Je tu možnost, že Mata odejde, otočili ve Valencii

21.07.2011, 10:54
Aktuality
Ačkoliv ještě před pár dny prezident Valencie Manuel Llorente hlásil, že Juan Mata rozhodně není na prodej, trenér Netopýrů Unai Emery už dnes tolik přesvědčený nebyl. Emery přiznal, že když přijde lákavá nabídka, nebude moci Valencia Matovi v odchodu bránit. Největší zájem má londýnský Arsenal...

Mata byl s odchodem na Emirates Stadium od evropského šampionátu "jednadvacítek", kde dotáhl Španělsko za zlatem, ale možný odchod svého klíčového muže před deseti dny kategoricky odmítl prezident Manuel Llorente.

Situace se ovšem změnila a Valencia by během dvou let mohla po Davidu Villovi a Silvovi přijít o další důležitý článek základní sestavy. Když totiž přijde adekvátní nabídka, bude moci Mata odejít.

"Je tu možnost, že Mata klub opustí," přiznal pro deník Marca kouč Netopýrů Unai Emery. "Chceme, aby zůstal, a také Mata vyjádřil přání setrvat ve Valencii, ale zároveň nemůžeme bránit hráči, které chce odejít za velké peníze nebo do většího klubu. Takže pokud přijde od kohokoliv vysoká nabídka, která bude výhodná pro nás i pro něj, budeme ho muset nechat odejít," dodal Emery.

Vedle Arsenalu prý po Matovi pokukují také jiné anglické celky - Liverpool a Tottenham. Arsenal má ovšem tu výhodu, že hraje Ligu mistrů, respektive její předkolo, což by pravděpodobně Mata upřednostnil.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (666)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele