Hrvatska nogometna liga – 7. kolo

14.09.2008, 09:23
Tipy a analýzy
Po reprezentačním debaklu pokračuje další kolo chorvatské ligy, které tentokrát nabídne třeba záhřebské derby, ve kterém se Dinamo bude připravovat na souboj s pražskou Spartou. V týdnu za reprezentaci nastoupil z hráčů 1. HNL jen Mandžukič (spolu s Čorlukou v tomto zápase snesl přísnější měřítko), takže se očekávají slušné ligové výkony na všech stadionech.

CIBALIA – HNK RIJEKA neděle 18 hodin
V posledních vzájemných zápasech většinou vždy vyhrávali domácí, ale v dlouhodobém hledisku má navíc Rijeka. Ta ostatně v minulém kole doma porazila nebezpečný Slaven Belupo, kdežto Cibalia jen remizovala na Sesvete.
Domácím se na tréninku zranili dva klíčoví hráči Čuljak a Hušič, navíc trenér z kádru aktuálně vyloučil Marka Radasa i Luku Kujundžiju pro porušení životosprávy, takže dost dobře nevím, s jakou juniorkou nastoupí. Jinak bývají doma tradičně dost silní, ale bez čtyř hráčů...
Za hosty už v útoku v přípravě nastoupil nový útočník Matko, který by měl nahradit Daloviče, a vypadá to, že úspěšně. Góly do sítě Belupa sice dali bratři Sharbini, ale Rijeka se po špatném začátku již chytla a ve Vinkovci vyhraje. Zatím je ještě kurz 2,55, který jistě půjde brzy dolů.
Pravděpodobné sestavy:
Cibalia:
Burcsa - Jurić, Mešić, Matić, Medvid - Malčić, Mazalović, Milardović, Bagarić - Babić, Pavličić. Rijeka:
Radman - Ljubović, Cerić, Budicin, Bodrušić - Landeka, Pamić - Novaković, An. Sharbini, Križman - Ah. Sharbini.

ZADAR – SESVETE
Domácí se zatím krčí na posledním místě tabulky, ale je to zčásti zaviněnou rekonstrukcí stadionu a také marodkou. V posledním kole již předvedli dobrý výkon, když remizovali v Šibeniku. Kromě vrátivších se Župana a Terkeše (který však po zranění začne zřejmě na lavičce) přibyli další noví spoluhráči (Ljubičić, Bačko i Šiklić) a úplně nově Matanovič, takže kádr je již vhodně doplněn i naplněn.
Sesvete v tuto chvíli má na předposledním místě čtyřbodový náskok, který se však po tomto zápase ztenčí na jediný. Trenér hostů sice také přivedl tři nové hráče (Dedaj – albánský reprezentant, Mijatovič z Puly a Ramadani z Varteksu), ale nečekám, že by to bylo něco platné pro tento zápas, protože Sesvete jako jediná o reprezentační přestávce nehrála žádné přípravné zápasy. Jednička v kurzu 1,7 a osobně si zahraji i handicap.
Pravděpdobné sestavy:
Zadar:
Ježina – Bilaver, Batkoski, Puljić – Milin, Ljubičić, Surać, Pletikosić – Župan, Tomasov - Mitrović
Croatia Sesvete:
Šimić - Mamić, Landeka, Juroš, Čićak - Agić, Tabi, Čižmek, Palić, V. Petrović - Vojnović

VARTEKS – INTER ZAPREŠIČ
Zápasy Varteksu jsou opravdu z celé ligy nejméně čitelné. V minulém kole prohrál jen o gól na Maksimiru a ve vzájemných zápasech s Interem mají výrazně pasivní bilanci. Domácí posílili o Slovince Bloudka, který byl sice v kádru milánského AC, ale hostoval ve třetí italské lize. Je to ofenzivní záložník.
Inter je ve velmi slušné formě, řádí útočník Dodik a rozhodně nebudou ve Varaždinu bez šance. Osobně budu sázet tip na více gólů, což je při vzájemných děravých obranách dost jistý tip už do poločasu.

HAJDUK – ŠIBENIK
Domácí se po vyřazení z poháru UEFA mohou soustředit již jen na ligu a se Šibenikem má pozitivní bilanci a doma s ním ještě neprohrál. Však také kurzy kolem 1,25 nejsou žádné value. Navíc se domácím vracejí zranění Andrić, Živković a Rosso. Po reprezentačních povinnostech také Kalinič a Bučič, takže domácí budou v plné síle. Snad jen dohady ohledně vedení klubu s fanouškovskou skupinou Torcida by je mohli lehce rozhodit, ale Šibenik nemá na to, aby cokoliv z toho vytěžil. Hosté odehráli jednu přípravu z mužstvem Vítěz z Rijeky, které hraje nějakou župní soutěž a porazili jej 2:0. Zápas sledovalo celých 70 diváků! Tohle jim však na Poljudu stačit nebude.
Pravděpodobné sestavy:
HAJDUK:
Subašić - Živković, Maloča, Rubil, Gabrić - Andrić, M.Buljat, Tičinović, Ibričić - Bartolović, Kalinić.
ŠIBENIK:
Slavica - Kwedi, Kulušić, Bonacin, Celiščak – Milanović, A. Bulat, Alispahić, Gović – Zec, Božić.

SLAVEN – OSIJEK
Domácí dělají vše možné pro postup do skupiny poháru UEFA (již si přeložili zápas s Dinamem před odvetou proti CSKA Moskva na 26. září), minulý ligový prohráli v Rijece, ale Osijek nebude vážnějším soupeřem. Ve vzájemných zápasech těchto soupeřů dominují domácí a padá málo gólů.
Hosté poté co odehráli remízový zápas s maďarským Kapošvárem v přípravě, nastoupili na hřišti župního mužstva Omladina u příležitosti oslav 70. výročí jeho založení. Osiječani jim jako dárek nadělili 16 gólů, aniž by nějaký dostali. V Koprivnici to ale bude o něčem jiném a tam góly padat moc nebudou.
Pravděpodobné sestavy:
Slaven Belupo:
Rodić – Purić, Rogulj, Lapić, Čaval – Poldrugač, Gregurina, Posavec, Jajalo – Jurić, Vručina Osijek:
Skender - Pranjić (Vlaović), Smoje, Stranatić, Višević - Vida, Gavrić, Jugović, Škorić - Knežević - Primorac.

NK ZAGREB – DINAMO neděle 20,10 hodin
Ač by se někomu mohlo zdát, nejde o derby v pravém slova, protože oba kluby si rozhodně nekonkurují. Klub z Kranjčevičovoj ulice letos sbírá překvapivě velmi slušné výsledky, v minulém kole uhrál bod v Šibeniku. Se svým městským rivalem však má výrazně negativní bilanci a zřejmě ji nevylepší ani v neděli večer od 20,10 hodin. I když se jim rozhrál nejlepší útočník Davor Piškor, na soustředěnou obranu městského rivala by to stačit na tři body nemělo.

Dinamo totiž v lize naprosto nemá konkurenci, tabulku vede bez ztráty bodu. Avšak má před sebou velkou šňůru: Zagreb, Spartu, Hajduk, Spartu a Slaven Belupo. Obránce Etto stále marodí s Achillovou patou, v pořádku není ani Tadič. Hvězda zálohy, Chilan Morales přiletěl z Jižní Ameriky unaven kvalifikacemi a hrát celý zápas zřejmě nebude. V útoku určitě nastoupí Balaban, Mandžukič sice nastoupí, ale bude spíše šetřen na pohár. Na levém kraji obrany nastoupí od počátku Ibanez, protože Hrgovič má stop pro poháry a tak se bude zkoušet verze již na Spartu. Ostatně do Brna na její zápas odcestovali oba asistenti (Kubla a Vlak), protože Dinamo má ze Sparty daleko větší obavy než ze Šachtaru, který ho vyprovodil v obou zápasech debakly. V brance nastoupí již uzdravený Butina. Co se týká sázení, zkusil bych doporučit málo gólů ve velmi slušném kurzu 1,85.
Pravděpodobné sestavy:
Zagreb:
Škorić - Džolan, Mikulić, Kartelo, Čutura - Grgić, Brkljača, Parlov, Pejić - Krstanović, Piškor. Dinamo:
Butina - Mikić, Drpić, Bišćan, Ibanez - Vrdoljak, Badelj - Sammir, Morales - Mandžukić, Balaban.

Autor: Ugljan

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No čo Ugljan, ako bolo v Chorvátsku?!

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasticky, jako obvykle! Škoda, že se člověk zatím ještě stále musí vracet...

Reagovat
satan_666

proč se Dinamo bojí víc sparty než Šachtaru? to je trochu rozdíl,kvalita jednoznačně na strane Doněcku,Dinamo přes spartu v pohodě postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se Dinamo bojí Sparty více než Šachtaru, nedokážu říci, snad jen, že Sparta má v pohárech daleko větší jméno (i když je to již trošku obrostlé). Že Dinamo přes Spartu v pohodě postoupí bych si rozhodně nemyslel, znám dost dobře oba kluby a Dinamo ač je v Chorvatsku králem, tak v české lize by hrálo pouze střed tabulky. Sparta, pokud zahraje alespoň tak, jako na Panathinaikosu, postoupí dále!

Reagovat
satan_666

no proti Panathinaikosu to žádná sláva nebyla,obzvlášť když se připočte to že Atény hrály dost špatně,čekal sem od nich daleko víc. a jen střed tabulky? no když chtěj v pohárech postupovat s takovýma týmama jako Šachtar nebo sparta tak by měli na tom být snad líp než na střed,nebo mají jenom velké oči?

Reagovat
smazaný uživatel

Oči mají hodně velké, je to Balkán, takže všechno nebo nic. proto si myslím, že přes Spartu nepostoupí.

Jinak teď koukám na Spartu v Brně a bude-li hrát takto na Maksimiru, nemám o její postup obavy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele