JEDEN TÝDEN V REALU...

21.05.2004, 21:42
Aktuality
Aneb od neděle do pátku, o konci a začátku. Jelikož Real Madrid je letos klubem, o kterém se nejvíce mluví, podívejme se na dění okolo něj prostřednictvím zpráv, které se dostaly na veřejnost. Žádný deník to nebude, jen takový REALGULÁŠ SPECIÁL...

Po další porážce, která již opravdu nikoho nepřekvapila, byť přišla z kopaček hráčů sestupující Murcie, se nechal slyšet Zinedine Zidane: "Jednou se můžeš zmýlit, ale čtyřikrát? Čeho je moc, toho je příliš!" Zidane navíc poslední zápas Realu v tomto ligovém ročníku bude sledovat z tribuny. Další žlutá o tom rozhodla... Santiago Solari nemluvil. Nebylo mu do řeči. Lékaři tvrdí, že hlavním důvodem je gastroenteritida, ale mezi námi, kdo by měl žaludek v pořádku po tom, co Real letos předvádí. A tak: někoho žaludek, jiného oči a vedení hlava!

Jinak měl, ještě, trenér Carlos Qeiroz pouze 15 fotbalistů k dispozici. Roberto Carlos a Ronaldo s národním týmem pod Eifelovkou, Zinedine Zidane rovněž, ale v jiném dresu, Esteban Cambiasso zraněn, José María Gutiérrez "Guti" na rehabilitaci, Raúl Bravo o samotě... Zahráli si také na dvě branky. Casillas, Michel Salgado, Pavón, Borja, Núñez, Beckham a Raúl to nandali 10:2 týmu, který hrál ve složení César, Helguera, Mejia, Jordi, Figo, Juanfran a Portillo! Raúl dal 4 góly...

Michel Salgado, Beckham, Guti, Zidane a Cambiasso nebudou hrát proti San Sebastianu... A to by nebyl Beckham, aby se o něm nemluvilo. Tentokráte si ale vzala slovo Victoria a prohlásila, že na Madrid si zvykla a moc se jí tam líbí a budou se stěhovat do nového a Brooklyn bude chodit do té nejlepší anglo-španělské školy a ... a David? Byl v té době u kadeřníka, ale na dálku potvrdil, že když to Vicky říká, tak to musí být pravda pravdoucí! On byl Beckham také v Londýně a pár lidí, kteří v Realu "tahají za provázky", to pořádně naštvalo. Tři minutky na hřišti, v přáteláčku na počest obránce Arsenalu Martina Keowna, mohou znamenat zpáteční letenku do Londýna. Říká se, že snad Chelsea má zájem. Jen se neví, zda se jedná o tu Romana Abramoviče, nebo o dcerku exprezidenta Clintona... A co na to Vicky Adams?

Valdano mlčí. Komu by také bylo do řeči! Jediné co dokázal říci, byla omluva všem příznivcům Realu. Hrát kvalifikaci LM, to je nejen pod úroveň tohoto velkoklubu, ale bude znamenat také odvolání, nebo podstatné zkrácení, cesty po Asii, což bude mít dopad na společnou pokladnu, dovolenou a vůbec. Jak vysvětlit poslední výkony? Hráči jsou podle Valdana psychicky zraněni a i proto v posledních šesti zápasech měl Real 4 vyloučené...

To Luis Figo se nám rozpovídal jako málokdy. "Měli jsme víc protestovat!" Proti komu? Na mušku si vzal rozhodčí a taky Valencii. Prý se okolo Realu děly v posledních dvou měsících divné věci, rozhodčí nectili barvy, tedy tu bílou, Valencia protestovala a tak jí tu a tam něco připískli, my jsme je nechali na pokoji a když občas neuděláš na soudce "bububu", tak on si píská jak chce! Luisito již zapomenul na penaltu v nastavení právě proti Valencii? Na otázku, kdo je favoritem v posledním zápase proti San Sebastianu, odpověděl: "Real, ať prohraje nebo vyhraje, je vždy nejlepší. Samozřejmě, že jsme favoritem my!" Byla to ironie?

Ale Real se tento týden dokázal také radovat. José Antonio Camacho, trenér Benfiky Lisabon, možná, ale Walter Adrián Samuel zcela jistě! AS Řím potvrdil, že do klubového prasátka přibylo 25 miliónů eur a reprezentant Argentiny se stěhuje. Florentino Peréz, prezident Realu, tak poněkud mění svou filozofii o útočné síle a dnes tvrdí: "Zezadu se jede dopředu!" Přestupy a změny v Realu si vyžadují samostatný článek a ten si necháme na okurkovou sezónu po EURU 2004. Kdo bude trenérem, kdo přijde a kdo odejde? V červenci budeme chytřejší!

Dnes ale nesmíme zapomenout Realu pogratulovat. Real Madrid obdržel, a zcela oprávněně, "Řád za zásluhy FIFA", jako klub spoluzakladetel této organizace, klub absolutně nejúspěšnější ve fotbalové historii. Toto vyznamenání bylo předáno, u příležitosti stého výročí vzniku FIFA, do rukou čestného prezidenta Realu Alfreda Di Stefana a Emilia Butragueña, současného generálního ředitele klubu. Di Stefano poděkoval za toto vyznamenání a jménem všech madridistů slíbil, že od tohoto momentu začnou bojovat o zisk více a více titulů.

Další řády a vyznamenání obdrželi: Sheffield FC, nejstarší klub světa, Japonsko a Korea, za diváky na MS 2002, africký kontinent za propagaci fotbalu, převzal Robert Milla z Kamerunu, za zásluhy o MS pro Julese Rineta, převzal jeho vnuk, který řekl, že Uruguay, za organizování prvního MS 1930, si řád zaslouží rovněž, protože v té době ho nikdo organizovat nechtěl. A dnes se o pořadatelství perou.....

A to je konec týdne v Realu a okolo Realu. A pamatujte si, že vše špatné je pro něco dobré!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (62)

Přidat komentář
Mr.Jindros

pekny....... akorat ten odstavec o Becku bych zrusil, to me celkem nezajima

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to co nejvíc Chelsea vyždímat, ať máme na Xabiho s Vieirou!

Reagovat
HOST*Honza

no, to byste si teda pomohli

Reagovat
PJ

Nejlepší defenzivní záložník na světě a k němu další defenzivní nejlepší ve Španělsku - to se ti nezná jako posílení? Ale já sem zapomněl, oni i kdyby koupili třeba Shevu, tak podle tebe bude nejhorší útočník na světě, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť on prosím tě Xabiho nikdy ani neviděl. A Vieiru možná také ne.

Reagovat
HOST*Honza

ne, nikdy jsem je nevidel. ale o tom Veirovi se to rikalo tak pred dvema rokama a o Xabim tu radeji ani nepiste, by tam sedel :-))))) jinak je stejne real nekoupi. oni se zajimaji o Nisterlooye, co ja teda vim zato Carlos je na odchode do Londyna FORZA MILAN

Reagovat
HOST*alegre

Ryba smrdí od hlavy a v Realu to platí dvojnásob. Myslím si, že letos začalo 7 hubených let. A ani mi to nevadí!

Reagovat
PJ

Carlos na žádnym odchodu neni, řek to už snad stokrát, že nikam nejde...

Reagovat
HOST*Honza

vcera bylo na teletextu, ze je domluveny s Chelsea a ze uz jsou dohodnuti i na platu - 9 mil Eur/rok.

Reagovat
HOST*morti

Jesli zejtra Real nevyhraje ja nevyhraju 22000 kc a obesim se tak vyhrajte

Reagovat
HOST*jojo

Reagovat
HOST*

KLIDEK VYHRA

Reagovat
exmafie

Mám taky na Real,ale po tom co předvádí v poslední době bych se nedivil ničemu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Co blázníte? Střed zálohy Jordi - Borja, to zavání další ostudou!

Reagovat
HOST*yarda

Svatá pravda...

Reagovat
HOST*nikdo

Real je zralej na lopatu. Tu hrobnickou......

Reagovat
antimadrista

Tak si přichystej oprátku

Reagovat
alegre

Je to sice na pověšení, ale Real a ta banda frajírků okolo Beckhama a Ronalda zato nestojí. A ž budeš příšt ě sázet, vyber tutovku a lepší mančaft!

Reagovat
exmafie

Třeba na Barcelonu,ne????

Reagovat
HOST*yarda

Tak kam máme posílat parte?

Reagovat
HOST*Erik

REAL VZHRAJE

Reagovat
HOST*host

No nevim nevim tipoval bych asi 2:1

Reagovat
HOST*

Reagovat
antimadrista

hlupáci

Reagovat
HOST*nikdo

33.minuta Real-San Sebastian 0:3!!!!!! Superhlupáci!!!!!!!

Reagovat
HOST*

68 minuta a je to 1:4,tak to už je na mě moc

Reagovat
HOST*

Nevím z které galaxie vyhrabali tento hráčský odpad, ale fotbal tam určitě dobrý nehrají. Jen si myslím, že tohle se jen tak Realu změnit nepodaří a příští sezona bude ještě horší. Že by ve stopách Celty Vigo? Real-San Sebastian 1:4!!!!!!

Reagovat
HOST*Honza

Vivat San Sebastian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak tohle co predvadi Real, to by nepredvedl ani Banik ve span. lize Real konci a to je dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jim nepomuze ani 5 Samuelu to je ten nejslavnejsi klub? FORZA SERIE A!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*nikdo

Škoda, že neplatí jen posledních 5 kol. Real by sestoupil a byl by od něj pokoj. I když by zase nebyla sranda a nám, kteří ho nemáme v lásce, by chyběly jeho porážky a trapné výkony!

Reagovat
HOST*nawri

ze ti z toho FORZA ece nehrabe

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak aby přispěl do této plodné debaty taky někdo z tábora těch ......+ sto dalších synonym. Vynasnažím se nepoužívat výrazy, které jsou vám vlastní, i když to asi půjde těžko a zřejmě se budu opakovat.

Je s podivem, že stačí jedna nevydařená sezóna a hned je okolo toho tolik humbuku. Stalo se to, co bylo nevyhnutelné: Real honil tři zajíce s úzkým kádrem a nechytil ani jednoho. Quieiroz nechtěl žádnou z hvězd posadit na lavičku, aby si to s ní nerozházel, když už stála tolik peněz. Z toho pramenila únava a častá zranění. Nejvíce se Realu dotkla častá nepřítomnost Ronalda (nicméně Pichichi (pro menšinu neznalých, to není nic sprostého - jen titul nejlepšího střelce La Ligy) je stejně ). Odchovanci dostávali málo šancí a když nastoupili, nestálo to za moc. Tudíž vše dopadlo, jak dopadlo. Nechci se hráčů, trenéra či dokonce vedení zastávat - prohráli si to sami.

Docela mě ale dojímá hyenismus ostatních, někdy i docela rozumných, fanoušků. Kde jste byli, když Real vyhrával? Uspokojují vás nadávky na jeho adresu? Očividně ano. Za sebe doufám, že sám taková hyena nebudu.

Reagovat
HOST*Honza

yardo, podle mne jses alibista a ten humbuk neni pro nevydarenou sezonu, ale pro neco jineho

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak alibista? To je myslím, každý mu druzí začnou vandrovat do toho "jeho" týmu Viz např. naše debata o Berlusconim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zase myslím, že vy fanoušci Realu už ani nevíte, co je to kritika a tak ji ani neumíte snášet. Yardo, nás fanoušky ostatních týmů už opravdu nebavilo, jak média Real pořád vynášela do nebes (viz. přezdívka galacticos) a jak se na Real všude pěla chvála jako že je to tým hvězd, neporazitelní atd. Takže proto jsme teďka všichni tak rádi za to, jak Real padl na hubu. Platí totiž, že čím výš vyletíš, tím horší je pak dopad. No a že Madrid teba dopadl hodně tvrdě. Takže teď cítíme velký zadostiučinění, že to s tou neporazitelností není takový, jaké nám to vykreslila média. Já vím, že je to pro Madristy vážně moc těžký, ale zkuste si to taky, když se vám všichni smějou a ukazujou si prstem, že ste kopáči. Podívej se na debaty na podzim. To ste se smáli Barce. Myslím, že máme právo se zase smát my vám. Zkus se nad tím zamyslet.

když zkoupí někdo hvězdy, tak jak to udělal Madrid, nemůže čekat, že ho budou mít fanoušci ostatních týmů rádi. Budou ho nenávidět. A taky vám na popularitě nepřidávají ty sporné výroky rozhodčích, když o něco vážně hrajete.

Takže tohle jsou podle mě důvody, proč vám tenhle pád na hubu fanoušci ostatních týmů přejou.

Ať žije Barca

Reagovat
alegre

Nemám co dodávat, asi tak nějak jsem to chtěl napsat i já. Mám výhodu, že jsem tu jako pozorovatel, nefandím ve Španělsku nikomu,snad malinko Deportivu, ostatně jednou provždy budu příznivcem jednoho českého klubu, ale Real prostě nemusím. Rád se podívám na dobrý fotbal, ale....namyšlenost Beckhama, změna chování Zidana, věčné stěžování si Figa, nesmyslné fauly Gutiho, o Ronaldovi ani nemluvě ( i s tím titulem krále střelců)to oblibu Realu nepozvedlo!. Rozhodčí mu v 90% případů až nechutně pomáhali a to, že v závěru sezony Real propadl, neni jejich vina. Začali pískat „rovinu“, protože se jim nelíbilo, že jakási komise z nich udělala blbce a , správně, vyloučeného Figa, za nebezpečnou hru, omilostnila! A tak jak bylo psáno výše: nalistujte si všichni diskuzní příspěvky z loňského roku a tam uvidíte proč se dnes svět okolo fotbalu dělí na fňukající fandy Realu a ty ostatní. Až bude Real zase hrát pohledný fotbal, tak ostatní budou tiše závidět.Dnes se ovšem radují a posmívají. Je to normální reakce.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, no tak tomu říkám fajn protinázor. Zrovna tebe jsem na mysli neměl, protože tvé argumenty, ať jsou jakkoli protichůdné, aspoň mají váhu.

Opodstatněnou kritiku unesu a unesou ji i ostatní fandové. Co mě štve nebo rovnou se.. jsou výlevy "takyfanoušků" nebo lépe řečeno "příležitostných antimadridistů", kteří si zřejmě takhle vybíjejí své komplexy a přitom si tak nanejvýš přečetli výsledek zápasu.

Ano, když Barcelona hrála na podzim prd, tak jsem se do ní navážel, ovšem drtivý podíl na tom měl přístup některých fanoušků Barcy (oni vědí), který si o to navážení vyloženě říkal. Nikdy jsem ale neklesl tak hluboko, abych něco jinému klubu zlomyslně přál špatné výsledky

Pokud jde o vynášení do nebes, pak za sebe mohu říct, že se snažím vidět věci střízlivě a nepropadat hned euforii, tudíž názor médií většinou nesdílím, zejména co se neporazitelnosti týče. Beztak jim na klubech nezáleží, chtějí jen získat další předplatitele.

Skupování hvězd? Real koupil každý rok jen jednu a většinou šly do Madridu rády, my nejsme jako megaloman Abramovič

S rozhodčími je to těžké, uznávám, že nám sem tam pomohli, na druhou stranu ale uznejte, že nás občas i podkopli (Zizouovo vyloučení v Seville).

No nic, trochu jsem se rozepsal... Hlavně, že je trápení u konce, za chvíli je tu nová sezóna a s ní doufejme i lepší forma Máme Samuela a ode dneška taky Camacha, což k tomu, doufejme, přispěje. HALA MADRID

Reagovat
antimadrista

Všichni fanoušci Barcy přejou Madridu špatný výsledky a opačně je tomu taky tak. Tak se s tim smiř. Jestli na to nemáš nervy, tak odstup.

Reagovat
alegre

Rivalita byla, je a bude. Myslím si, že to jde i bez nadávek, ale je samozřejmé, že všichni ostatní mají radost, když se něco nepovede těm, kteří měli vyhrát ligu pomalu se 114 body. A tak fandové Realu musí věřit, že novináři si vyberou jiné „galacticos“, třeba právě Barcu a ta prohraje s posledním a 5x k tomu a oni jim to vrátí. A smát se budeme hlavně my, fandové mužstev o kterých se zase tak moc nemluví (Depor), protože to k fandění patří! A pamatujte si, že : fotbal je ten nejkrásnější sport na světě! A schovávejte si v archivech to co jsme na Vaši adresu škodolibě napsali. Až budete první o deset bodů tak nám to vraťte i s úroky!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak tě ještě asi nenaučili číst

Reagovat
alegre

Ale naučili! Dokonce i psát...

Reagovat
antimadrista

Odstup, satane.

Reagovat
alegre

Nemíním Tě do pekla následovati........

Reagovat
PJ

Že nesnesou kritiku? Že neví co je to kritika? Víš co zkus? Pročti si nějaký diskuse k prohranejm zápasům Realu třeba v minulý sezóně, a pak prohraný zápasy Barcelony. Co najdeš? Když prohrál Real, tak si fandové (yarda, merengues a spol) nestěžovali, hledali příčinu proč prohráli, kritizovali hráče. A když prohrála Barcelona? Tak to Barceloňák, antimadrista a další hledali jen výmluvy - že to byla smůla, že to byl rozhodčí, a že jsou stejně nejlepší na světě, a že příští zápas začne zlatá éra... No nevim nevim. Já byl ve Španělsku vždycky nestrannej. Ale když tak vidim, jak se tu chovaji "realisti" a "barcelonisti", tak se na stranu Barcelony rozhodně nepřiklonim.

Fakt se divim, jak pár prohranejch zápasů stačí k tomu, aby se vyrojila spousta těch, kteří se vysmějou, kteří si zanadávaji. A až bude zase Real vyhrávat, tak chtě nechtě budou muset zase zalezt a jen skřípat zubama nad tim, že ten konec týhle sezóny byla krize, která se překonala, a že ty hvězdy tomu Realu opravdu k něčemu jsou...

Že se o Realu nejvíc mluví v médiích - to je jasný, když tam jsou ti nejznámější hráči. Dělejte to v Barceloně stejně - kupujte hvězdy, pak se o vás bude taky hodně mluvit. Jen sem zvědavej, jestli ve chvíli, kdy na vás přijde krize a budete se topit, budete kritizovat svojí Barcelonu, nebo jestli budete důvody hledat všude okolo, jako obvykle...

Reagovat
antimadrista

Co chceš?

Reagovat
Mr.Jindros

mozek pro tebe

Reagovat
HOST*yarda

Vyloučeno, takhle drahou operaci by nezaplatil ani Laporta ze svých tajných fondů.

Reagovat
Mr.Jindros

no to urcite ne, kdyz ma jeho klub mraky dluhu

Reagovat
HOST*nawri

Reagovat
antimadrista

vtipálci

Reagovat
PJ

Inteligentnější reakci bys tam neměl?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je v tom taky kus pravdy. Je fakt, že hlavně merengues někdy pěkně střílí do vlastních řad a má dost pádný argumenty. V tom sem to trochu přepískl, ale v tom ostatním je podle mě kus pravdy.

Barca navždy!!!

Reagovat
HOST*Honza

hvezdy? no, tak to bych teda nerekl mozna vyhasle

Reagovat
antimadrista

Teď si jim to natřel!

Reagovat
HOST*nawri

hej toto uz je moc co clanek o realu to porad stejne komentare(kecy)o tom co to je ten real za blbecky.Je pravda ze poslednich pet kol teda byla sila ale po celou sezonu to nepredvadeli takze to je takova mensi zaverecna krize kterou muze mit naprosto kazdy.velka bude jestli to budou predvadet i pristi sezonu Myslim ze nakyma tema defensivnima oporama bychom se z toho mohli dostat.Queiroz to taky nebyla spravna volba...

Barce sepokud vim z madristu nikdo nesmal.Zaver sezony byl dramaticky tak jak to ma pro fanouska byt.Doufam ze pristi rok se opet budem prat o titul klidne i s barcou.

Samozrejme sem cekal naky ten posmesek ale nadavky teda ne.

Zamyslete se...

Reagovat
HOST*

posilama ne oporama

Reagovat
exmafie

Čtvrté místo taky místo...

Reagovat
HOST*Milhaus

Tak co už jsi se oběsil magore,jestli ne tak mi napiš a já se stavím ať vidím jak je o dalšího magora míň.Hele ty jsi nějakej amatér v sázení,dát tenhle zapas když hrajou tak jak hrajou.Jsi prostě magor kterej fandí Realu

Reagovat
HOST*yarda

Hm, za pozůstalé onoho nešťastníka ti mám vzkázat, že ty jsi zase magor, co fandí Barceloně.

Reagovat
HOST*

FORZA BARCA

Reagovat
HOST*PvD

To je zajímavý že ste se vy z Barcelony neozývali poslední dvě nebo tři sezony když ste se horkotěžko dostali do pohárů v posledním kole. A když chceš srovnávat, tak podle mě je čtvrtfinále Ligy Mistrů víc než osmifinále Poháru UEFA. O tom tady antimadridista nebo Barceloňák nenapsali ani slovo... A nebo za zas to mohli rozhodčí, v lepším případě smůla a já nevim co eště co?!

Reagovat
PJ

No, u nich je to eště horší. Oni se ozývali a furt plácali, že jsou nejlepší, i když byli ve středu tabulky

Reagovat
HOST*PvD

Hm, jako vždycky. Takže podle nich musíme bejt i my nejlepší, protože sme skončili čtvrtý a vo tom si v těch "nejlepších" sezónách mohli nechat jenom zdát!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele