Hofmann mění působiště, stěhuje se z Gladbachu do Leverkusenu

05.07.2023, 14:22
Aktuality

Leverkusen dotáhl příchod Jonase Hofmanna z Borussie Mönchengladbach. Farmaceutický klub zaplatil výstupní doložku ve výši 10 milionů eur a s 30letým křídelníkem podepsal čtyřletou smlouvu...

"Jonase jsme sledovali delší dobu a jsme rádi, že se rozhodl pro Bayer 04," řekl na adresu nové akvizice sportovní ředitel Simon Rolfes. "Díky hernímu přehledu, výborným technickým dovednostem i zkušenostem je přesně hráčem, kterého jsme do našeho týmu hledali," pochvaluje si.

"Jsem Borussii za uplynulých sedm let vděčný. Prožil jsem tam skvělé období. Poslední dobou však mám stále častěji pocit, že potřebuji novou výzvu. Bayer 04 těmto myšlenkám odpovídá, dlouhé roky patří k nejlepším německým klubům a na evropské scéně je vždy ambiciózní. Tým má obrovskou kvalitu. Na novou kapitolu se těším," uvedl po přestupu Hofmann.

Rodák z Heidelbergu přišel do Mönchengladbachu před sedmi a půl lety z Dortmundu a během té doby odehrál 214 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 48 gólů a 51 asistencí.

Hofmann je prvním hráčem v tomto tisíciletí, jenž přestupuje z Gladbachu do Leverkusenu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
formic81

Rolfes stavi docela silny team ne? Lipsko extremne oslabilo, Dortmund vicemene mlci. Jsem na ne zvedavej

Reagovat
Rudnevs

Grimaldo, Hofmann a Xhaka. Bayer privádza hotových hráčov miesto nádejných mladíkov. Myslím, že k tým mladým im niečo podobné trochu chýbalo. Uvidíme, čo z toho bude, ale vyzerá to nádejne.

Reagovat
Werkrider

Hlavně uvidíme čo Ťah, Frimpong a Diaby, tiež som zvedavý čo bude s Patrikom.

Mimochodom Gladbach, tomu hovorím obmena kádra...

Reagovat
Rudnevs

To teda, s tými odchodmi hotových hráčov to bude ťažké. Na druhú stranu sa mi páči, ako nakupujú - lacní, mladí hráči s potenciálom, žiaden nonsense ani nič preplatené.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
cologneFC

Chudák chlapec. Ešte nech ukončí kariéru v Düsseldorfe.

Reagovat
Werkrider

To by bola kariéra snov čo? v podstate by hral za všetky valídne kluby na Rýne. Ale tak šanca, že ukončí kariéru u capkov je tiež, pretože v tej dobe budete hrať rovnakú ligu jak DUS.

Mimochodom, už posaďte mladého Diehla na vlak k nám!

Reagovat
Rudnevs

Aby to ešte nevypálilo naopak s tým, že Fortuna postúpi. Minulý rok hrali dosť slušne a tento rok očakávam zaváhanie jedného alebo dvoch z trojice Schalke HSV Hertha. Čiže tímy ako Fortuna, Karlsruhe, Paderborn sa tam určite budú chcieť vocpať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele