Hrvatska nogometna liga – 9. kolo

28.09.2008, 09:50
Tipy a analýzy
Již v pátek se předehrává šlágr kola Slaven Belupo – Dinamo Zagreb kvůli účasti obou klubů v Poháru UEFA a máme se rozhodně na co těšit. V neděli pak pokračuje 9. kolo zbylými zápasy. Máme jejich aktualizace.

SLAVEN BELUPO KOPRIVNICE – DINAMO ZAGREB (pátek 20 hodin)
Domácí poslední dva zápasy prohráli. V Poháru UEFA ztratili doma vyhraný zápas proti CSKA Moskva v poměru 1:2, v neděli pak ze sebe neshodili deku a prohráli 0:3 v Šibeniku. Tohle by už mělo být zapomenuto, i když si domácí do odvety Poháru UEFA nedávají velké naděje, zápas proti Dinamu je pro ně prestižním a ten rozhodně nevypustí.

Budou však hrát bez obou stabilních stoperů, Rogulj dostal v Šibeniku třetí žlutou a Lapič si ve stejném zápase poranil koleno. Nejpravděpodobnějším náhradníkem bude mladý reprezentant Kokalovič a do obrany se stáhne zřejmě i kapitán Poldrugač. Do zálohy pak místo něj nastoupí Šafarič.

Trenér Dinama Ivanovič přiznává, že porážka na domácím hřišti od Hajduku hráče hodně srazila do kolen a z tohoto zápasu by bral i bod. Vzhledem k tomu, že nemůže nastoupit potrestaný Mandžukič a standardně zraněný Etto. Navíc Morales a Drpič mají drobné problémy, o jejich startu se teprve rozhodne a pro trenéra bude určitě prioritou je šetřit na zápas se Spartou Praha. Na levý bek se po trestu vrátí Hrgovič a Ibanez, který se na jeho místě docela dobře uvedl, se posune do zálohy. Poprvé od začátku nastoupí na hrotu osamocený Šokota. Kurz na neprohru domácích okolo 1,52 je docela luxus a má své value.

Pravděpodobné sestavy:
Slaven Belupo: Rodić – Purić, Kokalović, Poldrugač, Čaval – Šafarić – Jajalo, Posavec, Gregurina – Vručina, Jurić.
Dinamo: Butina - Lovren, Drpić, Bišćan, Hrgović - Ibanez, Vrdoljak - Mikić, Sammir, Morales - Šokota.

HAJDUK SPLIT – INTER ZAPREŠIČ (neděle 16,30 hodin)
Domácí v minulém kole šokovali Maksimir, když porazili Dinamo 2:0. Vzhledem k tomu, že se už mohou soustředit pouze na domácí ligu, očekávám útok na přední místo tabulky. Loni zde na Poljudu porazili Inter 7:1 a 7:2. Nevím, jestli se sedmička bude znovu opakovat, ale tipy na handicap (1,6) i over 2,5 (kurz 1,6) lze bez obav použít. Na druhou stranu, pokud by Hajduk vyhrál rozdílem sedmi bodů, dostal by se poprvé do čela ligy, což ještě před pár týdny bylo naprosto nemyslitelné.

Předpokládané sestavy:
HAJDUK: Subašić - Andrić, Pandža, Rubil, Strinić - Skoko, Tičinović, Gabrić, Ibričić - Bartolović, Kalinić.

NK ZADAR – RIJEKA (neděle 16,30 hodin)
Zadar je s jediným bodem v tabulce plně poslední a nevím, jestli dokáže favorita obrat o nějaké body. Loňský výsledek 0:0 by tomu napovídal, ale to byl Zadar v naprosto jiné formě. V posledním domácím zápase prohrál s nováčkem z Cibalie, v minulém zápasu prohrál jen 0:1 v Cibalii. Rijeka navíc v posledních zápasech zaváhala a vzhledem k tomu, že má jednoznačně ambice na pohárová místa, musí nutně bodovat. Ze Zadaru si však neodvezla plný bodový zisk dlouhých deset let. Navíc bude postrádat defenzivního záložníka Davora Lendeke a trenér Ivančič nemůže počítat s dalšími hráči Tadejevićem, Fernandezem, Škorou a Miladiným. Zadar se již uzdravil ostrostřelec Želimir Terkeš, který sice začne na lavičce, ale do zápasu nejspíš naskočí. Na tipování velmi těžký zápas, který velmi pravděpodobně skončí remízou.

Předpokládané sestavy:
Zadar: Ježina - Puljić, Batkoski, Šiklić - Bilaver, Milin, Ljubičić, Tomasov, Pletikosić - Surać - Župan.

Rijeka: Radman - Budicin, Čagalj, Turkalj - Novaković, Štrok, Pamić, An. Sharbini, Dabac - Matko - Ah. Sharbini.

NK ZAGREB – CROATIA SESVETE (neděle 16,30 hodin)
Zagreb hodně polevil z poslední formy a vzhledem k tomu, že se Sesvete momentálně docela daří, může dojít k překvapení. Zvláštní příchuť bude mít zápas pro hráče Sesvete Paliče, kterému nevyšlo angažmá právě v Zagrebu a nyní patří k největším oporám Croatie. Hostům bude chybět jen vykartovaný Vojnovič, v mužstvu domácích dostane v útoku příležitost střelec Krstanovič před Davorem Piškorem. Sázky, že Sesvete dá gól, či oba dají gól, mají velké value.

Předpokládané sestavy:
Zagreb: Škorić - Džolan, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Grgić, Brkljača, Parlov, Pejić - Jurendić, Krstanović

Croatia Sesvete: Radoš, Čičak, Polovanec, Juroš, Šušak, Agić, A. Petrović, Palić, Jurakić, Čižmek, V. Petrović

NK OSIJEK – HNK ŠIBENIK (neděle 16,30 hodin)
Loňský zápas 1:1, Osijek má určitě vyšší ambice než hru o záchranu, kdežto Šibenik o toto místo hrát zajisté bude. Navíc je venku dost neškodný, ale jednička v kurzu 1,6 se s velmi vysokou důvěrou hrát nedá. Domácí totiž vypadli v poháru s třetiligovým klubem, a to stálo místo trenéra Lončareviče. Na lavičce bude tak stát asistent Steibrückner. Ten chce provést několik změn, takže sestava je dost nejasná. Jedinou jistotou je, že nebude hrát suspendovaný Vide. Hosté jsou od úterní porážky s druholigovým klubem stále ve Slavonii a nevraceli se domů. Kromě zraněných Bašića, Šubića a Božina nenastoupí potrestaní Dražen Gović i Damir Milanović. Šibenik má za sebou výhru na Slavenem Belupo a nebude chtít prodat kůži lacino, takže jako překvapení se můžeme dočkat i remízy.

VARTEKS VARAŽDIN – CIBALIA VINKOVCI (neděle 16,30 hodin)
Vartesk je doma výborný, venku body rozdává. Cibalia je na tom přesně stejně, takže jedničce v kurzu 1,7 rozhodně nemůže nic bránit. Loňský výsledek 2:1 se opakovat může. Domácím se do sestavy vracejí Lesjak a Martan, takže jediným zraněným je první brankař Madarič a chytat bude opět Dreven. Hosté jsou na tom hůře, stále je zraněn kapitán a nejlepší hráč Leutar a pro karty nemůže nastoupit ani Malčič.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tomanatura

Belupo to dnes prohraje. Přinejlepším remizuje, minulé kolo bylo od nich strašné

Reagovat
božský John

no soude podle vysledku zahreb nebyl o nic lepsi...

Reagovat
Tomanatura

Tojo, ale Belupu nevěřím.

Reagovat
božský John

ja moc taky ne..dneska bych to videl na plichtu...minulej tejden sem mimo jiny chtel vsadit na Dinamo ale mama me od toho vcas odradila ze si to mam napsat na papir a nevsazet..z 9 tipu mi prave nevyslo Dinamo...i remizu Porta v Rio Ave jsem mel ...

Reagovat
smazaný uživatel

V 80 minutě zatím dle předpokladů, dva góly za domácí dal Vručina...

Reagovat
smazaný uživatel

a 2:0 FT a můžeme slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám,že Dinamo pojede do Prahy s docela solidní ztrátou formy,že?

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych úplně se ztrátou formy, ale spíš psychickou dekou. Když Sparta zopakuje výkon, který předvedla v Brně, odveze si Dinamo čtyřku!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

To není možné, minulý zápas hráli jak telata a teď vyhrají 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Splitu over hotov za 37 minut!

Reagovat
smazaný uživatel

a v Krančevičovoj v Zagrebu oba tými daly gól také již do poločasu!

Reagovat
smazaný uživatel

a za zbytek se klidně pochválím sám také

Reagovat
Tomanatura

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele