Hazard přiznává: Chtěl jsem přestoupit do Tottenhamu

25.09.2012, 20:48
Aktuality
Neskrývá se za tradiční otřepané fráze. 21letý fotbalista, který v létě přestoupil z Lille do Chelsea, otevřeně prohlásil, že kdyby Tottenham v letošní sezoně získal místo v Lize mistrů, oblékal by jeho dres. Finále v Mnichově, kde Blues dost možná změnili na dlouhé roky svou budoucnost, však rozhodlo o opaku.

"Je pravda, že mě Tottenham hodně lákal. Má mladý tým, který byl vysoko v tabulce. Bohužel Spurs nevyšel závěr, takže se nakonec do Champions League vůbec neprobojovali. To bylo pro mé rozhodování důležité," řekl Hazard magazínu France Football.

Chelsea v penaltovém rozstřelu finálového klání ukořistila ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů pro sebe a zajistila si tím účast v dalším ročníku. Tottenham, který skončil v lize čtvrtý a před Chelsea, se tak musel spokojit s účastí v Evropské lize. Nepřímo tak přišel o služby jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů světa.

"Zřejmě nikdo nebyl fanouškem hry Chelsea v loňské sezoně. Vedení klubu mi však řeklo, že se pokusí doplnit kádr o mladé a dobré hráče, se kterými bych mohl spolupracovat. Marko Marin, Oscar i já máme rádi míč u svých kopaček. Stejně tak Juan Mata i Ramires. Kromě toho se Blues loni stali evropskými šampiony, čímž se znovu kvalifikovali do Ligy mistrů. Byla to přirozená volba," dodal dvojnásobný nejlepší hráč Ligue 1.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (364)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele