Hecking: Uděláme vše pro to, abychom si domů odvezli trofej

30.04.2015, 18:44
Aktuality
Wolfsburg nedosáhne na triumf v Evropské lize a nemá už ani teoretickou naději na dostižení Bayernu Mnichov na čele tabulky německé ligy, i tak bude až do konce sezony o jednu trofej hrát. Vlci se prokousali do finále domácího poháru, když vyhráli 4:0 v Bielefeldu a v souboji o trofej změří síly s Dortmundem...

Třetiligová Arminia se ve vlastním prostředí stala postrachem prvoligových celků a postupně vyřadila Herthu, Werder a Borussii Mönchengladbach. Padla až v semifinále, v němž od úvodu tahala za kratší konec. Už v osmí minutě jí vstřelil první gól Maximilian Arnold, který v 55. minutě uzavřel gólový účet na 0:4, mezi jeho trefy se vešly ještě zásahy Luize Gustava a Ivana Perišiće.

"Hráli jsme velmi koncentrovaně a přesně tak, jak jsme chtěli. Neřešíme, proti komu nastoupíme ve finále, ale jsem si jistý, že to bude hodně emotivní. Uděláme vše pro to, abychom si domů odvezli trofej, nejprve se ovšem chceme kvalifikovat do Ligy mistrů," prohlásil trenér Dieter Hecking.

Wolfsburg na jaře porážel jednoho soupeře za druhým, v posledních týdnech mu ovšem trochu došel dech. Nejprve vypadl z Evropské ligy, v 1. Bundeslize k tomu jen remizoval se Schalke a podlehl v Gladbachu, stále tak nemá jistý přímý postup do příštího ročníku Champions League.

"Je to velký moment pro tým, klub a celé město. Je skvělé, že jsme něčeho takového dosáhli. Už se těším, až nás do Berlína přijede podpořit 25 nebo 30 tisíc fanoušků. Proti Dortmundu to bude pěkný zápas," domnívá se sportovní ředitel VfL Klaus Allofs.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že ten Dortmund rozbijou, ať taky existuje spravedlnost

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund porazi bez problemu, tym s koncepci,trenerem, dobrymi hraci s luzrama z vestfalska nebude mit sebemensi problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem rozporuplný..Wolfsburg jsem si poslední roky hrozně moc oblíbil, líbí se mi koncepce, herní styl a hlavně jsem si oblíbil hráče..na druhou stranu, s Dortmundem se loučí Klopp a tu poslední trofej bych mu přál.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi rekordný výjazd fanúšikov Wolfsburgu

Reagovat
db18

No, spíš bude skoro celý stadion žlutočerný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Nefunguje to tak, že každý klub dostane půlku kontingentu?

Reagovat
db18

Tuším, že každý klub dostane jen 20 tisíc lístků, zbytek jde přes DFB, pokud by to bylo 50/50, tak bych i věřil tomu, že se to nevyprodá...

Reagovat
Arne

No to by tak chybělo, aby ten kvaziklub měl i Pokal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

už ted si můžou dovolit koupit jednou za rok hráče za 30 milionů, nechtěj vidět, jak to bude vypadat, až budou mít peníze z Ligy mistrů (a splatěj všechny Magathovy a Hoenessovy nákupy )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele