Hráli jsme jako šampioni, slavil triumf PSG trenér Kombouaré

02.05.2010, 13:47
Aktuality
"Hráli jsme jako opravdoví šampioni" či "To je to, o čem jsem dlouho snil." Tak taková prohlášení padala po včerejším finále Coupe de France z nadšených hráčů Paris Saint-Germain. Tým z hlavního města Francie díky trefě Hoaraua z prodlouženého času nejtěsnějším možným rozdílem porazil Monako; v příští sezoně se tak může těšit na evropské poháry.

Paris SG tak zachránilo jinak volný pád letošní sezonou - v Ligue 1 se pohybuje až ve druhé polovině tabulky, v evropských pohárech se neobjevilo. Jediná trefa z prodloužení ale znamenala nejen celkově již osmý triumf v Coupe de France, ale také účast v následujícím ročníku Evropské ligy. "Je to dobře hlavě pro příští ročník - zahrajeme si v Evropě. Nyní však musíme potvrdit očekávání fanoušků a zafinišovat dobře i v lize," začal s myšlenkami na následující ligové kolo s Valenciennes obránce Christophe Jallet.

Většina jeho spoluhráčů se ale od dramatického triumfu odpoutat nechtěla. "Je to nádherný pocit. Všichni dnes budou moci pořádně oslavovat. Vítězství jsme si zasloužili, vždyť jsme byli jasně lepší, vytvořili jsme si mnohem více šancí," nechal se unést i jinak docela klidný kapitán PSG Claude Makélélé. A s pojmem "zasloužený" souhlasil také trenér Pařížanů - Antoine Kombouaré. "Úžasný výsledek. Jsem na hráče opravdu pyšný. Pro nás to bylo ohromně důležité utkání, do Evropy již žádná další cesta nevedla," rozpovídal o předzápasových obavách.

"Ale misi jsme nakonec splnili. Zasloužili jsme si vyhrát, hráli jsme lépe. Měli jsme mnoho skvělých příležitostí, proměnili jsme jenom jednu. Naštěstí to stačilo. Získali jsme jednu ze tří domácích trofejí, vlastně je to fantastická sezona. Jsem hrdý, že mohu na svém krku nosit zlatou medaili. Snad již brzy všem pochybovačům dáme najevo, jak velký klub Paris SG je!" užíval si pocit zadostiučinění před letošní sezonou jmenovaný kouč. "Jsem rád, že fanoušci mohou být na svůj milovaný klub opět hrdí. Hráči dnes hráli jako praví šampioni," dodal se slzami v očích trenér.

"Je to to, o čem jsem snil. Jediný pohár, který mi ještě chyběl. Jsem nadšený, že jsem ho konečně získal," pokračoval s unešenými komentáři záložník Ludovic Giuly. Naproti tomu útočník Peggy Luyindula získal Francouzský pohár již podruhé. "Vyhrál jsem ho před devíti lety se Štrasburkem. Nyní je to ale úplně jiný pocit, letos to bylo velice těžké. Několikrát jsme měli namále," připomněl například čtvrtfinálový penaltový rozstřel s Auxerre. "Ale dokázali jsme to! Jsem ohromně šťastný!" slavil.

Naprosto jiné pocity zažíval po dvou dlouhých hodinách hrací doby trenér Monaka, Guy Lacombe. "Jsme zklamaní. Toho tlaku na náš mladý tým bylo až přespříliš. Paris SG bylo v první půli také docela nervózní, ne ale více než my. Ve druhé půli se již uvolnili, hráli jednoduše a skvěle. Musím však znovu připomenout: když hrajete před 70.000 fanoušky soupeře, není to jednoduché," upozornil na finálovou "neutrální" půdu - stadion Stade de France v Paříži

"Finále ale pro nás zůstává skvělou zkušeností, pomůže nám v dalším vývoji. Soupeřův výkon jsme očekávali. Věděli jsme, že mají obrovský útočný potenciál, i když se jim letos příliš nedařilo. Hoarau se jim probral v tu nejlepší možnou dobu. Rozhodovaly detaily, a v těch byl bohužel dnes lepší soupeř," zakončil svou "smuteční řeč" Lacombe.

Autor: Anna-Marie Kroupová / psg.fr

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tsigi

To musela být dost divoká oslava

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře , protože oni zase tak často trofeje nevyhrávaj bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta fotka je sice trochu pikantní (hlavně teda Armand), ale gratulace...

Reagovat
salami

nejlepší je, že Armand sedí a Giuly stoji

Reagovat
Xavi8

tak aspon nejake vykupenie

Reagovat
smazaný uživatel

Ako pozerám, tak aj vykúpanie

Reagovat
smazaný uživatel

Trofej pro Makeleleho na rozloučenou

Reagovat
Losinho

To foto

Reagovat
smazaný uživatel

wow fešáci

Reagovat
smazaný uživatel

heh, ten Giuly vážně vypadá jak Freddie Mercury

Reagovat
Alberto Aquilani

I Freddie bol rád vo vírivke s mužmi .

Reagovat
onze

PARIS SG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele