Ihattaren se pokusí vzkřísit kariéru, podepsal smlouvu se Slavií

04.12.2023, 19:16
Aktuality
Mohamed Ihattaren v dresu Ajaxu (© AFP)

Slavia Praha oznámila podpis Mohameda Ihattarena. Někdejší nizozemský supertalent, který byl bez angažmá, uzavřel s vršovickým klubem tříletou smlouvu s opcí...

"Mohamed platil za velký talent nizozemského fotbalu, v mladém věku prokázal obrovské schopnosti. Bohužel s jeho vývojem a kariérou hodně zatřásla smrt jeho otce, který na něj měl obrovský vliv. Následovalo období, kdy šel fotbal zcela stranou. Slavia mu chce dát druhou šanci. Ihattaren na sobě pracuje a chce se vrátit do profesionálního fotbalu. Dnes má fungující rodinné zázemí a velkou motivaci uspět," uvedla Slavia směrem k nové akvizici.

Ihattaren je odchovancem PSV Eindhoven, za jehož první tým začal nastupovat v 17 letech. Brzy byl talentovaný ofenzivní záložník se skvělou levačkou, jenž nastupuje na křídle nebo pod hrotem, v hledáčku řady věhlasnějších klubů, mluvilo se třeba o Manchesteru City.

Kariéru nadějného hráče však posléze ovlivnila smrt otce, který měl na něho výrazný vliv. Místo gólů a asistencí se o Ihattarenovi začalo psát v souvislosti s problémy mimo fotbal, kvůli čemuž skončil v PSV Eindhoven a následně neuspěl v Juventusu, Sampdorii nebo Ajaxu.

Další šanci dostane rodák z Utrechtu ve Slavii, která postavila kontrakt zejména na výkonnostní složce spojené se starty za A-tým. Ihattaren se začne připravovat individuálně.

Autor: Jiří Vojík / slavia.cz

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele