Huntelaar se cítí skvěle, na konec kariéry vůbec nemyslí

04.10.2018, 12:01
Aktuality
Klaas-Jan Huntelaar ani v pokročilém věku neztrácí střelecký apetit a co je ještě důležitější, nechybí mu ani chuť do fotbalu. Již pětatřicetiletý kanonýr hájí barvy Ajaxu a je velmi pravděpodobné, že si po letošní sezoně ještě protáhne svou kariéru...

Huntelaar v minulosti střílel góly za nizozemskou reprezentaci a oblékal dresy Heerenveenu, Ajaxu, Realu Madrid, AC Milán a Schalke. Loni v červenci se do Amsterdamu vrátil, nezažil špatnou sezonu a nyní má nakročeno k ještě lepšímu ligovému ročníku.

Huntelaar v probíhající sezoně zatím nastoupil ke čtrnácti soutěžním zápasům a dal deset gólů. Na klubové úrovni nasázel přes 300 branek, 128 z nich zaznamenal v rámci nizozemské nejvyšší soutěže, v níž mu v historickém pořadí patří 23. příčka. A zřejmě si bude moci ještě řádně polepšit.

"Cítím se dobře, po zdravotní stránce nemám skoro žádné problémy a na něco jako konec kariéry vůbec nemyslím," nechal se slyšet fotbalista.

"Cítím se skvěle, do fotbalu jsem zabraný. Hraji spoustu zápasů a opravdu si to užívám," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (41)

Přidat komentář
AjaxFans

Nejoblíbenější aktivní hráč

Reagovat
Josifek

Fakt? Já třeba u něj nemám žádnej specifickej atribut, proč bych ho měl důvod mít nějak rád jako hráče. Ani mi nepřijde jako nějak extra sympaťák. I když to tak nějak obecně pro mě platí u většiny nizozemských hráčů

Reagovat
Josifek

Byť teda chápu, že fanoušek Ajaxu na něj asi bude přirozeně hledět asi jinou perspektivou

Reagovat
Seydou Doumbia

Nizozemci jsou nej...sympaták vedle sympatáka

Reagovat
Josifek

Pro mě teda moc ne - minimálně když si vzpomenu třeba na Robbena či van Bommela

Reagovat
Seydou Doumbia

No však to jsou jední z největších sympatáku. Ještě nesmíme zapomenout na Nigela de Jonga, který vždy šel příkladem a byl vzorem pro hodně mladých fotbalistů.

Reagovat
Rudnevs

Robben sa na ihrisku správa neskutočne egoisticky, ale inak je v súkromí sympaťák, má manželku i deti, nemá žiaden výstredný imidž, taký normálny človek. To naopak Nigela de Jonga som kvôli jeho výstrednému imidžu a tvrdej hre nikdy nemusel.

Z Holanďanov som inak ja vžydcky mal veľmi rád Dirka Kuyta...

Reagovat
Josifek

Joo, tak CR7 asi mimo hřiště taky není až tak pičus jako kolikrát na hřišti..

Reagovat
Seydou Doumbia

Kuyt byl ten typický válečník a gladiátor hlavně na MS v Brazílii ukázal jak moc dokáže být platný, když hrál krajního hráče v pětiobráncovém systému a nutno dodat že si tam vedl skvěle. Když vzpomeneme že to byl vždy ryzí ofenzivní hráč. I když v Liverpoolu nezůstal tak dlouho každý tam na něj vzpomíná jako na válečníka a srdcaře, který nevynechal jediný souboj a situaci a právě za to si ho tam každý tak nesmírně vážil. Já mám tyhle ''parchanty'' jako je de Jong nebo van Bommel prostě rád

Reagovat
Josifek

Strašný zmrdi

Reagovat
Josifek

Typologicky podobný mi z Nizozemců přišel Ruud van Nistelrooy a toho jsem měl o dost radši, i jako hráč na mě udělal podstatně větší dojem, i když pro tebe PSV asi nebude srdcovka

Reagovat
Ross Geller

je Cristiano Ronaldo

Reagovat
Josifek

Tak on je čistě takový zabiják do vápna, tyhle typy maj delší životnost než útočnici alá Vydra, jejichž hra je hodně založena na pohybu a agilitě..

Reagovat
smazaný uživatel

Pomalu ale jistě se blíží konec ty skvělý generace Ajaxu. Zvláštní jak tem čas letí

Stekelenburg - Emanuelson, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Van der Wiel - Sno, Eriksen, Sulejmani, Babel - Huntelaar, Suarez

Reagovat
AC torino

Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart.. a vobec, kto je Sulejmani?

Reagovat
FC Porto FC

borec co stál v roce 2008 17 milionů eur, neskutečný

Reagovat
Stiksxx

A pořád to je nejdražší kup Ered. A přitom to byl průměrák.

Reagovat
AjaxFans

Již je překonán tuším

Reagovat
Stiksxx

No ale kdo? Tadič byl za mín ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni na Young Boys, tam pořád docela Sulejmani válí..

Reagovat
Rudnevs

Celkovo Young Boys teraz celkom idú, dlhoročná práca sa im vypláca, už minulú sezónu získali titul a teraz ho s najväčšou pravdepodobnosťou získajú znova, už majú veľký odstup... Basel má teraz naopak veľké problémy (nedávno prehrali s YB 7:1) a v lete bude pravdepodobne musieť prísť Umbruch.

Reagovat
smazaný uživatel

Maj mladej a sympatickej tým, doplněnej právě Sulejmanim nebo Horauem. Minulej rok měli hodně dobrej, ale ten letošní start sezóny je v lize neskutečná dominance. Totálně tomu zatim vládnou. Basel má ty svoje roky za sebou a asi je zase čeká delší cesta zpátky.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Hoarau je taktiež výborný...

Noví ľudia vo vedení Baselu Burgener (prezident) a Streller (manažér) prišli s koncepciou, pri ktorej bolo cieľom vytvoriť tím s čo najviac hráčmi z Baselu a okolia, chceli vytvoriť tím, s ktorým by sa fanúšikovia viac identifikovali. Boli príliš sebavedomí a mysleli si, že to, že budú dávať pri výbere hráča prednosť pôvodu pred kvalitami, nijak neovplyvní ich pozíciu v lige. Dúfam, že sa z toho Basel dostane, sú mi celkom sympatickí a navyše by tak došlo k situácii, pri ktorej by boli vo švajčiarskej lige na čele dve sily (YB i Basel) a bol by teda zaujímavý boj o titul.

Veľa toho dokáže urobiť človek na správnom mieste - prezident René C. Jäggi v úlohe prezidenta priviedol investorku Gigi Oeri, úspešného dlhoročného trénera Grossa a spoločne ten klub neskutočne posunuli. Za Jäggiho sa prvýkrát po 22 rokoch vyhral titul a dostali sa do CL, postavil sa nový štadión. Jäggi navyše vďaka dobrým známostiam v Japonsku (absolvoval univerzitu v Tokiu a neskôr tam pracoval) dokázal priviesť titulného sponzora Toyota. Následne prišli na post prezidenta a manažéra Heuseler a Heitz - dvojica, pod ktorou Basel vždycky vyhrala titul a každoročne dokázali perfektne nahrádzať odchádzajúcich hráčov.

Napriek tomu, že sa momentálne Baselu nedarí, tak si myslím, že momentálne majú určité základy, na ktorých môžu stavať a majú oveľa lepšiu pozíciu než v roku 1996, keď nastupoval Jäggi (ten sa neskôr snažil podobným spôsobom dostať nahor i Lautern, ale tam to až tak nevyšlo), čiže verím, že pokiaľ Strellera a Burenera vyrazia alebo sa táto dvojica začne zlepšovať, tak sa z toho nejako dostanú.

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět, když se to dělá hlavou, že to pak nese ovoce. Basel v LM byla dost nebezpečná, u YB se ukazuje, že chybí zkušenosti a jako nováček v tý nadupaný skupině toho asi moc neudělají. Z pohledu českého fotbalu, jsou pro nás v koeficientu švýčaři konkurent, ale je hezký, kolik tam taky dostávají prostoru mladí hráči a v systematické práci, by se od nich dalo učit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to myšleno na sezony 2008 až 2011 kdy hrali tyhle hráči spolu

Reagovat
Bakary3

Heitinga, Maduro, Nigel de Jong..

To byla zásobárna talentů

Reagovat
Seydou Doumbia

Z manageru si vždy spomenu na dvojici Aissati, Afellay.

Reagovat
AjaxFans

Afellay je z PSV voe

Reagovat
Seydou Doumbia

To vím jen jsem v tu chvílí nad tím nepřemýšlel.

Reagovat
Bakary3

Jo, takovi ti hraci, ktery vezmes pokazdy

Van den borre, kompany, Cardenas..

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

Sno?

Reagovat
king23

Van der Vaart a Huntelaar, dva Nizozemci, u kterých mě hrozně štvalo, že byli kvůli Galacticos II vyšoupnuti z Realu. Huntelaar navíc dostal šanci tuším jen půl roku

Reagovat
FC Porto FC

Huntelaara naprostu žeru už od doby co se jako mladík objevil v Ajaxu pan útočník jinak se mi Ajax po dlouhý době líbí že tam není jen parta dorostenců z akademie ale že tam jsou i známější jména jako Huntelaar, Tadič, Labyad, Ziyech, Blind a stálice Schone

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě proto mohou v LM hrát důstojnou roli a bojovat o postup. Po nalosování skupin jsem je také spolu s Bayernem tipoval na postup.

Reagovat
Stiksxx

Škoda, že k nim pláchnul od nás.

Reagovat
AjaxFans

Díky za něj

Reagovat
fabec1222

wtf? Toho pamatuju jako mladíka, není možný, aby už končil kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne to utíká když vidim ze tenhle borec pomalu konci

Reagovat
AjaxFans

Tak tak Dirku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele