Je to nádherný pocit, musíme v této cestě pokračovat, zářil Xavi po titulu

15.05.2023, 11:28
Aktuality
Xavi (© AFP)

První ligový titul od roku 2019 podle trenéra Xaviho dodá Barceloně stabilitu a zároveň znamená, že dělají svoji práci dobře. Za problém považuje působení v evropských pohárech, kde katalánský tým dvakrát po sobě vypadl ve skupině Ligy mistrů a následně ve vyřazovací fázi Evropské ligy.

Barcelona si zajistila první titul po odchodu hvězdného Argentince Lionela Messiho a celkově sedmadvacátý v historii výhrou 4:2 na hřišti městského rivala Espanyolu v nedělním 34. kole. Čtyři zápasy před koncem sezony vede o 14 bodů před Realem Madrid, který ovládl minulý ročník.

"Je to nádherný pocit. Bylo to deset měsíců obětování, úsilí. Hráči i fanoušci si to zasloužili. Musíme v této cestě pokračovat. Titul znamená, že odvádíme dobrou práci a náš projekt má smysl. Dodá nám to stabilitu a jistotu. Nevyřízenou záležitostí jsou evropské poháry," citovala španělská média Xaviho, jenž v této sezoně s "Blaugrana" vedle domácí ligy ovládl i španělský Superpohár.

Hráčská legenda Barcelony se ujala mužstva v listopadu 2021 po odvolání Ronalda Koemana. S mužstvem tehdy z rozjeté skupiny Ligy mistrů nepostoupil a v Evropské lize s ním skončil ve čtvrtfinále na Frankfurtu. V následujícím ročníku Barcelona opět vypadla v hlavní fázi "milionářské" soutěže, kde narazila i na Plzeň, a poté hned v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy s Manchesterem United.

Třiačtyřicetiletého Xaviho potěšilo, jakým způsobem jeho svěřenci titul získali. "Pojistili jsme si ho v úžasném zápase, po gólu na 4:0 jsme polevili. Espanyol ukázal hrdost. Byl to předem napsaný scénář: vyhrát ligu v derby čtyři kola před koncem. V první půli jsme hráli úžasně. Disponovat takovým náskokem na Real má velký význam, měli bychom to oslavit," uvedl mistr světa a dvojnásobný evropský šampion.

Přiznal, že pociťoval značný tlak. "Jsme ve Španělsku a kritika je normální, stalo se mi to i jako hráči. Jsem ale velmi tvrdohlavý. Pokud dobře pracujete, dočkáte se odměny," prohlásil někdejší záložník.

Trofej pro vítěze ligy po předchozí domluvě se Španělským fotbalovým svazem převezme Barcelona v sobotu na Camp Nou po zápase se San Sebastianem. Klub preferoval možnost oficiálního předání před svými fanoušky, i kvůli obavám z nepokojů na stadionu městského rivala Espanyolu.

Noví šampioni po utkání slavili ve středovém kruhu, což fanoušci Espanyolu neunesli a několik desítek jich vtrhlo na hřiště. Hráči se stihli včas schovat do útrob stadionu. "Emoce se těžko ovládají. Slavili jsme kvůli titulu, ne proto, že bychom byli na hřišti Espanyolu. Nechtěli jsme vyvolat kontroverzi, nikoho jsme neprovokovali. Oslavovali jsme titul, který je pro nás důležitý," mínil Xavi.

Autor: ČTK

Komentáře (189)

Přidat komentář
Tony Stark

Len pokračujte v tomto "zmysluplnom" projekte

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedavej na vas, pristi sezona zase bez posil do utoku, to bude opet 2. misto, vyrazeni v osmifinale LM a ctvrtfinale CdR

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Mishko

toto sa za posledných 13 sezón stalo presne 0krát, približne raz (sezóna po odchode CR7)... máš niečo lepšie?

Reagovat
misinho7

to su ich zbozne priania...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jenom to, ze jste po 9 letech vyhrali CdR, kde hrajeme my, k tomu na pul plynu, Bilbao, ktere se zesere pokazde pred branami finale, nebo jiny prumerny tym ze Spanelska, a kazdou sezonu jste nebyli schopni dojit ani do finale, mluvi za vse

LM, 18/19, 19/20, 20/21 jste predvedli pekny kulovy, bud vas sejmuli zajicci z Ajaxu, vas opevovany stoper Varan, nebo prumerna Chelsea. Loni to bylo o stesti, a to vam uz vyprselo letos je to jasne, City vas setrilo doma, ve stredu pojedete domu s brekem.

A La Liga? Nevim no, I 'slabsi' Barca ma za poslednich 10 let vic titulu nez vy, a to jste se chlubili jak mate nejsilnejsi utok a zalohu

Reagovat
Laliga

Extrém Barcelončan vyťahuje LM v sezónach 18/19, 19/20, 20/21 skapem

Real nezvládol 1 konkrétny zápas proti Ajaxu, pozrime sa na Barcu:

18/19 - Liverpool 4:0 dovi dopo

19/20- Bayern 8:2 dovi dopo

20/21 - PSG na Spotifi 1:4 dovi dopo.

a už doplním stojí to za zmienku:

21/22 - vypadnutie zo skupiny z Benficou, kde ste vyhrali len proti Dynamu Kyjev

22/23 - vypadnutie zo skupiny 2x v rade

Máme čo závidieť .

Reagovat
misinho7

naco sa hadas s debilom? zbytocne nervy

Reagovat
Laliga

Aké nervy? pekne som si zaspomínal

Reagovat
Well

Ty jejich výkony, kdy se totálně rozsypali proti Poolu nebo AS.

Reagovat
misinho7

jezis zas novy kkt od barci pada to tu dole a ked sa uz dakto zaregistruje tak je to jebo...no nic

Reagovat
Gazdo

Wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Ti jejich geronti budou hrát do padesáti. Real posily nepotřebuje a Kylijána niky nechtěli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juan Román Riquelme

kdyz to stejne bude stacit na to dokracet do finale Champios a vyhrat ji...tak proc by to melo vadit? Barca stejne skonci o rok ve skupine a bude se chlubit vyhrou v El Clasicu a nebo "nepodpisem" Mbappeho, Haalanda...

a kdyz 37-lety Luka je lepsi nez cela vase zaloha, je to na zamysleni, ¿nemyslis?

Reagovat
BarcaGOAT

Hej trošku kľud a zdravého rozumu obom stranám. Luka a lepší než Gavi, Pedri, de Jong? Radšej nepíš veci za ktoré sa budeš hanbiť, že si niečo také napísal.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Trosku som sa nechal uniest, uznavam, aj ked koment od Klokana ziadal nieco podobne

Reagovat
BarcaGOAT

Pokiaľ Bayern vyhrá Bundesligu a už ich tretí krát po sebe v skupine nechytíme, tak myslím, že Barca ma dosť väčšiu šancu zo skupiny postúpiť.

Reagovat
Kluivert9

Rádi

Reagovat
DonAndres

A víš ty co? Budeme!

Reagovat
Tony Stark

Vidím, že už culés zasa plávajú v oblakoch

Príde ďalšie vyradenie zo skupiny LM a vyhadzovať sa bude aj upratovačka

Reagovat
Eichel

Ty si normálne level Klokan a to som myslel, že nejde.

Reagovat
DonAndres

zoufalče

Reagovat
Kluivert9

Teď bude nenasazenej Realek... Taková pěkná skupina: Bayern, Real, Lazio, Newcastle a uklízečky bude vyhazovat někdo úplně jinej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Bakary3

Jako sorry, ale vy jste tu fakt neuvěřitelný pitomci

Barca udělá titul při zoufalý konkurenci a po tom, co prodala všechno co měla na roky dopředu, a budete tu kydat na Real, kterej v dlouhodobém horizontu kraluje světovýmu fotbalu?

Po tom, co Barca předvádí poslední roky v pohárech?

Radujte se, ale soupejte při tom nohama a vůbec takový témata neotevitejte, jste akorát směšný.

Reagovat
Well

Co k tomu říct, i vyhrávat se musí umět.

Reagovat
dextroza_m

Taky mi to prijde uplne nemocne, mame se radovat, ne tahat sracky, ktere s titulem nesouvisi...

Reagovat
Kluivert9

Já se raduju, ale zároveň se bavím tou bílou snahou za každou cenou náš titul dehonestovat

Reagovat
JM

Hele, to je spíš vaše disciplína.

Reagovat
Messiáš

Zase by bylo fér se kouknout, kdo ta vlákna začíná. Ta reakce mi navíc nepřijde nikterak mimózní. Že Barcelona neměla zrovna dvakrát štěstí na los v Evropě (vůbec nikde) a v klíčových fázích je svazovala kupa zranění klíčových hráčů je fakt. Je taktéž faktem, že v zoufalý konkurenci mají pořád celkem pořádnej náskok na tým, který kraluje světovýmu fotbalu, se kterým mají i pozitivní bilanci ve vzájemných zápasech.

Vzhledem k progresu, který tým udělal pod Xavim trolling není na místě a místo gratulace (což spousta Cules dokáže při prohraném El Clasicu, výhře Copy nebo LM) a šoupání nohama je tu rýpání o uklízečkách, které je naprosto mimo (ještě čekám Valloirea z jeho evergreenem v podobě barevného tisku)

Reagovat
Bakary3

Ne, fakt nebudu zkoumat, kdo si začal první.

Tak jim oponujte věčně, ne takovýma nesmyslama, vždyť to je fakt k smíchu.

Reagovat
Messiáš

Takže si vybereš jeden příspěvek z vlákna, který reaguje na úplně stejnou věc stejným způsobem, ale můžou za to fanoušci Barcelony,kteří mají šoupat nohama, protože Real kraluje v Evropě? Úžasná logika a skvělý cherrypicking.

Btw, neoponuji vůbec nikomu a věcný to je (si sebevědomě dovolím tvrdit). Mimo by za mě bylo pod článkem gratulující Realu k výhře LM tvrdit, že Ancellotti je dinosaur, jelikož nás letos nedokázal porazit v dlouhodobé soutěži (lize), takhle je to od Kluiverta obyčejný re-trolling , kterého na forech kotel a směšnej je vlastně akorát ten cherrypicking

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš prostě závidí titul. Pochopitelné, je hořkej.

Reagovat
smazaný uživatel

*2 tituly, nevšiml jsem si, že asi letos začal fandit Assenalu

Reagovat
Bakary3

Ty sis nevšiml více věcí

Třeba nejsem fanoušek úspěchu jako mnozí z vás, který při drobný krizi vyhazují každýho druhýho z kádru.

Takže neboj, titul mě nebere

Reagovat
Well

Nevím mě přijde, že stejně rýpou furt jen ti stejní dokola. Barca udělala super progres a titul si zaslouží, Real to snad nakopne k tomu smysluplně doplnit. Už se opravdu nechci dívat na tu lavičku Hazard a Diaz, kteří nic neprinesou a jen zabírají místo někomu jinému.

Reagovat
Messiáš

Já mám taky raději smysluplnou diskuzi a takhle to klidně může vypadat. Zcela určitě bude mít Real silnější tým příští sezonu, už jen příchodem Bellinghama a zbavení se tady těch leštičů, co tam berou jen prachy. Jestli přijde i slušný náhradník za Benzemu, tak má Real vlastně na roky vyřešeno (s tím, že Camavinga se klidně může přesunout na LB, kde je podle mě i lepší a bude mít minutáž zajištěnou i přes nabitou zálohu).

Na tom moralizování není v důsledku nic tragického, jen je mířeno na jednu stranu, paušalizuje a v obecné rovině je to boj s větrnými mlýny, jelikož je fórum, kde k těmhle věcem dochází a docházet bude

Reagovat
Well

Popravdě z Bellinghama moc na větvi nejsem, co jsem viděl výborný hráč, ale raději bych viděl ty posily jinde. Kraje obrany právě jsou docela problém, jedno křídlo za Viniciuse či Rodryga do rotace a útočník. Některé ty posty se dají vhodně doplnit i z interních zdrojů, ale zase je tam potřeba ta rotace. Navíc prostě Angličan ve Španělsku, no uvidíme... Je mu tuším stále 19, takze potenciál je tam stále velký.

K tomu moralizování souhlas, jak říkáš ono to tu stejně bude pořád. Stále jsou tu i normální diskutující na obou stranách, takže generalizace samozřejmě není na místě.

Reagovat
Messiáš

Bellingham je trochu přestup a la Florentino. Silny marketingovy hrac, generacni talent Anglie a ukazka sily, že ne všechno si můžou vzít ropáci a PL. Těžko říct, jak se aklimatizuje, ale technicky je to velice kvalitní hráč a myslím, že nebude mít moc problém.

Někde jsem viděl zmínku o Hakimim, což by byla obrovská výhra a ten Garcia z Raya vypadal v sezoně dost slušně. Zůstane jistě Carlo? Hodně se dříve psalo o repre Brazílie, což by mi vlastně i k jeho věku na důchod dávalo perfektní smysl. Na druhou stranu je vidět, že ho hráči žerou

Reagovat
Well

Jo je to takový ten mega přestup, které má tak rád, ty předpoklady má super, uvidí se jak rychle mu půjde právě ta aklimatizace, někomu to trvá trochu déle viz. Modrič.

Hakimi by byl splněný sen, jeho odchod mě strašně štval. Garcia je taky super, Real má s Rayem vztahy dobré, takže ta šance je tam určitě větší s PSG je to takový bod mrazu poslední přestupáky.

No a Carlo, víš jak to bývá u Realu, má sice CdR, ale přece jen většinou rozhoduje LM a liga.

Reagovat
Messiáš

Myslíš, že by v případě nevýhry LM měl Perez zaječí úmysly ? Já právě myslel, že je problém spíše u něj (jestli ještě třeba má motivaci) a vy nebudete chtít posunout Raula/Xabi Alonsa nebo jít po někom jako Nagelsmann no (ale vše jen na popud případného rozhodnutí Carla), ze strany Realu mě to snad ani nenapadlo...

Reagovat
Well

Těžko říct, ono se to stále mění, předtím jsem četl něco, že Real bude trénovat, dokud ho bude potřebovat, takže bych nečekal, že odejde. Na druhé straně je Perez, který umí překvapit a v případě neúspěchu to většinou odnese trenér, Carlo má ale tu výhodu minulé úspěšné sezóny.

Tech potenciálních trenérů máme hodně z vlastních řad, ale pro většinu by to byl asi velký skok. Možná by byl posun Raul od Castilly a Arbeloa do Castilly, těžko říct. Osobne bych to spíš viděl na ten postupný progres jako měl Zidane, kdyby k té změně mělo dojít.

Reagovat
Laliga

Garcia je už podpísaný. Bellingham-súhlasím, tiež z toho nie som nadšený. nemyslím že mu to u nás sadne. rovnako som to mal u Hazarda. Ale zase príliš veľké šance som nedával ani Vinimu . Rovnako myslím že viac by nás posunuli posily na krajoch obrany. Za Frana som rád, no neviem či to je úplne TOP level, to bude musieť teraz dokázať. Za mňa šikovný, rýchly a bojovný hráč, no má technické nedostatky, prvý dotyk atď.

Reagovat
Unique

Můžu se zeptat na názor, proč se Angličanům ve Španělsku nedaří, nebo proč mají problém s aklimatizací? Popřípadě porovnání anglický fotbal X španělský fotbal. Díky.

Reagovat
Well

Obecně se jim ve Španělsku příliš nikdy nedařilo, i když přišla světová hvězda, tak se od ní čekalo více a nenaplnila ty naděje, jaké se do nich vkládaly. Nutno říct, že přicházeli ve vyšším věku, navíc jde Jude z Německa, takže to bude trošku jiné.

Srovnani PL a PD je docela těžké, obě ty ligy se poslední roky dost změnily. Stále mi ale přijde, že v PL jsou mnohem lepší tahový hráči, kteří dokáží udělat rychlý přechod do útoku a celkově maji lepší fyzickou kondici, takže maji pri tom přechodu do útoku větší podporu a mohou si pomoci hlavičkami, kdyz to stihne ta obrana zavřít. Ve Španělsku je naproti tomu více hráčů s takovou tou lepší technikou ve smyslu prvního doteku a podobně. Ty útoky mi přijdou, že se zbytečně zpomalují a mic jde často zpět, pak se útočí do plné obrany a něco vymyslet je pak pro ty hráče složitější, protože to dělají v rychlosti, pod tlakem a na velmi malem prostoru.

Ono to vše i vyplývá z toho, že v PL jsou vyrovnanější týmy, které proti sobě hrají otevřenější fotbal. Ve Španělsku je ten rozdíl větší a hrát otevřený fotbal by pro ně bylo smrtící.

Ale chtělo by to pohled i někoho jiného, toto je jen můj názor.

Reagovat
Unique

Díky. Mě tyhle srovnání hodně baví číst Souhlasím.

Reagovat
Laliga

Pretože je to úplne iný herný štýl. Briti jednoducho nie sú technicky dostatočne zdatný v porovnaní s Južanmi. Sú zvyknutý na viac fyzické poňatie hry. Tých výnimiek je ukrutne málo. Niekto si myslí že to dnes neplatí, ale každú chvíľu sa objaví nejaký krásny dôkaz, ako naposledy Eden. V Pl si vodil celú obranu, v LL neprejde 1 na 1 ani raz zo 100 pokusov

Reagovat
Unique

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Málo tam prší.

Reagovat
Unique

Aha

Reagovat
Bakary3

Ty si taky cherrypicking

Jak myslíš

Reagovat
Messiáš

Ustřelils, ale už tě nebudu trápit

Bez jakéhokoliv trollingu a čehokoliv.. užívej večer, Slávce přeji zázrak v lize a titul, Valencii nového solventního majitele a Arsenalu skupinu LM s Realem nebo Barcelonou (zápasy s Arsenalem mě vždycky bavily)

Já jdu slavit titul, ale jen opatrně a šoupajíce nohami (nemohl jsem si pomoct, pardon )

Reagovat
Bakary3

Popravdě, když ustrelim, tak to uznám i se klidně omluvim, nemám tu úplně ten pocit.

Tak dík, slav jak chceš samozřejmě

Reagovat
JM

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

Tym jako Barcelona se nemuze nikde vymlouvat na los vole, i kdyby za ni hrali jednonohy...

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Messiáš

To nejspíše dříve platilo, teď bych byl s těmihle prohlášeními celkem opatrný. Pokud sis vzal z toho příspěvku tohle, tak jen dodám, že to není to nejzásadnější..

Reagovat
dextroza_m

To bude platit pořád, myslím si, že i když se výsledkově nezadařilo, pořád jsme kádrem max. top 10 v evropě a žádný Frankfurt to nemůže změnit.

Reagovat
Spagetka

Kraluje? Jako nechci zlehčovat úspěchy Realu v LM, ale většina fandů Realu co znám přiznala, že ty postupy byly poměrně velké štěstí. V Lize má problém dlouhodobě udržovat konzistentní výkony, aktuální mužstvo z pohárů umí vytřískat z minima maximum, kdy vždy ve vyřazovací časti hraje pro ně naka příjemná haluz, ať už chyba Donnarummy s PSG nebo haluz se City. Kralují možná výsledkově, nikoliv herně. Pustit "zoufalé" Barce titul 4 kola před koncem o něčem svědčí. Nicméně pokud ted porazí City, neřeknu ani slovo, protože by si tuhle LM snad z těch všech nejvíc herně zasloužila.

Reagovat
Bakary3

Ano, kraluje, to 5 vítězství v LM prostě je.

Bez ohledu na to, že někdy prostě museli přesunout koncentraci na jednu soutěž.

Reagovat
BarcaGOAT

Nie nekraľuje. Aj keď som fanúšik Barci, tak aj keď sa na to pozriem z objektívneho hľadiska, tak nie. Kraľovanie futbalu chápem pod niečím ako dominancia a tu Real nemal. Dominancia bola Pepova Barca a podobne. Dominancia je treble, sextuple. To, že Real pozbieral 5 LM svedčí o tom, že sú len efektívny, vyhrávajú kde treba a ten formát súťaže im vyhovuje. Majú 5 LM ale žiadne treble prečo no lebo tam kde Real podľa teba kraľoval v LM, tak Barca dominovala v Španielsku a zbierala pravidelne ligové tituly a CdR. Ani radšej nezasahujem do témy rozhodcov a tých vyhratých titulov LM Realu. Barca hoc podstatne pomenej vyhráva LM, tak ale ak ju vyhrá, tak nie je pochybnosti, že bola najlepšia v celej sezóne.

Reagovat
Well

A už je to tu zase, když vyhraje Barca, tak je to dominance, když vyhraje Real, tak rozhodčí a ideální formát pro Real. Ještě, že tu máme tolik těch týmu, co dokázaly LM obhájit, když se ten úspěch tak shazuje.

Reagovat
BarcaGOAT

Tak to proste je. Realu stačí hrať len svoju hru a tou LM sa každý rok prekušú. Nemusia hrať najkrajší a najlepší futbal v Európe, aby vyhrali LM ako to musí vždy Barca ak chce vyhrať LM. Ale len LM nie je správny ukazovateľ dominancie. Ak si to vezmeš jedná sa len o 13 zápasov v sezóne ak rátam aj finále. Áno v LM sú kvalitnejšie tímy ako v ligách, ale z tých 13 zápasov hráš min. 4 zápasy v skupine proti slabším tímom a vo vyraďovačke tiež sem tam môžeš natrafiť na slabších šťastlivcov, čo postúpili z ľahšej skupiny, čo sú ďalšie aspoň 2 zápasy. Takže koniec koncov je to možno z 13 zápasov o 7 zápasov proti silným súperom, ktoré Real vie zvládnuť. Nie je to tak, že to idem dehonestovať tie tituly Realu keď Barcelona nevie dokázať v Európe v poslednom čase ani to málinko. Real ma silnú mentalitu v tých zápasoch, kdežto Barcelona sa vždy psychicky zrúti a to trvá už od remontády ten problém Barci v Európe akoby nás niekto preklial.

Reagovat
Well

Poslední rok bych ti řekl, že máš pravdu, ale během těch 3 let výher po sobě nás přehrál jen a pouze ten poslední rok Bayern jinak nikdo. Když se vrátíme 13/14, tak nás herně přehrál také jen Bayern jinak nikdo, ale dostal 0:4. A ten stejný Bayern vás jeden zápas přehrál v sezóně 14/15 taky. Opravdu to nebylo, že by Real ve hře nedominoval buď to bylo, že soupeř měl zápas, kdy i přes to, že neměl herní dominanci se mu podařilo vést a zavrel to(Atletiko, Wolfsburg) nebo Real měl hru pod kontrolou. Ano byly tam momenty, které byly všelijaké (Juve, Bayern), ale to hlavně ten poslední rok, kdy si zasloužil postoupit především Bayern, který byl lepší. A k té obtížnosti soupeřů, to je o štěstí Real měl loni nejtěžšího pavouka co pamatuji a tam se mu podařilo vyhrát i když byl horší a nehrál nejhezčí hru s tim souhlasím. Jak říkáš Barcelona to nezvládá hlavně v hlavách, ale taky to pokaždé nebyla absolutní dominance.

Reagovat
Bakary3

Nesouhlasím, a čas ty úspěchy ukáže jako ještě vyjimecnejsi, protože to, co dokázali, je neskutečný.

Koho zajímá, jestli k tomu vyhráli domácí pohár, když uděláš tolikrát LM, i obhajis, což se do ty doby snad nikomu nepovedlo, je to unikát.

A v tý efektivitě bylo umění.

S každým úspěchem se taky pojí nějaká kontroverze, tak to je.

Reagovat
BarcaGOAT

Ako som písal vyššie LM je z celkovo 13 zápasoch len približne o 7 top zápasov. Tým nevravím, že je ju ľahké vyhrať, ale rovnako nevravím, že je to až tak náročné ak máš na to správne predpoklady. Dozaista je to veľký úspech obhájiť ju, ale je to dosť preceňované. Matematicky bolo jasné, že skôr či neskôr by ju niekto obhájil a rovnako matematicky najpravdepodobnejším to musel byť najúspešnejší klub súťaže. LM je proste súťaž stvorená pre Real a bodka. Osobne skutočnú dominanciu vidím ale v zbieraniu každej trofeje na každom fronte, čiže treble, sextuple. Real môže byť najúspešnejší tím v histórii, ale rozhodne nie najdominantnejším.

Reagovat
Bakary3

Promiň, ale to, co píšeš, jsou bláboly.

Vyhrát to tolikrát t mluví samo za sebe, k tomu tak měli i domácí tituly i MS klubů.

Jasně, taky se to mohlo povest třeba Benfice, ne ?

Že je pro ně stvořená a bodka, tenhle blábol má dokazovat co? Prostě v tý soutěži byli nejlepší.

Nevyhrál to jednou, vyhrál to několikrát, to je dominance.

Reagovat
BarcaGOAT

Dominancia možno v samotnej súťaži ligy majstrov (hoc je to klamlivé), ale rozhodne nie dominancia celkovo v klubovom futbale.

Reagovat
Well

S tou historii bych brzdil, když dřív nebylo ani možné to všechno vyhrát. Přesto všechno nedokázali třeba obhájit tu ligu mistrů, v tom je právě problém, že je těžké identifikovat nejdominantnejsi tým, když si každý představí pod tím pojmem něco jiného. Já bych tam třeba řadil Real okolo Di Stefana, Brazílii okolo Peleho, Brazílii s Ronaldem a spol, ManU pod Alexem, Bayern s Beckenbauerem, AC s Maldinim, Arsenal s Henrym nebo právě tu Barcelonu pod Pepem a je velmi těžké říct, kdo z nich byl ve své době nejdominantnější, protože všechny ty týmy měly svoje úspěchy a takovych týmů je samozřejmě víc.

Reagovat
Laliga

Jasné, u Vás vôbec neboli žiadne pochybnosti, Chelsea, PSG atď. Len Real, Real a Real. Už ste s tým trápny. Taký Ballack by ti to vysvetlil Ideš tu riešiť dominanciu na základe ligových titulov a spomenieš len Barcu, prečo nie Bayern, prečo nie Juventus, prečo nie City, prečo nie PSG keď ty stačia ligové tituly? Tam sa ani Barca nechytá na série týchto klubov. Ale vy niektorý žijete vo svete kde za hranicami Barcelony už nič dobré nie je mám dojem

Reagovat
Bakary3

Reagovat
BarcaGOAT

Vieš čítať? Lebo pochybujem. Ak som spomenul konkrétne ligové tituly v Španielsku, tak to bolo na to, že v tom čase keď vyhrával Real LM, tak Barca vyhrávala ligové tituly. Čo sa týka dominancie som nepísal konkrétne o Barcelone, hoc som uviedol príklad Pepovej Barci, čo sa nedá spochybniť, lebo to bol najdominantnejší tím v histórii futbalu. Si to prečítaj hoc ešte raz a uvidíš, že dominanciu vidím v treble a sextuple a preto nespomínam Juventus, City, PSG a neviem koho. Bayern som neuviedol, ale myslel som na nich pri písaní.

Reagovat
Bakary3

Jasně, když jde o Barcelonu, je nezpochybnitelné, že pepuv tým byl nejdominantnější v historii fotbalu , zatímco když napíšu jen to, že Real v posledním období dominuje světovýmu fotbalu, máš plno důvodu, proč to tak není

Ty jsi vtipalek

Reagovat
Laliga

Áno viem, ale vďaka že si znova len potvrdil čo som napísal

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť mají tolik trofejí z MS klubů, že už to nemají kam dávat. I valloire by ti jistě potvrdil, že MS klubů je důležitější než nějaká podřadná LM, kde hraje jenom Evropa.

Reagovat
Unique

Reagovat
Laliga

Hovoríš o jednom ročníku. Zase to asi nebude o štastí hrať 11x za 13 sezón SF. Nemyslíš? To nie je konzistencia?

Reagovat
smazaný uživatel

Běž do prdele s moralizováním, fakt bez pardonu Je to fotbalové fórum, ne katolické gymnázium proboha.

Reagovat
Bakary3

A ty bez taky doprdele a nezapomeň ze sebe dělat klauna dal, vždyť je to fotbalové fórum proboha

Reagovat
Eichel

Zúfalá konkurencia bola skôr minulú sezónu než túto. Veď Real dosť možno ešte stále urve LM a Atlético hrá po MS snáď najlepší futbal. Oproti minulej sezóne navyše Barca spravila obrovský skok a aj keby pristúpime na tézu o zúfalej konkurencií tak ten počet inkasovaných gólov a bodový náskok vypovedá o tom, že tento rok bola odskočená.

Reagovat
Laliga

Tak Barca hrala dobre, o tom to nie je, ale LaLiga išla dole. To ale neuberá na titule Barcelone. Mali rovnakých súperov ako všetci ostatný. No úpadok je citeľný, a ešte len bude pokým tam bude sedieť ten mamlas Tebas.

Reagovat
Gazdo

Noo ja by som s tou chvalou brzdil… tuto sezonu sme mali aj stastia ako hovado. Ta statistika o ocakavanych goloch a bodoch ktoru tu niekto daval to potvrdzuje. To je hlavne unikat ktory sa moc opakovat nemusi a ja si pamatam ze sme mali tuto sezonu viac zapasov pri ktorych som si trhal oci ako tych pri ktorych som sa bavil. A samozrejme Stegen ❤️

Reagovat
Laliga

To je samozrejme tiež pravda, a takisto nečakám že to zopakujete v ďalšej sezóne. Bolo by to prekvapením(myslím tie extrémne defenzívne štatistiky). Ale vo všeobecnosti to bolo myslím výkonnostne nad očakávania. Jednoducho či už tak alebo onak ste tie zápasy zvládali doviesť do víťazného konca. To je tiež dôležitá vlastnosť.

Reagovat
Gazdo

Ja som s trofejami spokojny ja som skor nespokojny s inymi vecami. Mne nejako nevadi ani vypadnutie z LM ani to keby sme nevyhrali titul by mi nevadilo. Sezonu rozhodne hodnotim pozitivne co sa vysledkov tyka uvidime co prinesie ta dalsia lebo tam moze byt bud velky posun vpred alebo velky vzad fakt tam nevidim nejako moznost udrzat to co je momentalne

Reagovat
Eichel

S tým súhlasím ale nepríde mi, že by sme tu boli jednooký medzi slepými. Hej liga nemá toľko prachov ako PL a hej určite šla dole, avšak Real nebol v túto sezónu ako Barca pod Koemanom a ukazuje, že je to top klub. Atléti hrajú v tento kalendárny rok skvelý futbal. Socky a Villareal sú tieť kvalitné mužstvá a len nedávno mal Villareal ten solídny run v LM. Alebo pozrime sa na Sevillu, ktorá urobila pár zmien a zrazu musela hrať o záchranu a boli v solídnych sračkách, čo by sa ti nestalo keby bola tá liga tak nekonkurencieschopná. Proste mi príde, že to nie je titul, kedy to vyhral najlepší zo zlých a aj keby to tak je, tak bodovo to Barca zvládla s veľkým prehľadom. A áno za veľa treba ďakovať čisto Stegenovi, kopec 1:0 výsledkov uhral on. Ale proste nepríde mi fér, ak sa na ten titul pozerá optikou, že by Barca, Real či Atléti v anglicku neuhrali ani top 4 a bola to tu paralympiáda

Reagovat
Laliga

To určite nie, ale Sevilla minulý rok bola takmer v hre o titul, tento rok úplne opak. ATL po jesennej časti 16 bodov strata. Bola to trochu zvláštna sezóna. Ale úpadok je tu badateľný dlhšie. zo 4 ročníkov LM 2x víťaz z PL a Bayern. A samozrejme Real, kde ale minimálne City a Reds boli lepším tímom. A tento ročník vyzerá znova na City. Posledné obdobie nás jednoducho PL preskočila. Vidíš aj na Barce ktorá patrilo k favoritom každoročne, ako posledné roky stagnuje. Real tam akýmsi prazvláštnym spôsobom dosahuje výsledky ktoré sú nad ich možnosti aktuálne . Otázka je či sa z toho LaLiga oklepe keď to tam Tebas bude takto viesť.

Reagovat
Gazdo

Myslim ze Barca, Atleti a Real by hrali kludne o top4 aj v PL a ten zvysok by sa tiez nejako nestratil. LaLiga ma extremne silne a neprijemne muzstva prave vdaka tomu ze nemaju prachy a tak musia kvalitu na ihrisku nahradzat betonom (rozumej primarne zabezpecena obrana kedze na nejake virtuzity proste nie su prachy a obrana tolko talentu ako utocenie nepotrebuje), taktikami ala simulacie natahovanie casu atd co vela ostatnych lig nema na timoch zo spanielska rado ale ono to bohuzial funguje a fungovalo by to aj v PL hoci by to nebolo take pekne na pohlad. Ja tiez si radsej pozriem zapas v PL lebo je to akcnejsie ako zapas Barcelony v LaLige lebo musi dobyjat zakazdym nejaku pevnost

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu bych se někdy rád dočkal vysvětlení, proč si pořád PL fans myslí, že různé Brentfordy, Aston Villy a Leicestery jsou silnější než Sociedad, Villareal nebo Sevilla. Když zrovna třeba Sevilla si s týmy PL vytírá áss skoro každý rok.

Reagovat
Unique

Reagovat
Kluivert9

No protože je každý rok vykupují... ale stejně jim to je v přímé konfrontaci k hovnu.

Reagovat
Laliga

Reagovat
milan78

ten pocit, když 2x porazíš plzeň, abys nebyl poslední v tabulce

Reagovat
Memento_Mori_86

Reagovat
Unique

Visca el Barca y visca Cataluña

Reagovat
2miguel1

Liga vyhrana s prehladom, v skupine LM sme mali finalistu LM a Bayern, na ktory proste nevieme + kopa zranenych ale aj tak sme v tych štyroch zapasoch boli vyrovnany super. Messi by bol bombonik po tejto uspešnej sezone, ale Xavi-Laporta je spojenie, ktore bude uspešne. Zaloha je v Španielsku najdôležitejšia a tam budeme s Frenkie Pedri Gavi dominovať nasledujuce roky.

Reagovat
LAM

No spíš velmi mladá obrana ve složení Balde, Christensen, Araujo, Kounde je dost silná. Tam by to jen chtělo klasické RB.

Do zálohy k tomu mládí bude potřeba po odchodu Sergia kvalita, tak jsem zvědavej kdo tam přijde.

Reagovat
fenixLFC

finalista LM je to kvoli tomu ze ste cez nich neboli schopni postupit...pritom boli nasadzovani z nizsieho kosa ako vy

Reagovat
Eichel

Pointou je, že sme nevypadli s nejakými nímandmi ale tímom, ktorý očividne prejde do finále a v LM mu to ide. Nie je to vyslovene hanba zakopnúť s Interom, problém by bol keby nepostúpime cez Sporting, Salzburg či Shakhtar... Ten Inter spolu s tým, že bolo zranených kopa hráčov a ten tím si sadal, pretože sa tento rok robila značná prestavba, to sa dá chápať. Postupovať by sme cez nich mali, ale nie je to na hanbu. Plus teda Dumfries tam mal tú neodpískanú ruku vo vápne?

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Ach, toho hajlujícího Dumbfriese mi ani nepřipomínej

Reagovat
smazaný uživatel

Pepek se dostavi do finale a Dumfries pociti co je to karma

Reagovat
Unique

Reagovat
fenixLFC

ten inter vyradil porto, benficu a asi AC, co teda je rovnake ako vypadnut so sportingom alebo sachtarom. pre tim ako barcrelona by nepostup zo skupiny LM cez inter mala byt hanba a nehladat akekolvek ospravedlnenie

Reagovat
Eichel

Nie je to hanba keď sa pozrieš na to ako Barcelona vyzerala posledné roky. Hej stále sme to mali dať a ja som bol na to dosť nasratý, avšak nie je to taký fail, keď sa pozrieť na tú neodpískanú penaltu, zranených hráčov a vtedajšiu formu tímu. Prišlo kopec nových hráčov a kopec mladých stále potrebovalo dorásť. Fail by to bol, keby sa to stane v ďalšiu sezónu, po tom čo sa ten tím nejak stabilizoval. Zas rok a pol dozadu to tu trénoval Koeman, ktorý je takticky zúfalý a behal na hrote Luuk de Jong a hráči sa strachovali či príde výplata. Skrátka Inter narazil na tím v nie ideálnom rozpoložení a v nie ideálnej zostave a dokázal ich prešťať. A sakra je to Inter, úplne v pohode môžu tú LM urvať keď sleduješ ako hrajú vo vyraďovačke. Oni nebudú ani City ani Realu úplne sedieť svojím štýlom hry. A napríklad Benfica mala do Interu absolútne skvelú sezónu a vyhrala skupinu pred PSG a Juve. Benfica tento rok určite nebol ľahký súper.

Reagovat
Laliga

Inter nemusí byť absolútny TOP, ale stále je to veľmi kvalitný tým, a keď sa stretnú isté okolnosti ako forma, psychická pohode v deň zápasu, atď, nikto ich nemôže odpísať. Hamba nie je vypadnúť ani z Benficou. V každom z týchto klubov hrajú skvelý futbalisti, ktorých odlišujú maličkosti. Niekedy nemáš svoj deň a takýto súperi to jednoducho vždy budú schopný využiť.

Samozrejme to niekomu človek občas vmetie do tváre, keď provokuje nejakou podobnou somarinou- po vzore na hlúpu otázku hlúpa odpoveď.

Reagovat
alcantara

Asi tym chcel povedat, ze to bola kvalitou top skupina a nie je az taka hanba z nej nepostupit Treba ale zabrat v Europe, to je jasne, tazka bieda ostatne roky.

Reagovat
zurix_new

Tak ad1 nejsme ještě finalisté LM, a ad2 snad jste byli vyrovnaní ve třech zápasech, nebo kdy jste proti Bayernu doma byli vyrovnaný soupeř? Myslíš těch 0 střel na branku, skóre 0:3 a xG 0.75 ku 2.14?

Reagovat
CHONG

Ligu jste vyhráli s přehledem, o tom žádná, ale co se týče Evropy, tak víc než konejšení se, že jste vypadli s (možná) finalistou LM, by bylo možná na místě ptát se, jak je možné, že jste z osmi zápasů dokázali porazit jenom Plzeň...

Reagovat
2miguel1

Hra v Europe sa za posledne roky zmenila, bohužial my hrame až moc ofenzivny resp. otvoreny futbal, kde nas ti superi za to vedia potrestať. Real ako hlavny protagonisra, Inter ( resp všetci taliani ), ale prakticky skoro vsetci okrem City hraju ten futbal na švába, jedine City si s tym vie poradiť vďaka extremnej kvalite. My už len ale vďaka odchode Busquetsa pôjdeme kvalitou v LM hore. Ta obranna faza v Europe je už ale stale viac konzistentna, čo uz bolo vidiet na jar proti United

Reagovat
smazaný uživatel

Sebrali jsme vám Superpohár. Je to sice menší pohárová trofej, ale je

Reagovat
CHONG

A co má španělský superpohár společného se zápasy v LM / EL?

Reagovat
Eichel

S Bayernom to bola dosť psychika v prvom zápase sme boli herne lepší, dokedy neinkasovali a nevypli v hlavách. V zbytku to podľa mňa išlo dosť za Xavim, hlavne Inzaghi si s ním vytrel riť, ale tak to sa dá čakať, keď vezmeš trénera ktorý je na začiatku svojej kariéry a rastie spolu s tímom.

Ono preto som moc nechápal prečo Xaviho brali. Chápal by som keby neutratili toľko peňazí v lete a nebol tlak na okamžitý úspech, vtedy by som čakal niekoho s dobrým renomé, kde by bol jasný predpoklad, že ten okamžitý úspech doručí. Xaviho som skôr čakal v prípade kedy sa nebude utrácať a bude sa prebudovávať tím z chalanov z Béćka. Ale vypálilo to ako to vypálilo, Xavi je tu, darí sa mu a rastie s tým tímom avšak stále sú zápasy kedy to nevie úplne zvládnuť. Budúcu sezónu to už snáď bude lepšie.. plus ten káder je značne pozmenený a snáď sa posunie ďalej v mentalite lebo je strašne vidieť ako boli v LM labilní.

Reagovat
Mishko

a čo ten United? finalista FA cup-u?

Reagovat
smazaný uživatel

Pristi rok ten sixtup dame

Reagovat
JFT97

rad vidim Barçu zas vyhravat. Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new
Reagovat
nani92

rešpekt, myslel som, že to bude tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál někdo v historii titul s menším počtem penalt než my?

Reagovat
smazaný uživatel

2 odpískané penalty pro nás, 0 proměněných. Jako jediný tým v lize jsme nepotřebovali ani jednu jedinou penaltu, u mistra naprostý unikát

Reagovat
EaP

A ešte k tomu titul 4 kolá pred koncom.

Reagovat
JFT97

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Krausio_Real_M

No, po těch letech kdy jste si ten titul museli pokaždé kupovat, tak ho máte letos konečně zasloužený

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fenixLFC

tak uz ked neplatite sefovi rozhodcov...

Reagovat
kvido17

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus, 2018/19 a 2019/20

Reagovat
vceradnesazitra

Snad tam zůstane co nejdéle, s ním jsou neškodní. V LM dokázali porazit jen Plzeň, v EL vypadli s MU v krizi, v Copě dostali 4ku od Realu. Paráda

Reagovat
Mercury

Liga se nepočítá že

Reagovat
dextroza_m

Proti MU nehral FdJ, Gavi, Pedri... co jsi jako cekal?

Reagovat
EaP

Ani Dembele a Lewa nehrali. Pred tou odvetou nam odišla celá základná zostava. A tuším aj Christensen. Ja som bol rad , že sa to dohralo so cťou a k tomu sme nestratili v lige body. Preto vlastne berieme titul.

Reagovat
Mönchengladbach

Doma král, v evropských pohárech k smíchu.

Reagovat
Spagetka

Pravda, ta liga je fakt slaba, Real ani Atletico nejsou souperem.

Reagovat
smazaný uživatel

*jsou to jediní soupeři

Reagovat
Well

A Vallecano.

Reagovat
Eichel

Hej ten Real v zápase s najlepším tímom Európy skutočne vyzeral ako klub, čo vôbec netuší ktorá bije, že...

Reagovat
BarcaGOAT

Liga je základ. Tam si buduješ konzistentnosť. Určite sa zlepší aj Barcelonské ťaženie v Európe v nasledujúcich rokoch ako Xavi postupne získava skúsenosti aj na tejto fronte. To, čo dnes sa môže zdať k smiechu môže byť dominantný tím v Európe o pár rokov.

Reagovat
Unique

Reagovat
zidane78

Gratulujem k titulu. p.s.buducu sezonu sa snad bude rozhodovat az v poslednom kole.

Reagovat
technecium

Taky by bylo fer uznat, ze jsme vyrazne prekonali statisticke modely, kdyz mame realne 85 bodu misto 72 ocekavanych bodu, to stejne s obdrzenymi goly, kterych bychom meli mit o 15 vic Coz vlastne celkem trefne vyvazuje nase vystoupeni v Evrope a v poharu. Takze in a long run nejhorsi, co by se dalo ted delat, je vzhledem k tomu, ze se zrejme dostaneme pres 90 bodu, zacit se stavet na uroven s daleko lepsimi tymy z minulosti a usnout na vavrinech, protoze výsledky byly mnohdy daleko priznivejsi, nez bychom si byli zaslouzili. Tym a především predvedenai hra potrebuji v mnoha ohledech vyrazne vylepsit.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

ale nemyslím si, že by letošní vítězství Barcelony měla být nějaká velká haluz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neuvěřitelná forma brankáře není haluz. To je prostě kvalita, která dělá výsledky.

Reagovat
patas92

Jo. Viděl jsem většinu zápasů a určitě si nemyslím, že by Barcelona měla mít o 13 bodů míň. "xX" jsou fajn statistiky, ale nic směrodatného

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Nie je to haluz je to clen timu a v podstate je to dovod preco sme my vyhrali ligu a Real minulu sezonu LM

Reagovat
Rizek

Reagovat
Eichel

Stegen bol túto sezónu monštruózny. Veľa výhier 1:0 išlo čisto za ním a celú sezónu bol najstabilnejším hráčom tímu. Skoro by som tvrdil, že ten titul je takto skoro len vďaka nemu.

Reagovat
pantondavo

Letos po zimě nebylo o čem, Real naprosto odpadl, škoda, snad se příští rok bude hrát víc o ligu než o LM, tam už není co dokazovat. Naopak jsem zvědav, s kým vypadne Barca, možná s Newcastlem?

Reagovat
Kluivert9

Realisti klasicky baví Barca vyhraje titul a stejně je diskuze zase plná jejich keců o nesouvisející LM

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vlastně univerzální odpověď na všechno. Kdyby Real sestoupil do druhé ligy a zároveň vyhrál další LM, tak to budou prohlašovat za úspěšnou sezonu.

Reagovat
Well

No a naopak vy v Evropě vyhoříte už nekolikatý rok a taky to furt něčím omlouváte, takže si není moc co vyčítat. Nevím, co je tak divného na tom že to někdo má nastavené LM>Liga>CdR

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně divné. Král v exilu nikdy nebude skutečným králem. Navíc, i když se vám v LM daří až znepokojivě dlouho, taky nastane doba, kdy budete zase vypadávat v osmifinále s Lyonem. Všechno se periodicky vrací, bez ohledu na předpoklady, viz AC v semi, jakkoliv by je tam s letošní výkonností a stavem týmu asi nikdo nečekal. Mimochodem i váš bůžek Zidane říkal, že výhra ligy je lepší než tři tituly v LM https://www.espn.com/soccer/real-madrid/story/4138594/real-madrids-zidane-la-liga-title-better-than-champions-league

Reagovat
Laliga

Cení sa viac President trophy alebo Stanley cup?

Reagovat
Well

Tak ta doba někdy samozřejmě nastane, protože každý zápas je jiný a musíš přebudovat tým, což logicky chce čas. S tou periodicitou bych byl opatrný, protože nemusí tak úplně vždy platit, zase nejsme v začarovaném kruhu jako priklad si můžeme dát Bilbao nebo Nottingham. Každopádně se smíř s tím, že LM je brána jako největší klubová soutěž světa, v lize dokážeš napravit zaváhání, v LM tě stojí vypadnutí, proto je tak těžké ji pravidelně vyhrávat. Stejně blbě ti můžu argumentovat Xaviho výroky, jak chtěl vyhrát alespoň tu evropskou ligu nebo co by za to Guardiola v City dal.

Reagovat
Gazdo

Tak to mam nastavene aj ja LM je proste pre mna najviac hoci je aj dost castokrat o stasti

Reagovat
TrueCommunist

Odchod Messiho Barcu posílil, příjde mi jako naprostá blbost, kdyby se ho pokoušeli získat zpět. Po tom, co se ho bylo tak složité zbavit.

Reagovat
Kluivert9

V Barce je éra po Messim a tak už by to mělo zůstat.

Reagovat
Gazdo

amen

Reagovat
BarcaGOAT

K čomu sú tie tituly ak sa nerozlúčiš dôstojne so svojou najväčšou klubovou legendou poriadne. Ak by vtedy Messi odišiel pokojnou cestou, tak áno bral by som to, že je to uzavreté, ale pokojnou cestou neodišiel a toto je reparát pre všetky strany. Neznesiem, aby to všetko krásne čo sme prežili s Messim po celú jeho kariéru skončilo tak ako to skončilo pred dvoma rokmi núteným odchodom. Reparát je nutný, aby sme mali krajšie spomienky na Messiho koniec v Barcelone.

Reagovat
Rizek

Velký a nečekaný úspěch, ale přiznejme si - liga je nejhorší za posledních 15 let.

Reagovat
Jordi Alba

Už několikátým rokem..

Reagovat
Rizek

j, klesá to

Reagovat
BarcaGOAT

Kvôli Tebasovi a jeho pravidlám, ktorými iba sviazuje ruky klubom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JM

Gratulace normálním fandům. Gazdo, Jordi Alba, ADM.

Reagovat
2miguel1

Ja tiež to čo

Reagovat
Gazdo

Dik buducu sezonu by som uvital suboj do posledneho kola ale tak makajte zabrat

Reagovat
Jordi Alba

Půlka fans se vyřadí zas po pár kolech, TOP3 je jasná.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Eichel

Reagovat
Jordi Alba

Ale upřímně doufám, že gratulaci nebudu muset po finále LM opětovat.

Reagovat
Gazdo

To snad ani nikto necaka ja uz mam pripravene miestecko v kanali kde zaleziem a budem hrat mrtveho

Reagovat
Jordi Alba

Naštěstí je človek v těch kanálech díky posledním sezónam už jako doma.

Reagovat
Gazdo

Ja uz tam mam rovno aj telku nech nemusim chodit stale hore dole

Reagovat
Unique

Jak si myslíte, že by se dařilo Barce a Realu v PL?

Reagovat
BarcaGOAT

Ťažko povedať, ale osobne to vidím tak, že Barcelone viac vyhovuje ligový formát súťaže a Realu zase vyraďovací formát ako v lige majstrov.

Reagovat
Unique

Reagovat
Gazdo

Barca by zrejme bola v Top 4 tuto sezonu lebo by sa tam jednoducho prebranila a Stegen je v tej brane proste totalny fanatik co sa tyka Atletov fakt ani boh nevie ako by hrali celu sezonu s tymami z PL co vedia chodit aj tvrdsie do subojov coho atleti vedia vyuzivat no a Real by sa zrejme musel pravidelne hecovat k vykonom aby sa dostal do top4 a otazka je ci by toho bola ta ich starsia kostra na ktorej podla mna su stale dost zavilsli schopna uzdrzat celu sezonu aj v lige aj LM. Podla mna nie. Karim, Luka aj Kroos uz maju svoj vek a stale vedia zapnut ked je treba a vtedy dokazu urobit na ihrisku rozdiel ale dokazali by to zapas co zapas v PL? Neviem

Reagovat
Unique

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele