Hejda: Když už jsme to takhle rozehráli, byla by škoda to pokazit

13.12.2023, 20:53
Aktuality

Podle plzeňského kapitána Lukáše Hejdy by byla škoda nezvládnout čtvrteční závěrečné utkání skupinové fáze Evropské konferenční ligy s Astanou, když úvodních pět zápasů Západočeši vyhráli. Možné šesté vítězství, navíc před domácími fanoušky, bere třiatřicetiletý obránce jako velkou motivaci.

Viktoria se může stát teprve druhým týmem v historii Konferenční ligy s plným bodovým ziskem ve skupině. Zatím to dokázal pouze v minulé sezoně londýnský West Ham, který poté v pražském finále porazil Fiorentinu 2:1.

"Když už jsme to takhle krásně rozehráli, byla by škoda si to pokazit. Kór, když hrajeme doma. Pro nás je to určitě velká motivace," řekl Hejda na tiskové konferenci.

Plzeňští mají už od skončení čtvrtého kola jisté první místo ve skupině C a účast v osmifinále, ale Astana ještě teoreticky může postoupit do vyřazovací fáze z druhé pozice. Potřebuje k tomu triumf v Plzni a současně výhru Ballkani na stadionu Dinama Záhřeb.

"Určitě budou hrát na vítězství, což by nám mělo sedět. Samozřejmě nevíme, s jakým plánem přijedou, ale už tam jsme poznali, že je to velice silné mužstvo. Hlavně fyzicky jsou na tom dobře," uvedl zkušený stoper.

Západočeši úvodní vzájemný souboj v Kazachstánu na začátku října vyhráli 2:1. Další gól už svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve skupině nedostali a mají nejlepší obranu skupinové fáze Konferenční ligy.

"Specifické to bylo asi jenom v tom, že se u nich hrálo na umělce, což byla menší komplikace pro nás. Ale věděli jsme, že to tam bude hodně těžké. Pro nás to byly zlaté tři body," vzpomínal Hejda. "Čeká nás poslední domácí zápas roku, chceme se rozloučit vítězně a uděláme pro to maximum," dodal rodák z Bílovce.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

hlavně body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele