Jednadvacítka zahájí nový cyklus, na programu je příprava se Slováky

06.09.2023, 17:45
Previews
Jan Suchopárek (© twitter.com/ceskarepre_cz)

Čeští reprezentanti do 21 let ve čtvrtek zahájí přípravným zápasem se Slovenskem v Uherském Hradišti nový cyklus. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka se chtějí vítězně naladit na úterní vstup do kvalifikace mistrovství Evropy proti Islandu v Reykjavíku. Slováci coby pořadatel šampionátu v roce 2025 mají účast na závěrečném turnaji jistou.

"Vždy je lepší vyhrát než prohrát, to je jasné heslo. Chceme každý zápas zvládnout vítězně, do toho utkání tímhle způsobem půjdeme. Určitě chceme být aktivní, nechceme vyčkávat," řekl při online tiskové konferenci Suchopárek.

Slováci nehráli soutěžní zápas od loňského podzimu a začínají se chystat na domácí evropský šampionát. Český tým zvítězil v posledních dvou vzájemných soubojích, naposledy v červnu 2019 v přípravě 2:1.

"Podle nominace má Slovensko 11 nováčků. Jsou to trošku mladší ročníky, ale rychlostně a technicky velmi dobře vybavení hráči, kteří působí v cizině. Dynamika mužstva z předchozích zápasů u nich určitě nepůjde dolů, spíš naopak," uvedl Suchopárek, jenž v předchozím cyklu postoupil s reprezentací do 21 let na letní evropský šampionát, kde mužstvo v červnu neprošlo ze skupiny.

Proti Slovensku kvůli střevní viróze nenastoupí záložníci Adam Karabec s Kryštofem Daňkem. Novým kapitánem bude útočník Václav Sejk. Zápas v Uherském Hradišti začne ve čtvrtek v 18:00.

Autor: ČTK

Komentáře (122)

Přidat komentář
monty25

Sejk - kapitán jak bejk

Reagovat
Pablos

ve Spartě útočník jak fejk

Reagovat
monty25

Pablos a jeho další žvejk

Reagovat
Pablos

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Reagovat
Kucka

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bagr007

Reagovat
Selänne

Je až s podivem, že po Izraeli nedostal kopanec do zadku. Platit ho zbytečně dva roky by pořád bylo prospěšnější, než si ho nechávat na pozici hlavního kouče i pro další cyklus.

Reagovat
BrutusGargamel

Platit by mu to měl ten funkcionář ze svazu, který s ním podepsal před začátkem toho mistrovství. To může udělat jen dement a nebo mu Suchopárek odevzdává desátky ze mzdy...

Reagovat
Kucka

Reagovat
jsemdement

Ne, tohle by ani dement nezvládl.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ty bys to nezvládl??

Reagovat
Salfovic

Jinak by to nepsal.

Reagovat
lampas

Měli mu nechat to tričko od mrdky na památku a poslat doprdele. Jen dokurvi další cyklus.

Reagovat
smazaný uživatel

Do pici ja kdyz toho Suchoparka vidim, nedejboze vidim a slysim dohromady... z nej musi mit ti mladi kluci strasnou prdel a zaroven depresi, co za vidlaka je trenuje. To je strasnej jouda.

Reagovat
Marisic

frajera se v rozhovoru zeptali, jestli má ambici trénovat ligu a on odpověděl že ne, že je spoko někde v tý svý řiti se psem. Já proti tomuhle nic nemám, ať si užívá život, ale tak ať se teda nesere na tak důležitý post v českým fotbale. Mě strašně štve, že to nikomu nevadí, že není tlak na jeho odstoupení. Šilhavý má u každý nominace nablito, jak je strašnej, nekoukatelnej atd. ale nějaký úspěchy alespoň udělal a tenhle strejc nám absolutně posral nejlepší u21 výběr za bůh ví jak dlouho a všem je to fuk. Strašná neprofesionalita mít na tak důležitým postě strejce přes kamarádšofty.

Reagovat
Moshe Dajan

Tento strejc a neprofesionál hrál v základu finále Eura. To je trochu víc, než trénovat v lize a hrát zápasy proti Sraltě. Sám si strejc tupče.

Reagovat
Marisic

A to má s jeho trenérskou kariérou společnýho co?

Reagovat
smazaný uživatel

To je presne ono, proto tam bude smrdet a kurvit to, dokud sam neodejde. Protoze skluzama a hlavickama ukopal finale Eura, coz sice nema se schopnosti trenovat soucasnou generaci mladych lidi vubec nic spolecnyho, ale nenajde se na svazu jedinej clovek, kterej by mu to oznamil.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Marisic

Reagovat
žrout

Reagovat
pingla

Reagovat
Losinho

Reagovat
Nadržený šimpanz

Podívej se na Buď v týmu a proslovy Priskeho a teď si představ na jeho místě Suchopárka

Reagovat
smazaný uživatel

No hrozny. Ted si za odmenu predstav Suchoparka se slehackou na peru, jak ti otvira dvere kdyz jdes navstivit mamu.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Hasan Šáš

tak mu upadl vdolek do klína, no.. nic co by tě muselo vykolejit

Reagovat
Salfovic

To Priske taky dělá

Reagovat
OTASi

Reagovat
Selänne

Nejhorší na tom je, že trenéra s takovým defenzivním mindsetem dáme na 2. nejdůležitější pozici v reprezentačním fotbale. Fotbal se posunul, zatímco tenhle dinosaurus pořád žije na prahu století.

Reagovat
Salfovic

Vzhledem k tomu, že na té nejdůležitější pozici sedí něco podobného, tak to dává celkem logiku.

Reagovat
Selänne

Šilhavka má svoje momenty. Není jich moc, ale pár jich má.

Reagovat
Marisic

reálně na Šilhavýho dopadá až moc hejtu, má svý limity, Fergusson to není, ale je to docela solidní trenér a slušnej chlap. U repre už přesluhuje, ale zajímalo by mě, koho by tam jeho kritici dali místo něho

Reagovat
JackDaniels.

Ste niekto v Uherském Hradišti? Poprípade ak sledujete zápas, poprosím pozápasový názor na Sauera.

Reagovat
Selänne

Jde na něm vidět sebevědomí a herní vyspělost. Jeden by mu tipoval 22 let, rozhodně ne 17.

Reagovat
Pablos

Asi budej dobrej, jedna střela nad a jednou si ho povodil průměrnej hráč Jablonce.

Reagovat
Pablos

Ted až jsem to zapnul... 0:0 Suchopárek ven !

Reagovat
monty25

Dobře se v UH fandí. Doufám, že ti fanoušci dorazí i na kvalifikaci do ČB, v baráži proti Islandu tam ta atmosféra nebyla taková.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Oni jsou hlavně z Moravy, proto se jim do CB moc nechce. Ale je pravda, že při baráži tady ta atmosféra nic moc

Reagovat
oli9

21 by měla hravát v Hradišti častěji. Tu ten hlad po repre je

Reagovat
monty25

Byl jsem u vás jednou (zrovna se teda nic nehrálo) a líbilo se mi tam, ale je to pro mě moc daleko. Do ČB to teda taky nemám úplně blízko, ale vlakem tam za dvě a půl hodiny v pohodě dojedu.

Reagovat
oli9

Jj pro tebe je to z ruky no.. Ale doporučuji výlet nebo víkend ideální příležitost si měl teď... 21 dneska a od soboty slavnosti vína v celém městě. Kroje víno, cimbal krásné počasí i ženy

Reagovat
monty25

Byl jsem tehdy na náměstí v kavárně, kterou vlastní Svatopluk Macek a obsluhujou tam fotbalistky Slovácka.

Reagovat
r.mrazik

To je hrozná ostuda že tam je pořád tenhle slinta

Reagovat
Greny

Nechápu co vám vadí na Suchoparkovi? Vždyť je to stejna škola jak Šilhavý a toho zde půlka diskutérů vždy obhajuje plus letka... aspoň hraje U21 to co acko

Reagovat
monty25

Hlavně nikdo nenapíše jméno, koho by si teda u U21 představoval. Ono to pro ty trenéry taky není bůhvíjak atraktivní angažmá, když to není áčko repre a radši preferujou trénovat v klubu, což naopak zase nechce Suchopárek. Možná by tam mnozí rádi viděli Holoubka, protože je to mladší fešák, ale měl by lepší výsledky? Jinak už mě další jméno nenapadá, snad jenom Jarošík a toho asi nikdo nechce.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoho kdo by to nemel jako trafiku za to, ze ma svaz plnej kamaradu a lidi, kteri ho meli v 96 za modlu. Par takovych lidi asi mame

Reagovat
Urbis__

To je hloupé nad tím takhle přemýšlet. Mládežnické repre mají fungovat jako šance pro nadějné trenéry. Svaz musí vědět, ne fanoušci.

Reagovat
Selänne

Výsledky jsou naprosto druhořadý, pokud se k nim dopracujeme podobným stylem jako pod Krejčím nebo primárně teď pod Suchošem. Jednadvacítka je důležitý most mezi dospělým a "dětským" fotbalem. Je tady prostor pro chyby, hráči se tam můžou obouchat a dovolit si věci, který si třeba v lize dovolit nechtějí nebo dokonce nemůžou. Vezmi si třeba Schicka nebo Černýho, jak si kluci tuhle kategorii vyloženě užívali pod Lavičkou. Koho reálně bavil fotbal pod Suchopárkem? Podle mě nikoho. Místo rozvíjení útočný složky a budování sebedůvěry u ofenzivních hráčů radši stavíme tým, kde by trenér nejradši nasadil 8 defenzivních někde v Albánii...

Reagovat
monty25

To už jsem tady od někoho četl, ale U21 se neschází zas tak často, aby trenér ty hráče "učil" něco extra. Jinak si teda nemyslím, že dneska hrajeme nějak defenzivně a počítám, že podobně se budeme chtít prezentovat i v kvalifikaci, kde máme vyrovnané soupeře a není tam vyloženě nějaká velmoc. A co se týče výsledků, tak o ty jde kromě malých dětí vždycky a minimálně postup na Euro U21 pro nás vidím jako povinnost.

Reagovat
Selänne

Učíš se pořád něco. Coufal se třeba naučil centrovat až v 26 letech.

Já nemluvím o dnešku. Já mluvím o celý jeho éře, který byla hlavně po herní stránce vesměs zoufalá. Jediný důvod jeho setrvání je ten, že dostal novou smlouvu ještě před ME, jinak by letěl hned po zápase proti Izraeli. Fotbal se dneska posunul, hraje se na křídla, presuje se už na půlce soupeře, vyznává se zakládaní útoků už brankaře/stoperů...ale pod tímhle člověkem nevidíš nic z toho. Hra na náhodu a hraní z bloku, kdy se vesměs vůbec nevyužívá střed hřiště... Tohle je mindset z přelomu století, ne z roku 2023...

Reagovat
Marisic

Šustr, Trousil než šel do Plzně, Hyský výbornej s SKS mládeží ve Vlašimi, Oulehla je docela zajímavý. Hořejš by byl za mě asi kandidát č.1, protože prostě zvládá zlepšovat hráče. Holoubka jsem myslel, že uvidíme, protože měl předchozí cyklus u19, takže kluky který teď budou přecházet do u21. Výsledky měl s nima dobrý, smysl by to dávalo.

U21 repre je daleko lukrativnější než druhá liga nebo spodek první. Navíc se dá vždy jít po trenérech bez angažmá.

Obecně bych šel hlavně po trenérech, co chtějí opravdu trénovat, zlepšovat se, něco dokázat a ne po frajerovi, kterej to má jako vedlejšák u nepochybně zaslouženýho fotbalovýho důchodu.

Reagovat
monty25

Jména to nejsou špatná, ale stejně si myslím, že všichni z nich upřednostňujou angažmá v klubech.

Reagovat
Mass

Reagovat
Marisic

Tyjo tak zrovna Šustr je teď v u20 ne

Reagovat
monty25

No jo, máš pravdu. Já ho furt viděl v Prostějově, ale odtamtud teďka vlastně vyhodili Šmardu.

Reagovat
oli9

Barák starší

Reagovat
lampas

Kozel. Byl bych rád, kdyby ho někdo od nás vykoupil a mohl jít od nás důstojně doprdele.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Marisic

no jako na to jak dlouho v Liberci je tak fakt marný. Podle mě po repre pauze podještědský derby vyhodí trenéra

Reagovat
Greny

Už jsem několikrát psal že třeba k U21 může jít někdo jako je Žilák, nebo třeba klidně Havlíček

Reagovat
Selänne

Ani náhodou to není stejná sorta.

Reagovat
Urbis__

"Nechápu co vám vadí na Suchoparkovi? Vždyť je to stejna škola jak Šilhavý" A jako co na tom nechápeš:

Reagovat
smazaný uživatel

Tady Silhavyho obhajuje malokdo a proto ze jsoi stejna sorta, serou nas oba

Reagovat
Marisic

Šilhavý udělal úspěch na euru, byl v baráži o MS, kde měl smůlu. Česká dospělá repre se sice na jména dost zlepšila, ale furt tolik top hráčů nemáme. Já si myslím, že už u repre přesluhuje, ale neberu ho jako takovou katastrofu + za něj se opravdu blbě hledá náhrada.

Suchopárek měl k dispozici výbornou u21, plnou už mnohdy prověřenejch ligistů. Baráží se prokousal na euro se štěstím, na to euro nevzal například Ryneše, co měl velmi dobrý jaro v Hradci a další zajímavý fotbalisty. Mohl postoupit ze skupiny, stačil bod s Izraelem a ten člověk se rozhodl pošetřit hráče a hrát na 0:0. Šílenej fotbal, absolutní podcenění Izraele a výsledek byl totální humus. Navíc za něj na post u21 trenéra se těch náhrad nabízí fakt hodně, není jedinej důvod, vyjma kamarádšoftu, proč trénuje.

Reagovat
Mass

Kamarádšoftu s kym?

Reagovat
Marisic

hele co jsem slyšel tak hodně dobře vychází s Fouskem a pomáhá mu, že je za dobře i se Šilhavým. Mi to původně přišlo, že využili návaznosti na to, že trénoval mnohý kluky v minulým kvalifikačním cyklu v u18 a u19, ale teď už si popravdě myslím, že spíš jde o to, že je z pohledu FAČR bezproblémovej

Reagovat
DieFohlenBMG

Zafeiris střídal v 30. minutě nevíte, co se mu stalo?

Reagovat
naheCZ

30’ Zafeiris injured. Looks like a shoulder injury. Tobias Gulliksen replaces him

https://twitter.com/NorwayFoot/status/1699822870367551643?t=udkCvnkEFDvf13Dh2w5NAg&s=19

Reagovat
Hasan Šáš

vypadalo to na zlomenou pažní kost.. na podzim dohrál

Reagovat
naheCZ
Reagovat
DieFohlenBMG

To vypadá spíš na preventivní střídání kvůli zraněni hlavy

Reagovat
naheCZ

Zapnul jsem to a hned gól

Reagovat
monty25

Tkáč

Reagovat
naheCZ

Skvělá klička Slovák vůbec nevěděl

Reagovat
monty25

Kabongo se jeví zajímavě, dobrá finta před tím gólem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kterej to je?

Reagovat
naheCZ

Ten jednoduše rozeznatelný od ostatních na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Podle cisla? Kopacek?

Reagovat
naheCZ

Vlasů

Reagovat
Urbis__

Na Krále nemá

Reagovat
Urbis__

Kopne do země a Slováci neví

Reagovat
Hasan Šáš

DR Kongo - Slovensko 2:0

Reagovat
Salfovic

Už je z nás druhá Francie

Reagovat
Urbis__

Kongo je belgie.

Reagovat
Hasan Šáš

jsou mladí, to ty rád.. ale zároveň jsou černí.. co s tím?

Reagovat
Urbis__

Já tu mám koukám fanoušky Pokud umí hrát fotbal tak jsou ok.

Ono je na té Africe smutné, že je to spíš naopak. Půlka reprezentantů afrických zemí jsou Francouzi co se vykopali v akademiích ve francii, a o té zemi kterou reprezentují třeba nic neví.

Reagovat
Hasan Šáš

Tak já tě pamatuju ještě z ídnesu! Už jsem tě tam ovšem léta neviděl. Jsi asi nejznámější gerontofob fotbalových diskusí.

Reagovat
Urbis__

To už je doba, teď jsem zase prý xenofob nebo něco takového

Reagovat
Salfovic

Tak jeho matka je Češka, stejně jako u Gebreho, to je v pohodě.

Reagovat
Hasan Šáš

no právě, české dřeváctví tam bylo trochu znát, i když dal gól.. fotřik DR Kongo, matka z Kapverd by byl ideál

Reagovat
Urbis__

Jo jo, české dřeváctví. U zahraničních hráčů se to označuje třeba termíny "nevybroušený diamant"

Reagovat
Salfovic

U našich hráčů maximálně nevybroušené lithium.

Reagovat
0:1

Narozen u nás a fotbalově vyrostl u nás. A černý je asi stejně jako bílý. V Kongu asi ani nikdy nebyl.

Reagovat
Mass

Nekrm trolla

Reagovat
0:1

Krmil bych ho, kdybych mu začal nadávat nebo se rozčilovat. Tohle věcný konstatování a pak nazdar krmení není.

Reagovat
Mass

Trollovi stačí, když na jeho pitomosti někdo reaguje.

Reagovat
Hasan Šáš

Ti Francouzi v repre týmu se narodili kde, na Galapágách?

Reagovat
Salfovic

Dvacítka prohrála v Rumunsku v jakési Elitní lize, co to je ?

Reagovat
Urbis__

Vytvořená soutěž aby se nehráli jen přáteláky. Už to pár let funguje

Reagovat
Salfovic

Dík. Takže obdoba Ligy národů.

Reagovat
Selänne

Jde o přátelský zápasy pro borce, kteří nemají kvalitu na U-21 a zároveň nemají věk na U-19, popřípadě jsou pro tuhle kategorii až moc dobří.

Reagovat
Urbis__

Jo jo, pamatuju jeden z těch prvních roků, jak tam po úspěšné U19 šel hrát Král, Sadílek a spol místo toho aby je Lavička vzal rovnou do U21

Reagovat
Urbis__

Ještě míň, tuším, že to ani neorganizuje UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Kastanek ty vole volali z roku 1996, ze mas vratit Bejblovi uces ty hovado.

Reagovat
Pablos

Chtěl jsem to napsat, že vypadá jak z devadesátek

Reagovat
Salfovic

Jak se to říkalo, ve předu byznys a vzadu disco ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vpredu byznys vzadu party. Tohle neni ale uplne mullet.

Reagovat
Pablos

To se říkalo… ale ne na tenhle typ účesu. A místo disco jsem to znal jako párty spíš.

Reagovat
Mass

Ve skutečnosti je to účes na 2030, tak se už připravuj

Reagovat
Salfovic

Nejhorší bude, až zas začnou ženský nosit na hlavách květáky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pablos

Tvl my nemáme ani jména na dresech jo… Tatarstán

Reagovat
Urbis__

Proč se Tatarstán bere negativně? Ještě před pár lety to byla jediná skutečně fungující oblast Ruska, než to Putin zlikvidoval i tam..

Reagovat
Pablos

Rusko

Reagovat
monty25

To pravidelně kritizuju u ženské repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Pica ten Suchoparkuv hlas, ten ma varlata vcucly az do jicnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele