ITÁLIE: HROZÍ SERII A KRIZE?

13.07.2006, 19:37
Aktuality
Čekání na rozsudek bývá nekonečné. Již měl být vyřčen, ale stále se odkládá konečný verdikt. Juventus, AC Milán, Lazio, Fiorentina. Co jméno, to pojem nejen v italské, ale dokonce i ve světové kopané. Co bude znamenat jejich nucený odchod z výsluní pro Serii A?

The Wall Street Journal se podíval na současnou situaci v italské Serii A z jiného než sportovního hlediska. I když ekonomie, tedy hlavně peníze, jde ruku v ruce s výsledky toho kterého mužstva. Čím víc peněz, tím lepší fotbalisté přijdou, bude víc diváků, ale hlavně sponzorů. A o tom, že Juventus je na pokraji "zhroucení" nikdo nepochybuje. Krach klepe na dveře.

Na rozhodnutí si budeme muset ještě pár dní počkat. Proč to panu soudci trvá tak dlouho? Existuje několik možností. Buď se objevují nové a nové skutečnosti, nebo má někdo zájem na zahrání celého případu do autu. Ale je zde také nebezpečí nedozírných následků nejen pro ony 4 kluby, ale dokonce i pro italský fotbal jako celek. A toho se bojí nejen sportovní tribunál, ale hlavně celá fotbalová Itálie.

V Juventusu již dnes přemýšlejí, jak přežít případný sestup do Serie C. Jak k této situaci došlo? Vyšetřovatelé zjistili, že vedení tohoto turínského klubu udržovalo kontakty s funkcionáři fotbalového svazu, ti pak za úplatky nasazovali rozhodčí podle přání a štědří pánové z Juve si již vybrané sudí "ošetřili".

Nejsou v tom ovšem namočeni jen oni, podobně zápasy předem vyhrávaly také další kluby. AC Milán, jehož majitelem je bývalý předseda vlády Silvio Berlusconi, SS Lazio z Říma, Fiorentina Calcio, klub kontrolovaný většinovým vlastníkem, výrobcem bot a vůbec všeho, co si na nohy obouváme, Diego Della Valle.

Je samozřejmé, že všichni obžalovaní se brání a většinou tvrdí, že jsou bez viny, já nic, já muzikant, na housličky hrál ten druhý, já jen poslouchal. Zajímavostí jistě je, že se mluví hlavně o funkcionářích, hráči jsou zatím mimo hru. Všem je ovšem jasné, že z výher, bodů, titulů, těžili oni rovněž a nějaké to euro si na sebe, s jistotou výhry, vsadili.

Poslat do nižších soutěží dva z nejmocnějších a nejúspěšnějších, k nim přiřadit dvojici znovuzrozených, bude mít zcela jistě obrovský finanční dopad. Stačí se podívat na čísla, která nám ukazují, odkud přicházejí peníze do klubové pokladny takového Juventusu.

Začněme příjmem z návštěvnosti. Je to pouze 9,9%, tedy necelých 29 miliónů dolarů. Dovolte mi jednu poznámku: Již chápete, proč našemu fotbalovému svazu a vedení ligy nezáleží tolik na návštěvnosti? Jen o malinko víc peněz přichází z různých zdrojů, tedy klubových poplatků, prodeje suvenýrů, atd. Dělá to 10,7%, tedy 31 miliónů dolarů. Plnou čtvrtinu, (25,1% = 73 milionů US$), dají do kasičky sponzoři. Pozor! Připoutejte se, pojedeme z vršku! 54,3% zisku pochází z práv na přímé televizní přenosy! Z přiznaného příjmu 291 miliónů dolarů jich televize "dodá" 157.720.000!!!

Tak a teď si toto číslo srovnáme s jiným. Celá Serie B, tedy všechny týmy v ní hrající, si v loňské sezóně rozdělily z příjmu za TV přenosy 25,5 milionů dolarů! O "Céčku" snad ani nemá cenu se zmiňovat...

Sponzoři, TV stanice a kluby si tedy budou muset po rozhodnutí soudce sednout ke kulatému stolu a začít obchodně jednat. Ztráty budou značné zejména pro Juventus, AC Milán, Lazio a Fiorentinu, ale ani ostatní zúčastnění se asi radovat nebudou.

Ti nejlepší fotbalisté z celého světa řeknou Ciao a poohlédnou se po okolí. Ale přijdou jiní, z Asie, Ameriky, východu Evropy. Bude o ně stejný zájem? Odpověď je jasná již předem. Ono těch Nedvědů a Ševčenků zase k mání tolik není. A bez hvězd poklesne zájem televizních diváků o přenosy. Je zcela jasné, že větší sledovanost zaznamená utkání Juventus - Milán, než Brescia- Cagliari... A nebude-li se nikdo dívat, sponzoři přestanou platit milióny za reklamu. Již chápete, proč to rozhodnutí trvá tak dlouho? Ve hře jsou totiž obrovské peníze!

Jedná zajímavost: Mediaset je největší soukromou televizní společností. Kontroluje ji Berlusconi, to jen na okraj. A právě tato společnost již požádala o setkání s vedením Lega Calcio. Jediným bodem této schůzky bude přehodnocení smlouvy o TV přenosech! Ihned také Mediaset pozastavil platbu záloh klubům Serie A, jedná se o 79 miliónů dolarů, až do vyřešení případu. Kdo měl nejlepší smlouvu? Samozřejmě, že Juventus! V prosinci minulého roku byla podepsána, doba trvání dva roky a příjem pro "Starou dámu" měl činit 278 miliónů dolarů!

Juventus, Juventus a ještě jednou Juventus. Na milánské burze patří tato značka k těm nejlépe ohodnoceným. Stojí za ním nejen Nike Inc., ale celá řada dalších sponzorů. A především ona "osmička" jeho hráčů, kteří byli na soupiskách finalistů letošního MS 2006. Sestup, lépe řečeno přeřazení, do nižší soutěže? Massimo Giunco z firmy Nike oznámil, že budou pokračovat, ale zároveň přehodnotí výši podpory Juventusu. Harry Philip, ředitel Hermes Sports Partners, poradenské služby ve finančních záležitostech sportovních klubů, odhaduje ztrátu turínských na 125 milionů dolarů za jednu sezónu. A to se mluví o přežití v Serii B!

Kde se bude muset nejvíce šetřit? Asi na hráčích, tam jsou výdaje nejvyšší. Trenér Capello jim šel příkladem a potápějící se loď opustil jako první. V jednom lidovém rčení se říká, že na lodi zůstává kapitán až do konce. Kdo ji opustí první si doplňte jak tajenku v křížovce... Ale on se ten "klubismus" moc nenosí, že?

Akcie klubu, jehož majitelem je ze 60% holdingová společnost Ifil rodinného klanu Agnoli, kterým patří rovněž firma Fiat, zaznamenávají trvalý pokles. Od května, kdy celá aféra vypukla, je to již o 38%...


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (95)

Přidat komentář
smazaný uživatel

presne tak.jak by tieto 4 kluby opustili ligu tak Seria A by asi zbankrotovala..co z toho vyplyva? Juve= SEria B ostatni ostanu

Reagovat
smazaný uživatel

tak je pravda ze by se serie A dostala na uroven asi skotske ligy, ale stejne by se ty tymy probojovali za rok nahoru...a navic takhle se nikdy nepolepsi a za takych 5 roku to bude zas o tom samem

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ani to ne a skončí to odečtem bodů a nějakou pokutkou...

Reagovat
smazaný uživatel

všicni šly stěstíčku naproti a jaxi ho přešli

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek, ale stejně doufám, že jich spadne co nejvíc i s tím Berlusconiho AC Milán..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, možná důležitější než tresty pro kluby je zbavit se a potrestat danejch lidí a nastavit systém tak, aby se to už neopakovalo

Reagovat
smazaný uživatel

jj..nech vyhodia-potrestaju vedenie..hraci za to nemozu..oni nikoho nepodplacali ..mozno ani newedeli

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči za to nemůžou..? Zrovna v Itálii bych to viděl úplně jinak.. Hráči v tom podle mého názoru jeli taky..Ber to z toho pohledu, jak se na to asi má dívat Inter či AS Řím, když potrestají jen funkcionáře..Nebo bych vymyslel nový trest a to odečíst alespoň 12 bodů všem namočeným týmům na 5 roků dopředu..To by pak všechny hráli Serii A, ale šance na titul by se jim dost zmenšila, byl by to takový kompromis..

Reagovat
smazaný uživatel

ok ok..juve Seriia B ,ostatny strata bodov..nic ste nepoculi

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Juve Serie B..? O tom jsem ve svém příspěvku nic netvrdil..

Reagovat
smazaný uživatel

serie c a ostatni do serie b

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sotva

Reagovat
HOST*

Ako padne len Juve, titul pojde do Milana, tam sa pobiju Inter- AC. Ak padne do serie B aj AC Milan, tak Inter bude konecne majster, sice to bude o nicom titul, ale bude to scudetto

Reagovat
smazaný uživatel

ak Juve padne do Serie B a ACM ostane tak je o titule rozhodnute..njaky Internazionale na ACM nikdy nemal ani mat nebude.

Reagovat
HOST*-bobo-

Prober se! Inter narozdíl od AC nikdy do serie B nesestoupil... A teď si jí hošáci z AC zahrajou podruhý...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se prober.Inter nevyhraje titul ani kdyby všechny 4 kluby přeřadili do nižších soutěží.A na AC a už vůbec na JUVE mít opravdu nikdy nebude!

Reagovat
HOST*-bobo-

No, myslim, že teprve teď se ukáže jak na tom inter je...

Reagovat
smazaný uživatel

jelikoz pirla a kaku v reale teda v ziadnom pripade vidiet nechcem, tak nech ac ostane. kazdopadne by mali ist vsetci dole. potrestanie len par funkcionarov na tom nic nezmeni, pridu novy, nove prasata. . . takto to bude adekvatny trest a zaroven i vystraha

Reagovat
smazaný uživatel

jak pojdu setci dole,SEria A krachne= nepojdu dole

Reagovat
HOST*

Musí sestoupit! Jinak to bude jen hloupá komedie jako v Gambrinus lize.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě vůbec nezajímá, že Serie A krachne..

Reagovat
HOST*1860

u nas by to sestoupeni vYresilo? jasne ze ne, je to vsechno ve vedeni, kdyz uz to nekdo prirovnava k nasi lize..

Reagovat
HOST*Jáša

at krachne-stejne se tam hraje fotbal o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

tobe ne

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si skoro myslel, že ses naučil reagovat, ale zase nic.. Ty jsi asi nějaké zvláštní individum..

Reagovat
smazaný uživatel

som nepisal tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Tak komu..? I kdyby si to nepsal mě, tak si na někoho reagoval, takže se ti moc nepovedlo.. Samostatný příspěvek "tobe ne" mi teda nepřijde moc inteligentní..

Reagovat
HOST*1860

Je mozne neco jako sestup Juve? Realita rika ze ne, v clanku jasne padlo, ze by to pro italsky fotbal melo nedozirne nasledky a sportovni tribunal(nebo jak to je) ma jednat v zajmu italskeho fotbalu, a to pro me znamena udrzeni Juva v serii A, myslim, ze si jsou vedomi, ze jakekoliv odecteni bodu na buhvi kolik let je prece jen lepsi nez jejich sestup..

a i kdyby tak bych chtel aby bylo mereno vsem stejnym metrem a dopadlo to stejne i pro ostatni kluby i kdyz v cele maji jakehokoliv muze..

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to podle mých informací není možné, aby dostali odečet bodů na x sezon dopředu..To byla jen moje myšlenka podpořená nějakými vychlazenými pivy z Plzně..

Reagovat
smazaný uživatel

ked minuly rok poslali ak sa nemilim Janov o ligu nizsie, tak preco by robili vynimku v pripade juve a spol. ? ak su nato dokazy a myslim, ze tych zapasov ovplyvnili daleko viac ako janov ?

a aky to bude mat dopad na futbal ? konecne sa to jakz takz precisti . . . ak sa nemilim tak v 1980 slo dole ac . .

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, AC šlo nějak 1982 nebo tak nějak.. I když jsem se tomu nejdříve bránil, tak teď bych se taky přiklonil k tomu, aby Juve, Fialky, Fašouni či Ac nespadli.. Hlavně u Juve a AC je to otázka bytí a nebytí.. Já bych udělal již zmiňovaný kompromis, Juve bych bych sebral např. do 4 následujících sezon po 15 bodech, čímž by se jim zamezilo ve vyhrání ligového titulu a s proniknutím do LM by to měli hodně těžké..Fiorentina, Lazio a AC bych sebral po 12 bodech..

Reagovat
smazaný uživatel

ja som jednoznacne za zostup . . . teda az nato, ze sa jeden madridsky prizivnik na tom asi dost nabali, i ked sa barcelona bude snazit to ich ztrapnenie zmensit.

Myslim, ze pre samotnych hracov cistych klubov je to nespravedlnost, aby klub, ktory neviem kolko rokov ostal v serii a aj napriek korupcii, ked rok predtym ci dva padol janov. . . to by bol dvoji meter. podme vsetci podvadzat. my silny prezijeme, slaby padnu. . . podla toho zostrojime tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale velkokluby mezi sebe nechtějí nikoho pustit, tak hlavně, aby to nedopadlo nějakým směšným 6-bodovým odečtem pro všechny na jednu sezonu a druhou sezonu hurá všichni rovni, to by bylo v . . .

Reagovat
smazaný uživatel

a to je ten problem. my sme velkoklub. . . my mozme vsetko, pretoze vsetci sa z nas musia posrat. . . len pekne idu aspon do serie b

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím, že je to dobrý přístup, ale čím dál víc si myslím, že to tak dopadne.. Ať žije korupce, ať pykají Inter a AS Řím za to, že nepodpláceli..

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky nejsem pro dvoji metr, ale napriklad sestup juve by znamenal odchod kvalitnich hracu, pokles kvality ligy a mensi sledovanost teto ligy tedy i pokles prestiznosti(tak na uroven Francie..), velkokluby delaji pro fotbal hodne..

Reagovat
smazaný uživatel

už nemam chut žít!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cože, Juve už je v Serii C..?

Reagovat
HOST*alegre

Berlusconi začal protiútok, napadl vyšetřovatele, tvrdí že se jedná o politický proces zejména proti jeho osobě. Žádá odložení rozhodnutí a zahájení nového vyšetřování. Tvrdí, že poslední 2 tituly patří AC Milán. Souhlasí s tresty, ale až po řádném vyšetření celého případu. UEFA ale chce znát jména 8 týmů do 25.7. Všechny vynesené tresty, pro kluby, funkcionáře, trenéry, hráče a rozhodčí, budou mít platnost v členských zemích UEFA!

Reagovat
HOST*alegre

Luciano Moggi, bývalý generální ředitel Juventusu prohlásil, že na celém skandálu nemá vinu. Když slyší své jméno z úst vyšetřovatelů a soudce, musí se smát! Juventus nekupoval zápasy, neměl to zapotřebí. Jen jsme se snažili nebýt poškozováni!

Reagovat
HOST*alegre

Gattuso: Půjde-li AC do Serie B, já půjdu s ním! Nezradím!

Reagovat
smazaný uživatel

Gennaro je borec..

Reagovat
Shevchenko

A Gila prej taky! To jsou správní rossoneri, a to Alberto tam je jen rok!

Reagovat
HOST*alegre

Já jsem se Slavií "prožil" 3 roky utrpení v 2. lize a netleskal mi nikdo! Spravedlnost neexistuje!

Reagovat
Shevchenko

Je mi to jasné! Silvio to za nás zacvaká

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych vykopl všechny kluby, co v tom jsou namočený a ještě bych jim dal na další sezony odečty, aby se jen tak do ligy nepodívali. Vím, že to takhle nedopadne, protože jsou si všichni rovni, ale mocní a bohatí jsou rovnější, ale kéž by ...

Slzi smíchu mi vehnali do očí Berlusconi i Moggi. Pokud řekli, že v tom nejeli, a že je chce někdo jen potopit, tak jsou to trotlové. Bejt jima, tak stáhnu ocas mezi nohy a vodlezu někam, kde mě nikdo neuvidí, anebo si hodím rovnou špagát ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc mě dokáže nasrat,když někdo mluví o chudáčcích,kteří nepodpláceli.Zajímavé je,že skandál vypukl až sezónu po tom,co skončil plešatec.Zrovna ten,který uměl písknout 2 penalty v nastavení nebo nastavovat dokud nepadl gól.A zrovna pro ty týmy,které jsou "čisté".Dokáže mě vytočit,když o trestech,o korupci,o tom,co se v Itálii děje, mluví lidi,kteří neviděli jediný zápas Serie A a někteří nedokážou ani vyjmenovat všechny kluby.

Reagovat
HOST*-bobo-

A v tech policejních odposlechach vystupuje Křemílek s Vochomůrkou... Italská fotbalová mafie...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Silvio to cvakne

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Můj nej klub v Itálii, ale co si o tom jako máme myslet?

Reagovat
HOST*ital

napiš prosím odkud to máš

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to četl z Gazetta dello Sport, odtamtud to má asi i merengues..Tam píšou Juve-Serie B a 20 bodů odečet, Fiorentina-Serie B a 10 bodů odečet a Lazio-Serie B a 7 bodů odečet..AC-Serie A, ale bez LM a odečet 10 nebo 15 bodů..

Reagovat
HOST*ital

No tak tohle je ta nejblbější kombinace.Nejenom,že spousta kvalitních hráčů půjde pryč z Itálie,ale stejně to vypadá jako šaškárna.Proč zůstal pouze jeden ze 3 týmů,které do toho byly zapleteny zhruba stejně?Lidi se nebudou bavit o tom,že Juve a ostatní spadli,ale o tom,že ACM zůstal.To měl radši spadnout jenom Juventus.Bez tří ze šesti nej klubů nebude Serie A dostávat tolik peněz od sponzorů a za TV práva.Takže kvalitní hráči nebudou,peníze nebudou a pocit,že je italský fotbal čistý taky nebude.

Reagovat
HOST*sansiro

Tak s tímhle souhlasím a zdravím Tě!

Reagovat
HOST*Johnny

Když Juve a ostatní spadnou,všichni od nich odejdou na ostrovy a do Španělska, určitě se na tom pokusí všichni vydělat,ale tak se zvětší rozdíli mezi kluby a v LM bude o pohár bojovat jenom uzká společnost bohatých.Jestli to tak bude tak ty hráče budou lovit převážně Barca,Real Chelsea a Man utd

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Juve, AC a Fiorentina spadla níž a nebo by to zkončilo odečtem bodů, šel by AS Řím do LM?

Reagovat
Shevchenko

to by se ale počítalo na další sezónu

Reagovat
HOST*ital

Ne ne na tu uplynulou.Kdyby se to mělo počítat až na tu další,už by uzavřeli nasazení do LM a UEFY.

Reagovat
HOST*Jaca

Výborný článek, AS Roma 4ever, ten který byl na pokraji bankrotu zůstal čisty!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no on zustal cisty protoze byl napokraji bankrotu ...logika

Reagovat
smazaný uživatel

Prachy meli, kor kdyz nemohli delat zadny prestupy!

Reagovat
smazaný uživatel

neměly z čeho platit kapříky

Reagovat
HOST*ital

No s tím,co platí Tottimu a spol. si těch pár euro na kapříky někde najdou.Stejně jako všechny ostatní kluby v Itálii i u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

1.Atalanta

2.Livorno

3.AS Řím

4.Ascoli

........

5.Inter Milán

Reagovat
smazaný uživatel

1.AS Roma

no a pak už to pořadí nehraje roli

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, můj milovaný Říme, příští rok, při neúčasti Juve, Violas, Fascistas, kéž by i ACM, nastane tvá velká chvíle a s velkou pompou ovládneš celé Calcio. S hráči jako Montella, Totti, Mancini, De Rossi, Perrotta, Chivu nebo Panucci na to rozhodně máš....

Reagovat
smazaný uživatel

AS Řím musí vyhrát! Snad mu letos neuteče začátek!

Reagovat
smazaný uživatel

Neuteče, neboj... Stačí ještě přivést pár kvalitních posil (peníze na to jsou) a je vystaráno...

Reagovat
HOST*danny

no nevim hele, zatim se vedeni moc neukazalo, cassetti, tonetto a faty (hraci na lavku) prisli, bovo sel do palerma a zda se ze bohuzel odejde tomassi a hrozi naprosta katastrofa, vymena mancini - pizarro. spalletti me zacina trosku srat. finance i kdyz se zdalo ze sou, tak nejsou. vedeni falsovalo ucty. je treba koupit jeste nekoho dozadu (idealni by byl bonera nebo felipe) a nechat jit kuffoura/ferarriho, v pripade ze doopravdy odejde mancini tak koupit k pizarrovi semioliho a dopredu jednoho z dvojice vucinic/iaquinta, v pripade ze odejde nonda tak oba. lepsi je samozdrejme vucinic. mido asi definitivne odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pozor... o těch účtech vim, ale situace je příznivá (finančně). O Cassettiho byl dlouhodobý zájem, Tonetto přišel zadarmo, Faty skoro taky (250.000), pak je tu ještě braz. brankář Julio Sergio (u nějž jsem v očekávání)... výměna Mancini - Pizzaro je už dost nereálná... a za posily bych chtěl: obránce (stopera nebo levého - čili nejraději Boneru nebo taky Barzagliho), jednoho DM a útočníka (Iaquinta, Vučinič, mým přáním je Huntelaar)... navíc dlouhodobě máme zájem o Sneijdera z Ajaxu... co se týká Mida, tak jeho setrvání v Římě je pravděpodobné...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak odchod Tommasiho a Kuffoura, tak jejich odchod by mně nevadil... škoda jen, že nebyly peníze za Dacourta

Reagovat
HOST*danny

kamo, jestli ses aspon trochu romanista, tak nemuzes rict ze by ti nevadil odchod tomassiho. je to duse tymu a i kdyz on nepatri do te hlavni osy, tak mel solidni sezonu. mido na 90% odchazi a je pravdepodobny ze prave do blackburnu. huntelaar je unreal, dopredu se mluvi o iaquintovi (slabota, nonda je mnohem lepsi), vucinic (toho bych chtel ja) a amauri z chieva. kuffour chce z5 do nemecka a ja bych mu nebranil. DM neni potreba, tech mame dostatek. ale nekoho do zalohy by to chtelo, mluvi se o pizarrovi/appiahovi.

Reagovat
smazaný uživatel

O Mida má prý zájem Blackburn..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle nevim, ale při odchodu Bellamyho tomu věřim... hlavně když dobře zaplatí.

Reagovat
HOST*MARIO

JENOM TAKOVÁ POZNÁMKA ,TEN KDO SÁZÍ TAK URČITĚ VÍ JAKÉ KURZY BÝVAJÍ V ZÁVĚRU LIGY(REMÍZA KURZ 1,4 APOD),UKAŽTE MI LIGU VE KTERÉ TO TAKHLE FUNGUJE?

Reagovat
HOST*ital

Ta poznámka je k ničemu,protože jak vidíš,je tu většina lidí,kteří tvrdí,že ostatní mužstva(kromě potrestaných) jsou čistá.

Reagovat
smazaný uživatel

jenze moc tech kurzu 1,4 na plichtu nevyslo..mluvim z vlastni zkusenosti....

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, letos to bylo nějaké divné

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si počkám na vysvetlenie

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej tady z toho tvoji velkou novinku, merengues už o tom psal cca v 10 hodin..

Reagovat
smazaný uživatel

A kde? ja som to nevidel. A tu vôbec nejde o to, že som to napísal. Keby som vedel, kde to tu je, tak to proste nenapíšem. Už si jak rominho

Reagovat
smazaný uživatel

To už je jedno, bylo to v tomto článku s nadpisem: Ac asi jediné nespadne, ale nebudeme se v tom šťourat ok..?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

nj,Silvio to zaridil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys měl zalézt do díry a hodně dlouho z ní nevykukovat..

Reagovat
smazaný uživatel

o mna si starosti nedelej

Reagovat
smazaný uživatel

"Už si jak rominho"

Reagovat
smazaný uživatel

Nesnažte se nám ukrást Bojana Krkice..Už mi začínáte připomínat anglické kluby, takže si hleďte svýho..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele