Italský tisk píše o černé magii, Batmanovi Jedličkovi a gumové zdi Plzně

19.04., 09:19
Aktuality
Martin Jedlička (© AFP)

Plzeňští toho sice směrem dopředu moc nepředvedli, slov uznání se však dočkali. Italský tisk po odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, kterou favorizovaná Fiorentina rozhodla až dvěma góly v prodloužení (2:0), ocenil defenzivu Viktorie a superlativy zahrnul brankáře Martina Jedličku. Média poukázala, že se "Fialky" blíží k Aténám, dějišti finále. V semifinále tým s českým záložníkem Antonínem Barákem narazí na Bruggy.

Trenér Vincenzo Italiano zaujal novináře den před utkáním poznámkou, že útočníci Fiorentiny jsou snad v poslední době zakleti "macumbou", což v latinskoamerickém světě znamená něco jako šamanství nebo černou magii. Když se o vítězný gól až v prodloužení postaral forvard Nicolás González (pak se k němu přidal i obránce Cristian Biraghi), italská média koučovu hlášku hned připomněla. Stejně jako skutečnost, že v 66. minutě byl vyloučen plzeňský Cadu.

Jedlička hlavně během prvního poločasu zneškodnil několik velkých šancí domácích. "Předvedl úžasné zákroky. ‚Macumba‘, o které mluvil Italiano, udělala z gólmana Viktorie autentický zázrak. Navíc mu celkem třikrát pomohla i branková konstrukce," napsala Gazzetta dello Sport. "Teprve na Gonzálezovu střelu po rohu Batman Jedlička nedosáhl. Gumová stěna Viktorie, která si každopádně zaslouží potlesk, přece jen povolila," dodává list.

Média si povšimla, že na tribuně byla také manželka Joea Baroneho Camilla, spolu se svými čtyřmi dětmi. Generální ředitel Fiorentiny zemřel 19. března na následky srdeční zástavy. I pro něj chce mužstvo zopakovat loňský postup do finále Konferenční ligy.

"Domácí v prvním poločase projevili veškerý svůj ofenzivní potenciál a drtili soupeře na jeho polovině hřiště. Naráželi však na skvělého brankáře a trefovali jen tyče. Až na začátku prodloužení González rozbil ‚macumbu‘. Druhý gól v roce 2024 pro Argentince, který se vrátil na konci ledna po zranění, jeho jedenáctý v této sezoně za Fiorentinu. Druhou branku přidal kapitán Biraghi. Párty mohla začít," vylíčila La Repubblica.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
vitecek15

Od Plzně sympatický výkon. Škoda zbytečného vyloučení Cadua a pak v prodloužení nejen špatné pokrytí Šulcem při rohu, ale i nepochopitelným autem Mosquery.

Reagovat
Mikyruv Knir

Co na tom prosimte bylo sympaticke?

Reagovat
Mass

na střely 40:2

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Jedlička v létě do Serie A , takový Janov, Turín

Reagovat
Grupma

Dobře se tam ukázal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele