Guidolin: O titul nehrajeme, ale chceme do Ligy mistrů

02.04.2011, 19:13
Aktuality
Úžasná jízda posledních měsíců katapultovala Udinese až na čtvrté místo v Serii A a na vedoucí AC Milán ztrácejí Bianconeri jen šest bodů. Někteří již dokonce začínali mluvit o tom, že by se mohlo Udinese zapojit do závěrečných bojů o Scudetto, ale to odmítá kouč Francesco Guidolin. Ten chce udržet především místo zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů...

Friulani jsou zatím v roce 2011 neporaženi a díky skvostné formě ofenzivních hvězd Antonia Di Nataleho a Alexise Sancheze postupně stoupali tabulkou, až se dostali mezi nejlepší čtyři mužstva v Itálii. A po víkendu může být ještě o něco lépe, protože první dva milánské klub hrají spolu a třetí Neapol přivítá páté Lazio.

"Nejsme ve hře o Scudetto," je však přesvědčen Francesco Guidolin, který vzhlíží především k prestižní evropské soutěži. "Ale chceme do Ligy mistrů. O Scudetto si to rozdají první tři mužstva. Jsme až příliš daleko, takže se necítíme do bojů zapojeni," sdělil před nedělní cestou do Lecce bývalý kouč Parmy nebo Palerma.

"Když zvážíme, jakou sezónu zažíváme, lístek do Evropy si zasloužíme. Liga mistrů by byla vítězstvím," myslí si Guidolin a obává se těžkého zápasu v Lecce. "Jejich pozice v tabulce neznačí kvalitu jejich fotbalu. Mají dobrý tým a Gigi De Canio poskládal mužstvo, které se nikoho nebojí."

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
Jajinek

Guidolin

tohle je přesněto vyjádření, které Udinese potřebovalo. Bojují na forntě, na které se dá vyhrát a rozhodně to není alibistické. Uvidíme, jestli to na LM bude stačit. Montellovo AS asi bude mohutně útočit.

Reagovat
smazaný uživatel

alibismus

Reagovat
Jajinek

argument?

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud neprodají Sanchéze, můžou mířit hodně vysoko. Hlavně aby byli oba hlavní tahouni zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

čím víc se bude dařit Udine tím nižší bude šance, že si Vydra zahraje.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem vůbec proti, spíše naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trochu ti to musí vadit. Ale chápu to, aspoň se objeví nějaký nový tým na evropské scéně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, vzhledem k našemu postavení v tabulce mi to dělá vrásky na čele. Ale pakliže mám myslet na konkurenci v Calciu a pak v evropských pohárech, je jedině dobře, že se Udine vrací nahoru. Je potřeba opět více takto schopných týmů. Počítám, že Udine čeká zase tak 2 roky na výsluní a pak zase ústup.

Ale vzhledem k Vydrovi mě to těší. Nepovažuji za žádného extra hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, ale s tím musel počítat, věděl do jakého klubu jde a jakou bude mít konkurenci.

Reagovat
REPLIKATOR

Ale to je jeho minus že tam lezl, s tím musel počítat

Reagovat
smazaný uživatel

Udine rostou docela slušné hvězdy ať už je to Sanchéz, Handanovic, Inler, Isla

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál udine

Reagovat
juveforever

Ja im to Scudetto prajem

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Lecce uhlida tu jejich udernou silu a vyvalci bod .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele