Gündogan je na odchodu z Manchesteru City, v Barceloně si vyzkouší LaLigu

21.06.2023, 19:49
Aktuality
Ilkay Gündogan s pohárem pro vítěze Ligy mistrů (© AFP)

Ilkay Gündogan se stane novou posilou Barcelony. To, o čem se spekuluje již několik týdnů, je nyní podle zdrojů italského novináře Fabrizia Romana realitou. Německý záložník už měl podepsat novou smlouvu, oficiální prohlášení o jeho přesunu z Manchesteru City by dokonce mohlo být oznámeno v následujících hodinách. V Katalánsku stvrdil kontrakt do roku 2025.

Už v průběhu jarních měsíců se objevily informace, že Gündogan neprodlouží spolupráci v anglickém klubu, která vyprší na konci sezóny, a že jedná o transferu do Barcy. Jiné zprávy ovšem hovořily o tom, že nakonec u The Citizens zůstane. Aktuálně je ale situace opravdu směřována ke změně angažmá, Gündogan by si měl po Bundeslize a Premier League zkusit také LaLigu.

V Manchesteru City strávil Gündogan celkem sedm let, především uplynulá sezóna mu přinesla nejplodnější momenty kariéry. S klubem totiž ovládl anglickou nejvyšší soutěž, FA Cup a také Ligu mistrů. Celkem v dresu anglického šampiona získal 14 cenných trofejí, včetně těch z Anglického ligového poháru a Anglického superpoháru.

Barcelona během reprezentační přestávky možná i zintenzivnila jednání o jeho příchodu proto, že Joshua Kimmich z Bayernu do Španělska vzkázal, že se z Mnichova chystat nikam nehodlá. Sám kouč Xavi o Gündoganova krajana přitom hodně stál. Dlouhodobě barcelonský stratég hovořil o nutnosti posilování právě pro záložní řadu. Ačkoli se Gündogan na Camp Nou předběžně dohodl na působení v trvání dvou let, smlouva může být prodloužena ještě o rok na základě opce.

Autor: Patrik Sandev / twitter.com/FabrizioRomano, dailymail.co.uk, abola.pt

Komentáře (664)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele