Hoši, smekáme a děkujeme!

13.11.2011, 00:21
Názory a komentáře
Žádná půlka, tři čtvrtě barážové cesty na Euro 2012 jsme za pouhých 90 minut stihli urazit! Nejde totiž jen o výsledek, ale také o něco jako příslib do budoucna. Kdyby šlo o výkon, který z fleku označíme za ojedinělý a dáme mu nálepku světlé výjimky, potom buďme opatrní. Teď ale z mého pohledu vskutku není důvod...

Jestliže David Kozohorský ve studiu kladl hostům populární otázku, jestli by současný nároďák také nepotřeboval nějaký podobný impuls, jakého se týmu dostalo před baráží s Norskem v podobě návratu Pavla Nedvěda, a nepochybně tím narážel na nedostatek výrazných osobností lomeno nepochopitelně shazovaného Rosického...potom se v konečném důsledku zasloužil o to, abych byl při pátečním pozdním večeru ještě šťastnější, než bych možná měl být. Pravda, i já jsem tu několikrát opakoval, že Bílkův výběr nemá charakter. Jenže už výlet do Litvy ukázal, že když se chce, ta tvář umí mít hodně čitelné rysy. Kozohorského zaklínadlo proto už vlastně může považovat za předpotopní; reprezentace našla bezpečně fungující střed, se kterým se na Euro nemusíme bát vlézt, a především už podruhé za sebou v nelehkých zápasech dokázala, že jí nejsou cizí veškeré ingredience úspěchu.

Disciplínu bylo třeba ze všech hodnot dodržovat nejpřísněji, protože hned nad čtyřmi fotbalisty čněla hrozba nuceného vynechání odvety. A zadařilo se. Jiráček sice fauloval o sto šest, o kartu si ale nikdy neřekl. Což bylo vzhledem k jeho vlivnosti vůbec nejpodstatnější. Důležité ale také je, že jsme uchránili oba dva útočníky, kteří připadají v úvahu do základu. Takhle se nabízí více taktických variant: můžeme ctít tradici a neměnit vyznání, které přineslo dvě branky a pár šancí navrch, nebo vsadit na odlišného a snad ještě stále lépe rychlostně vybaveného Baroše. Čtvrtý do party, v záloze nastoupivší Pospěch, naštěstí neměl moc času se vykartovat; já bych ho totiž milerád viděl v příštím utkání na place od počátečního hvizdu.

Morálka byla v mnohých ohledech příkladná. Nevím, jestli jste si zrovna i tohoto všimli, ale zapsal jsem si dva konkrétní příklady, které úžasně dokumentují sympatický postoj, jaký Češi ke kruciálnímu duelu zaujali. Byla tu totiž patrná velká snaha hrát o ztracené balony, bojovat do poslední chvíle, zbytečně se neválet: a proto Plašil i po zřejmém faulu kopal do míče vleže na boku a cpal ho ke svému spoluhráči; a Gebre Selassie (ten únik si jistě vybavíte) neupadl poté, co jej významně rozhodil nestíhající Savić, aby mohl dravě vniknout do pokutového území a nadějně hledat Rezka. Taková pracovní morálka v nedávné minulosti URČITĚ nebyla pro náš herní projev samozřejmostí; a třebaže jsme se teď pochopitelně nacházeli v jinačí a specifické situaci, která nás k ní i svým způsobem tlačila, mám dojem, že se tyto detaily stejně ze hry vytrácejí i ve vrcholných finálových kláních. K tomu si vezměte neúnavnou páku Rosický-Jiráček, která se celkovou porcí naběhaných kilometrů snad musela motat kolem třicítky. To vše zaslouží uznání.

Taktika, ta podle Rosického v barážích představuje třetí rozhodující faktor. A Bílek stoprocentně jejím mistrem nikdy nebyl. Také v pátek přitom na tomto poli nikterak neexceloval. Náš projev opravdu těžko odrážel nějaké konkrétní strategické plány. Koneckonců Pekharta se po celý první poločas nedařilo řádně zapojit do hry - on nebyl tam, kde by zrovna měl být, a když už ano, pro změnu balony nechodily tam, kam by měly. A jakmile se Černohorci dostali do bezprostřední blízkosti naší šestnáctky, zase jsme sledovali přemíru alibistického stepování kolem; hlavně tedy v té kritické desetiminutovce v úvodu druhého dějství. Ovšem součástí taktických příprav je přece jen i výběr základní sestavy a v tomto směru Bílek docela obstál. Mistrné bylo především poskládání středu pole a zcela jasné definování rolí kompletního trojlístku. O přestávce pak trenér možná hráčům zdůraznil, že postavil i jednoho hrotového hráče, a to se okamžitě začalo jako skvělý tah jevit i upřednostnění Tomáše Pekharta.

Do čtveřice je tu pak ještě jeden, patrně nejviditelnější determinant českého úspěchu: individuální výkony. A nebyl to Pilař, kdo by v téhle kategorii měl zaujímat jedno z výsostních postavení - leč nás svým krásným gólem za výhrou nasměroval, čímž se v očích komentátorů ČT zničehonic stal jednou z hvězd utkání. To hned nebyl problém zapomenout na to, že v první půli nesmyslně odevzdával míče, létal do celých hloučků protihráčů, viděl stejně tak zbytečnou žlutou kartu; že byl zkrátka zralý na ručník. Ani po gólu koneckonců u Pilaře bůhvíjaký přínos ofenzívě nešel ocenit, alespoň tedy z mého pohledu. Stejně tak se ale na výsluní nevyškrábalo dokonce ještě horší druhé křídlo zosobněné Janem Rezkem. Ten se zase úspěšně vrátil ke svému dřívějšímu standardu, kdy si člověk říká, co on vůbec v reprezentaci pohledává. Nebo Sivok, který jenom do první půlhodiny stihl vtěsnat hned tři rozpačité momenty a celkově na mě tedy nepůsobil vůbec jistě (o jeho bídné rozehrávce už posté škoda mluvit), spolu se zběsilým Pudilem - ani ti nás za postupem nehnali.

Naštěstí tento trojlístek úplně zválcovali jiní. V první řadě rozhodně Rosický, o jehož výkonu se píše v superlativech už kolik hodin. Samotné herní prvky jako proměnlivá rychlost vedení a odevzdávání míče, přemýšlivost, preciznost, nápadité užití kopací techniky, které v pátek v kapitánově podání vystřelovaly, nebojím se říct, do dimenze ovládané úzkou světovou špičkou, proto podrobněji komentovat ani nebudu. Každý, kdo mě dobře zná, musí vědět, že Rosického (podobně jako Barošovo) umění budu hájit a obdivovat až do samotného konce jeho kariéry. Takže bych se rád vyhnul nějaké neřízené onanii. Spíš vypíchnu jiné věci, které z údajně "vyprahlého hrdiny" včera dělaly hrdinu zcela aktuálního a hlavního: náš malý Mozart si zase příkladně uvědomoval, že stojí na kapitánském můstku, odkud se má v první řadě skutečně velet.

Sám Rosický tedy mnohdy - dlouho coby nejstarší Čech na hřišti - spouštěl lavinu presinku. Někdy vybízel spoluhráče k tomu, aby se nebáli a v tlaku klidně pokračovali, jindy zase (obzvlášť po horkém restartu) usiloval o zklidnění hry. Jiráčka utěšoval po spálené šanci, jeho gratulaci k Sivokově gólu jsem shledal nejemotivnější. Jednoduše měl zápas plně pod kontrolou, což se očekávalo, vyžadovalo...a po závěrečném hvizdu zcela po zásluze chválilo.

Právě rovněž inspirativní výkon kapitána potom v mých očích pokládal základ skvostných výkonů dalších mužů. Jiráček: dokonale komplexní projev; operoval na neskutečně rozlehlém kusu hřiště; byl hladový, o čemž svědčí i skutečnost, že jej soupeři faulovali o parník nejčastěji. Plašil: (s)nový defenzivní štít; když ho porovnám se statickým Hübschmanem, brečím blahem; mnoho akcí rozjížděl právě on - ať už obětavým skluzem, nebo včasnou a jednoduchou předávkou. Pekhart: pozičně občas zmatený, hlavně před přestávkou, ale ve vzduchu famózní - normálně dal zapomenout na Kollera, nemůžu si pomoct; jeho sklepnutí do druhé vlny měla hlavu, patu i směr; opravdu škoda, že neztrapnil váhavého Božoviće gólovou hlavičkou, nepochybně by si to zasloužil.

Hlavně tyhle čtyři borce považuji za stavební kameny fantastického domácího výsledku. Zapomínat ale pochopitelně nemůžeme ani na nebojácného Gebre Selassieho, jehož snad v budoucnu o rezervaci pravé strany připraví jen zázrak, či Petra Čecha, který nás opět v rozhodující chvíli podržel.

Nicméně nyní přichází nejzásadnější otázka - co teď? Po zběžném zapátrání ve vlastní paměti jsem se dobral k závěru, že mě výkon českého nároďáku do podobné euforie nedostal celou půl dekádu. Naposledy jsem takové chvění zažíval při naší historické premiéře na světovém šampionátu, když jsme demolovali USA. Shodou okolností i tehdy moje srdce plesalo hlavně nad Rosickým a doslova jsem chrochtal blahem, že zrovna to léto přestoupil "ke mně" do Arsenalu. Právě pro tyhle důvody jsem si s psaním tradičního názoru/komentáře dával trochu načas, abych řádně vychladl. Ovšem ani den poté buď definitivně nejsem schopen objektivity, nebo snad po právu nevidím šanci, kterak bychom o účast na Euru mohli přijít. Skvěle to myslím vystihl kolega-uživatel Losinho, kterého si tu na úvod dovolím odcitovat: "Nedokážu si ani představit, že by jim nějak mohlo pomoct domácí prostředí, když mají 2 dobré hráče a ti se sotva dostanou k míči."

Taky mám ten pocit, že ačkoliv jsme se během pátečního přenosu od dua Čapek-Karoch nejmíň šestkrát dozvěděli, že se Jovetić s Vučinićem narodili s balonem u nohou a že "jejich technika je víc než dokonalá", přehnaný respekt není na místě. Domácí prostředí je krásná věc (snad alespoň tam budou Černohorci doopravdy fandit) a určitě je správné, že hlavně Rosický ve všech rozhovorech, které poskytl, nezapomněl připomenout, že v žádném případě není hotovo.

Ale...balkánské bránění standardních situací bylo vpravdě tristní, jejich mezihra stojí a padá s představením Vukčeviće, Jovetić očividně za celých 90 minut nepřišel na to jak se vypořádat se zvýšeným dozorem a vykartoval se jim levý bek Jovanović, kterého s největší pravděpodobností zastoupí Pejović z Bialystoku (to na druhou stranu papírově nepůsobí jako závratné oslabení).

A i kdyby tohle neměly být pádné argumenty dle vašeho gusta, snad se shodneme alespoň na jednom: už jen proto, že na lavičce Černé Hory podle všeho sedí (promiňte mi ten výraz) arogantní osel k pohledání, zkrátka očekávám, že si čeští fotbalisté nedovolí odvetu podcenit a uhrají potřebný výsledek. Vlastně stačí jen vstřelit gól a naše znovunabytá radost z nároďáku bude stoprocentně opodstatněná, že? Je to vážně tak blízko?!

Vysněná sestava do odvety: Čech - Gebre Selassie, Hubník, Sivok, Kadlec - Plašil - Pospěch, Rosický, Jiráček, Pilař - Pekhart.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (303)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pospěch OMG

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

subjektivne zvasty, sorry

Reagovat
jazzmaster

Reagovat
fantomas

Fakt šokující, vzhledem k tomu, že de o názor/komentář..

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je ospravedlnenie za tvoje ciny

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

aj tka je to sranda ako upenlivo cakas do noci na vsetky komentare, ktore sa pod tvojim clankom objavia

Reagovat
fantomas

Jojo...vůbec nedělám nic jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

a za to ta uznavam

Reagovat
smazaný uživatel

čo si ty za fasa?

Reagovat
smazaný uživatel

fasa chalan

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, no. Normálně si takhle v noci chodí zaběhat, ale dneska si vyloženě udělal piknik u komplu a nedělá nic jinýho, než mačká F4...

Reagovat
smazaný uživatel

F5

Reagovat
skteel

CTRL + R

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Za to ty jsi naprosto objektivně kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si kdo?

Reagovat
Josifek

Josifek, čti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vtierky

Reagovat
Arne

Reagovat
Kily

tohle je už ta horší verze, jelikož on je na to ještě hrdý

Reagovat
Swarley

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

že zrovna to léto přestoupil "ke mně" do Arsenalu . Když jsem viděl Rewiew po jednom zápasu Arsenalu myslel jsem že si jeho odpůrcem

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to mířeno na Tomáče Daníčka

Reagovat
smazaný uživatel

čo ti poviem, fandí Trotters a AFC neznáša, len sa doňho stále naváža a zhadzuje, pripadá mi niekedy ako Yido...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jeez, to tu nikto nechápe sarkazmus?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Muj smajl nebyl myšlenej vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

je to na mě moc dlouhý, přečetl jsem jen první dva odstavce a tak nebudu kritizovat, ikdyž už podle nich by se dalo - nicméně nedá mi nezareagovat na "vysněnou sestavu" - místo leváka Pospěcha jedoznačně Rezek, místo Pekharta nejspíš Bary!

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč

Reagovat
jazzmaster

Pospěch na křídle jo? Snaha se autorovi upřít nedá, ale nějak mě tento článek neoslovil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jazzmaster

"Takže bych se rád vyhnul nějaké neřízené onanii." A tuhle větu bych vypustil úplně...

Reagovat
fantomas

Nech toho už. Nemůžu za to, že seš puberťák a tohle slovo si dovedeš spojit jen s jedinym.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to nic jiného neznamená, že.....

Reagovat
fantomas

No blbě sem se vyjádřil...spíš že ho to musí pohoršovat, tomu uplně nerozumim.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda

Reagovat
JozkokozleJ

No nepatri to tam.

Posobi to prave potom dost pubertiacky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,tak to je teď takové moderní,přirovnávat sport k sexuálním termínům, hlavně u impotence to bývá zvykem při sousloví-střelecká impotence

Reagovat
fantomas

Nejsem toho názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem si nevšim,kde píše o masturbaci,se mi to nechce celé číst?

Reagovat
smazaný uživatel

aha,už to vidím,v souvislosti s Rosickým

Reagovat
Yanek

Tak to, ze na lavicce sedi arogantni osel k pohledani (coz nejspis usuzujes podle toho, ze tam porad machal rukama a vztekal se, i kdyz opravnene) je teda argument proto, ze si nedovolime podcenit Cernou Horu. Ja porad rikam, ze budou doma jini, budou tlacit, vic kousat, divaci je pozenou. Joveticovi staci trochu prostoru, strela z hranice vapna a gol... Vidim v tom mirnou ceskou aroganci po uspechu.

Kazdopadne se zbytkem souhlas, vcera to byl paradni vykon a snad si to uz nenechame ujit!

Reagovat
fantomas

Ne, usuzuju to hlavně z jeho prohlášení před i po. Chová se jako fracek nevychovanej, žádná úcta. A myslim, že to klidně kluky může nakopnout - Rosu koneckonců dost možná to jejich podceňování jeho osoby nakoplo.

Reagovat
smazaný uživatel

TO už radši špekatýho Poespěcha ze Slavie než toho tragéda z Mainzu.... ten si nominaci nezaslouží fakt ne! Tragicky hrající hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Pospěcha Baroš!

Reagovat
Ligter

Ještě neděkujme, ještě jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,ze je vyklepnem i u nich,ikdyz hlavne at postoupime. cetl sem si jejich cernohorske noviny,kde jsou rozhovory s jejich hracema a tak... hrozne zvasty 60min kontrolovali zapas,ktery byl podle nich vyrovnany a jediny rozdil mezi nama a nema byl v disciplinovanosti atd. namistrovani

Reagovat
smazaný uživatel

Safra, Tomáši, ty jsi pěkně rozjuchanej. No já si opatrně počkám, až sudí naposled pískne, jak říkají tuším angláni - dokud není konec, není konec. Přece jen balón je kulatej a už jsem viděl pár utkání, kde domácí v poločase vedli 3:0 a nakonec to bylo 3:5. Ale uznávám, že často se to nestává, našlápnuto máme dobře a pokud kluci předvedou takovej výkon jako v pátek, tak pojedem na mistrovství.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen do diskuze - Pekhart nebyl špatnej, ale takticky rozhodně nevyužitej. Radši bych v odvetě využil Lafatiče nebo Baroše - do toho systému by se hodil někdo do kombinace, rychlý hráč, ne vysoká páka, která buší do soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Prepacte.Pán Daniček prave hra haxball a na vase dotazy odpovie neskor

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomasi, parádní článek

Reagovat
smazaný uživatel

co mají všichni proti Pospěchovi? pro odvetu je to ideální hráč... zkušený,umí bránit a navíc je rychlý , takže dokáže výborně založit nebo podpořit brejk , kterých bude požehnně...

Reagovat
fantomas

Nerozumim tomu, jako by Rezek byl lepší snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

To já bych zase zkusil útočníky oba (Pekhart - Baroš) s tím, že Pilař by mohl střídat lajny podle libosti. A nakonec on i Rosický a Jiráček si umí zběhnout do lajny, stejně tak jako Gebre a Kadlec... Co se týče těch útočníků, asi není náhoda, že se Barošovi nejvíce dařilo, když hrál vedle něj Koller...

Reagovat
fantomas

Takže bys po životnim výkonu posadil Plašila? Kravina.

Reagovat
jenage

snad Rezka ne?

Reagovat
fantomas

To mi z toho nevyplynulo, leda že by chtěl Rosu na kraji. Každopádně ve 4-4-2 už vedle Jiráčka a Rosickýho ve středu jaksi nevidim místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rezka... Asi jsem to nevysvětlil dost, i když jsem psal, že na lajny se mohou vytahovat Rosický s Jiráčkem a že Pilař by střídal obě křídla podle libosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole. Čeká nás ještě jeden zápas a už děkujem a všechno až prohrajem 3:0 tak se můžete zahrabat s takovýdlema článkama.. Lepší být až po bitvě generál

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale už když sem viděl nadpis, tak sem si řek, co to k*rva je?

Reagovat
Godwinson

Neřízená onanie, arogantní osel a tečkou je Pospěch. To je ... poněkud netradiční :))

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je pěkný, že jak se jednou nekritizuje, tak je tady najednou plno negativních komentářů (i když je fakt že já je měl když se kritizovalo )

Reagovat
fantomas

Jojo, to to byly samý "parádní články" a teď úplnej obrat...je to zajímavý. Asi ať postoupíme, nebo ne, budu jen kritizovat pro jistotu..

Reagovat
smazaný uživatel

To už je taková ta česká povaha, kdy je prostě potřeba kritizovat za každých okolností nebo protože to je v módě, nedávno jsem se bavil s jedním malým klukem, který začal mluvit o tom, že Plašil je úplně největší tragéd a úplně nejhorší reprezentant na hřišti, tak jsem se ho zeptal proč. A on mi v klidu odpověděl že neví, protože se na zápasy repre nekouká, ale říkal to jeho táta horší ale je, že podobně jsou na tom i někteří dospělí

Reagovat
smazaný uživatel

Pospech vazne ne, ten je hyper tragicky..

Reagovat
fantomas

Takovej ti včera vážně přišel? Hypertragický je v obraně, ale o tý tu nikdo nemluví...se už proberte. Včera byl Rezek totálně mimo a viděl to i Bílek naštěstí, když měl střídání připravený už v době Pilařova gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ten istý prípad ako keď sme postúpili do Afriky...

Reagovat
smazaný uživatel

K té vysněné sestavě - Hubník myslím hrát nemůže.

Reagovat
fantomas

Fakt ne? No tak obrana stejně no.

Reagovat
Usty

Prd, Hubník dostal jen jeden zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Až na pár věcí souhlas.

Sivok mi nepřišel vůbec špatnej, dozadu podle mě nejlepší.

Rezek sice hrál blbě dopředu, ale snahu při bránění mu upřít nemůžem. Ale jeho post je asi vážně nejbolavější místo sestavy, nemáme tam hráče...Vyzkoušet Pospěcha v záloze nemusí bejt marnej nápad, ale mně osobně by se tam víc líbil třeba Rajtoral. Nebo čekat, až se chytne Petržela:)

No a Pekhart, že "dal zapomenout na Kollera"? Tak to je asi vtip Snažil se, něco tam měl, ale...

Reagovat
fantomas

Sivok byl fakt šílenej, vždyt kvůli němu padly málem dva góly. A Pekhart na něj dal zapomenout v tom směru, že snad neprohrál jedinou hlavu a jeho sklepávky byly zpravidla přesný a smysluplný.

Reagovat
F.Torres

Nehrál náhodou napravo kapitán Dočkal? a co třeba zkusit na pravo i Váchu? Vůbec nevím jak se jim daří ted, ale na ME21 hráli hodně slušně, tak proč je nezkusit.. neřikám hned ted, ale třeba někdy v budoucnu by se na pravou zálohu určitě někdo nadějnej hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, at´ ještě zkusej přemluvit Karla Poborskýho

Reagovat
Gryphonheart

Docela souhlasím, ale nepřeceňoval bych Pospěcha, u něj bych obavy měl.. do příštího kval. cyklu už to ale bude chtít změnu, omlazení na tomhle postu.. někdo zmiňoval Váchu, Dočkala, jak se mu teď vůbec daří? A na Baroše už bych taky nespoléhal, jakkoliv ho mám rád, ztratí tolik míčů, že to logicky poznamená výkon celého týmu.. I když souhlasím, že Bílek nějak ne a ne umět toho hrotu využít, ale bez něj hrát nejde, to bysme pak hráli 4-6-0 jako Skotsko..

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem viděl Váchu před měsícem v Hradci, tak to byl s Breznaníkem nejlepší hráč. Přestože má u nás hradeckých fans hodně špatnou reputaci, musím tohle uznat. No a dočkal - http://www.eurofotbal.cz/hraci/borek-dockal-2741/ - vypadá to, že prostor dostává, tak pro ne...

Reagovat
Losinho

Náhodou fajn článek, nebere si servítky. Líbí se mi i hodnocení pomatence Sivoka, který by při vhodné nominaci klidně v základu zaclánět nemusel. Jen sestavu bych dal jinak, Petrželu místo Pospěcha.

Reagovat
smazaný uživatel

Petržela v národním týmu ještě nezahrál dobře

Reagovat
Gryphonheart

+1

Reagovat
Losinho

Třeba proti Chorvatům zahrál slušně, navíc moc šancí v nároďáku zatím nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

než s petrželou, to můžem rovnou hrát o desíti a vyjde to nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

jo,měli by tát fotbalovou legendu z Hoštic u Heroltic

Reagovat
smazaný uživatel

BAROŠE?! Ještě raz uslyším jméno Baroše v souvislosti s národním týmem a jdu vraždit! Ten chlap nemá ani disciplínu, ani morálku (o kterých tu autor píše), slovy tety z Dědictví: "Jenom se válíš v posteli, jenom lajdáš a lenošíš si a neděláš nic".

Reagovat
buba

Jojo, názor pěkný, s většinou věcí souhlasím.

Rosický zahrál famózně, o tom žádná. Z Jiráčka (pokud ho nezbrzdí vážné zranění nebo unáhlený přestup) by mohl být nový tahoun repre. Pilař je naděje do budoucna, v prvním poločase se mi taky nelíbil, často zbytečně ztrácel míč. Pak naštěstí dal gól, čímž to u mě částečně vyžehlil. Ale je to velký talent, do Eura se ještě zlepší (navíc na jeho post nikdo lepší není). Sivok mi přišel slabý, ale snad jen neměl svůj den. Pekhart první poločas neviditelný, ve druhém už ho nacházely míče, takže své si odvedl. Stejně bych ale radši viděl v odvetě v základu Baroše. No a Rezek... na něm jde vidět, jak je na nároďák nažhavený a až přemotivovaný. Je to ale jezdič a dříč, který si radši nechá ukopnout hlavu, než abychom dostali gól. Takový hráč se bude v odvetě hodit, já bych ho v základu nechal. Pudil mi nevadil, Gebre hrál spolehlivě, Kadlece je na stoperu škoda (v pátek furt lepší než Sivok), Čech je jistota.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim pospechem to je vtip? Plasa je klasa ten bude hrat zaklad i kdyby se vratil hubschman

Reagovat
smazaný uživatel

pospěcha tam chceš asi jen ty teda radši at hraje rezek ten to umí aspon zachránit a třeba nasimulovat penaltu (vím žeto není uplně fair - play ale on nám zachránil baráž tak na něho nenadavejte )

Reagovat
smazaný uživatel

bez rezeka ste viete de

Reagovat
smazaný uživatel

Pospěch na def-zíložníkovi ?? tam je místo pro Jiráčka, který se cpe dobředu a Pláša to čistí a rozehrává z kruhu...tohle je už ideální dvojice...co se týče Rezka, ano, tohle nebyl jeho zápas...ale v ostatních zápasech ukázal, že pro repre platný je...příští zápas má možnost to opět dokázat...tam bych nic neměnil...akorát mám stále obavy s Danem Pudilem na levém beku, ikdyž tento zápas odehrál nadstandart JEHO, tak bych tam rád viděl stejně Kadlece a na stoperovi někoho jiného

Reagovat
Kily

Pospěch na def-zíložníkovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Dekujte az po postupu......

Reagovat
Andis

už sme zase mistři světa

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme to dopracovali, když naše nejlepší složení zálohy je doplnění Rosickýho no name hráči z českého provinčního týmu. Jasně to demonstruje neschopnost těch, co jsou venku, se prosadit.

Reagovat
smazaný uživatel

ale oni hrajou LM a hrajou dobře a že sou no name to bych se divil když se o nich zmínil i guardiola a kdo tam ma hrad polák ? a ty určitě budeš fanoušek sparty že ti tak vadí že tam ma plzen tolik hráču

Reagovat
smazaný uživatel

Mpje vysněná sestava do odvety: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Hubník, Kadlec - Plašil, Jiráček - Petržela/Rezek, Rosický, Pilař - Pekhart

Kadlec je na levém beku daleko lepší než Pudil, hlavně v obrané fázi.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo možná Pilaře napravo a Pudila zleva zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

Super, já si tohle čtu raději než nudu ve Sportu doplněnou o pořád stejné řeči Vízka nebo Bejbla.

"Vlastně stačí jen vstřelit gól"

Budu se opakovat, ale kvůli tomu bych tam dal Rezka s Barošem. Společně byli ve Skotsku a v Litvě na hřišti asi 90 minut a za tu dobu jsme vstřelili 5 gólů. A hlavně díky nim. Za stejnou dobu bez obou nebo bez jednoho z nich jsme dali gól jeden. Myslím si, že Rezek v sestavě chybět nebude, protože venku hraje v poslední době pravidelně a Bílek je mu určitě vděčný, že ho dostal do baráže. U Baryho si nejsem tak jistý, dva tréninky naplno mu nestačily a je otázkou, jestli na tom po dalších dvou bude o tolik líp. Ale obavu by z něj obránci měli určitě větší než z Pekharta (zvlášť co se spálili s Rosou) a díky tomu by mohl mít mnohem více prostoru právě Rezek. Ti dva, strůjci dávných i nedávných vítězství naší repre, jsou pro mě ve spolupráci s Rosickým a Pilařem momentálně asi největší zárukou toho, že ten vytoužený postupový gól vstřelíme.

"Nedokážu si ani představit, že by jim nějak mohlo pomoct domácí prostředí, když mají 2 dobré hráče a ti se sotva dostanou k míči."

Ten gól ale možná nakonec ani nebudeme potřebovat, protože tým soupeře je fakt zvláštní. Dva jasně nejlepší hráči v útoku a největší zbraní je přitom defenziva. Se mi zdá, že je to dodržování taktiky a neustálé vracení za míč aspoň v osmi lidech stojí tolik sil, že pak prostě nedokáží dát těm útočníkům dostatečně kvalitní servis. Možná to souvisí i s tím, že tam má každý druhý obránce nebo záložník pomalu 190 cm a ti hráči, i když jsou kvalitní, prostě neumí být všude. Já si taky nedovedu představit, že budou v dostatečném počtu v obraně i v útoku, že mají na to z tlaku vstřelit dva nebo tři góly a u toho vzadu nechybovat. Proti disciplinovanýmu a Bílkem skvěle připravenýmu týmu velmi těžko. Jejich dosavadní výsledky to potvrzují. Zároveň ale nezapomínat na to, že ti dva kluci ze Serie A toho pro gól zase tolik nepotřebují. Už byl zmíněný Jovetić, pro mě je v tomto směru zase hodně zajímavý Vučinić, který vystřelí "z ničeho" a "odnikud" a všichni jen zírají.

Reagovat
fantomas

Je fakt, že ten Rezek by se ale nakonec uplatnil. Jedině ale s tim Barym. Jak by tam měl bejt znova Pekhart, tak určitě s Pospěchem - klidnějším, s lepším centrem...

Reagovat
smazaný uživatel

ideální sestava do odvety: Čech-Gebre, Sivok, Hubník, Kadlec-Plašil- Rezek, Rosický, Matějovský, Pudil-Pekhart, Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

už začínáš bejt nudnej

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam dáváš Matějovského??

Reagovat
smazaný uživatel

sparťan, kterej má mindrák z Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Losinho

Protože je to blb, který má velký mindrák z Plzně.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to napíšete 3, tak na tom asi možná i něco bude.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zamindrákovanej sparťan nakrknutej na Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně řečeno, nechápu jak může mít sparťan mindrák z Plzně.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ty jsi divnej sparťan. Ty myslíš, dáváš věci do souvislostí, máš hrdost, cit pro fandovství. Zorz je typickej arogantní sparťan - teď navíc ještě ubulenej kvůli Plzni. Kéž se dočkám toho, že slušnej sparťan nebude divnej, spíš naopak...

Reagovat
Losinho

No nevim, takové velké změny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

To je strašné říct o slušném sparťanovi, že je divný. Není nad vydobytou pověst.

Reagovat
Losinho

Taky nechápu...ale on prostě neni jako ty, jestli to chápeš

Reagovat
smazaný uživatel

ty si asi blázen oni vyhráli dva nula a ty by si něco měnil zamindrákovanej spartane pilař a jiráček nejlepší v zapase a ty by si je dal pryč ? ty si normálně zaujetý protože jsi sparta a sereš si tam matějovskýho ja bych tu sestavu nechal takovou jaka je akorat bych dla na hrot baroše

Reagovat
smazaný uživatel

o jiráčkovi by se dalo diskutovat, ale pilaře fakt nemám rád. preferuju hráče, co hrajou pro tým. pilař je primadonka. na jeho pozápasový kecy už jsem alergickej. po tomhle zápase si zase připsal všechny zásluhy za výsledek a bojím, že on tomu fakt sám věří, že je český messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si ho poslechni - můj gol nás nastartoval, apod., to ti normální hráč neřekne. většina hráčů mluví z pohledu týmu, protože se to tak dělá.

Reagovat
fantomas

Vždyt se ho na ten gól ptali. Co ty seš zas za člověka...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale 95% hráčů by řeklo "ten první gol nás nastartoval" nebo "náš první gol", "můj" to už jsem dlouho neslyšel

Reagovat
fantomas

"Vy jste dal dnes krásný gól...jak jste ho vstřelil? A pomohlo to týmu?" (nějak podobně blbě se určitě Vlášek nebo kdo zeptal) - "Jo, ten náš první gól nás nakopnul"...to by určitě znělo moc dobře a o dost líp no.

Reagovat
centos

Díky tvému plzeňskému komplexu akorát sparťani vypadají jako ubrečenci.

Reagovat
smazaný uživatel

A nechat Jiráčka sedět po takovým výkonu? A nejen po tomhle jednom...ty maš asi hodně velkej komplex z Plzně co?

Reagovat
Losinho

Reagovat
david_villa7

a vůbec ti nevadí, že jsi napsal 12 hráčů viď.

Reagovat
david_villa7

Nesmíš to s tím projektem staň se 12. hráčem reprezentace brát zase tak vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí. Jinak by se mu tam ten Matějovský nevešel.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, přečetl jsem to, ale že bych se dozvěděl něco novýho, něco, co nepoznal každý, kdo sleduje fotbal, to ne... Takové obyčejné zápasové hodnocení rádoby povýšené slovy jako kruciální, nastoupivší, determinant a podobně... Takhle asi normálně nemluvíš a v článku o fotbale to tahá za uši... A Rosický odehrál parádní zápas, ale tohle je fakt trochu přehnané vychvalování a psaní v podstatě jen o něm...

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, že ti budu oponovat, ale ta v mluvě neobvyklá slova tomu dávají ten punc článku trochu na úrovni, než kdyby tam dával jen hovorové a slangové výrazy. Po jazykové stránce to má napsané dobře a je to čtivé. To, že ty se třeba s těmi slovy běžně nesetkáš jen může znamenat, že moc nečteš. Ale to je jen takový můj postřeh, neber to zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne že bych těm slovům nerozuměl nebo se s nimi nesetkával, ale prostě se mi k fotbalu nehodí. A jde mi právě o to, že je tu snaha zvednout úroveň článku nevšedními výrazy, když samotný článek nijak nevybočuje... A ano, v běžné mluvě se s nimi opravdu nesetkávám... Jinak bys mě málokdy potkal bez knihy u sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě úděl autora, podat ten článek zajímavě a osobitě, aby to nebylo suché shrnutí, kterých čteme dennodenně spoustu. Mě se to fantomasovo pojetí líbí, protože ačkoliv třeba zrovna nesouhlasím s tím co píše, rád si to přečtu, protože to má hlavu a patu. A myslím, že je jedno zda je článek o fotbale, hokeji, hudbě, filmech nebo vaření. Ta slova mi tam sedí a hlavně se mi to dobře čte, což je pro mě rozhodují.... Jasně, v tom případě se omlouvám za špatný odhad

Reagovat
smazaný uživatel

To už je o pohledu na věc, pro mě fotbal vždy bude tématem, o kterém nehovořím "na úrovni"... Je to o tom zařvat si, zanadávat si, vybouřit se, v podstatě na chvíli vypadnout z toho všedního dne, ze školy, z práce. O tom, že o něm stejně hovoří doktor jako dělník, starej i mladej... A stejně by podle mě měly být podávané i články... Holt sem nechodím za literaturou ale za informacemi a názory... Kdybych slyšel v hospodě, jak se chlapi baví o kruciálním duelu, neuvěřím, že se baví o fotbale...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, já si taky rád přečtu názory běžnou mluvou, ale od toho je myslím právě třeba diskuse Proto jsem rád, když je článek takto čtivý. Ale je to o úhlu pohledu, každý dá přednost něčemu jinému

Reagovat
fantomas

Promiň, ale jak teda vypadá ten správnej hospodskej článek?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo neříká, že to má bejt hospodskej článek prosimtě...

Reagovat
fantomas

No tak furt tu mluvíš o nákých hospodách, o tom, že máš rád to lidový prostředí...přitom taková kultura se nevyskytuje v žádných novinách, a tohle taky neni nákej obyčejnej blog. Už jen to, že sem si dovolil výrazy jako "arogantní osel" nebo "onanie" (který bych v hospodě použil úplně klidně), tady vyvolalo vlnu pozdvižení...si vůbec nedokážu představit, jak by to vypadalo, kdyby tam podobných slov bylo ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nikdo neříká, abys tam psal hospodským slangem... Spíš abys nepsal tímhle stylem, který v tomhle případě prostě tahá za uši (pouze a jen můj názor)... Prostě se mi do článku o fotbale výše uvedený výrazy nehodí a přijde mi to jako umělé zvyšování kvality článku, kterej sám o sobě nijak převratnej není (čímž netvrdím, že bych to sám zvládl lépe, to spíš naopak)... Přece takhle normálně nemluvíš ani v nijaký elektronický komunikaci nepíšeš, ne? Tak proč tak psát v článku, který to minimálně nepotřebuje...

Ale to asi nemá cenu řešit, nelze se zavděčit všem

Reagovat
fantomas

To všechno pramení z toho, že se prostě bytostně nerad opakuju, takže radši místo tří "důležitý" napíšu jednou třeba podstatný, jednou kruciální a jen jednou důležitý. Já třeba ani na diskuzi nepíšu spisovně, takže mám samozřejmě ten psanej projev jinak dost odlišnej. To ale neni nic proti ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

No a já jsem zase zvyklej mluvit tak ,jak mi zobák narostl. A nějakej Eurofotbal na tom nic nezmění, bez urážky...

Takže i kdybych tady psal články, držel bych se svýho normálního projevu a nešel do křečovitýho, rádoby odbornýho psaní...

Hlavně si to prosimtě neber jako nějakou kritiku, výsměch nebo něco podobnýho, spíš jako názor...

Reagovat
fantomas

Však na tom nikdo nic měnit nechce.

Reagovat
centos

Já zase nemám zájem číst články psané v pražském dialektu, např. Fantomas píše dobře a "standardně", a za to jsem rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,tak. To už mohl rovnou psát třeba-Hráli sósedi v tabulce a domáci zéskali tře bode.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nastoupivší nic neobvyklého není

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že by se sem mělo dat takové hodnocení něco jako je u videii a známkovali by jsme články

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to tu zas. Stačí jeden zápas a všichni je ted nesou na ramenéch. Vše je pořád stejný, už příště bude zas ten starej, neslanej, nemastnej výkon. Né, že bych tomu nechtěl věřit, že bude líp, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tedka bych to ani jinak nebral dyt se musí bránit a udržet a hurá na EURO

Reagovat
smazaný uživatel

já jim fandim v každým zápase, ikdyž hrajou blbě, ale mám stejnej dojem z toho. nechápu, že jeden nadprůměrnej výkon proti černé hoře s kaňkou v podobě slabé produktivity dokáže tolik lidí vybláznit...

Reagovat
smazaný uživatel

Záhada:kde jste na to všichni přišli,že ten Daníček je totožný s člověk pod přezdívkou Fantomas?

Reagovat
smazaný uživatel

Pročti si diskusi a pochopíš to

Reagovat
smazaný uživatel

no jo,ale to zjistili hned po 1.jeho komentáři i když v tom komentáři neoznačil přímo sebe jako autora článku

Reagovat
smazaný uživatel

asi to nie je jeho prvy clanok

Reagovat
smazaný uživatel

tady maj už všichni léta praxe

Reagovat
smazaný uživatel

*em mi vypadlo

Reagovat
smazaný uživatel

já třeba ve fantě na euru 21

Reagovat
smazaný uživatel

Článek zajímavý, celkem s ním souhlasím.....

Jinak pokud pujdem do odvety bez Baroše v základu (ani Pekhart v útoku se mi nelíbí) tak musíme to Euro vybojovat.....

jinak nemám co dodat, opravdu jeden z The Best matchů po mistrem The Bílkem

Forza Češi olé olé

Reagovat
iamek

Par dni zpatky plyvani na vsechny strany temer po celou sezonu a ted oslavne ody. Klasika.

Reagovat
Losinho

Plivání nebo plýtvání?

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní článek

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě to musím říct, je to hrozný, všichni z toho dělají jako bychom porazili Brazílii ve finále MS 5:0 a přitom jsme porazili pouze 2:0 Černou Horu.....Za chvili když porazíme San Marino 1:0 tak budou psát Hoši, smekáme a děkujeme!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

V baráži je snad jedno,zda porazíme Německo nebo Černou Horu,hlavní je postup

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo v kvalifikaci tu Černou Horu porazil vyšším rozdílem?

Reagovat
homeles8

ČR♥♥♥!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok uz si vycerpal davku smajlikov na tento tyzden, mozes ist spat a zapni pocitac az o mesiac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

článek pěknej

Každopádně ten Rezek musí jít pryč.Je pravda,že dozadu se snažil a jeho parametry se můžou hodit.Stejně si ale myslím,že kdyby hrál defenzivní štít Hubschman a Plašil by se posunul místo Rezka.I když je to taky takové jakési.Plašil v pátek zahrál výborně .Opravdu se mi líbil.Bránil poctivě,ničeho se nebál a s rozehrávkou nejednou solidně pomohl.V rozehrávce na středu určitě platnější než Hubschman.Ale na tom "křídle" by byl stejně rozhodně lepší než tragickej Rezek.Když o tom ale tak přemýšlím,jak dlouhej dostal Hubschman ten trest ?

Reagovat
smazaný uživatel

V prvé řadě bych rád napsal, že kdyby se (a je to asi jedinou chybou Karla brucknera) zdařilo zavádět do týmu alespoň 3-4 nové hráče, typu Jiráček, Pilař (a tím myslím typově a kvalitou,ani ne tak je samotné) tak bychom byli nejen na minulém MS, ale tuto kvalifikaci bychom byli losování z prvního koše. Byli bychom někde jinde. Na španělsko bychom tedy nenarazili, ale svou skupinu jkao první nasazení, mohli klidně vyhrát. Druhá zásadní chyba byla, že Bruckner vůbec odešel v době kdy jej neměl kdo nahradit. Vsadím se, že by líp než Rada vedl ČR ještě po telefonu a to nemluvím ještě o repre rakouska a smyslu kazit si tam jeho brilantní trenérskou kariéru. Nejenom, že předtím bychom neměli Radu, Straku (chaň naši repre fotbalový bůh od takových mamlasů) ale nyní ani Bílka. Trenéra bez taktiky a alibistu dosazeného Haškem. Bez něj by se trenérem ČR nestal ani náhodou. Hráči jako Ujfaluši hlavně Jarošík by neskončili, kdyby se dařilo umělo je vést bičem respektu (viz kauza s těma děvkama, ke neodpovídal účet a kterou to všechno začalo jít do háje). Takže teď psát o disciplíně, morálce a taktice mi příjde trochu zcestné, když si teprve zase hoši uvědomili tyto hodnoty. Uvědomili si to ale hlavně díky zodpovědnosti, která to zašťituje komplet. A své si taky přidal ten černohorský nafoukanec Brnkač nebo jak jse tam ti ičové všichni jmenujou. je dost možné, že kdyby držel klapačku tak zahrajeme jen o něco lepší tužku než obvykle

Reagovat
smazaný uživatel

Musim rict, ze se ten clanek moc hezky cte a to nejen proto, ze prakticky se vsim souhlasim Hlavne me potesilo vyzdvihnuti Pekharta, me osobne se jeho osamela bitva proti cernohorskym betonarum moc libila. Rekl bych, ze odvedl presne to, co po nem Bilek chtel, a kdyby mel k sobe lepsi kridelni podporu, nez jakou predvedli Pilar s Rezkem, tak by jeho vykon sel jeste nahoru a mozna by to i korunoval golem. Moc hezkej vykon repre, hlavne nesmime usnout na vavrinech, tohle byl ten zapas, na kterym musime zacit stavet a vzit si z nej priklad. Jinak samozrejme super clanek, jak uz je v posledni dobe u fantika zvykem

Reagovat
smazaný uživatel

Rezek , Pospech

Reagovat
smazaný uživatel

Rezek , Pospech

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas ale rezek aspon bojuje sice pokazi ale bojuje netusim co lidi vidi na hvezde jmenem pospech toho bych tam fakt uz nejakej patek nevidel hrozne rad

Reagovat
smazaný uživatel

No není to dávno (tak rok dva), kdy si slováci mysleli jak jsou na tom oproti nám dobře. Stačila chvíle a je tomu jinak, jen tak dál hoši. Věříme.

Reagovat
smazaný uživatel

no,ale historicky jsou na tom pořád líp-oni-postup do osmifinále MS,naši-pouze 3.místo ve skupině

Reagovat
fantomas

Naši stříbro a dělenej bronz na Euru. Co je víc?

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Navic na Euru je vetsi koncentrace kvality, postoupit ze skupiny je daleko tezsi.

Reagovat
fantomas

(Nehledě na to, jak moc suverénně Slováci postoupili na MS)

Reagovat
smazaný uživatel

s přehledem,s náma neprohráli

Reagovat
fantomas

Myslel sem jako na MS ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

ale postoupili,na rozdíl od nás

Reagovat
fantomas

Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

To do toho nepleť,2.místo na ME a 3. v poháru FIFA se do MS nepočítá,bilanci nejlépe dosaženého umístění na MS mají zkrátka lepší a tak to ještě minimálně 3 roky zůstane

Reagovat
fantomas

Tys psal o "historii" obecně, ne jen o nějakym MS.

Reagovat
smazaný uživatel

ale myslel jsem MS,jen se mi to nechtělo celé vypisovat

Reagovat
fantomas

Tak to je pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

snad nechceš porovnávat nějaké osmifinále MS a dvě medaila na EURU

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se toho osmifinále MS rád někdy dožil,aby to naši uhráli

Reagovat
Largo

Napsal jsi to dobře Tome!

Ideální by bylo, kdyby repre našla pořádného stopera, protože i když Kadlec hraje výborně, kraj obrany mu prostě sluší daleko víc. Osobně nejsem zastáncem ani Pudila, ani Rezka, nicméně uznávám, že při zraněních a současné situaci není moc na výběr. Ještě poznámka k útoku, Pekhart se mi moc líbil, fyzicky dobře hrající, sbírá míče, umí vypálit a v kombinaci s rychlými hráči na krajích by to mohlo fungovat. Navíc je perspektivní. Snad to v úterý dáme. Pozitivum byl nejen výsledek a Darth Vader v bráně, ale i předvedená hra se mi líbila (a to nejsem rozhodně skalní fanoušek....)

Jen tak dál!

Reagovat
Godwinson

Časem Bílek Mazucha najde, doufám. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Gebre - Mazuch - Hubník(Suchý) - Kadlec(Lecjaks) na MS 2014

Reagovat
Godwinson

Kéž by takhle ta obrana vypadala už na Euru, tedy, s tím druhým stoperem ... tam je to složitější, těžká volba.

Reagovat
smazaný uživatel

....zrazu kolko radosti. celú kvaldu kritizujete a vyjdú vám 2 zápasy a už sa fanúšikovia objavujú

Reagovat
centos

Kritika je dobrá; horší, kdyby se začali objevovat ti, co to ani nesledovali

Reagovat
fantomas

Je tam myslim jasně vysvětlený, proč zrazu tolko radosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase super článek fantíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co je?

Reagovat
homeles8

že ty bys tendle koment napsal i kdyby ten článek byla sračka. Ty tu každýmu nehorázně lezeš do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ne. Tedy - aspoň jsem si nevšiml. Jestli se toho dá nevšimnout...

Reagovat
centos

Ty máš celkem nekonfliktní názory :)

Reagovat
homeles8

já už si toho všim dřív. Jednou napsal koment, že titul v Serii A přeje Juventusu, AC MIlán, Laziu, nebo Fiorentině, protože tydle kluby mají nejvíc fanoušků který se SuperFrankiemu líbí a Fiorentina je sympatická všem, tak jí tam tak dal. A pod Ligue 1 dává palce nahoru domingovi, Frankiemu, Godwinsonovi, bJovi a vůbec skoro všem. Pod PL souhlasí se všim, co napíšou fanoušci Chelsea, Arsenalu, Liverpoolu, ManU, ManC, Newcastelu, Tottenhamu, Stoku i Wiganu. Já už si toho všim dřív, ale nechtěl jsem to psát, aby SuperFrankie nebyl smutnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandím akorát těm posledním 4 jmenovaným anglickým klubům,z těch uvedených,v Itálii fandím Atalantě Bergamo

Reagovat
Kenneth

Miky je v tomhle větší řitolezec.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych nerekl, navic miky aspon vi, co vlastn

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne palcuje.

Reagovat
Losinho

Miky je v pohodě.

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nic nechápeš. Ale ty jsi v poho.....

Reagovat
Swarley

nechápu, jak to stíháš sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej článek

ale Pospěch v základu omg

Reagovat
smazaný uživatel

A koho jinýho chceš na ten pravý kraj zálohy dát? Nikdo kromě tragéda Rezka už tam neni...

Reagovat
Lemond Laws

Dal bych ještě šanci Petrželovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na toho jsem zapomněl, ale u něj si nejsem jistý, přijde mi, že kromě běhání žádný přínos nemá...

Reagovat
Flamex

Nevím jestli už to sem někdo dával ale je to mooc :) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q_wmgEM2b98

Reagovat
spider_8

Plašil by mohl být trefa do černého na tom DM. Dneska je důležitý mít kreativního DM, zvlášť když soupeř dobře napadá. Jen aby to zvládnul i v těžších zápasech. Jinak mi připadá, že se teď naše rozestavení hodně podobá Plzni, v podstatě si myslim, že by měl Bílek líbat ruce Vrbovi, protože ten mu dodal 3 důležitý hráče do zákl. sestavy a díky nim už nemusíme hrát ten blbej systém ze začátku Bílkova působení.

Reagovat
Lemond Laws

Docela dobrej rozbor.. Ale dovolím si nesouhlasit se Sivokem. Hrál velice dobře. Přehled, nebál se zpracovat těžkej míč na prsa a rozehrát pozemi. Nejlepší naši hráči byli Rosický, Jiráček a Plašil ( ano, Plašil!). Protože ten co předvedl na DM, to bylo něco neuvěřitelného. Byl jsem na Letný osobně, takže mlžu ocenit, to co naběhal. Byl tam, kde měl bejt.

Jinak co se týče odvety, postup je hodně blízko. ČH na to nemá, aby nám vstřelila minimálně 2 goly a ani jeden neobdržela.

Reagovat
fantomas

Sivok že tohle někdy za svou reprekariéru udělal? Já teda viděl hlavně ty přihrávky, který lítaly Kadlecovi někam do kolen, další zmatený nákopy nazdařbůh, tři poměrně velký chyby při bránění, z nichž klidně mohly vzejít dva góly. Jestli Sivok hrál velice dobře, tak...

Reagovat
Kepy_FCB

se z nich nepo*****

Reagovat
torcida

celú kvaldu ste na nich kydali a po jednom zápase "Hoši, smekáme a děkujeme!"...

Reagovat
forma

Jak kdo na ně nadával ... Já nadával jen po zápase se Španělskem na Letné. Protože to co předvedli to ani nebyl výkon, to nemělo nic společného s fotbalem Jinak jsem byl spokojen s výsledky a výkonem Poměrně vydařená kvalifikace a zatím nadmíru vydařená baráž Já jim určitě děkuju !

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Tenhle rys český povahy je hnus. Škoda, že nemám to srdce přát si, abysme v Podgorici dostali 0:3. Ale co by psal po takovym výsledku by mě skutečně zajímalo.

Reagovat
torcida

mne len nejde do hlavy ako 1 slovom jeden zápas zmenil naprosto všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zase to nebyl jen jeden zápas. Nepřeháněj. ČR - Ukrajina 4:0. Litva - ČR 1:4. ČR - ČH 2:0. Ale někteří fandí, i když se nedaří (ačkoli třeba Rezkova simulace nám to dost znesnadňuje) - a nechci ukazovat na sebe, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jedinej komu tahle celá šaškárna připadá už trapná? Výkon který jsme předvedli proč Černé Hoře byl dobrý, ale takovýhle výkon, pokud chceme uspět by měl být normální. Už je to trapný..

Reagovat
Lemond Laws

Pravidlo č. 2 : Raduj se z maličkostí.

Reagovat
forma

Tohle 'pravidlo' má obzvlášť velkou hodnotu v dnešní době ... Bohužel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

A pravidlo č. 1?

Reagovat
Losinho

Všímej si maličkostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zvláštní, že jakmile někdo něco důležitýho označí jako č.2, tak se každej zeptá, co je jednička. Schválně zkuste říct nějaký ženský, že je skvělá, báječná, prostě číslo dvě - můžete si vsadit, na co se zeptá.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

dobry tip na balenie,skusim

Reagovat
smazaný uživatel

hm ale co na to odpovedat ked sa spyta?

Reagovat
fantomas

"Taky ty" a třeba budeš za poetu...

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží na tom, co je to za babu - když je věřící, tak samozřejmě svatá Máňa. Když je blázen do italskýho malování, tak Mona Lisa. Když je škaredá, tak je druhá odzadu a první je třeba bába Kelišová ze Slunce, seno, jahody... To je jedno, rozvinout se to dá jakkoli.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Článek hezky obsáhlý, ale prostě to neustálé obhajování Baroše je nesmysl. Myslím, že kdyby hrál tento zápas, tak by autor mohl vypustit celý odstavec o morálce. Dvě ustání by Baroš smetl neustálým padáním.

A Pospěch podle mě na základ taky nemá, i když rozhodovat mezi ním a Rezkem je dost těžký. Chtělo by to sehnat někoho třetího:)

Reagovat
fantomas

Baroš je moje dlouhodobá slabost. To, že sem ho zmínil u Rosickýho, se k pátečnímu zápasu nijak nutně vztahovat nemuselo.

Reagovat
Lemond Laws

200. pro postup ČR!

Reagovat
smazaný uživatel

Čech-Selassie,Sivok,Kadlec,Pudil-Petržela,Jiráček,Plašil,Rosický,Pilař-Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

smekame co to znamena?? znie mi to ako varianta buzerantskeho sexu

Reagovat
joshua

dávať dolu (klobúk)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

nezavid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
risk je zisk

Pěkné ale děkovat až po zápase v Černé Hoře.

Reagovat
C-M@ster

To psal Filip12?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jj.

Reagovat
mike.84

no já nevím, s tím smekáním bych počkal do středy... proti turkům sme taky ještě v 70. smekali...

Reagovat
smazaný uživatel

do skupiny chci anglii, řecko a rusko

1. ČESKO

2. rusko

3. anglie

4. řecko

a slováci doma

Reagovat
smazaný uživatel

a jéjej, tohle nevypadá vůbec dobře.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě na začátek trocha kritiky. Nikdy neomlouvej svoje názory nějakým vysvětlováním typu: "Právě pro tyhle důvody jsem si s psaním tradičního názoru/komentáře dával trochu načas, abych řádně vychladl. Ovšem ani den poté buď definitivně nejsem schopen objektivity". Vypadá to fakt hrozně a trošku to kazí dojem z jinak výborného článku.

Zajímavý je, že snad poprvé jsem se díval na stejný fotbal jako ty a i od relativně málo vzdálené Litvy je tvůj progres velký. Jinak si myslím, že jediná šance, jak může Černá Hora postoupit, je ta, že jí to Česká Republika daruje.

Reagovat
fantomas

Ale tak to nebylo myšleno jako omluva, spíš zdůraznění toho, že to nepíšu v tak euforickym stavu, v jakym sem se nacházel ten večer po utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam toho víc, především, co se týká Rosického. Každopádně to nejlepší, co jsem k tomuhle zápasu četl (před i po).

Reagovat
fantomas

Tak ty budeš asi vždycky opatrnější, co se hodnocení výkonu/přínosu Rosického týče.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvím zase o tom "omlouvání"... Naopak jeho páteční výkon ve mně probudil pocit, že jeho kariéra jako celek, je velkým zklamáním. Podobné výkony měly být častější a to nejen v reprezentaci, ale i v klubu. Není to jen jeho chyba (spíš na tom má velmi malý podíl), ale jeho potenciál mi ve světle pátečního výkonu přijde zoufale nevyužitý. Velká škoda.

Reagovat
fantomas

No, tak s tim se asi musí souhlasit.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
j_mrazik

Tome, ten Pospěch ve vysněný sestavě je Zbyněk, abychom ho draze prodali, nebo to myslíš vážně?

Reagovat
fantomas

Myslim to vážně. Kombinace Pekharta s Rezkem nemá smysl už vůbec žádnej...

Reagovat
j_mrazik

Myslíš Pospěcha, kterej z klidu s přehledem trefí prvního hráče, i když je od něj 5m a on má 5 vteřin času na centr. Ten kluk už je vyřízenej.

Reagovat
fantomas

A Rezek centruje líp? Pospěch to aspon někdy uměl, Rezek nikdy. Sázim na to, že si v záloze rozpomene. Za vyřízenýho ho mám jen na beku.

Reagovat
Puskas

Píšu to jinde - Pospěch není takový přemotivovaný divočák,hrál velké zápasy, je zkušenější, spolehlivější, lépe hraje dozadu.

Reagovat
j_mrazik

Pro oba, dopředu je mínusovej, je pomalej. Rezek ti aspoň vlítne do obrany a prostě tam něco udělá, nebo je tam aspoň potenciál někoho předběhnout. Radši bych tam dal Koláře než Pospěcha.

Reagovat
fantomas

Rezek ti někam možná vlítne, což se mu teda ani v nejmenšim v pátek nedařilo, ale podpora Pekharta mu nic neříká. Na to absolutně není stavěnej. Kdyby měl hrát Baroš, tak dejme tomu. S Pekhartem fakt ne, to je i ten Pospěch lepší varianta.

Reagovat
j_mrazik

Já mám pocit, že vidíš toho "starýho" Pospěcha z doby 5 let zpátky nebo možná i dýl, kdy běhal s Látalem podél lajny, ale on by vždycky jenom hráčem, který to jakž takž zachraňoval rychlostí, kterou už teď navíc nemá. Držení balonu, rozdání, klička... tohle nemá. On je takovej horší Sionko. A podpora Pekharta? On tam ani nestihne doběhnout, to Rezek tam aspoň bude smrdět a naváže hráče k lajně.

Reagovat
fantomas

Tak sme si zapřeháněli... zas neni beznohej, aby se z něj dělal takovej chromák.

Reagovat
j_mrazik

Popravdě já Rezka nemám rád, ale jakmile nebudeš mít nikoho, kdo ti alespoň trochu zaměstná obranu aspoň tím, že ti naběhne, roztáhne hru a nebude se bát hrát, tak ta hra bude jenom práskaná na Pekharta, od toho se to bude vracet a budeme pod tlakem. Spolehlivýho Pospěcha si strčte za klobouk.

Reagovat
j_mrazik

Sakra, je tam 2x aspoň v jedný větě... z toho asi vyplývá, že mám na ten post hodně malý požadavky.

Reagovat
Puskas

My potřebujeme momentálně spolehlivost dozadu, ne divočáka,který vlítne během vteřiny na dva Skoty nebo sundá ve vpně Španěla. zatím mu herně vyšel zápas na Litvě a doma s Ukrajinou, což není nic moc.

Reagovat
j_mrazik

Proč se těch Srbů bojíte? Mně se líbilo, jak jsme bránili tím, že jsme hráli aktivně. Vy tam chcete zase hrát zanďoura.

Reagovat
j_mrazik

* Černohorců... všechno jedna banda.

Reagovat
fantomas

Já se jich naopak nebojim, proto žádám někoho vhodnějšího k Pekhartovi, našemu útočníkovi..

Reagovat
Puskas

Nebojím se jich, a nechtěl bych tam hrát Prešov, ale on se mi jeví prostě spolehlivější než Rezek, který je možná Bílkův kůň, ale mě třeba v pátek vůbec nepřesvědčil, ani mentálně.

Reagovat
Kily

OT: jeden záhadný uživatel před chvílí formou upozornění na chybu v článku žádal o pomoc s registrací. V tuhle chvíli jsme bezmocní, potřebovali bychom, aby onen uživatel stejným způsobem poslal i svůj nick, pak bude možné problém vyřešit, díky

Reagovat
Rišan

Nejsem žádnej fotbalovej expert, ale ani zaslepenej magor, jakých je mezi fandy bohužel až moc. Pokud tento komentář pokládám za vynikající, jsem si jist, že se nepletu! Což vlastně platí zatím o všem co jsem na tomto požehnaném serveru četl. Snad jen s hodnocením Pekharta bych byl zdrženlivější. Nesdílím také všeobecné nadšení z Jiráčka, který sice celý zápas fantasticky dřel a jezdil, ale nakonec všechny jeho přímočaré průniky končily u protihráče a jako střelec (dokonce ani v tutové šanci, kdy měl zlomek času si míč ke střele připravit) se také neprosadil. Nevím, jestli to je v nedostatečné technice nebo v psychické nedozrálosti (zbrklost, nedostatek rozvahy a přehledu), ale za velkého hráče ho zatím rozhodně nemůžu pokládat - na rozdíl třeba od Rosického. Snad do něj roste - a samozřejmě mne štvou hlášky, že co nevidět odejde do ciziny. Podle mne by měl ještě pomoci Plzni dohnat zoufalou ztrátu v lize, kde Viktorce hrozí, že se nedostane ani do Evropské ligy! Vím, že pro plzeňské hráče, zejména reprezentanty je to teď velká fyzická i psychická zátěž, ale pro celý náš fotbal je teď klíčově důležité, aby Viktorka pokračovala v EL po Novém roce - pro nenahraditelné zkušenosti ze zápasů s klubovou elitou, vylepšení národního pohárového ratingu atd.

Reagovat
j_mrazik

Určitě by se jakékoli odchody měly odehrát až po létě, ať už postoupíme na ME nebo ne. Já samozřejmě doufám, že ano.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Sivokem naprosto souhlasim, ten kluk neumi vubec nic... obcas se trefi hlavou, ale to se podari i Hubnikovi nebo jinym... jinak jeho rozehravka je nejhorsi co sem kdy videl, umi jen nakopnout balon na nikoho a to predvedl v prvnim polocase tak 5x pak da v 92. minute gol a je to stoper na dalsich x let? Ale na nej taky dojede jako na Rozehnala u toho na to taky dosli az po x letech! Nadruhou stranu, kdyz to shrneme celkove, tak to bylo zaslouzene vytezstvi byly jsme lepsi cely zapas az na nejakou 10ti minutovku po polocase. Nej. hrac podle me jednoznacne Jiracek. Jinak s tim Pospechem bych relativne i souhlasil, ikdyz ja si myslim ze by to momentalne zvladl lip Kolar (klidne i na tom kraji). Rezek kdyz mu vyjde zapas je paradni, otazkou je kdy mu zase vyjde ze? A Petrzela momentalne formu na zaklad nema, mozna bych ho zkusil nasadit tak v 70. minute na unavene beky by mohl platit, to same Bary, ikdyz si myslim ze bude hrat od zacatku

Reagovat
smazaný uživatel

300. Pro "odkláněče" Kocourka

Reagovat
smazaný uživatel

já teda nesmekám zasloužili by si 3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele