Hamburk stále hledá trenéra. Převezme tým Arnesen?

05.10.2011, 18:51
Aktuality
Situace v kabině posledního bundesligového celku se začíná přiostřovat. Hamburger SV totiž stále nemůže najít kouče, který by jej vedl a pokud jej nenajde ani po reprezentační pauze, tým dost možná převezme sportovní ředitel Frank Arnesen.

Někdejší dánský reprezentant totiž narozdíl do současného dočasného kouče Rodolfa Cardosa má trenérskou licenci. Argentinec, který s týmem začal výhrou 2:1 ve Stuttgartu a následně stejným skóre podlehl Schalke, mohl jakožto nelicencovaný kouč být u týmu jen patnáct dní. Tato doba vypršela dnes, Hamburk se odvolal, ale k ničemu mu to nebylo. "Z pohledu DFL se nevyskytly žádné zvláštní okolnosti, aby mohla být rozšířena základní patnáctidenní lhůta a odchýlili jsme se tak od platných zákonů," stálo v tiskové zprávě.

Hamburk na to zareagoval chystaným odvoláním. "Do patnácti dnů můžeme vznést námitku. V nejbližších dnech ji vzneseme," potvrdil tiskový mluvčí Jörn Wolf.

Samotného Cardosa tato zpráva nijak nepotěšila. "Jsem natěšený, abych v této práci pokračoval i nadále. Chci týmu pomoci," uvedl. Jediným možným řešením ale je pokus o získání profi-licence příští rok v květnu. Cardoso však bude muset zapracovat na němčině, která mu zatím v tomto pokusu bránila. "Vezmu si doučování a tentokrát už se naučím pořádně. HSV mě v tomto chce podpořit."

Tým tedy v příštím zápase na lavičce už musí mít nového kouče. Přesto jej stále může koučovat Cardoso. HSV by jednoduše na lavičku posadilo muže s trenérskou licencí. Stát by se jim mohli již zmiňovaný Arnesen, současný asistent trenéra Frank Heinemann anebo trenér brankářů Ronny Teuber. Cardoso by se pak na lavičku posadil jako člen realizačního týmu, fakticky tým vedl, ovšem v zápise o utkání by jako hlavní kouč uveden nebyl.

HSV trenéra hledá od 19. září, kdy byl jako první v celé Bundeslize odvolán Michael Oenning, jemuž se hrubě nevyvedl vstup do ročníku - tým uhrál za šest zápasů jediný bod a doteď se potácí na samotném dně ligové tabulky.

Autor: Daniel Polách / spox.com, bild.de, kicker.de

Komentáře (49)

Přidat komentář
Kenneth

Boha jeho to je cirkus.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty se divíš?

Reagovat
Kenneth

Ani ne, dotáhl si tam ten svůj hnůj z Chelsea a ted tomu tam chce šéfovat. Toto dopadne.

Reagovat
JozkokozleJ

Vobec to nie je hnoj. Len niektori dostali mozno viac priestoru, nez by bolo momentalne vhode.

Reagovat
Kenneth

Hlavně Mancienne, pokud se chtějí zachránit tak by ho neměli posílat už na hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

V HSV by se mi z těch volnejch trénérů líbil Laudrup

Reagovat
Filip12

Ančeloti

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň kdyby si to uměl napsat

Reagovat
Murtago

Anczeloty

Reagovat
Arne

Tak on se chce během angažmá doučovat jazyk a pak si dělat licenci? Ty vole, to jsou koumáci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, naučí se německy a pak si tu licenci udělá. Jinak bez toho trénovat nemůže, ne?

Reagovat
Arne

Během sezóny na doučování nebude mít čas, nebo neměl by mít... A hned začít dělat tu licenci (začíná to tam nějak v červnu/červenci) je hloupost, tam bude prostě potřebovat volno. Případ Babblel a další by měly být dostatečným varováním.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vždyť on bude během sezóny bez práce, to snad bude mít času dost, ne?

Reagovat
Arne

Právě že by u toho týmu zůstal, ne? Jinak já taky blbě čtu, v článku je napsaný, že to začíná v květnu a ne v červnu/červenci... Prostě hned po sezóně.

Jestli se vydají touhle cestou a Cardoso v této sezóně uspěje, tak na 90 % končí příští podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Zapadá to do sebe. Zůstane u týmu a pak si udělá licenci. Přijde někdo nový, on si udělá licenci, ale prakticky ji nebude mít kde využít.

Reagovat
Arne

Teď nevím, jak jsi to pochopil... Ale určitě ne tak, jak jsem to myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

No, má první dedukce byla taková, že si bude dodělávat tu licenci a učit se německy, přičemž nebude v klubu nijak vázán. Pak mi ale došlo, že by to od vedení byla strašná hovadina - klub by si musel najít dalšího caretakera, takže by tím prakticky na letošek vyhlásil boj o záchranu. Až od nové sezóny by přišel Cardoso a nastolil novou koncepci. Což by taky nemusela být výhra. Že by ještě při tom studování trénoval mě prvně nenapadlo.

Reagovat
Arne

Tak jsem to pochopil já... Že si za běhu dodělá to potřebné. Ale nevím, jak to chce stíhat, to za prvý. Za druhý, když rovnou po sezóně začne dělat tu licenci, nebude mít volno a na podzim už nebude moct odevzdávat maximum. Plus zatřetí, tu licenci bude dělat i na začátku sezóny a hodně bude u týmu chybět. Prostě varianta, která je od začátku odsouzená k neúspěchu.

Reagovat
jv

To by musel přijít někdo z licencí, kdo by byl "oficiálně" trenérem, ale ve skutečnosti by trénoval Cardoso... I když nevím, kdo by tohle vzal.

Reagovat
Arne

Jinak škoda, že van Gaal odmítl... Teď to chce sáhnout po Hrubeschovi a nic nevymejšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak I když i volba Flick by mohla být zajímavá, ale pochybuju, že by šel.

Reagovat
Arne

Už taky odmítnul, mám ten dojem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, teď se podle některých serverů zaměřili na Mortena Olsena. Ten má ale ještě smlouvu u reprezentace Dánska. Mám pocit, že do konce kvalifikace. Takže by mohli po reprezentační pauze mít už konečně nového trenéra. Olsen ale asi tak moc chtít nebude, když se odvolávají proti tomu zamítnutí Cardosa. Já se nedivím. Ten klub má sice velkou historii, ale působí na mě, že je tam strašný bordel počínaje u hráčů. Jediné, co by tak tomu Olsenovi mohlo nahrávat je společný mateřský jazyk s Arnesenem.

Reagovat
Arne

Podle mě bordel spíš byl za minulýho vedení, teď už to tam nevypadá tak zle... Akorát teda přišla tahle krize v nevhodnou dobu.

Olsen je docela žhavou variantou. Arnesen se sice dušuje, že v kvaldě určitě nebude fandit proti Dánům, aby vypadli a on měl trenéra, ale moc mu to teda nevěřím.

Reagovat
jv

A nebo čeká na větší rybu, kdoví...

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

hmm,arnesen zatial ukazuje vedeniu ze to bol hruby omyl,solidne to rozmrdal,tak ako kedysi koeman vo valencii alebo ramos v tottenhame...lenze spurs boli aspon ekonomicky silny a ustali to relativne bez problemov,to neviem ci hambruk zvladne

Reagovat
Arne

Já bych řekl, že hlavní omyl byl Oenning... Ten může bejt výborným asistentem, ale ne hlavním trenérem. A byla hloupost angažovat někoho tak nezkušenýho k tak obtížný práci, kterou ale HSV musí podstoupit.

Reagovat
stas87

samozrejme,vyber trenera HSV ohromne podcenilo...arnesen bol mozno kedysi skvely hrac a chvilku aj skvely manazer ale poslednu dobu mu chyba sebareflexia a neuvedomuje si ze si nici povest schopneho manazera,tych omylov on urboil fakt dost ale stale si to obhajuje,v podstate najlepsie hra asi ten rajkovic co je v sucasnosti zufale malo

Reagovat
Arne

Já nevím, co přesně dělal v Anglii, ale v HSV to radikální omlazení muselo přijít... A z těch hráčů, co natahal z Chelsea, je mimo snad jen ten Mancienne.

Reagovat
stas87

tak urcite,ale zas nemozes zobrat vsetkych hracov do 21 rokov,navyse do obrany...v chelsea tusim pomahal dotiahnut hracov a mal na starost aj skautink?ludia co ho sledovali v cfc ti povedia viacej,v tom omlazeni arnesen stavil vsetko na jednu kartu a zatial sa mu to vypomstilo

Reagovat
Arne

Tak co se týče obrany, tak mu tam chybí jeden hráč - buď zkušenej stoper nebo pravej bek na úrovni. Prostě mít dva Westermanny, byli by v pohodě.

Reagovat
jv

Tak pořád věřím, že se Diekmeier vzpamatuje... Němůže jít takhle dolů, v FCN byl skvělej, tak se do toho snad zase dostane.

Reagovat
Arne

Jen jestli to nebyla jednosezónní hvězdička... Když šel do HSV, tak jsem ho měl za adepta na Nationalelf, moc jsem mu věřil. Zatím i kvůli zraněním je to ale bída.

Reagovat
jv

Snad ne... Když se s Aogem proberou, tak v nich má HSV obrovskej potenciál.

Reagovat
jv

Navíc, jak píšeš, ono je to těžký, když loni do Vánoc marodil a ani letos to není o moc lepší, to je potom těžký...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Filip12

Humbuk SV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hamburg porozhazoval kvalitní hráče jako : RVN , Mathijsen , Zé Roberto a další

a přišli : mancienne , bouma , rajkovič a další hvězdy Béčka chelsea

Reagovat
Filip12

Reagovat
Ferguson6

keby prišel Bouma, ale prišiel Bruma

Reagovat
HSV1887

Hamburger Chaos Verein

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno mi hlava nebere. Cardoso je v Německu někdy od 90. let a jestli to dobře chápu, tak neumí pořádně německy... To je docela síla.

Reagovat
Tomanatura

Argentinec

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Je to k zamyšlení, ale platí to o mnoha Jihoameričanech... Na druhou stranu, z rozhovoru bych nepoznal, že je na tom s němčinou na štíru.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Van Basten? Ten by byl zlatej, říkal přece, že má zájem. Nechápu co to v tom Hamburku letos v létě předvedli, takhle rozprášit kvalitní mužstvo... Slyšel jsem něco o finančních problémech, no co se dá dělat, HSV nejlepší v Německu navždy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele