Heinz jde na hostování do druholigového Znojma

30.01.2013, 20:53
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (102)

Přidat komentář
db18

http://fotbal.idnes.cz/dusan-svoboda-rozhovor-o-terminech-fotbalove-ligy-fwk-/fotbal.aspx?c=A130130_152320_fotbal_ber

...jestli to vyjde na sobotu a bude to dřív jak v pět, tak to bude dost na hovno

Reagovat
exse

Určitě to chce nějakou systematickou změnu, ale vše s mírou. Zrušil bych páteční termín. V sobotu bych dal 1 televizní zápas, plus možná jeden další. V neděli bych udělal dlouhý televizní studio, s tím že by 4 zápasy začínaly v 15:00, jeden z toho by byl televizní a šlágr kola by pak byl v 18:00. Poslední zápas by pak byl v pondělí, na nějaký komerční tv. Důležitý by taky bylo, aby svaz tlačil na to, aby se většina nižších soutěží hrála v sobotu a zbytek v neděli ráno, tak aby to nekolidovalo s ligou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti vadí na sobotě? To je naprosto ideální termín. Nemusíš řešit v kolik budeš další den vstávat, máš čas ne rehabilitaci po náročném výjezdu (někdy i domácím utkání).

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu je PL a vůbec zahraniční ligy. Takže jestli to FA myslí s přilákáním fanoušků vážně, tak tohle musí vzít do úvahu a přejít na neděle.

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašný, že se musí brát ohled na tohle . Kvůli zmetkům, co se koukají na zahraniční ligy, se účastníci výjezdu nevychrápou .

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je to strašné a nebo ne, je vedlejší. Realita je holt taková, že já zápasy Sigmy zvládám prakticky jenom díky tomu, že z deseti zápasů anglické ligy se hraje v sobotu tak 8 a Sigma hraje tradičně v nedělu. A určitě nebudu sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně: Srát na vás. FAČR by se měli spíš snažit, aby pro českého diváka/fanouška bylo prioritou jít na fotbal na stadion. A ne hrbit hřbet před anglickou a španělskou ligou. Navíc španělská liga je obvykle od osmi a od desíti, ne? Takže to by problém nebyl (účastníky výjezdu teď neberu v potaz, u těch nepředpokládám, že by vyměnili tv fotbal za zápas svého klubu). No a anglická liga...tu dává akorát Digi Sport. Tedy kabelová televize, která u nás není až tak rozšířená, ne? Nevím kolik lidí se kouká na ligu na netu. Kromě lidí z EF nevím o nikom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dubov

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Liga na netu nemá až tak špatnou sledovanost jak jsem si myslel, zájem o to docela je. S těma ostatníma ligama máš pravdu, je docela blbost aby se na to bral ohled, ale zároveň si nemyslím že těch lidí, kteří by raději seděli doma a dívali se na PL než se šli podívat na svůj oblíbenej tým, je moc. Větší problém je spíše nižšími domácími soutěžemi, proto by to chtělo narvat co nejvíce zápasů ligy do jednoho dne a co nejvíce zápasů nižších soutěží.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že ty nižší soutěže by ubírali tolik lidí? Ty jo...tak nějaké slušné číslo to třeba dá. Ale přesto si myslím, že to nebude zas tak hrozné, aby se to muselo zohledňovat. Chtělo by to hodně hloubkový průzkum na tohle téma. Docela by mě zajímy výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Rak, nebo kdosi z vedení Sigmy se kdysi nechali slyšet, že nižší soutěže jsou velký problém. Pro nějaké stréce z dědin je lepší zajít si na přebor, koupit si pivko za patnáct korun a pak jít do hospody. Mají to za rohem, žádné cestování, tlačenice a ani předražené lístky. Kámoši se chodíjou dívat na nejnižší soutěž. Padá tam mrtě gólů, všecko mají z první ruky a navíc je to za barákem. Tohle liga nikdy neporazí.

Reagovat
exse

Já myslím že to číslo bude až překvapivě obrovské. Jen tak teoreticky, na jeden ligovej tým v kraji připadá přibližně jeden tým 2. ligy, 2 týmy ČFL/MSFL, 4 týmy divize, 16 týmů krajského přeboru a tak 60 týmů nižších tříd, nemluvě o mládežnických soutěžích. Když to sečteš tak to je určitě přes 10 tisíc diváků, takže stačí aby 10% zápasů kolidovalo s ligou (což je podle nyní daleko více) a už ten tým přijde o 1000 potencionálních díváků.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli by to mělo být takovéhle číslo, tak na tu neděli přeřadati zápasy nižších soutěží. A liga v sobotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém není v tom že lidi by šli na nižší soutěž A na ligu. Oni půjdou jenom na jedno z toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě na ty nižší soutěže není vůbec třeba brát ohled a zaměřit se pouze na vytvoření co nejlepších podmínek na prvoligových stadionech.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo chce jit na ligu na svuj tym, tak proste jde, hotovo.

Reagovat
exse

Určitě jsou lidi, kteří by šli na oboje. Přinejhorším samotní hráči, taky třeba rodiče děcek, ale určitě i nějací fanoušci. Navíc je tu ještě malá kopaná, kterou hraje taky hromada lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně prioritu by měla mít liga. Tzn. nejlukrativnější termín přiřknout jí - tedy sobotu odpoledne. Ostatní se musí přizpůsobit.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že prý moc ne. Mně to taky překvapilo. Dlouho jsem si myslel že by stačilo kdyby se poslaly autobusy na kurzy do okolních dědin a městeček a svezly lidi. Ale prý není zájem. Podobné projekty byly, ale nikdy by se to nevyplatilo. Spádová oblast prvoligových klubů je holt sotva to jejich mateřské město, většina ostatních jsou akorát gaučáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale neplatí pro Spartu, Slavii a Baník. A vím, že i Slovan má fanoušky ve více městech, ne jen v Liberci. Plzeň teď bude mít taky záběr ve více městech. Klatovy, Švihov, Rokycany, Domažlice, Staňkov, Stod, Holýšov...řekl bych, že z těchto měst něco poberou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to aji Sigmě fandí půlka Přerova a Prostějova, Kromclu, Šumperku a tak. Ale na stadion jich de hrstka. Čistě teoreticky je Sigma dominantní klub v oblasti tak o 600 tisících lidech. Čistě prakticky má návštěvnost kolem 5 000. Prostě vize že klub pošle do Přerova deset autobusů, lidi je naplníjou až po střechu a za cenu vstupenky se dostanou k Andráku a zpátky, je sice hezká, ale v praxi nefunkční. Přivezl bys tak možná poloprázdnou karosu. Věř mi že už se o tom uvažovalo. Nefungovalo by to.

Reagovat
exse

Já nevidím důvod proč ne. Je otázka v jakém množství, ale určitě by to šlo. Z Přerova a okolí jezdí na Sigmu hafo lidí svou trasou, za své peníze a většina by byla ochotna vzdát se trocha pohodlí za ušetření, jen to je o tom jim dát vědět že něco takovýho existuje a naučit je to používat.

Reagovat
smazaný uživatel

No ani ne. Vlakem jezdí tak dvacet, třicet lidí, co je tam vídám. Autobusem netuším, ale o moc víc to asi nebude. Takže leda autem. Ale jestli to bude kolem dvou stovek, tak je to hodně optimistický odhad. A řekl bych že tak trojnásobně přestřelený.

Reagovat
exse

No pokud jsou ty čísla tak malý, tak je to jednoznačně nevyužití potenciálu, protože fanoušků Sigmy je tu hafo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jo. Věřím že kdyby Přerov byl předměstím Olmika a součástí MHD, tak by tak klidně dva, tři tisíce na Sigmu přišly. Ale takhle se na to každý vykašle.

Reagovat
exse

Říkám, je to o tom ty lidi naučit chodit. Většina z nich se považuje za Sigmáky a přitom na stadion přijdou tak jednou za rok.

Reagovat
exse

Já nevím, třeba Sparta má svou formu fan clubů, kterým proplátí cestu a u nás, v 10 tisícovím městě, se na každej zápas našlo alespoň 15 lidí, kteří jeli přes 300 km do Prahy na zápas. Podle mě je to otázka propagace, ikdyž samozřejmě kdyby klub musel půlku stadionu dovést sám na svoje náklady, tak by z toho taky nebyl šťastnej.

Reagovat
Ronaldo.com

No tak ja sem 2x nestihl domaci zapas zbrojovky a prosvihl jsem taky 2 vyjezdy kvuli svemu zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když musíš hrát, tak to je něco jiného. Ale tady se spíš mluvilo o divácích na těchto zápasech, nebo ne?

Reagovat
Ronaldo.com

Ja vim ze se mluvilo o divacich ale i tak.

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Za názor

Ale zase na druhú stranu je treba spomenúť, že dosť ludí na ten štadión nepríde kvôli tomu, že PL, PD alebo Bundeska majú lepšiu kvalitu a nebudú sa na tých svojich "lemplov" pozerať, radšej budú v pohodlí doma sledovať kvalitnejší futbal.

Aspoň s týmto názorom, sa stretám vo svojom okolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na mě serte, no. V tom případě ztratí GL dalšího člověka na stadionu. Mně to žíly netrhá, já Sigmu uvidím tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic ve zlém, ale prostě takhle uvažovat nemůžou. To by pak mohli upravovat harmonogram zápasů podle Ordinace v Růžové zahradě, Kufru, Milionáře apod.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase ne, protože cílové skupiny těchle pořadů se s cílovou skupinou diváka GL nekryjou. Já si pamatuju jak svého času někde na Břeclavsku posunuli kvůli Esmeraldě bohoslužby. Prostě realisticky uznali, že pokud tam lidi chcou, tak se musíjou přizpůsobit. PL se GL nikdy nepřizůsobí, páč na ňu zvysoka kašle. Takže je to na GL.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt mi to přijde jako hovadina, navíc strašně ponižující, přizpůsobovat se anglické lize. To bych raději oželel fotbalového fandu a smířil se s tím, že bude doma čumět na laptop. A místo něj se pokusil zlanařit čistou duši, klidně i fotbalem nepolíbenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, protože pohrdáš ligma co preferujou zahraniční ligu a to ti brání uvažovat realisticky. V praxi bys ale dopadl tak, jak dopadla naše liga.

Reagovat
smazaný uživatel

To není jenom o pohrdání. Zkrátka jestli chceme nějak pozvednout naší ligu, tak nemůžeme kalkulovat s tím, že někdo bude raději sedět doma u zápasu Arsenalu. Zkrátka musíme udělat vše pro to, aby šel raději na stadionu. To bys jako chtěl i operativně přeložit zápas první ligy kvůli tomu, že najednou v Anglii přeložili zápas na neděli? Sakra...Arsenal hraje se Spurs a je neděle a Sigma hraje se Spartou...co budeme dělat? Tak ve středu se hraje hovno, přeložíme to na středu. Tak jo. Srát na fanouška, televizní divák má přednost. Navíc si myslím, že majoritní část fanoušků tvoří ti, kteří mají raději český klub než zahraniční. A těm by se měla vytvářet co nejkomfortnější situace pro návštěvu stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o tom to vůbec není. Je to o realistickém uvažování. A to je následující. Chcu bojovat o diváka, ale ten má jeden den program který prostě a jednoduše nepřesune. Takže buď mu naplánuju program na ten druhý den, nebo jsem ho ztratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já uvažuju realisticky. Mám se zaměřit na diváka, který mi při první příležitosti dá košem, protože hraje Manchester United, nebo na diváka, který je zatím neposkvrněný a můžu si ho vychovat? Navíc si fakt myslím, že těch, co balancují mezi českým a zahraničním klubem je menšina.

Reagovat
smazaný uživatel

To základní dilema je čas. Když to vemu na sebe. Mně zabere zápas Man United 2x45 minut. Doslova. Aji přes pauzu můžu dělat cokoliv. Ale když chcu jet na Sigmu, tak to je půl hodina na nádraží, půlhodina vlakem, půlhodina na stadion, pak než začne zápas, páč tam musím být trocha dřív. Když to jde dobře a celé je to v poklusu, tak zabiju šest hodin. Čili když něco koliduje, tak volba je dívat se v televizi, kde mi zápas Sigmy zabere 2x45 minut. A takhle uvažuje průměrný fanoušek. Souběh zápasů je dobrá věc, protože ubývá dilema jestli se chce podívat na ten svůj a na nějaký zajímavý, nebo jenom na ten svůj. Zvedá se šance že si vybere návštěvu stadionu. A když to nekoliduje se zahraniční ligou, tak se zase zvedá šance na návštěvu stadionu. Když koliduje, tak zbývá televize.

Reagovat
smazaný uživatel

No a dle mé úvahy je vás moc málo na to, abych se vám přizpůsoboval. Je vás rozhodně míň než potenciálních fanoušků, kteří se rozhodují jestli jít/nejít na fotbal. A ne jestli jít na fotbal, nebo koukat na jiný fotbal doma. A pro ty je třeba vybrat nejpřijatelnější termín. A to je sobota, protože je volno, a další den mají čas na své aktivity. Navíc jak jsem říkal, třeba španělská liga jde s tou naší v klidu spojit.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělská a Italská jo. Německá a Anglická vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Německé kluby u nás nejsou tak populární, aby se na ně musel brát zřetel. A ani těch fanoušků anglické ligy není tolik, aby se na ně při výběru termínu zápasu české ligy musel brát ohled. To už je fakt lepší hledat zadky na sedačky kdekoliv jinde, než u těch, pro které jsi až druhou fotbalovou volbou.

Reagovat
centos

No, menšina. Lidí, co 'fandí' zahraničním klubům, je asi docela dost. Takových, co se dívají na internetu na každý zápas a nejdou kvůli toho na klub, jehož fanoušky zřejmě moc nejsou, bude jen hrstka. Drtivá menšina, řekl bych, a to taková, se kterou vůbec není třeba kalkulovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle jsem to myslel. Fanoušků zahraničních klubů je dost, ale takových, kteří by upřednostnili spíš ten zahraniční, zas tolik nebude.

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

sobotu mám osobně právě zabitou minimálně do dvanácti hodin - v době kdy se hraje liga už pak většinou do dvou nebo tří hodin, proto bych uvítal kdyby se to když už v sobotu hrálo později... navíc mi vyhovovalo že Plzeň měla jako hrací den neděle, protože jsem to propojil a jel jsem rovnou na intr/kolej, takže jsem si ušetřil cestu (jsou to jen osobní důvody, jinak nic)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak...no, asi by ses musel rád podřídit, kdybych byl předseda .

Reagovat
db18

poslal bych na tebe svého psa... někde by se vykousat musel, když by si ho připravil o tu možnost v sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

Pes nemůže na fotbal? Vzal by sis černé brýle a bylo by.

Reagovat
db18

může, akorát by se chudák z toho balonu zbláznil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak klapky na oči s sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každý tým by si měl volit, kdy bude hlavní termín jejich zápasů. Když to vezmu z vlastního pohledu, tak my hrajeme většinu zápasů v pátek. Většina lidí se pak jde po zápase zničit do hospody a jsou v pohodě. V sobotu by se to často křížilo s hokejem, protože se v soboty hraje první liga (což je ale jen problém nás a Olomouce). Neděle je taky k ničemu, protože se druhý den jde do práce a pondělí je zabitý totálně... V každém městě to je jinak a sjednocovat termíny mi nepříjde moc šťastné...

Reagovat
rufus

Každý tým si volí den svého domácího zápasu. Tenhle princip funguje pár let. Jenže ještě nad výběrem klubů stojí výběr televizní. Pokud si televize vybere daný zápas, tak určuje i jeho výkop. Třeba Sparta má termín domácích zápasů v sobotu od 18 hodin. Za celý podzim jsme hráli doma v sobotu jediný zápas proti Teplicím. A ani to nebylo v těch 18 hodin, ale ve čtvrt na devět.. Proto je asi zájem to sjednotit víc.

Reagovat
rufus

Mě by naopak sobota vyhovovala ze všeho nejvíc. Sobota dejme tomu v 18 hodin by byla ideální pro domácí zápasy a ve většině případů i pro ty venkovní.

Reagovat
smazaný uživatel

No, pro mě osobně by to bylo super ale myslím si, že PČR bude dělat vše proto to, aby tradičně výjezdy ať už Baníku, Sparty nebo Slavie byli vždy na pondělním termínu. Takže si moc naděje nedělám.

Reagovat
jester Radka Bejbla

Když ho fotbal pořád baví, tak proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

A Ferencvaros tam neni ? Ten teda dopadol

Reagovat
FC Porto FC

anooooooooooooo

Reagovat
Čivrss

takhle dopadají hráči, kteří ve skutečnosti za nic nestojí.

Reagovat
Bakary3

Byl to výbornej fotbalista. Jenom to podle mě není typ, kterej zapadne, kam přijde. Nepoved se mu přestup z Baníku, kdy už taky nebyl nejmladší, a už se to vezlo..

Reagovat
Le Gunner

Svoje si odběhal dávno...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dobrá kravina

Reagovat
smazaný uživatel

Slovy Typka: Jsi laik.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož hodně štěstí

Reagovat
KingMaster13

Každopádně na tu jeho bombu proti Německu nezapomenu A nejlepší pak byl ten nasranej výraz Kahna to bylo k nezaplacení

Reagovat
jester Radka Bejbla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

No nejen proti Německu, on byl jednou z nejdůležitějších postav naší reprezentace. U klíčových branek v základní skupině byl on.

Česko - Lotyšsko 2:1. - Vítězný gól.

Česko - Nizozemsko 3:2 - Po jeho střelce se odražený míč dostal k Poborskému, který geniálně našel Šmicera.

Česko - Německo 2:1 - Již zmiňovaný přímák na 1:1.

Prostě borec, fantastický fotbalista .

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nejskromnějších hráčů jaké znám

Reagovat
Čivrss

Ty s ním chodíš na kafe a cigáro, že to víš?

Reagovat
smazaný uživatel

a to jako bluješ proč? jsi v životě nemluvil s žádným fotbalistou naposledy mi na otázku proč už se nevrátil do Baníku, řikal že by moc rád, ale že trenér ho nechce a že už na to nemá, nijak ho nehanil ikdyž mohl, Frajer...no a ty jednou taky dospěješ

Reagovat
smazaný uživatel

Byl zážitek ho sledovat v mistrovské sezóně na Bazalech - jeho technika, fotbalové myšlení, nezištné přihrávky, krásné góly....Pro mě možná nejlepší fotbalista, jakého jsem kdy v Baníku zažil. Společně se Svěrkym .

Doteď mám v paměti jeden moment, kdy myslím proti Příbrami centroval "za nohou" a následný obdiv v hledišti. To snad nikdo nikdy v české lize neudělal .

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za mistrovskou sezónu .

Reagovat
smazaný uživatel

nebo gól (myslím) na Žižkově a jeho následná parádní radost s fanouškama před tou sítí...

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Dokazal toho hodne a patri mu od celeho ceskeho fotbalu dik :o)

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nezapomenu na jeho dva goly do sítě marseille a samozřejmě neskutečné euro 2004.

Reagovat
Corosian

OT: Sparta podepsala Bednáře Takže musí mít stoprocentně na stole nějakou nabídku za Lea

Reagovat
smazaný uživatel

No...možná, že ani ne. Lavička totiž původně říkal, že i kdyby Bednáře podepsali, počítají s ním a-týmu až od léta. Takže buď cukráře pošlou na hostování nebo do béčka.

Reagovat
The Krupy

Ako decko som ho žral v Baníku, tú ich jazdu v lige si pamätám dodnes. Ten tím mi bol neskutočne sympatický, navyše som každý mesiac kupoval kvalitný magazín Hattrick kde boli fakt skvelé články.

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy měl Hattrick velmi slušnou úroveň. A jako bonus se tam člověk dozvěděl něco zajímavého i z jiných sportů (basket, lyžování, házená, plavání atd.). Ale postupem času se dost bulvarizoval a i úroveň článků šla rapidně dolů.

Reagovat
The Krupy

Ja som ten časopis nečítal už roky, takže neviem posúdiť. Ale ak je to tak ako spomínaš, tak je to veľká škoda...

Reagovat
Filipow

Předtím Pacanda, teď Heinz. Zábava v tomhle městě bude vždy! Znojmia!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele