Inter Miami má další posilu, v den 35. narozenin se mu upsal Busquets

16.07.2023, 21:57
Aktuality
Sergio Busquets (© AFP)

Inter Miami hledá posily v řadách někdejších hráčů Barcelony a o víkendu ulovil hned dvě nové tváře. Včera s ním smlouvu podepsal Lionel Messi, jehož podle očekávání následuje Sergio Busquets.

Busquets strávil v Katalánsku celou dosavadní kariéru a za Blaugranas odehrál 719 soutěžních utkání. S Katalánci zatím získal 31 trofejí včetně devíti za triumf ve španělské lize a tři "ušaté" poháry za vítězství v Lize mistrů. Po sezoně 2023/2024 ovšem neprodloužil smlouvu a stal se volným hráčem.

"Toto je zvláštní a vzrušující příležitost a jsem velmi šťastný, že jsem tuto možnost dostal. Těším se na další krok kariéry v Interu Miami. Klub na mě udělal dojem už loni, když jsme sem přicestovali s Barcelonou a jsem rád, že za něj budu hrát. Nemohu se dočkat, až Interu Miami pomohu k úspěchům a naplnění jeho ambicí," řekl Busquets.

Busquets dnes slaví 35. narozeniny a v zámoří podepsal smlouvu na dva a půl roku. Na dlouho by neměl zůstat poslední akvizicí z Barcelony, do Spojených států amerických totiž míří i obránce Jordi Alba.

Inter Miami posily nutně posiluje, jelikož se mu v letošní sezoně nedaří. Zatím posbíral osmnáct bodů a v tabulce východní konference MLS je poslední, se dvěma zápasy k dobru ztrácí na pozice znamenající playoff dvanáct bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jeste Iniesta a Jordi Alba

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kilobyte

A přejmenovat na Barca Miami.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
romeo351

Příjde mi, že Iniesta na tadyto živení z minulosti moc není. Však on žije dost aktivně i mimo fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, ta jeho vinarna vlastne

Reagovat
smazaný uživatel

Messi už dělá sportovního ředitele

Reagovat
Salfovic

Ještě jeden zlatý večírek pro tuhle partu

Reagovat
Mass

Seniorka pro Barcelonu

Reagovat
Greaber

Viděli jste už ten stadion, kde budou hrát? Zlatý Ďolíček

Reagovat
sejber

Po sezoně 2023/2024 ovšem neprodloužil smlouvu a stal se volným hráčem. to mi nevychadza

Reagovat
Gazdo

Bude Barca revival?

Reagovat
shitcool

Zajímavé bude sledovat, jak se tito hráči přizpůsobí novému prostředí. Messi a Busquets přinášejí do Interu Miami ohromné množství zkušeností a dovedností, což by mohlo výrazně pomoci tomuto týmu v jeho snaze o úspěch.

Co se týče Busquetse, je inspirující vidět, jak se těší na novou výzvu v jeho kariéře. Jeho nadšení pro Inter Miami a jeho ambice pomoci týmu dosáhnout úspěchů jsou skvělým ukazatelem toho, jak pozitivně může tato změna ovlivnit jeho hru.

Jsem nadšený, až uvidím, jak tato dvě fotbalová giganta ovlivní Inter Miami a celou MLS. To je určitě krok správným směrem pro americký fotbal.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
LyEX

Ak sa podarí aj ten Alba a Iniesta, ich prepojenie od akadémie a to, že už môžu hrať len pre radosť môže byť kombinácia, ktorá prinesie parádne situácie a pekný futbal, snáď sa oplatí pozrieť nejaké reprízy aspoň.

Reagovat
Rox

Messiho rozhodnutí vysrat se na Araby a odejít do MLS chápu a vážím si ho, volbu klubu ale pochopit nedokážu. Raději měl chvíli počkat a určitě by se objevilo něco lepšího. Takhle skončí předposlední v tabulce a akorát budou s Busquetsem pro smích. Messimu už to může být po MS u prdele, ale mohl dohrát kariéru trošku ve vetším stylu, pořád na to s přehledem má, ale tohle je fotbalově konečná.

Reagovat
michalbarca

Zkus se nad tím víc zamyslet... Je mu 36. Na klubové úrovni vyhrál vše co mohl. Na mezinárodní úrovni konečně dotáhnul svoji milovanou zem na tu nejvyšší metu a stal se doma nesmrtelným.

A co teď? Evropa? Proč, vše už vyhrál. rodina by si zas musela zvykat... Miami - nádherné místo, klid, moře, počasí. Akorát občas nějaký ten hurikán. Rodina si rychle zvykne. Fotbalově sice neznámé prostředí, ale bude tam mít klid. Hlavně tam bude mít kamarády Sergia, Jordiho. Možná Iniestu? (ikdyž u něj pochybuji, to je podle mě jen místní zbožné přání). Když bude chtít, v MLS bude suverénně nejlepší dalších 5 let.

A pak v klidu po kariéře domů, do Barcelony. Za mě to vyřešil jak král.

Reagovat
7kaka7

Hlavně ta nejdůležitější věc, půlka Floridy a trenér mluví španělsky, což je pro člověka co neumí ani jedno slovo v jiném jazyce celkem zásadní (dokonce ani katalánsky, kde žil od svých 13 let, když pominu slova co se shodují se španělštinou)

Reagovat
kilobyte

V Miami měl snad už dům a kromě slušného kontraktu dostane hlavně mega reklamní smlouvy. Ve výsledku bude mít podobně peněz jako v SA a ještě bude ve známém prostředí.

Reagovat
LyEX

+ akcie Apple nie sú tiež na zahodenie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele