Hrvatska nogometna liga – 10. kolo

05.10.2008, 10:08, aktualizováno 05.10.2008, 10:21
Previews
Po skvělém představení obou chorvatských klubů v poháru UEFA, z nichž především Dinamo jsme mohli sledovat na vlastní oči, pokračuje desátým kolem domácí liga na jadranském pobřeží. Velmi zajímavý zápas lze očekávat opět v Zagrebu, kam opět zajíždí Hajduk Split.

CIBALIA VINKOVCI – NK ZAGREB (neděle 16,30 hodin)

Předpokládané sestavy:

Cibalia: Burcsa - Radotić, Mešić, Medvid, Bagarić - Malčić, Mazalović, Milardović, Baraban - Pavličić, Babić

Zagreb: Škorić - Džolan, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Grgić, Brkljača, Parlov, Čutura - Piškor, Krstanović

CROATIA SESVETE – HAJDUK SPLIT (neděle 16,30 hodin)

Oba kluby získali v minulém kole po bodu, ale pro Croatii to byl zisk, pro Hajduk jednoznačná ztráta. Oni totiž po výhře na Maksmiru doma naprosto podcenili Inter Zaprešič a málem s ním doma ještě prohráli, když zachraňovali remízu 3:3 deset minut před koncem.

Cíl Hajduku v tomto zápase je tedy jasný, zisk všech bodů. Takto to také prezentuje hostující trenér Vučenič. Naopak za domácí mužstvo budou bojovat hned tři Petričové, a to trenér a bratři v záloze Vladimír a Anto. Myslím si, že i přes obětavou hru Sesvete se jim to podaří, ostatně kurz 2 je docela lákavý za střední vklad.

Předpokládané sestavy:

CROATIA: Radoš - Mijatović, Juroš, Polovanec, Mus - Šušak, A.Petrović, Palić, Čižmek, V.Petrović - Vojnović.

HAJDUK: Subašić - Živković, Maloča, M.Buljat, Strinić - Skoko, Linić, Gabrić, Ibričić - Bartolović, Kalinić.

NK RIJEKA – HNK ŠIBENIK (neděle 16,30 hodin)

Rijeka podává letos hodně nevyrovnané výkony, jenže totéž se dá říct o jejím soupeři. Ten v poslední době chytil slušnou formu, vyhrál v Osijeku, doma deklasoval Slaven. Kdežto mužstvo z Rijeky sice přivezlo všechny body ze Zadaru, ale doma nedalo gól Osijeku. Loni se rozešli výsledkem 2:0. Domácí trenér Ivančič bude tým koučovat z postele díky infekčnímu zápalu plic, takže jeho prodlouženou rukou bude asistent Ostojíš. Do útoku se dostane v základu nová posila Matko a do sestavy se vrací po zranění Landeka. Trenér hostů nemůže postavit potrestané Goviče a Kwediho, což bude oslabením obrany Šibeniku. Za vyšší vklad si vsadím jedničku v kurzu 1,6.

Předpokládané sestavy:

Rijeka: Radman – Ljubović, Cerić, Budicin, Bodrušić – Landeka, Pamić, Štrok, Anas Sharbini – Matko, Ahmad Sharbini.

Šibenik: Slavica - Spahija, Raič, Kulušić, Celiščak – A. Bulat, Ademi (Milanović), Roglić, Alispahić – Zec, Rodić.

NK ZADAR – VARTEKS VARAŽDIN (neděle 16,30 hodin)

Zadar po posledním kole vyměnil trenéra, nastoupil Zvonimir Jurič, který však hned v přípravě s druholigovým klubem nepřesvědčil. Navrátivší se Terkeš sice dal gól z penalty, ale soupeř vyrovnal a dalších osmdesát minut se na hřišti nic nedělo. Varaždin je v optimální formě, i když na hřištích soupeřů je poloviční, v minulém kole deklasoval Cibalii. Zadar se oproti loňskému výsledku 2:0 stále ještě nedočká prvního ligového vítězství, mužstva se rozejdou smírně. Mužstvo Varteksu má nad sebou podmínečné vyloučení ze soutěže, protože když svému bývalému hráči Graničovi konečně zaplatili dluh 600 tisíc kun, odmítli k tomu zaplatit ještě DPH, které požaduje svaz. Ten bude jednat příští týden.

INTER ZAPREŠIČ – SLAVEN BELUPO (neděle 16,30 hodin)



Mužstvo Interu šokovalo v minulém kole Poljud, když mále odvezlo všechny body. Navíc doma nepouští body lehce. Slaven Belupo zase šokoval Evropu svým vynikajícím vystoupením proti CSKA Moskva, kdy po výborných výkonech nakonec nepostoupil do skupin poháru UEFA. Na mužstvu to zanechá trochu stínu a body ze Zaprešiče nepřivezou. Loňský výsledek 1:0 by se mohl opakovat.

DINAMO ZAGREB – HNK OSIJEK (neděle 20,10 hodin) Skvělým výkonem a především postupem v poháru UEFA nabuzené Dinamo přivítá klub z Osijeku, který loni porazil vždy jen o gól. Letos je Osijek ale zralý na baráž, i když vozí ze soupeřových hřišť remízy, z Maksimiru se mu to nepovede ani omylem. Dinamo totiž potřebuje zvýšit náskok v čele. Butina sice po otřesu mozku z Letné chytat nebude a Kelava je pouštěč, takže bychom se mohli také dočkat nějakého gólu v jeho síti. Mandžukič, Balabán, Śokota a Morales si gól dají také. Jednička nemá skoro žádný kurz, takže alespoň over v kurzu 1,45 nebo handicap v kurzu dokonce 1,6.

Autor: Ugljan

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hajduk Split 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

S tím mohu jen souhlasit, Kalinič je v laufu...

Reagovat
smazaný uživatel

newadi jinak je u mě Hajduk nej v lize.. Hajduk Split

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, u mne taky, ale včerejší kolo HNL bylo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele