Heynckes po sezóně v Leverkusenu končí, nahradí ho Dutt

21.03.2011, 11:32
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK, Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (25)

Přidat komentář
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

pětašedesátiletý? já si vždycky myslel, že mu je max 45

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic...měl bych si všechno přečíst aspoň 5 krát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Heynckes ten ma 65, Dutt ma 46

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá volba!

Reagovat
jv

Snad mu to v Bayeru vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm len aby mal koho trenovať, opušťa uspešný klub a ktovie ako to do leta s bayernom bude....

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal pod souhrn nebo pod preview. Dutt nemá žádné zkušenosti s fotbalem na takové úrovni (tedy Liga mistrů, horní parta tabulky), protože je zatím v BL relativně krátkou dobu. Být trenérem Freiburgu není jako být trenérem Leverkusenu. Já mu moc nevěřím. Letošní sezóna mu v Breisgau možná může vyjít, ale trochu se bojím, aby se z Leverkusenu nezhroutil. Snad ne.

Reagovat
Arne

Já myslím, že ne. Musíš taky vzít v potaz, že Leverkusen není žádnej velkoklub, ten tlak tam nebude takový jako v jiných klubech s podobnými ambicemi. Navíc to pojetí fotbalu je dost podobný, já mu zkrátka věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen není žádný velkoklub, ale se současným kádrem prostě na Ligu mistrů hrát musí a taky ji musí uhrát, kromě toho má Bayer příští rok zase velkou šanci na titul a Dutt opravdu není Heynckes. Nemá zdaleka tolik zkušeností, nemá zdaleka takový kredit a hlavně bude přicházet po Heynckesovi, což by mohlo být pro kohokoliv jiného také těžké. A odvolávat se na podobné pojetí fotbalu mi připadá jako dost málo.

Reagovat
Arne

Dost málo? Mě to přijde jako podstatná věc, Dutt hraje pěkný fotbal, umí být variabilní, obranu postaví do latě... Ty zkušenosti samozřejmě nemá takové, ale někde je nasbírat musí a proč ne v Leverkusenu. Mám dojem, že tys jinde psal, že mu chybí mezistupeň - pro mě právě Bayer "jenom" mezistupněm je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece jenom mezi Leverkusenem a Freiburgem je rozdíl a to celkem podstatný.

Jenomže pěkný fotbal a variabilnost ti nemůže zaručit úspěchy. Dutt trénuje Freiburg, jenomže teď přejde do týmu, kde bude bod z hřiště soupeře málo, což si může a nemusí uvědomit a dopadne jako Hodgson.

Reagovat
Arne

Úspěch ti nezaručí nikdy nic, ovšem předpoklady k tomu má dobrý... A s Hodgsonem ho snad srovnávat nechceš.

Rozdíl mezi těmi kluby pochopitelně je, ale děláš, jako kdyby nikdo nikdy nešel z menšího klubu do většího. Riziko neúspěchu je vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by se to nedalo srovnávat s Hodgsonem? Pokud neuspěje a neuvědomí si základní věci, tak to srovnání bude na místě.

Jo a jak to většinou dopadlo? Riziko je vždycky, ale tady je asi větší. To není dobrá volba.

Reagovat
Arne

Jakej fotbal hrál Hodgson s Fulhamem a jakej Dutt s Freiburgem? Nesrovnatelný. On si nemusí nic uvědomovat a máloco měnit, ten jeho styl práce by měl Leverkusenu sednout jak prdel na hrnec.

Co jak dopadlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale nebavím o tom, kdo jaký hraje fotbal. Jen se bavím o tom, že v Leverkusenu o něj bude naprosto jiný tlak, bude muset vozit i body ze hřišť soupeřů, bude mít jiný hráčský materiál.

Jak dopadly ty přestupy z mini do většího klubu?

Reagovat
Arne

Co sakra myslíš tou otázkou? Ty děláš, jak kdyby přestup z menšího do většího klubu automaticky znamenal průser a naopak to byla výhra, nebo já nevím, co tím sleduješ...

Bude muset vozit body - a teď nevozí? Současný Leverkusen a Freiburg hrají podobným stylem, nemusí toho moc měnit. Kdyby Freiburg venku betonoval a Leverkusen předváděl ofenzivní manévry, dobře, ale tak to prostě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, jestli to radši nemám namalovat nebo co. Neříkám, že to znamená automaticky průser, ale bude na něj mnohem větší tlak, se kterým se nemusí vyrovnat. Vždyť loni to byl trenér, kterému se nejvíce předvídal konec na lavičce a soudit podle jedné sezóny mi připadá jako málo.

Ty si opravdu myslíš, že ten tým někam posune?

Reagovat
Arne

Jo, radši to namaluj, protože já fakt nevím, na co se ptáš... Já jen prohodil, že se přece děje furt, že jde někdo za lepším, takových přestupů je milion a ty se zeptáš "a jak to většinou dopadlo?"...

Obranu podle mě zlepšit může a rozhodně má na to, aby hrál na téhle úrovni, která je pro Leverkusen odpovídající... A mimochodem loni byl i přes strašidelnou formu trenérem s jednou z nejjistějších pozic v bundeslize, žádný adept na vyhazov nebo co ty tvrdíš.

Reagovat
Arne

* cca. odpovídající, tj. hrát o poháry se šancí na postup do LM

Reagovat
jv

Přesně. Přece nikdo nemůže trdit, že bude hrát Bayer každej rok LM, teď třeba jo, ale zase přijde doba, kdy odejde pár hráčů, třeba Vidal, Augusto, Derdiyok, skončí Hyypiä a bude se zase muset budovat a budou rádi za EL.

Reagovat
smazaný uživatel

více by mi sednul k HSV, ale také dobré řešení

Reagovat
mesyas

vypadá jako turek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele