HAMBURK: VAN DER VAART NENÍ NA PRODEJ

13.03.2007, 14:50
Aktuality
HSV nemá ani nejmenší zájem na prodeji svého kapitána Rafaela van der Vaarta. Nizozemského záložníka by ve svém týmu velice rád viděl prezident Bayernu Mnichov Franz Beckenbauer, sportovní ředitel Hamburku Dietmar Beiersdorfer však o něčem takovém nechce ani slyšet...

Bayern se na začátku příští sezóny bude muset vyrovnat s odchodem Hasana Salihamidžiče do Juventusu a koncem kariéry Mehmeta Scholla, jistá není ani budoucnost dalšího záložníka Owena Hargreavese, o něhož má velký zájem Manchester United. Úřadující německý šampion si již zajistil služby mladého Argentince Sosy, ten však v létě určitě nebude jediným novým středopolařem v Bayernu.

"Byl by tím pravým. Pro nás by byl vynikajícím řešením," prohlásil Franz Beckenbauer na adresu Rafaela van der Vaarta.

Prezident Bayernu dostal odpověď na svá slova hodně rychle. Postaral se o to sportovní ředitel HSV Dietmar Beiersdorfer, podle něhož je tento transfer zkrátka nerealizovatelný.

"Rafael je pro náš tým enormně důležitý a ukázal to i v předešlých zápasech. A není to jenom o gólech, vyrostl rovněž ve velkého kapitána, což ukazuje na hřišti," chválí Beiersdorfer nizozemského reprezentanta.

"Rafael tady má smlouvu do roku 2010. Je základním kamenem našeho týmu a hraje důležitou roli v plánech pro budoucnost - není na prodej," vyloučil Beiersdorfer přestup Van der Vaarta nejenom do Bayernu, ale rovněž kamkoliv jinam.

24letý fotbalista o víkendu v utkání proti Leverkusenu neproměnil pokutový kop a připravil tak svůj tým o cennou výhru. I přesto zůstává se šesti brankami nejlepším střelcem svého týmu. Van der Vaart dal na jaře již pět gólů a má obrovský podíl na vzestupu Hamburku, který se ještě nedávno potácel na samém dně bundesligové tabulky. Jediným problémem nizozemského fotbalisty je jeho disciplína, za zbytečné zákroky inkasuje zbytečné žluté a někdy i červené karty.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tj můj nejoblíbenější fotbalista na světě!nejlepši hrac bunedsligy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych ho zařadil do top 5 nejoblibenějších ...

Škoda jen že neni v nejakym prespektivnějšim klubu! V HSV je ho škoda ...

Reagovat
HOST*1860

uvidis pristi sezonu, HSV stabilizuje vykony a pak to bude zase o nejvyssi pricky..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele