Jedna dlouhá sága je u konce, Mourinho bude trénovat Man Utd

27.05.2016, 10:39
Aktuality
José Mourinho se oficiálně stal manažerem Manchesteru United a v anglické Premier League si tak mimo Chelsea vyzkouší i jiné angažmá. Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů byl bez práce od loňského prosince a na Old Trafford podepsal smlouvu na tři roky s opcí na další jednu sezonu...

"José je docela jednoduše nejlepším manažerem současnosti. Vyhrával trofeje a inspiroval hráče v zemích napříč celou Evropou a, samozřejmě, samotnou Premier League zná velmi dobře, když tu získal tři tituly," pronesl na adresu Mourinha výkonný ředitel klubu Ed Woodward.

José Mourinho se může pochlubit vůbec nejvyšším procentem vyhraných zápasů (66 %) ze všech manažerů éry Premier League s alespoň 15 odkoučovanými duely. O jeden procentní bod za ním zaostává legenda Manchesteru United, Sir Alex Ferguson.

"K Old Trafford jsem měl vždycky blízký vztah; odehrálo se tu několik důležitých momentů mé kariéry a s fanoušky United jsme si vzájemně vždy rozuměli. Těším se na to, až budu jejich manažerem, a na jejich senzační podporu v nadcházejících letech," třese se 53letý stratég, který mimo Anglie vyhrával trofeje i v Portugalsku, Itálii a Španělsku.

José Mourinho se svým agentem Jorgem Mendesem o smlouvě jednali po dobu tří dnů a mezitím se už intenzivně spekulovalo o možných posilách "nového" Manchesteru United. Nejčastěji se skloňuje jméno Zlatana Ibrahimoviće, jenž sám takové zvěsti nijak nevyvracel.

Mourinho už byl v minulosti s Rudými ďábly jednou spojován, v létě 2013 před ním však dostal přednost David Moyes.

Autor: Tomáš Daníček / manutd.com, bbc.com

Komentáře (1489)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele