Hotovo, De Bruyne přestupuje z Chelsea do Wolfsburgu

18.01.2014, 10:51
Aktuality
Wolfsburg dnes ráno dokončil očekávaný příchod Kevina De Bruyneho. Mladý belgický záložník přichází z londýnské Chelsea, která za něj podle nepotvrzených informací vyinkasuje dvaadvacet milionů eur. Tato suma z ofenzivního fotbalisty dělá nejdražší posilu v historii dolnosaského celku...

Dalších pět milionů by navíc mohli Vlci do Londýna zaslat v závislosti na výkonech dvaadvacetiletého záložníka, který v novém působišti prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu do června 2019.

"Máme velkou radost. Kevin nám vždy signalizoval, že chce do Wolfsburgu za každou cenu přestoupit. Je o naší sportovní perspektivě přesvědčen a má potenciál k tomu, aby zde převzal vůdčí roli," řekl k nové akvizici wolfsburský manažer Klaus Allofs.

De Bruyne byl kmenovým hráčem Chelsea od ledna 2012, nejprve se ale vrátil do domovského Genku a poté strávil rok na hostování ve Werderu Brémy. V létě ho chtěla do svého kádru získat Borussia Dortmund, manažer londýnského celku José Mourinho si ale chtěl belgického reprezentanta ponechat v týmu. Na podzim si ale De Bruyne připsal za Blues jen devět soutěžních startů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (450)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele