Japonci mají náhradu za Zaccheroniho, povede je Aguirre

24.07.2014, 14:38
Aktuality
Javier Aguirre se po odchodu z barcelonského Espanyolu přestěhuje do Asie a stane se novým trenérem japonského národního týmu. Místo u jeho kormidla mu po nepovedeném světovém šampionátu uvolnil zkušený Ital Alberto Zaccheroni...

Zaccheroni se Japonska ujal v roce 2010 po Takešim Okadovi, tým dovedl k triumfu na asijském mistrovství a s přehledem prošel i kvalifikací o světový šampionát, když si Japonci dokonce zajistili postup jako první ze všech účastníků. Jenže v Brazílii skončilo Japonsko poslední ve skupině C. Remizovalo 0:0 s Řeckem a prohrálo 1:2 s Pobřežím slonoviny i 1:4 s Kolumbií.

Aguirre se dříve na mistrovství světa podíval jako trenér Mexika a v letech 2002 a 2010 s ním došel do osmifinále. Vedle toho se pohyboval ve Španělsku a postupně vedl Osasunu, Atlético Madrid, Zaragozu a naposledy Espanyol, kde po loňské sezoně neprodloužil smlouvu.

55letý Aguirre se trenérem Japonska oficiálně stane v polovině srpna, kdy přicestuje do Asie a podepíše smlouvu.

Autor: Tomáš Pavlík / sacbee.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já se Fredovi nedivím, upřímně řečeno, na Ukrajině bude ve větším bezpečí než doma v Brazílii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houska

asi si myslí,že brazilský Fred je jenom jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Amatéri z blesku....ten Fred čo je v Šachťari je mladík a prišiel tam pred alebo počas Pohára Konfederácie tuším, vtedy aj na STVčke blbli že Fred si vypýtal angažmá v Šachťari skvelými výkonmi na PK.

Reagovat
Filip12

dobrá volba pro rejžáky

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko bramborožroute, ale je vidět že máš asi velký přehled. Aguirre ví o japonském fotbale prd a tohle je velká chyba JFA. Chtělo to Japonského kouče a né cizáka těch už bylo dost.

Reagovat
Rox

Japonsko - Řecko...Nejvtipnější zápas na MS

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, viděl jsem i horší fotbal není jenom o utočení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele