Busquets zamíří po odchodu z Barcelony za Messim do Interu Miami

24.06.2023, 09:05
Aktuality
Sergio Busquets (© AFP)

Španělský fotbalista Sergio Busqets zamířil po konci dlouholetého angažmá v Barceloně do Interu Miami. V celku americké MLS se opět sejde s dlouholetým spoluhráčem z katalánského velkoklubu Argentincem Lionelem Messim. Miami jeho příchod oznámilo ve videu na sociálních sítích.

Mistr světa i Evropy Busquets mění dres poprvé v kariéře. Čtyřiatřicetiletý záložník oznámil už v květnu, že Barcelonu po osmnácti letech opustí. V mužstvu po odchodu Messiho PSG zastával poslední dva roky roli kapitána.

V Barceloně strávil osmnáct let. V prvním týmu "Blaugranas" debutoval takřka před 15 lety a od té doby za něj odehrál 719 soutěžních utkání. S Katalánci zatím získal 31 trofejí včetně devíti za triumf ve španělské lize a tři "ušaté" poháry za vítězství v Lize mistrů.

Původně se spekulovalo o tom, že zamíří za lukrativní angažmá do Saúdské Arábie. Stejně jako Messi se ale rozhodl pokračovat v kariéře v zámořské MLS. Miami údajně má zájem i o další oporu Barcelony Jordiho Albu, který rovněž oznámil odchod.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Kluivert9

Reagovat
Spasitel

Jeden z najpreceňovanejších futbalistov za poslednú dekádu ukázalo sa to aj po odchode Iniestu a Xaviho.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Phillipinho

Spis nejpodcenovanejsi ne?

Reagovat
Eichel

Reagovat
oli9

Chápu že lidi co se dívají jen na livesport na zápasy a góly si toto řeknou.. Ovšem existují i fotbalisti, kteří jsou od toho aby hru soupeře rozbijeli, odebirali míče a nenechali tvořit nejlepší hráče soupeře hru... A bez nich by žádný tým nebyl úspěšný

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Keboto

Reagovat
Messiáš

Reagovat
crusty

Jeden z najpodceňovanejších futbalistov za poslednú dekádu ukázalo sa to aj po odchode Iniestu a Xaviho.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nadržený šimpanz

Trošku lepší Souček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele