Je to hodně komplikované, reaguje na spekulace o odchodu Thiago

26.05.2018, 15:58
Aktuality
Thiago Alcântara v tuto chvíli nemá jistotu ohledně toho, kde bude hrát v příští sezoně. Španělskému reprezentačnímu záložníkovi běží smlouva v Bayernu Mnichov a jeho jméno je terčem spekulací, zájem o jeho návrat má Barcelona a v úvahu připadá i přestup do Manchesteru City...

27letý fotbalista má často zdravotní problémy a letos si na své konto připsal 32 startů s tím, že neodehrál celých devadesát minut ve dvou důležitých zápasech v závěru sezony. V prvním semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid se na trávník dostal až ve druhé půli, nedávno pak dával najevo rozladění po vystřídání ve finále DFB-Pokalu s Frankfurtem.

Alcântara loni v dubnu prodloužil v Bavorsku kontrakt do června 2021 a nyní se mu dostalo i kritiky. K té sáhl například Lothar Matthäus. "Byl jen stínem sebe sama. Ve velkých zápasech nebyl schopný být rozdílovým hráčem. Nevím, co mu létá v hlavě, ale s těmito výkony není hráčem pro Bayern," prohlásil někdejší německý reprezentant.

"Uvidíme. Loni jsem s Bayernem prodloužil smlouvu, ale je to hodně komplikované. Fotbal je hodně složitý..." posteskl si odchovanec Barcelony.

"Raději si užívám současné momenty. Není třeba soustředit se na budoucnost, já nyní myslím na mistrovství světa. Žiji v současnosti a pokud přijde chvíle, kdy bude třeba myslet na něco jiného, budu se stejně koncentrovat na mistrovství světa," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V odvětě s Realem byl vynikající.

Reagovat
vladino10

je dosť paradoxné, že tá kritika zasahuje práve jeho- sú tam oveľa väčší adepti na kritiku..

Ten tím sa proste po reale madrid vypol a na pôvodné výkony už nenadviazal..

Reagovat
vladino10

* zlý palec, malo byť

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Neasi, neasi. Radši ať si sbalí Vidal, než Thiago.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Už je dávno jistý že jde do City a Bayern místo něj bere Meyera. Nevím co za komplikace si redaktor musí vymýšlet

Reagovat
db18

Post za post.

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam, ze Arthur Melo bude natolko dobry, ze Thiaga nebude v Barcelone potreba.

Reagovat
pantondavo

Matthaus podržel

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně bych rači Eriksena. A nebo Aliho, s balónem šikovný je, naše hra mu sednout může. Můj největší sen by byl Koke, ale to by majitel Atletica dostal infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Koke

Reagovat
smazaný uživatel

eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

Ali

Reagovat
Phreak71

Myslel jsem si, že tohle bude nový Xavi... No nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím pojd k nám nebo Liverpool... s Kloppem by byl neskutečný

Reagovat
TheTopFootbaler

Klopp má rád hráče, kteří jsou většinu sezóny schopní hrát.

Reagovat
Bayern +

Aj keď ako sa píše vyššie, sú aj väčší adepti na kritiku (na svoje predpoklady najmä Lewandowski, Alaba a možno aj Hummels), nepáči sa mi ani Thiago.

Je šialene nevyrovnaný a hlavne! je u nás už 5 rokov a má ideálny vek. Za tú dobu už u nás mal hrať rolu Schweinsteigera v najlepšej forme a nie dávať trénerovi dilemy, či ho vôbec nasadiť do základu v takých zápasoch ako je semifinále proti Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo prostě nemá motivaci, liga rozhodnuta v prvním kole, pořád ho vyřazuje Real, když je vychovaný Barcou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no. Nejdřív byl lídrem zálohy Michael Ballack, pak Bastian Schweinsteiger, a teď je spílmachrem kdo?

Reagovat
Jardman

Byl by Kroos

Reagovat
Darren Fletcher

Dopc 5 rokov?

Reagovat
Bayern +

Jj, plných.

Reagovat
Rich

Za mě si rozhodně kritiku zaslouží Lewa a Hummels. Thiago má své silné a slabé chvilky, ale pravdou je, že opravdu v rozhodujících zápasech nic moc nepředvedl. A upřimně si myslím, že Tolisso je mnohem lepší hrát než Thiago.

Pokud jsou spekulace na místě, tak Vidal odejde (možná do Neapole) a Thiago podle mě do City. To znamená, že tato pozice by se uvolnila a Goretzka a Tolisso by hráli častěji.

Reagovat
vladino10

Tolisso je lepší iba v tom vesmíre, kde sa rátajú góly..herne je thiago zatiaľ o parník inde, nepokazí loptu, udrží loptu, nerobí chyby..

Reagovat
Rich

To jako vážně? V posledních zápasech nic nehrál, díky jeho chybě, když přihrál na Jamese, tak z toho vznikl brejk a Bayern dostal gól. Thiago jestli je jinde, tak to nepředvádí a nehledě na to, že Bayern by toho měl využít, když se o něho zajímají týmy a chtějí zaplatit, takové prachy, tak ať jde, kort když je docela dost na marodce.

Reagovat
Visca el barca

On se nám takhle krásně nabízí a Bartomeu a spol zas čuměj někde do zdi, to přesně vidim

Reagovat
-Carles-

na druhej strane možno rokujú len sa to nedostáva do médií. Snáď.

Reagovat
Visca el barca

Budu v to doufat. Kdyby přišel on a Grizi tak by to byl snový přestupák

Reagovat
Footballer

a k nim ještě de Ligt jako 3. stoper

Reagovat
jakubbosak

Lenglet*

Reagovat
Majk91

alebo zase pozeraju niekde do Brazilie, ze akeho dalsieho podpriemerake privedu.

Reagovat
ADM

Reagovat
Rudnevs

OT: Pre nemecky hovoriacich ponúkam zaujímavý dokument o páde Kaiserslauternu, kde je problematika pekne vysvetlená: https://youtu.be/ytNM75YQMCg

O niečom z toho som to už písal, ale niečo som nevedel doteraz ani ja...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný dokument a zároveň hodně smutný...

Když člověk vidí,kolik se za těch dvacet let vystřídalo lidí ve vedení a jakým způsobem to "fungovalo" včetně sportovního vedení,tak je skoro zázrak,že k tomu pádu do 3.ligy došlo až letos...

V sousedním Mainzu,který několik desetiletí žil jen ve stínu FCK,byl prezidentem Harald Strutz skoro 30 let v kuse(!)... A kde je teď Mainz a kde Lautern...

Reagovat
Rudnevs

Jediný, kto to tam pozdvihol, bol Kuntz... Zo začiatku to s ním fungovalo, spojil ľudí tou Herzblut kampaňou (ten posledný zápas s FC sa i vydával na DVDčku ako Herzblutfinale), zachránili sa, spravil pár prestupov ako Amedick alebo Lakic a nakoniec Lautern za Kuntza postúpil až do Bundesligy. Po páde späť to však bolo finančné harakiri a zaujalo ma, ako trebárs Banf hovoril, že posledných 10 rokov si Lautern žil ako bundesligista. A ani som nevedel, že si Kuntz vybojoval príchod Grünewalta tým, že sa vyhrážal odchodom. V podstate sa dá povedať, že Kuntz bol za hrdinu, zachránil 1. FCK z najhoršieho, ale nakoniec ho odovzal v podobnom stave, ako ho dostal, čiže ten pád len akoby spomalil...

Nedávno som mimochodom čítal, že po odchode Kuntza Lautern jednal s tým Ralfom Beckerom, čo je teraz v Kieli (a v najbližších hodinách bude pravdepodobne potrdený jeho odchod do HSV)... Becker sa vraj javil dobre, ale nemal skúsenosti, čiže ho nevzali a zobrali Stövera z Kielu. Do Kielu následne odporučili Beckera, že ten bol celkom dobrý, tak by ho mohli skúsiť.

Ohľadom toho Mainzu - Strutz s Heidelom tam odvádzali perfektnú prácu, za ich éry som mal ten klub rád, ale teraz obaja odišli a uvidíme, ako to s Mainzom dopadne... Aby nakoniec o rok nehral Lautern i Mainz rovnakú ligu.

Inak zachvílu začína barážová odveta TSV - Saarbrücken na Grünwalder Straße... Budem veľmi držať palce Schzig, bolo by skvelé, keby sa vrátili a keby sa doriešila situácia s Ismaikom. V takom prípade by na 3. Ligu mohli prísť posily ako Lex, Fürstner alebo Schäffler. Fandiť bude trebárs i Vallori alebo Holebas, zápas bude vysielať opäť Bayerischer Rundfunk (BR).

Reagovat
Rudnevs

Tak tých bývalých hráčov je tam oveľa viac, ďaľsí sú napr. Schindler alebo Volland... Práve som to zapol a parádna atmosféra, samozrejme vypredané, ešte i choreografia, ktorá spolu s tým čarom Grünwalderu s tou starou Anzeigetafel vytvárala super dojem... Takýto klub s takými fanúšikmi proste nemôže hrať Regionalligu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Infarktový zápas,ale nakonec s dobrým koncem!

Sledoval jsem souběžně Mannheim-Uerdingen a tam to bylo peklo,zápas se nedohrál,pár idiotů z domácího kotle začalo házet pyro na hřiště,chybělo asi 10 minut do konce a domácí potřebovali vstřelit dva góly.Po dlouhé pauze,kdy se nehrálo a hosté byli už v kabině,je nakonec rozhodčí povolal zpět na hřiště,protože se situace uklidnila.V tu chvíli ale opět začaly lítat petardy a tak to sudí Ittrich definitivně ukončil.Uerdingen tak postupuje do 3.ligy a Mannheim,kterému to potřetí nevyšlo,bude mít ještě problémy se svazem.

Reagovat
Rudnevs

Jj, o tom neporiadku v Mannheime som čítal, tam musí byť poriadna frustrácia, keď to už ani tretíkrát nevyšlo... Ja som pozeral len ten zápas na Grünwalder Straße a ten koniec bol krásny, niečo pre futbalových romantikov, tradičný klub sa vracia. Fanúšikovia vybehli na ihrisko, snažili sa zobrať si niečo na pamiatku, vysekávali trávnik, strihali sieť, brali i reklamné pannely Die Bayerische a všetci oslavovali. Pri rozhovoroch to Mölders, Bierofka i ten moderátor samozrejme schytali pivom, zvlášť u Möldersa je to emotívne, ten im ten postup vystrieľal a následne sa zranil a nemohol sa ani poriadne dostať z ihriska. V rozhovore povedal, že si teraz nechá vytetovať logo 1860. Inak mi prišlo, že Saarbrücken hral dosť tvrdo, ani nechceli zakopnúť loptu, keď nevládny Mölders ležal na ihrisku, však im to Löwen i pekne okorenili, keď celý štadión kričal “Scheiß Saarbrücken!”.

Reagovat
Rudnevs

Inak ten Uerdingen, čo postupuje miesto Mannheimu, vraj má nejaky silný zdroj peňazí z Ruska a do pár rokov chcú hrať Bundesligu... Už na Regionalligu mali hráčov ako Beister, Vollath alebo Özturk a teraz na 3. Ligu sa špekuluje o hráčoch ako Wriedt, Großkreutz alebo Schäffler.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ani Stefanovi nedivim,že to zabalil.Sice to byl bývalý hráč a ikona klubu,se kterou se ztotožnili i fans,ale dlouhodobě to asi stejně nemohl udržet. Banf je naděje,z toho,jak mluvil ještě v průběhu sezony,kdy byla naděje na záchranu,bylo slyšet,jak racionálně uvažuje a nesnaží se jen dávat všem plané naděje.Tak snad se povede rychlý návrat a on nebude jen jeden z té řady "zachránců" jako Jäggi a spol.

Reagovat
Rudnevs

Tak tak, z toho Banfa mám taktiež dobrý pocit... V tých pozíciách v klube sa úplne nevyznám, ale čo som z toho pochopil, tak prišiel v osobe Badera konečne poriadny Sportvorstand (ako sa to vôbec prekladá do slovenčiny/češtiny?), pretože doteraz tam bol len Klatt (Finanzvorstand) a Griess (Marketingvorstand), pričom ani jeden z nich nemal futbalové skúsenosti - ten prvý predtým pracoval v KPMG a ten druhý v Coca Cole. Navyše dozornú radu viedol neschopák Riesenkampff, ktorý tiež nemal skúsenosti s vedením futbalového klubu. Čiže príchod Badera, hoci na mňa nepôsobil narozdiel od Banfa ako sympaťák, je rozhodne dobrá správa. Navyše sa teraz plánuje to vyčlenenie, čo je krok, ktorý má umožniť príchod investorov, tretieho júna sa bude hlasovať, či do toho pôjdu alebo nie. Čiže tie vyhliadky do budúcnosti nemusia byť v konečnom dôsledku zas tak zlé...

Reagovat
smazaný uživatel

Furt si myslím, že Rafinha je větší fotbalista, kdyby neměl tolik zranění, můj názor, myslím si to, že talent na Rafinha a potenciál měl Rafinha větší

Reagovat
Jardman

Ty si myslíš hlouposti

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že v Bayerne nepredvádza 100% svojho potenciálu. Hrá dobre, ale on dokáže viac a príde mi, že v Nemecku to zo seba nedostane. Možno by prestup prospel obom stranám, Bayern by na ňom mohol dobre zarobiť a na jeho miesto zapracovať Goretzku, Thiaga by zase možno naštartoval Guardiola v City či návrat domov do Barcelony. Pre mňa rozhodne patrí ku kandidátom na odchod z Bayernu, spolu s Vidalom a Lewandowskim.

Reagovat
Jardman

Rozumný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale koho na hrot? Myslíš že nám Lipsko pustí Wernera?

Reagovat
mayday

Já bych řekl, že pro drtivou většinu top Španělů je samozřejmě vrchol se prosadit doma, v dresu Reálu nebo Barcelony, v jeho případě samozřejmě to druhý. To, že to zatím nedokázal a odešel do jiné ligy, to taky může u něj hrát roli, takových nějakých nenaplněných ambic. I když samozřejmě hraje za dlouhodobě cca TOP5 klub světa.

Reagovat
Kolarik12

Mam stejny nazor, Lewandowski pryc! Je to sobec, kterej hraje jen na svoje statistiky a neni vubec tymovej, coz mne celkem vadi. Je to naprostej opak Mullera. Ikdyz Muller mel minulou sezonu katastrofalni, tak jsem rikal, ze bych ho nikdy neprodal, protoze byl a vzdycky bude srdcem Bayernu, ktery v prvni chvili vzdy mysli na uspech tymu a az po tom na svoje statistiky a letos opet potvrdil sve kvality. Nacez Lewa ma sice stabilni formu, kdy uz nekolik po sobe jdoucich sezon dava vzdy kolem 30 golu, ale k cemu to je, kdyz to sbira proti tymum na sestup z Bundesligy a v klicovych zapasech je potom naprosto neviditelny. Za me urcite pritahnout do tymu vice nemeckych hracu a obnovit tu soudrznost, ktera tam drive byvala mnohem vetsi, protoze ta vyhravala ty zapasy a ne individuality viz. Lewa, na kteryho se spoleha ted.

Reagovat
Doplh11

Je mi ho docela líto,že je terčem kritiky,chápu že se mu nelíbilo střídání při finále německého poháru,ono to bylo pod Juppem jiné než předtím pod Carlem Ancelottim či Pepem Guardiolou,bylo pěkné kdyby dostal druhou šanci aby opět ukázal že je důležitý hráč pro Bayern,ale uvidí se během léta,JÁ BYCH SI HO NA MÍSTĚ KOVAČE NECHAL a dal bych šance opět se dostat do skvělé formy

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Jardman

Nejlepší možný řešení

Reagovat
Alan_Shearer

Kez by se vratil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele