Je to neuvěřitelné, říká před svým jubilejním zápasem Zanetti

21.05.2010, 16:45
Aktuality
Zítřejší finále Ligy mistrů proti mnichovskému Bayernu bude pro Javiera Zanettiho ještě o něco více speciální. Dlouholetá opora a kapitán Interu nastoupí již ke svému sedmistému zápasu za milánský celek ve všech soutěžích, přičemž rekord v počtu startů má již na dohled...

"Je to neuvěřitelné. Věřím, že je to známka osudu, který nám přinese štěstí. Naběhal jsem tisíce kilometrů, abych něčeho podobného dosáhl," prohlásil 36letý obránce.

Zanetti do italského města módy přišel v červenci 1995 z Banfieldu a během všech 699 utkání nebyl jedinkrát vyloučen. Madridské finále bude pro Argentince pětapadesátým zápasem v letošní sezóně, a pokud tento počet zopakuje i v příští sezóně, bude už velmi blízko rekordu Guiseppe Bergomiho, který se kdysi zastavil na 758 utkáních.

Jen slova chvály má pro svého kapitána Massimo Moratti. "Myslím si, že je hoden získat Zlatý míč a možná si to díky triumfu v Lize mistrů uvědomí i ti, kteří o tom rozhodují," uvedl prezident Interu na adresu Zanettiho, jenž si ovšem nezahraje na mistrovství světa v Jihoafrické republice - Maradona jej stejně jako spoluhráče Cambiassa do národního týmu nenominoval.

Autor: Petr Vaněček / sports.yahoo.com

Komentáře (463)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele