrny

Čeští fotbalisté do 21 let vyhráli v přípravném utkání doma nad Slovenskem 2:0. "Lvíčata" rozhodla zápas v Uherském Hradišti po změně stran, kdy se trefili střídající nováčci David Tkáč a Christophe Kabongo. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka zvládli úvodní duel nového cyklu a vítězně se naladili na úterní vstup do kvalifikace mistrovství Evropy v Reykjavíku proti Islandu.

V první půli se hrál poměrně vyrovnaný zápas. V úvodu minul Jurásek, na druhé straně po půlhodině zahrozil Čerepkai, jehož hlavičku zlikvidoval brankář Horníček, jeden z nováčků v jednadvacítce. Pak znovu neuspěl agilní slávista Jurásek.

Trenér Suchopárek po poločase provedl hned osm střídání najednou a jeho svěřenci po změně stran výrazně přidali. Ve 47. minutě otevřeli skóre, když na zadní tyči doklepl tečovaný centr zblízka do sítě Tkáč a mohl se radovat z premiérového gólu za jednadvacítku.

V 64. minutě přidal favorit pojistku. Kabongo sice při kličce ve vápně mírně podklouzl, ale situaci ustál a prostřelil brankáře. I záložník s částečně konžskými kořeny, který aktuálně působí ve slovenské Podbrezové, se při premiéře dočkal prvního gólu za "Lvíčata". V 84. minutě ještě Fila napálil břevno.

Suchopárek byl s výkonem týmu v souboji bývalých federálních partnerů poměrně spokojen. "Bylo to premiérové utkání (v novém cyklu), v některé fázi to bylo hodně vidět při součinnosti. V prvním poločase nebylo z naší strany moc přesnosti, kombinace ani pohybu bez míče. Do druhého poločasu jsme vyměnili většinu hráčů, jak jsme si naplánovali. Hned po první povedené akci jsme se dostali do vedení. Hráči nabyli sebevědomí a přidali jsme druhou branku," řekl na tiskové konferenci.

"V závěru jsme utkání měli pod kontrolou. Jsem spokojený. Bylo jasné, že si v prvním zápase vše hned nesedne. Ale ukázalo nám to spoustu věcí, které jsme chtěli vidět. Klukům v kabině jsem říkal, že tady není žádná daná základní jedenáctka. Bude hrát ten, kdo bude mít formu," doplnil bývalý reprezentační obránce.

Česká jednadvacítka porazila stejně staré Slováky potřetí za sebou. Soupeř na rozdíl od Suchopárkových svěřenců nemusí hrát aktuální evropskou kvalifikaci, neboť je pořadatelem závěrečného turnaje v roce 2025.

Přípravné utkání reprezentantů do 21 let v Uherském Hradišti:

Česko - Slovensko 2:0 (0:0)

Branky: 47. Tkáč, 64. Kapongo.

Sestava Česka: Horníček - Vitík (46. Černák), Chaloupek (46. Endl), Vydra (46. Halinský) - Labík (46. Kaštánek), Křišťan, Boháč (46. Tkáč), Suchomel - Jurásek (46. Vecheta), Ambros (46. Kabongo, 86. Karabec) - Sejk (46. Fila). Trenér: Suchopárek.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
772jozef

Slovensko by porazila aj 18stka

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Roberto Baggio

Reagovat
Kuba94

Kdo to je ten Kabongo?

Reagovat
Antijazvec

Afro-čech.

Reagovat
Remt

To by se Švancarovi nelíbilo

Reagovat
Kuba94

Kaj ten se tu vzal ?

Reagovat
Shevchenko

Otec Konžan matka Češka.

Reagovat
Hasan Šáš

Otec Slovák matka Češka

Reagovat
doshcz

nejlepsi jak ze Sejka udelal kapitana a pak ti tam Kabongo, Fila a Vecheta vypadaj vsichni lip.. to budem sledovat Sejka celou kvaldu v zakladu jak pred tim Kaloce

Reagovat
Skleepy

Reagovat
John Obi Mikel

Kapitán jako bejk

Reagovat
monty25

Reagovat
monty25

Tak od toho se snad určuje i zástupce kapitána, což je Vitík.

Reagovat
Marisic

Reagovat
Ross Geller

Nechápu, že dostal přednost Sejk před Vitíkem. Vitík ja daleko kvalitnější hráč a hraje dá se říci základ ve Spartě, kdežto Sejk tam leští lavičku.

Reagovat
doshcz

asi se bojej ze jim Vitik odejde do acka ale i tak mi to prijde furt lepsi nez Sejk, navic Silhavy Vitika jen tak nevezme

Reagovat
Antijazvec

Kabongo dáva dost golov aj v slovenskej lige, je tam na hostovani z belgickej ligy. Podbrezová má výborný tým, ale on má na viac ako slovenskú ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele