Hazard definitivně končí, ve 32 letech se rozloučil s kariérou

10.10.2023, 12:11
Aktuality
Eden Hazard (© AFP)

Eden Hazard se rozhodl ve 32 letech ukončit kariéru. Belgický záložník naposledy působil v Realu Madrid, tam každopádně skončil na konci tohoto léta a od té doby si žádné angažmá nenašel. Po zhruba třech a půl měsících tak nakonec přece zvolil završení své bohaté kariéry. Verdikt o odchodu oznámil také bývalý hráč Lille a Chelsea prostřednictvím sociálních sítí.

Spekulovalo se o tom již po několik měsíců, teď už je každopádně hráčovo stanovisko oficiální. Hazard se začal postupně na profesionální úroveň dostávat ve Francii, tu opustil v roce 2012, kdy se z Lille stěhoval do Chelsea za 35 miliónů eur. Celkem za účastníka Ligue 1 odehrál napříč všemi soutěžemi 194 zápasů, kde zakulatil svou sbírku vstřelených branek na číslo padesát.

V dresu londýnského velkoklubu pak pouze stupňoval svou lepšící se výkonnost, ve 352 utkáních zaznamenal 110 gólů. V létě roku 2019 přestupoval za tehdy závratných 115 miliónů eur k řadám Bílého baletu. Tam každopádně jeho angažmá nebylo již tak úspěšné jako dvě předchozí, i vlivem častých zranění odehrál během čtyř sezón pouze 76 utkání a zapsal jen 7 přesných zásahů. Problémy každopádně Belgičan opakovaně vykazoval také s údajně špatnou životosprávou.

Během léta měl na stole několik nabídek, všechny ovšem odmítl. A po cílené pauze fotbalové řemeslo definitivně zanechal. "Po 16 letech a více než 700 soutěžních zápasech jsem se rozhodl ukončit svou kariéru," uvedl Hazard na svém Instagramu. "Během ní jsem potkal působivé lidi. Byli to skvělí manažeři, trenéři a spoluhráči. Děkuji všem, budete mi všichni chybět. Také bych rád poděkoval klubům, za které jsem hrál, tedy Lille, Chelsea a Real Madrid, a díky i belgickému nároďáku. Zvláštní pocta pak patří mé rodině, mým přátelům, mým poradcům a těm, se kterými jsem mohl sdílet všechny ty nádherné chvíle."

V roce 2011 vyhrál s LOSC francouzský titul, s The Blues následně získal po dvou prvenstvích v anglické lize a Evropské lize. S Realem pak vyhrál dvakrát španělskou ligu a jednou i Ligu mistrů. Za belgickou reprezentaci, v níž se mimochodem setkal i s mladším bratrem Thorganem, si připsal 126 startů a 33 gólů. Jakožto kapitán dovedl Rudé ďábly na mistrovství světa 2018 v Rusku k bronzu.

Autor: Patrik Sandev, ČTK

Komentáře (337)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele