HIDDINK DO VĚZENÍ ZATÍM NEPŮJDE

27.02.2007, 11:22
Aktuality
Guus Hiddink se dnes dozvěděl verdikt nizozemského soudu ohledně daňových podvodů, kterých se dopustil před několika lety. Nizozemský kouč dostal podmíněný šestiměsíční trest a pokutu 45 tisíc eur...

Hiddink se trestného činu dopustil v letech 2002 a 2003, když nezaplatil částku 1,4 milionu eur. Důvodem toho byl jeho údajný pobyt v Belgii. To se však nezdálo nizozemským vyšetřovatelům a na úspěšného kouče si pořádně posvítili. Na základě telefonních odposlechů rozhovorů Hiddinka s bývalým ředitelem PSV Eindhoven bylo zjištěno, že ve svém belgickém domě v letech 2002 a 2003 nestrávil ani jednu noc. Hiddink sice popřel svůj pobyt v Nizozemsku, podle svých slov však tehdy přespával v hotelech, v tréninkovém centru PSV Eindhoven, na zadním sedadle svého vozu a především u přítelkyně žíjící v Amsterdamu.

Původně mu hrozil daleko horší trest, než jaký mu soud vyměřil, vyšetřovatel pro něho totiž požadoval desetiměsíční pobyt ve vězení.

Hiddink je jedním z nejuznávanějších trenérů současnosti. Na světovém šampionátu před pěti lety dovedl podceňovanou Koreu až do semifinále, loni v Německu měl blízko k postupu do čtvrtfinále MS s reprezentací Austrálie. Na její lavičce následně skončil a ujal se funkce hlavního kouče ruského národního týmu.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

kapitánem Sparty Řepka? co se mi jen na tom nepozdává..

Reagovat
smazaný uživatel

je to celi naky podivny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele