Jarolím ještě s nikým z FAČR budoucnost u reprezentace neřešil

03.10.2017, 16:59
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
kylo ren

Šilhavý místo něj

Reagovat
Teoretik

z bláta do louže

Reagovat
icka

Reagovat
Beči

Nechápu, co všichni mají proti Šilhavému. Kamkoliv přišel, výsledky měl.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Messi14

v jablonci nee .. podle me, tomu pomuze jen nejakej novej moderni trener a hlavne jina prace s mladejma.. zaostavame jak ve fotbale, tak uz i v hokeji..

zmenit koncepci a vychovat si silnou generaci jako belgie, dokud se tohle nezmeni, tak budem porad za burkinou faso a ostatnima krovakama (no offense) ale cekat, ze nam doroste novej nedved, rosa a spol nema smysl, protoze takovi se rodej jednou za ctvrtstoleti

Reagovat
Beči

Mě přijde třetí místo a finále poháru jako docela slušní výsledky.

Ale jinak s tebou souhlasím, oproti ostatním zemím jsme ve výchově mladých fotbalistů opravdu dost zaspali, Belgie je skvělý příklad, malá země, ale vychovala světovou generaci fotbalistů a další kvalitní hráči jim neustále přibývají. Každopádně i u nás to teď začíná vypadat o něco lépe, s fotbalisty jako Jankto, Barák, Schick, Krejčí, kteří už se začali prosazovat v Serii A, nebo stále mladé přísliby, jako Černý, Macek, Simič a další. Na tom by se už dalo stavět, jen to chce trenéra, který bude mít jasný cíl a nebude se bát posadit opory bez formy a povolávat hráče s aktuální dobrou formou, a ne tam cpát například Kadlece, který půl roku nic nehrál a pak se mu povedl jeden zápas, takhle to prostě nepůjde. Chce to někoho, kdo si půjde za svým a nenechá si sr*t na hlavu od FAČR.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Krejci Ale jinak to nevypada spatne. Schick, Jankto, Barak+ Darida a Kaderabek vydrzi dlouho, plus golmani. Nejaka kvalita tam je. Dostat na Euro se musime. Kdyz by se pak objevilo par dalsich talentu, tak bysme konecne mohli zabojovat o MS.

Reagovat
Beči

Tak loni Krejčí nehrál špatně, skoro celou sezónu nastupoval v základu, letos už bohužel nenastupuje, takže si nemůžeme udělat obrázek, v jaké by byl momentálně formě...

Reagovat
Messi14

ale jo, neda se mu uprit, ze by byl spatnej , naopak v cr jeden z top 5

ono za priklad muzou slouzit i chorvati.. tam kaslou na nakou taktiku, zameri se na jednotlivce a ti pak jdou za silene (na ligu co je az xxx) castky ven

my sice mame takticky veci zazity, ale je nam to k prdu, kdyz nam chybi jak technika, tak ochota obetovat se do padnuti (jako treba predvadel island) a tyhle veci co nam chybi, tak nam prohravaj zapasy

vsechny srovnatelne zeme s CR jsou proste o 3 kroky a 10 let napred

Reagovat
db18

Takhle Pelta Slavii snad nepomůže, to by byla rána pod pás.

Reagovat
smazaný uživatel

Splachovací salámista

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec bych se nedivil kdyby Koubek odchytal oba duely a Pavlenku tp při současný formě pořádně nasralo

Reagovat
spider_8

Tak to bychom měli...

Reagovat
smazaný uživatel

"...I když Ázerbájdžán rozhodně nemůžeme podcenit, to v žádném případě...."

ty neuspechy nejsou z podceneni, ale z toho, ze nemame hrace ani trenery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Hráče a trenéry máme. Jen neumíme hrát fotbal.

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to zahraničního kouče pro repre, v Čechách je to přebrané. Ale ne nějakého Stracatellu ale aspoń trochu prověřené eso. Bohužel na svazu k tomu asi nikdy nebude vůle, protože by to znamenalo utáhnout si opasky, aby se takový trenér s týmem adekvátně zaplatil a navíc by mu do toho nemohli kecat.

Reagovat
smazaný uživatel

napadá mě jedině Houllier

Reagovat
smazaný uživatel

Hodgson za chvilku poletí z CP, tak můžeme nahodit udičku

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebovali bychom nekoho jako Lagerback,co to umi s cizinci a ma autoritu. Ja bych hodil laso Klinsmanovi, ma jmeno,vysledky a jeste spoustu let pred sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

to jou dobrá jména, myslím že s trochou snahy by snad byla i realizovatelná. i kdejaký křováci z Afriky dokážou přitáhnout slušného kouče, není žádný důvod, proč to alespoň nezkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,navic vsichni uz maji zkusenosti s vice reprezentacema a v kazde neco dokazali. Takovej Hiddink vlastne vsude kam prisel,dostal vsechny minimalne do ctvrtfinale MS nebo Eura...Australii,Koreu,Rusy,Nizozemce...

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tom pripade proc ne treba scolari capello nebo dalsi takovy ktery na sobe dal nepracujou?

Reagovat
smazaný uživatel

Ti uz by asi byli dost drazi,i kdyz by stali za to. Nasemu svazu je ale lito takhle investovat

Reagovat
smazaný uživatel

ironie. mohls to poznat pri poslednim slovu ty vety...

Reagovat
smazaný uživatel

Bruckner byl taky konzerva, hlavně ke konci působení. trénování repre je trochu jiné než v klubu, ty úplně nejlepší kouči stejně dávají většinou přednost nejdřív LM a top ligám. Důležité jsou zkušenosti hlavně se závěrečnými turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom pripade jedine Bora Milutinovic

Reagovat
smazaný uživatel

bruckner byl konzervativni? to myslis vazne? cim? klasikou 4-4-2 s kollerem a barosem a ktera byla tehdy v mode? ja u nej naopak videl experimentovani a stridani tempa hry v prubehu zapasu a podle souperu. a napriklad co se tyka jankulovskiho tak sme prechazeli do 3-5-2 s tim ze hral falesny kridlo a nedved zesiloval stred pole. jak kdy a jak proti komu. konec jeho pusobeni bych nepricital ani tolik jemu jako tomu ze kazdej hadr jednou vyzdimas do konce. prave po euru ve svycarsku se zacly stahovat mraky. u vrby nacas vysvitlo slunicko ale nasledne se projevila labilita a neumetelstvi dnesnich generaci.

Reagovat
smazaný uživatel

tak konzervativní je možná silné slovo, ale jel si svoje třeba při výběru hráčů. Vem si jen jak dlouho mu trvalo než pochopil že Baroš má hrát základ nemusí tam být jen věž vepředu. Měli jsme silnou generaci, kterou obměnil jen tehdejší úspěšnou jednadvacítkou, kterou předtím trénoval, ale dál si pak jel pořád svoje a stavěl hráče i když neměli formu. jako neříkám že byl konzervativní ve všem, ale taky žádný inovátor.

Reagovat
smazaný uživatel

priznam se ze si pod nim hru bez barose vubec nepamatuju. ale to je fuk. prave ve veci v ktery bych ho vyzdvihl je to ze stavel hrace bez formy. ja tohle slovo vazne nenavidim jelikoz co je to vubec forma? forma je to ze napriklad tecl da xy fiku v lize cimz je prima umernost toho ze si skrtne v evrope? nebo se zrani dm a jedinej cistokrevnej (idiot) v dosahu je droppinho z archangelsku nebo ktery prdele? forma je to kdyz je out darida a ty tam das marese z boleslavi protoze nedavno obdobne pokryl a obehal hriste v jihlave? podle myho je zakladnim stavebnim kamenem uspechu pracovat s osvedcenou kvalitou a nejakyho toho takzvanyho formice si nechat jako zolika. proste stredni generace + zkusenost + mlady nadeje z ciziny. proste pokud je nekomu 25+ a hraje jenom nasi ligu tak uz proste nikdy lepsi nebude.

Reagovat
deiw

Jak dlouho mu trvalo než pochopil že Baroš má hrát základ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bruckner byl prvni, kdo s nasi repre hral 3-6-1, tusim v pratelaku s japonskem to byla prohra 0:1, ale potom v dulezitych zapasech nas tohle ofenzivni rozestaveni zachranilo

Reagovat
ratusek

Tvl já četl Hitler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To neni o zahranici,mame kvalitu, rba, Trpisovsky, Silhavy. To je o tom ze svaz si obsadi svoje kone. Zahranicni moznosti uz byli, Hiddink kdysi sam projevil zajem, Matthaus mel nabidku. Odmitl prvniho svaz,druhy to vzdal kdyz videl berbrovy hochy

Reagovat
smazaný uživatel

no, Trpišovský je možnost, ale svěřit mu repre na základě trénoavání jednoho klubu v lize, mi přijde trochu jako devalvace toho postu. Bylo by dobrý, aby ještě něco ukázal ve špičkovém týmu. Vrba svoji šanci sám zahodil, když utekl za prachama jako Hašek. Toho už nikdy víc, ikdyž na naše poměry kvalitu má.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, Vrba byl idealni,vecna skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste by me napadl Weiss,stejny typ jako Vrba a navic by nemel potize s jazkovou barierou..mimo Baraka

Reagovat
smazaný uživatel

simeone.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jestli pujde k repre tak jedine Argema

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim ale zrovna on by pomohl temer okamzite.

Reagovat
cetto

Nepomohl. Nemáme hráče na to, aby pomohl..

Reagovat
smazaný uživatel

takze mame hrace na krasojizdu?

Reagovat
cetto

Ne. Máme hráče na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

ted vsak z tebe mluvi zloba a pocit krivdy.

Reagovat
cetto

Rovnou Stramacioni ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je těžký jestli měnit trenéra, když s takovým výběrem nic neuhraje ani Mou s Pepem dohromady. Ale je fakt, že ten výběr hráčů byl často dost divnej a navíc se tam těch hráčů vystřídalo zbytečně moc. Těžko říct koho případně místo něho.

Reagovat
Teoretik

Ale to on sám říkal, že chtěl protočit hodně hráčů, aby zjistil, kdo na to má. Teď už je údajně ten kruh uzavřený a rád by ten výběr ještě víc stabilizoval. Varianty jsou možná Lavička, Ščasný a Trpiš. No Lavička by toho asi moc nezměnil, asi by to bylo takové uhlazenější, ale nečekal bych žádný výkonnostní nárůst. Ščasný by z toho asi udělal dost chaos, což by mohlo vést k občas výborným a občas ke katastrofálním výkonům Od Trpišovskýho fakt nevím co čekat, nejdřív by si měl asi vyzkoušet tlak ve větším týmu v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, akorát on tak dlouho zjišťoval, kdo na to má, až došel na konec kvalifikace a ty výsledky jsou prostě logický. Je asi pravda, že ty ostatní jména by to trochu zvedly, ale že by udělali nějakej větší rozdíl, jako že by se skrz tuhle kvalifikační skupinu do baráže dostali, tomu taky nevěřím. Jak jsem psal, to by nedokázal asi ani Mou.

Reagovat
smazaný uživatel

a ja si naopak myslim ze pod lavickou by to nebylo jenom uhlazenejsi. nevim jestli sis vsim pratelaku kvalifikace a samotnyho eura u21 ale hodne citlivejch lidi s nadsazkou rikalo ze by lvicata pleskly acko. samozrejme je to usmevny ale kdyz si promitnes zapasy pod lavickou tak v jeho stylu vedeni muzes videt automatismy a moderni prvky zakladani utoku. hru na tretiho narazecky. kolmice. finalni passy z kridel pod sebe. (mimochodem guardiola nekde rekl ze nejvetsi chyba pri zakladani utoku je rozehravka na krajni backy ktery souper rychle odrizne coz se presne deje jak v repre tak ve slavii takze se mic vraci znova do obrany tretiny a dochazi bud k nakopu / ztrate). podle me je lavicka jeden z hodne mala ceskejch treneru ktery se dal a dal vzdelavaj a nepremejsli jenom o sestave. a treba hodne spartanu si to ani neprizna ale prave pod nim hrala sparta nejlepsi fotbal za posledni dekadu. bohuzel si jeho neuspechy kazdej druhej zjednodusene vylozil tak ze selhava v dulezitejch momentech. ze neumi reagovat stridat atd. naopak ja si myslim ze nabral zkusenosti a je idealni cas ho povysit k a-tymu. dalsi trenery v pyramide pod nim to samy.

Reagovat
Kang & Kodos

Jasně, že jsme pod nim hráli nejlíp. To si přizná asi každej. Ale že v klíčovejch momentech to šlo většinou do prdele, to je prostě fakt. Ale když už českej trenér, tak určitě Lavička

Reagovat
smazaný uživatel

v tom pripade si poloz otazku co je lepsi - snazit se hrat modernu a ve finale selhat nebo hrat sracku a davat lidem falesny nadeje ze ted nebo priste nebo potom to vyjde?

"v klicovejch momentech to SLO vtesinou do prdele..." chybama se clovek... ?

Reagovat
Kang & Kodos

Hele, já bych ho tam viděl docela rád, jenom se nechci dožít toho, až budeme muset hrát nějakou baráž o postup

Reagovat
smazaný uživatel

ja zas jo protoze bych behem kvaldy busil pesti do zdi jenom dvakrat.

Reagovat
Teoretik

Já vím, že je v tomto směru super a asi i nejinteligentnější trenér v Česku. Jen si ale myslím, že v součanosti naše repre potřebuje spíš motivátora a někoho, kdo bude klást větší důraz na bojovnost a týmovost.

Ta poznámka o krajních becích je super. Je to tak, často se totiž stane, že krajní bek je tam pak zavřenej

Ale jestli přirovnáváš Lavičku k Pepkovi, tak pak musíš vědět, že Pep pro svůj styl potřebuje hlavně inteligentní a kvalitní hráče, pak z toho dělá mašinu. Je to rozdíl třeba oproti Kloppovi, který ze slabších hráčů dokáže vymáčknout něco víc, jelikož je motivuje, dodává sebevědomí a nechává je hrát víc přirozeně, prostě má takový jednoduchý přímočarý styl, který je pochopitelný i pro nýmandy, kteří se navíc jednodušej nabudí ale u těch úplně top týmů je zapotřebí i vyrovnanost výkonů, která mu chybí (možná i slabšími taktickými znalostmi).

Takže pro mě je "Klopp typ" momentálně vhodnější než "Guardiola typ" pro naší repre.

Reagovat
smazaný uživatel

jako ja lavicku taky neznam osobne ale pokud se budeme bavit o charakteristice slova motivator... co to vubec znamena? motivator musi bejt striktne nekdo kdo to v kabine ofenuje megafonem nebo si te pri zapase zavola k zone a propleskne te? ja myslim ze motivatorama muzou bejt prave i klidny vody jako je lavicka nebo silhavy akorat s tim rozdilem ze sou vysvetlovacima psychologickejma typama a to sebevedomi prenesou na hrace po svym.

na jednu stranu mas pravdu ze momentalni cesko nema na to hrat tukes. jenze pokud by nekdo ordinoval jenom bojovnost a pudy tak tim budouci tahouny jako sou schick jankto barak cerny jenom prizabije. takze ani pepa ani jurgena. od kazdyho neco a hlavne cloveka kterej ma trpelivost.

Reagovat
deiw

Motivátora asi ne hele.

Reagovat
lampas

Kdyby měl ten zmrd trochu soudnosti a cti, tak už dávno podá rezignaci sám. Jako Bílek například. Místo něho bych si uměl představit tandem Lavička - Šilhavý. Lepší trenéry v současnosti nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz teda jeden by byl. zdenek zeman pokud by nevystipaval pescaru ze serie b.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak by měli začít

Reagovat
Kixi Syhimour

Vyhodit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tým bez projevu, v relativně slušné skupině 2 zápasy před koncem ví, že nepostoupí, tudíž má rok na přípravu na další kvalifikaci, .......místo toho aby se po zápase u severních Irů sehnal nový progresivní kouč, který bude dávat šanci mladým a dal by se mu rok na to si tým poskládat a prozkoušet nové hráče před novou kvaldou, tak tam radši bude držet yoda, který místo toho aby na další dva zápasy zkusil víc mladých hráčů nebo nových když jde o hovno, tak se bude řešit nějaká liga národů

Reagovat
smazaný uživatel

Mas tam chybu, D misto T

Reagovat
Azazelo RD

Dým bez projevu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nick

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, to je tak, když si zakládáš profil nad ránem pod vlivem psychotropních a návykových látek

Reagovat
smazaný uživatel

Nr.Nobody approves

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Ojojoj, polibek smrti Eurofotbalu.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Mista Itala do Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně? Není to dobrý trenér a nepřinesl do reprezentace a její hry nic dobrého. Ale koho sakra místo něj? Nemyslím si, že máme trenéra, který by na tuhle práci byl vhodný. Max mě napadá Lavička, který vštípil U21 solidní tvář.

Reagovat
smazaný uživatel

Lávka byl dobrý i ve Spartě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zase vzpomínám, že Jarolím budil celkem slušná očekávání. Dokonce před pár lety způsobil smutek, když repre odmítnul. Že by se tak zhoršil?

Ono, už za Bílka se psalo, že si musíme zvykat na slabší generaci hráčů. Teď se to asi pomalu otáčí nahoru, ale hitparáda to stejně není.

Nějaké detaily by se asi diskutovat daly, ale v celku byl spíš závislý na tom, co má k dispozici, a tam je těch jasných opor minimum.

Reagovat
Teoretik

Bílek měl k dispozici mnohem silnější generaci než Jarolím. Ti mladí jako Schick a Jankto ale mají potenciál to změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, zda by byl Šilhavý dobrý nápad. Jistě bude mezi kandidáty po výsledcích ve Slavii, jenže to trénuje top tým v lize. To už by měl jednodušší jít do zahraničí, pokud by uměl jazyk. K repre to bude mít těžší. I když by to byla výzva. Jenže do repre musí kouč, který bude cílevědomý, bude dobrý psycholog, bude vybírat dobře tým, dá šanci mladým a začnou pod ním jezdit po prdeli. Pokud přijde kouč s těmito vlastnostmi, třeba neporazíme Německo, ale třeba budeme moct důstojně bojovat o baráž MS nebo v ní. Jenže takový kouč Šilhavý asi nebude. Je rozdíl jít do repre, která je momentálně hluboko a nevěří z top týmu ligy.

Reagovat
mike.84

upřímně - máme z čeho vybírat ? nemáme trenéry kteří sledují nejnovější trendy, nemáme trenery kteří zvladají psychologii.. repre by potřebovala skutečně zahraničního kouče.

Reagovat
smazaný uživatel

Chovanec

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou vole kecy, že není, kde brát. To rikaj snad jen voliče STB ANO

Reagovat
REPLIKATOR

Nikdo s tebou nic řešit nebude, protože už je dávno rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne nám z toho vychází De Bouer. Mladý, progresivní coach, co se to hrát ofenzivně a s mládím. Navíc zná Vaška Černého!

A tenhle sketa šašek, ať táhne!!! Nepovolává Simice, Petraka, Necida, Tecla - hráče perspektivní a ve formě. Zasraná sketa!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Ve finále máš pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
smazaný uživatel

at to zůstane jak to je

Reagovat
OTASi

přesně, ať v kvaldě porazíme jen trpaslíky typu sam marina + slaboučký norsko, který hraje bez svých nejlepších hráčů

Reagovat
cetto

Jsem pro, aby se vyměnil trenér a vzal se někdo ze zahraničí. Ale zároveň si myslím, že se to mělo udělat už před tímto dvojzápasem, ve kterém stejně o nic nejde, ale trenér mohl mít dva "přípravné" zápasy navíc.

Nicméně je potřeba si uvědomit, že ten trenér asi zas až tak moc nezmůže. Může nastolit atraktivní hru, ale výsledky podle mě nebudou o moc lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Nehchal by som mu čas, tak 5-7 ďalších kvalifikačných cyklov, aby si to sadlo.

Píšem kvalifikačných cyklov, lebo by ste sa nedostali ani na jeden turnaj, čo je dobre, lebo na ten hnusný betón a uhaluzené výhry sa nedá pozerať viď. euro 2004

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele