Hazard nelituje konce kariréry. Užívám si života, řekl

01.11.2023, 08:09
Aktuality

Eden Hazard byl jedním z hostů pondělního slavnostního předávání Zlatého míče, který nakonec poosmé v historii ovládl Lionel Messi (36). Bývalý hráč Realu Madrid mimo jiné přiznal, že nelituje svého rozhodnutí ukončit ve dvaatřiceti letech fotbalovou kariéru.

Hazard během galavečera předal cenu Jude Bellinghamovi. Dlouholetá opora Chelsea a belgické reprezentace během svého projevu prohlásil, že mu fotbal nyní nechybí a jeho život naplňuje především rodina.

"Užívám si života, své rodiny a svých dětí. Mohu si dělat, co chci. Je to perfektní. Momentálně mi fotbal nechybí. Uvidíme za pár měsíců. Děti mě požádaly, abych přijel na Zlatý míč, tak jsem řekl - 'dobře, pojedeme a strávíme noc v Paříži'," řekl Hazard.

Eden Hazard debutoval v belgické reprezentaci v roce 2008. Za svou zemi nastoupil do 126 zápasů a vstřelil 33 gólů. Jeho kariéru ukončily dlouhodobé zdravotní problémy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
fabec1222

McDonaldu

Reagovat
srandamač

Tak od doby, co začal chodit vykrmený na tréninky bych řekl, že už si užívá déle než až teď

Reagovat
Amon

tiež ma to napadlo

Reagovat
Rudnevs

Už v Lille vraj v poslednom zápase dal hattrick po prepitej noci s minimom spánku, vraj by ešte aj nafúkal. On asi nikdy nebol profík na úrovni Ronalda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Když víš že si lepší než všichni ostatní okolo tebe i po prochlastaném večeru tak proč se snažit...Sneijder to samý, co prokalil noc v Interu a udělal top zápas tak zjístil že nemá cenu se nějak snažit zbytečně se držet nějakých blbých pravidel, když to jde i bez nich...

Reagovat
Gazdo

Paradoxne aj mne sa vzdy najlepsie hralo ked som bol po opici alebo mal napr teplotu. Vzdy som nejako potom vycnieval v zapase. Problem je ze dlhodobo tento stav udrzatelny nie je

Reagovat
Seydou Doumbia

Drsný, to mě se nikdy dobře neběhalo když jsem měl horečku nebo byl vyndaný po alkoholu. Ale jiný sport jiný mrav no

Reagovat
Lemond Laws

Nebo sis to myslel jenom ty

Reagovat
Maximm9

Je to hrozny, ale musim s tebou souhlasit Nas tym byl na mezinarodnim turnaji a ubytovani bylo na skole, tak bylo krasne videt, kdo nikam nejde. Nas tym byl jediny, ktery ve 20hod sel kalit a rano v 7:30 byl prvni zapas. No bylo z toho 3 misto celkove, hralo se namfakt dobre

Reagovat
Gazdo

Ale este lepsie sa mi hralo naozaj pri tych teplotach

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Gimme

Hele já to viděl v dorostu na svých spoluhráčích podobně, ale jen v prvním poločase. Po poločase nás vždy každý bil

Reagovat
Csaplárova past

Já zastávám tuhle starou školu. Když zahraješ, dělej si o svém volnu co chceš. Viz Balotelli - do 4 do rána v klubu s cigárem a pak sundal United za Fergieho éry.

Viz Leicester v mistrovské sezóně - po každém vyhraném zápase si zašli na pizzu.

Tohle ti udělá lepšího týmového ducha než čumět 5 hodin na video ....

Reagovat
Seydou Doumbia

přesně

Reagovat
vilp

Však slavili titul, proto chlastali a bylo jich mnohem víc. V tomhle kontextu to zmiňovat úplně mimo.

Reagovat
vilp

Tak ne titul, ale rozlučka, týmová akce, když už bylo po sezoně. Pořád mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tohle se od profesionálních sportovců dá očekávat.

Reagovat
Neutron

To este vtipy o burgroch, kfc a mcdonalde v suvislosti s Hazardom pridu niekomu zabavne?

Reagovat
Salfovic

Ne, ale bych bych zklamán, kdybych to tu nenašel.

Reagovat
772jozef

Život futbalistu to je sen proste , máš veľa pohybu si zdravý, tréning trvá pár hodín ako kde, cez víkend odmakas 90 minút, cinkne ti 100k + podľa toho v akej si lige a samozrejme v 30tke už si za vodou môžeš užívať dochodok

Reagovat
Kinky7

jenze aby ses dostal na ten vrchol tak musis mit kliku na zraneni podridit fotbalu uplne vsechno makat jako prase a k tomu mit jeste talent (ci hooodne velkou kliku na skauty) to se povede jednomu z milionu a ten zbytek co nemel treba tu kliku na zraneni ti najednou v 22 temer bez penez, bez vzdelani a znalosti hleda uplatneni

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak bez vzdělání, to porovnávaš tu starší generaci, popřípadě nějaké brazilce, co na školu serou a kopou někde v ghetu a jediné na čem jím záleží je fotbal...ted už se minimálně v Evropě prosazuje vzdělání, aby člověk měl zadní vrátka kdyby se ve fotbale něco posralo ne?

Reagovat
Kinky7

tak v tom pripade to zase omezujes na profi akademie pripadne sportovni gymnasia a tech zase toli moc neni

Reagovat
Seydou Doumbia

To máš pravdu, zase ale ti co kopou do míče v nějakých prdelích a je to jejich jediná šance se dostat z chudoby, tak ti kdyby nehráli fotbal tak dopadnou úplně stejně, jako kdyby ho hráli a nedařilo se jím v něm že...ti se bud nechtěji vůbec učit, popřípadě na to nemají peníze ani zázemí a podobně...čili tyhle těžko mohu počítat

Reagovat
naheCZ

Se prosazuje asi stejně jako v USA na na těch univerzitách ne? Reálně kuloví, ale jsou zapsaní na univerzitě. Kvůli kritice vzdělání ve sportu se to nějak řeší, ale reálně lepší vědomosti mít nebude. Co si prostě budeme, většina těch sportovců prostě na nějaký kvalitní vzdělání předpoklady nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i ty akademie a sportovní gymnázia jsou stejně u těch kluků na druhé koleji. Oni jedou jen ten fotbal a školu jen proto, aby měli papír v ruce a proto že prostě musí. Ale jak po 20tce zjistí, že si fotbalem vydělávat nebudou, tak sice mají papír s maturitou, ale jsou stejně absolutně nepoužitelní. Ve škole se většinou nic nenaučili a začínají od nuly žít ten reálný život ,, normálních vydělávajících lidí '' . A mají to těžší než ten co aspoň ve škole něco opravdu dělal a naučil se.

Existují samozřejmě výjimky, ale je jich hodně málo.

Reagovat
Remt

Hele na jednu stranu ano, na druhou stranu - je obrovský množství lidí, kterým je 18-19, vystudovali maturitní obor a pokračují na VŠ, vystudovali maturitní obor a jdou do práce, nebo vystudovali učnák a jdou makat - a je jim tolik a umí úplný hovno, protože na to v tý škole taky srali A taky se nějak uplatní. Za mě v našich podmínkách - pokud to to děcko baví a má k tomu alespoň jakýs takýs předpoklady, tak jen ať ten sport dělá a k tomu bere alespoň trochu vážně tu školu a OK. Nemusí brát super vážně školu i ten sport. Leccos se dá dohnat, když ve 20-22 zjistí, že se tím sportem prostě neuživí. Nicméně pokud vezmem ten extrém - mladej čutálista, který chce dělat jen fotbal a na školu úplně sere a nenaučí se tam nic, k práci - řemeslu není, je úplně k ničemu, tak tam je ten střet s realitou asi hustej

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono to je těžký žejo. Pokud máš nějaký cíl a plán měl by si do něj jít na 120%, bud to výjde a nebo ne. Je to stejně jen tvé rozhodnutí, pokud potom musíš začínat od nuly, tak je to tvoje věc. Zase bych to neviděl tak černě že všichni, kterým nevyšla fotbalová kariéra dělají za minimálku a sotva zaplatí nájem a jídlo. Kdo chce tak se vypracuje i tak, možnosti je dnes plno. Pokud by ten člověk jel na 50% školu i fotbal tak tu šanci se prosadit ve fotbale rozhodně nezvyši. Každý si postupem času musí uvědomit, co je pro něj ta priorita a na to se soustředit.

Reagovat
Bakary3

To je tak jednoduchý pohled, až je mi líto reagovat

Dres na to celý život i s tím, že jdou stranou kamarádi, někdy i škola a jiná kariéra, když 4x týdne trénuješ a o víkendu jedeš na zápas třeba přes půl země.

Pak vydělávat suchý z nosu, aby ses třeba prokousal do áčka - přitom jakýkoliv zranění může celou snahu ukončit.

Někde jsou pak hráči v tréninkovým centru od rána.

Pořád lítáš, jezdíš, cestuješ, doma jsi málo.

Kdyz nejsi fakt top, kdejakej šmoula si tě bere do huby - ale to ikdyz jsi a nemáš k tomu žádný soukromí, nemůžeš nic jako normální lidi.

Jak nezahrajes pokaždý 100%, je to špatně.

Zase celis zraněním a riziku ztráty všeho, co jsi získal. Po třicítce končíš a jsi často v bodě nula.

To, cos napsal, je hrozná blbost.

Reagovat
dextroza_m

Nemyslím si, já bych třeba s Messim nebo Ronaldem neměnil. Nemůžeš se ani vychcat do křoví, aby z tama nevykoukl novinář.

Reagovat
jsemdement

Já bych ho pochcal jako Dovalil.

Reagovat
oli9

Prachy má... Teď si užívá..svoje si odehrál.. Mohl se sice dostat mezi legendy na které by se vzpomínalo.. Teď si spíš každý pamatuje tu jeho upadající kariéru. Ale úspěchy má a svého času to byl jeden z nej hráčů.. Prostě někdo ten fotbal nemá na prvním místě a je to pro něj jen práce

Reagovat
Lemond Laws

Ve 30 toho strašně moc dosáhnul. zahrál si za Real, což byl asi jeho sen.

Sám věděl, že už by byl jenom horší než 5 let zpátky, tak proč to hrotit

Reagovat
janinho

chcel by som pochopit myslienkove pochody niekoho kto tvrdi ze cely zivot snival o prestupe do klubu ako RMCF a v momente ked zo mna moj vysnivany klub urobi najdrahsieho hraca vo svojej historii na to zacnem jebat takym strasnym sposobom ze to az nie je vtipne. ano, moze za to aj meunier, ale jedno zranenie predsa nie je dovod aby sa hrac ako eden uplne spustil. za to co ukazoval v chelsea klobuk dole. za to co predviedol v reale mu patri riadna hanba.

Reagovat
Lemond Laws

Neber to tak osobně, ne pro každýho na světě je Real posvátnej jako asi pro tebe

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně ono to není tak jednoduchý jak člověk může psát. Kopeš do nesmyslu 25 let, furt se někam honíš, enormní tlak, zranění, chaos, sláva, prachy. V cestě každého fotbalisty je miliarda faktorů, když se ti konečně podaří dosáhnout toho co si v životě chtěl, tak motivace a chut jde logicky trochu dolů, u něj šla rapidně dolů, ale co my víme co se mu odehrává v reálném životě a v hlavě. Tady od klávesnice každý od fotbalisty čeká že pojede 50 zápasů za sezonu na 120% a bude v nich skvělý, ale takhle život nefunguje.

Reagovat
Lemond Laws

No přesně.. Já ho naprostu chápu. A myslím si, že bych byl podobnej typ

Reagovat
Seydou Doumbia

já asi taky

Reagovat
Remt

No ale pro Edena se zdálo před přestupem, že to tak je

Reagovat
Lemond Laws

Zahrál si, dal pár gólu a má splněno..

Víc nepotřeboval

Reagovat
janinho

tu vobec nejde o real alebo akykolvek iny klub, ide o princip. nemusi to byt ani sport. mozes byt spevak a dostanes sa na vrchol, tak na to zacnes jebat? si herec, dostanes sa konecne do filmov kde zarabas miliony, po prvych uspechoch na to zacnes jebat? si spickovy chirurg, podpise ta za velke prachy nejaka draha sukromna klinika, zacnes na to vtedy jebat? ved je to od neho absolutny nezmysel. nikto nehovori, ze musi tlacit karu tak dlho ako CR alebo Jagr, ale ten jeho pristup po prestupe do Realu urcite nie je nieco co by sa dalo normalne obhajovat. on mal na to vyhravat zlate lopty, alebo aspon o ne bojovat a miesto toho zo seba urobil v reale akurat tak trotla. lebo si par rokov nedokaze odopierat mcdonaldy? rlly??? s jeho prachmi mozes mat sukromneho kuchara co ti z tych najzdravsich veci urobi take jedla ze sa budes tyzden zalizovat.

btw, real aj bez neho vyhral pred rokom double, takze si myslim ze sa ani ako madridista stazovat nemozem. a realu fandim 29 rokov (neviem co tu splietas o nejakej posvatnosti) a zo ziadnej posily som za tu dobu nemal taku radost ako z hazarda. o to viac mi bolo luto ze sa choval ako picus.

Reagovat
Lemond Laws

Ježiš to jsou srovnání

Prostě ho to třeba přestalo bavit, nehledej za tím pořád nějaký vyšší poslání

25 let neměl nic jiného než fotbal. A prostě se na to vysral, protože by ho to nenaplňovalo už tolik asi

Třeba jeho cílem nebylo vyhrávat zlaté míče a trofeje a být pořád ten 100% profík. Bral to prostě jako koníček a bavila ho jenom ta hra a ne ty věci okolo

Reagovat
janinho

15 rokov robis nieco na profesinonalnej urovni, mas desiatky milionov fanusikov na celom svete, prestupis do klubu o ktorom roky tvrdis ze je tvoj sen a ktory ti plati 25m cisteho rocne a mozes dosiahnut velke veci ale povies si ze "mna ti to Flo uz nejak prestalo bavit"

je tebe jasne ze sa tu nebavime o Okresnim prebore ze ti da Bozo pokutu 500 korun za nedostatecne vybaveni na trenink, ci? Bral to prostě jako koníček a bavila ho jenom ta hra a ne ty věci okolo len si tak proste chcel ist raz, dva krat za tyzden zacutat s kamosmi s micudou

Reagovat
Lemond Laws

Ty seš blázen

Reagovat
janinho

toho vidis v zrkadle panacik. asi budes mat bohatych rodicov ked s tymto pristupom planujes doplavat do penzie

Reagovat
Lemond Laws

Kurva sis spletl vlákno ne? Co to meleš za hovna?

Reagovat
janinho

ty si si pomylil stranku blbecku. napisat ze je ok ak hazard asi bral po prestupe do realu za 120 mega futbal ako konicek a nebolo to az tak o uplnom profesionalizme... taku mudrost zo seba nikto pricetny asi neodkaze vypustit a este sa za to pochvalit

Reagovat
Lemond Laws

Pochopení textu -1/10

Ale jinak mě docela bavíš Napiš ještě nějaký rozbor toho jak by se měl každý fotbalista na světě chovat prosím

Reagovat
Herbmeister

Tak ono, když dokázal všechno, co chtěl ve fotbale, tak proč se snažit dál. Např. chtěl vyhrát premier league a hrát za Real. To si splnil a tak s tím skončil. Pro něj to mohla být normální práce s nějakými cílem. Peníze vydělal, cíle si splnil, tak proc se hnát dál. Má nějaký styl života, který chce žít, tak ať si ho žije.

Samozřejmě je to škoda, chtěl jsem ho vidět v lalize hrát trochu víc, ale každý není dříč, co vše obětuje fotbalu jako CR7 nebo Lewa třeba

Reagovat
janinho

ale ja netvrdim ze mal ist na hranu tak ako CR, Haaland alebo Lewa ale on je opacny extrem. uplne stacilo dodrziavat to co dalsich 24 profesionalov v kadri Realu. ved kondicnym trenerom v Reale vraj skoro oci vypadli ked dosiel na prvy trening po prestupe, udajne mal 7 kilo nadvahy. toto si nedovoli nikto normalny na tejto urovni. za to ze si McEden nedokazal odopriet obzieranie uz fakt Meunier nemohol... 3 roky robit nahradnika hracom ktori by mu mali po zapasoch cistit kopacky. to je podla mna dost dehonestujuce a v prvom rade za to mohol jeho pristup k povinnostiam.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Herbmeister

jako určitě, ale tady je zase trochu chyba realu, že si neudělali domácí úkol a brali neprofesionálního fotbalistu. Pokud jste chtěli profika, měli jste se porozhlidnout někde jindy, no. Neboj, jako fanda Barci mám s debilnima obchodama spoustu zkušeností

Reagovat
janinho

njn, clovek by povedal ze po tom co tam zanechal za sebou bale si taketo nieco osetria zmluvne, ale kto toto mohol cakat? pisalo sa sice, ze vzdy prisiel do pripravy zanedbany, ale ved v PL vynechal za tie roky menej zapasov pre zranenia jak v reale za prveho pol roka. takyto meltdown na tejto urovni inde asi nepamatam. ten bale kym mu jeblo v kotrbe tam aspon ukazal velke veci, ale hazard nie ze 0 bodov, ale minus. to ze real musel platit velke miliony este dodatocne bonusy chelsea za titul v LL a LM na ktorych mal hazard mensi podiel nez asistent kuchara uz bola len ceresnicka na riadne kyslej torte

za mna je teda chyba ze ho nevzal do parady este kym tam bol napr. taky ramos. ako kapitan kebyze vidim ze tam niekto dojde takto vyzraty tak moze byt v kabine zabavac aky chce, asi by som mu to dal riadne najavo. staci pozriet ako su fyzicky celorocne pripraveni hraci ako lucas, nacho a pod., ktori mali a maju k tej zakladnej zostave daleko, este aj ten vallejo si vraj riadne pridaval v treningoch.

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
vilp

Ale Hazard měl nadváhu už poslední dva roky v Chelsea po tom prvním zranění kotníku, když se tehdy vrátil pod Contem na začátku sezony 17/18, hned to bylo dost viditelný, to stejný na MS 18, na Sarriho přípravě po MS měl prý jako jediný hráč CFC váhu v červených číslech, po finále EL 2019 si z jeho špeků Luiz po zápase dělal prdel, to video bude někde na YouTube. On na životosprávu v Realu jebat nezačal, protože na ni jebal už dávno předtím. Akorát v Anglii i tak dokázal hrát špičkově a v médiích se to nikdy moc neřešilo. Pak přišla ta první příprava ve Španělsku a najednou logicky začal dostávat sadu ze všech stran. Ale i tak se po tom slabým začátku v listopadu konečně postupně dostával na svoji úroveň (do zápasu s PSG). Prostě je to borec, který měl k fotbalu nějaký svůj přístup a ten mu 29 let fungoval, ale pak přestal. A bohužel on není typ, co by na sobě chtěl něco měnit, když fotbal bere jako zábavu.

Reagovat
janinho

toto beriem.

o tych poslednych 2 rokoch v chelsea pocujem 1.krat, ale tak nejak detailnejsie som ich urcite nesledoval. akurat viem, ze v PL si zo superov robil treningove figuriny a v LL ukazal velke houno.

Reagovat
smazaný uživatel

A mne aspoň z tej chvíle počas prenosu a rozhovoru s ním na galavečeri zdal ku podivu viac vo forme ako keď bol reale . Súdim tak podľa tváre ( obličeje) , zdal sa mi chudší . Ale ktovie , možno som na omyle

Reagovat
wyqinac

kdyz uz ty hamburgery muzes jit legalne, neni to vlastne takova zabava, jako kdyz si je jedl na tajnaka

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
bobis21

Tak na tom může hrát roli i psychika a to, že teď je pod nulovým tlakem.

Reagovat
Reggie

Skvělej hráč, to je jasný. Ale pochopil někdo, proč dělal Belgii kapitána? Vždyť snad všichni museli vědět, jak to má nastavený. Nemluvě o tom, že s ním hrál třeba Kompany, co dělal kapitána v Hamburgu snad ve dvaceti

Reagovat
Mass

Taky belgická repre dopadla jako ten Hazard.

Reagovat
Reggie

Reagovat
rel7

V té repre to bylo celé na hlavu postavené, o pásku přišel i Van Buyten.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Csaplárova past

Kompany kapitánem byl, ale o pásku přišel. V závěru už Kompany furt chyběl kvůli zraněním a Hazard byl tehdy prostě TOP 3 player světa, tak si ho zvolili za kapitána ...

Reagovat
ACSeRw!n

nekoho to proste bavi vic, nekoho min.. vydelano ma, tak co

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele