Je normální, že fanoušci nejsou spokojení. Trápí nás marodka, postěžoval si Pochettino

18.09.2023, 20:59
Aktuality

Asi si to představoval úplně jinak. Mauricio Pochettino (51) nezačal své angažmá v Chelsea vůbec ideálně. Jeho svěřenci po nedělní bezbrankové remíze z Bournemouthu ztrácí na vedoucí Manchester City už propastných 10 bodů a s jednou jedinou výhrou se krčí na 14. příčce tabulky. Argentinec chápe frustraci fanoušků, styl vedení týmu však měnit odmítá.

Špatná forma Chelsea se promítla i do nedělního duelu v Bournemouthu, kde Blues, stejně jako na začátku měsíce s Nottinghamem Forrest, nedokázali vstřelil branku. Díky pevné defenzivě a výkonu brankáře Roberta Sáncheze získali alespoň bod za remízu 0:0.

Chelsea se v tabulce Premier League nachází na 14. místě s pěti získanými body z pěti zápasů. Špatné období zažívá tradiční londýnský velkoklub navzdory tomu, že od května 2022, kdy noví majitelé v čele s Toddem Boehlym a společností Clearlake Capital dokončil převzetí klubu, utratil za přestupy přibližně 1 miliardu dolarů.

"Fanoušci vědí, že pokud investujete peníze, o kterých se hodně mluví v médiích, jsou očekávání," řekl Pochettino po zápase. "Pokud nevyhráváte, je normální, že fanoušci nejsou spokojení," dodal Argentinec.

Bývalého kouče Tottenhamu či PSG trápí na startu nové sezony marodka. "Fanouškům mohu říct, že jsou okolnosti, které nemůžeme změnit. Máme příliš mnoho hráčů, kteří nejsou k dispozici," postěžoval si Pochettino.

Jeho tým skutečně trápí početné absence. Obránce Marc Cucurella, křídelník Noni Madueke a rekordní posila Moises Caicedo nedohráli nedělní zápas a připojili se tak k dlouhému seznamu zraněných, na kterém jsou Reece James, Christopher Nkunku a Romeo Lavia.

"Máme mimořádnou víru, ale smůlu. Máme 12 zraněných hráčů, ke kterým se přidali Cucurella, Madueke a Caicedo," dodal Pochettino. "Budu brečet nebo si stěžovat? Ne, musím tuhle výzvu přijmout a zůstat pozitivní. Nehodláme měnit způsob, jakým budeme věci dělat," uzavřel od nové sezony lodivod Blues.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
5
5
0
0
14 : 3
15
2
Tottenham Hotspur
5
4
1
0
13 : 5
13
3
Liverpool FC
5
4
1
0
12 : 4
13
4
Arsenal FC
5
4
1
0
9 : 4
13
5
Brighton & Hove Albion
5
4
0
1
15 : 7
12
6
West Ham United
5
3
1
1
10 : 7
10
7
Aston Villa
5
3
0
2
11 : 10
9
8
Crystal Palace
5
2
1
2
6 : 7
7
9
Fulham FC
5
2
1
2
5 : 10
7
10
Brentford FC
5
1
3
1
8 : 6
6
11
Newcastle United
5
2
0
3
8 : 7
6
12
Nottingham Forest
4
2
0
2
6 : 6
6
13
Manchester United
5
2
0
3
6 : 10
6
14
Chelsea FC
5
1
2
2
5 : 5
5
15
AFC Bournemouth
5
0
3
2
4 : 8
3
16
Wolverhampton Wanderers
5
1
0
4
5 : 11
3
17
Sheffield United
5
0
1
4
5 : 9
1
18
Everton FC
5
0
1
4
2 : 9
1
19
Burnley FC
3
0
0
3
3 : 11
0
20
Luton Town
4
0
0
4
2 : 10
0

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (59)

Přidat komentář
Luc-Luc

Ten bude do Vanoc pryc, stejne jako Ten Hag.

Reagovat
Ranoth

Reagovat
Mönchengladbach

Ten Hag se nedožije ani příští repre pauzy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ta je ještě před Vánoci ?

Reagovat
bbbauch

Jsou pred vanocema 2 rijen a listopad.. zbytecnost

Reagovat
Salfovic

Na podzim jsou 3 repre pauzy

Reagovat
Stannis Baratheon

Těch 38 kol PL vám někdo bere?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mönchengladbach

Za tři týdny.

Reagovat
Seydou Doumbia

ty vole a já myslel že jich ubylo díky LN a těmto sračkám...RIP

Reagovat
milan78

ti si to jen prohodí

Reagovat
Godwinson

Na to s jakýma lemplama se hrálo, je to teda velký špatný. Pár dalších zápasů asi napoví, jestli vydrží alespoň do listopadu.

Chybí Romelu, no, dříč a srdcař.

Reagovat
Front hell

Naopak, taková Chelsea se líbí všem

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bluefan

Vyhovárať sa na zranenia je v tejto situácii fakt úplná hovadina. Nepoviem, keby chýbali 2/3 základu, ale kto zo zranených by reálne hral základ?

Caicedo s malým problémom, ktorý absentoval na jeden zápas a Ugochukwu ho v jeho úlohe v pohode zastupil.

James, ktorý je síce nás najkvalitnejší hráč, ale Gusto včera tiež patril k najlepším na ihrisku.

Možno Badiashile, avšak obrana včera vôbec problém nebola.

Nkunku, za ktorého adekvátnu náhradu nemáme, ale snáď každý team v PL má hráča, ktorého nahradiť je ťažké, pretože kvalitní hráči nechcú sedieť na lavičke a čakať na zranenia.

Takže nie, zraneniami to fakt nie je a oháňať sa počtom 12, keď väčšina z daných hráčov nechodila ani na lavičku, nieto ešte do základu, je trápne. Chyba je v recruitmente, nakúpili sa podpriemerni hráči za šialené čiastky, ktorí nám tu budú smrdiet 7-8 rokov, lebo ich nikto nebude chcieť kúpiť. To síce nie je chyba Pochettina, ale aspoň by sa mohol prestať takto trápne vyhovárať.

Reagovat
FC Porto FC

To je zas názor tohle ty zranění mají taky vliv na to že při střídání musíme dát na plac dva krajní obránce místo toho aby tam šel třeba Madueke a Broja

Reagovat
Front hell

Třeba nakoupit

Reagovat
iamek

Reagovat
Svatej

On by tam stejně radeji dal ty dva obránce

Reagovat
icemike

Jak v tolika odstavcích napsat, že o vlastním klubu ví houbelec...

Reagovat
Unai

Chelsea Mudryk Sterling

Reagovat
Witcher

Ta Chelsea by byl další ideální krok pro Trpise vzal by si tam Suka a přitáhl juraska a jedou na titul

Reagovat
Csaplárova past

Priske > Tripišovský

Reagovat
St. Pauli

Csaplar > Priske

Reagovat
ratusek

Pulpit>Csaplar

Reagovat
Nizzie

Hašek>Pulpit

Reagovat
Csaplárova past

Franz > Hasek

Reagovat
John Obi Mikel

DUML > Franz

Reagovat
St. Pauli

Silhavy > DUML

Reagovat
Beči

Vrba > Šilhavý

Reagovat
Infeld Prácheňský

Stramaccioni > Vrba

Reagovat
Csaplárova past

Kováč > Stramaccioni

Reagovat
St. Pauli

Medková > Kováč

Reagovat
Talker

Já chápu, že ten rozjezd je na hovno, zvlášť s hromadou zraněných, když na lavičce jsou junioři a krajní beci jenom.

Co mě ale sere, že hrajeme na LB stopera, když jsou 2 LB zdraví a na lavičce.

Že Enzo hraje CM/AM, když by měl hrát spíš DM/CM, být hlouběji a kontrolovat hru.

Chápal bych jedno z toho - hrát na 3 defenzivněji laděné CM/DM, když budou na hřišti ofenzivní beci. Stejně tak bych chápal hrát na LB CB, kdybychom hráli s tím, že máme agresivní ofenzivní záložníky.

Jenže oboje máme defenzivně laděné a nefunguje to.

Reagovat
Miguel19

Maatsen evidentně pro Pocheho není LB, jelikož ho tam nehrál v ani jednom zápase přípravy. Radši tam hrál Kukuřici, který měl vlastně odejít.

Reagovat
Svatej

To neni zrovna omluva když si usmyslí, ze je Badiashile vic hrot než stoper a budou kvuli timu hned 2 hráči mimo, tak to jde za ním

Reagovat
Hollo

Chelsea < Spurs

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Maximm9
Reagovat
SunFells

Reagovat
Greaber

Reagovat
Čenda

Reagovat
Hollo

a Torres za 50 mega 10 rokov dozadu :D co Ronaldo a Bale isli za 100 :D

Reagovat
Felitel

Reagovat
owny✨

Reagovat
Shevchenko

Jako utratit miliardu eur a mít v podstatě průměrný kádr je mazec.

Reagovat
SunFells

Průměrný kádr, s docela dost nadprůměrným talentem ale. Jsou to ovšem hlupáci, žádné short a mid-term řešení a těch zkušenějších se v podstatě zbavili ...tak za dva roky ahoj Todde. Do té doby by si ale nebýt transfer banu znovu podkopali nohy obměnou.

Fanoušci se mezitím můžou stále bavit o xG a neefektivitě ve finálce, běžném jevu u mladých hráčů.

Reagovat
Talker

Tak ono očekáváš, že na tom nebudeme špičkově, ale že budeme mít 2. nejvyšší xG v lize a budeme na sdíleném 13.-16. místě je fakt brutální.

A co se týče toho, že mladíci jsou neefektivní ve finálce... 4 nejlepší střelci zatím jsou hráči pod 25 let a pak tam je ještě Alvarez mladý, v minulé sezoně nejlepší střelec 22 let...

Reagovat
SunFells

Max 5 kol.

Ten 22 letý střelec je úkaz a hraje v klubu, který mu v tom dost pomáhá. Toto není o extrémech, i když dá se už říct, že konkrétně váš Jackson už skrz zakončení nevypadá, že se vyprofiluje v gólostroj.

Reagovat
Talker

Tak hlavně tohle není problém téhle sezony, my nedáváme goly ať tam je kdokoliv vepředu poslední 4 sezony. Předloni to sice v tabulce vypadalo jinak, ale to bylo dáno tím, že obránci tam udělali +7xG téměř (především na podzim, kdy přestřileli všechny ostatní obránce v lize dohromady) a Mount další +2.

Reagovat
SunFells

Loni taky naráželi na nezkušenost, samozřejmě i na chaos a zdravotní problémy jako nyní, stejně tak na podřadnou strategii a utilizaci hráčů v ní, nedostáváte přirozenější útočníky do těch šancí vepředu. Wingback styl; jedinou zkušenou a ne dva roky pohaslou (i když trochu jo ) devítkou byl Lukaku, který své xG dle očekávání překonal, Tammy jej zvládl alespoň góly srovnávat což je u mladého hráče úspěch, zdaleka ne záruka, a nikdo další tam nebyl/neposbíral významné minuty.

Reagovat
Talker

Tak zase na druhou stranu 300 mega máme z prodejů, nahrazovali jsme hráče jako Kante, Rudiger, Christensen, Azpi, Alonso kteří odešli zdarma (kdybychom je prodali po vítězství v LM, tak je to dalších 200 mega) a i minulé léto kdyby měli smlouvy, tak kilo, lonský přestupák kompletní fail, dost těch hráčů, co přišli loni jsme prodali, k tomu tak za 100-150 mega přišli mladíci, kteří nepatří ani do Ačka.

K tomu ber v potaz, že máme tucet zraněných. Kdyby nebyl dlouhodobě zraněný Fofana (a k tomu i Bads a Chalobah), tak nemusí přijít Disasi. Kdyby se dlouhodobě nezranil Nkunku, tak nemusí přijít Palmer. Za mě jsme rozhodně neměli kupovat 2 ze tří Ugo-Caicedo-Lavia, teoreticky jsme si mohli nechat Kepu a nekupovat Sancheze/Petroviče, protože si stejně myslím, že nová jednička teprve přijde za rok-dva.

A musí se vzít, že jsme nekupovali prostě pro tuhle sezonu reálně. Kupovalo se s tím, že ten tým se dostane na nějakou TOP úroveň nejdříve příští sezonu, nejspíš až 25/26.

Reagovat
Greaber

Teď jsem se docela pobavil, říkám si kolik hráčů z dnešního týmu vydrží do roku 25/26 Já bych se klidně vsadil, že žádný

Reagovat
Talker

Řekl bych, že celkem dost. Podle mého byl poslední 2 okna (zima-léto) cíl vytvořit pevné jádro, kolem kterého to budeme stavět. Tj obrana, záloha, 1-2 ofenzivní hráči. Tohle rozhodně není konec.

Reagovat
Bakary3

Zaplatili mraky peněz za "potenciál", který prostě nenaplní všichni. Něco se vyplatí, něco ne, ale v celkovým kontextu to vidím tak, že spoustu peněz projebali.

A to, že v týmu nemají skoro žádnou momentální kvalitu, někoho, s kým ty mladíci porostou, to dělá ještě horší, i pro ně, i s ohledem na výsledky, který potřebujou.

Vypadá to jako fakt blbá strategie.

Reagovat
icemike

Brzo na soudy

Reagovat
pobody's nerfect

Nic zvláštního se neděje. Mají 4 bodový náskok.

Reagovat
Benjani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele