Guardiola vzal debakl Bayernu na sebe, své filozofii ale věří dál

30.04.2014, 11:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (461)

Přidat komentář
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Důvodem je, že jsme málo drželi balon." To snad nemyslí vážně? On je opravdu takhle moc takticky nepřizpůsobivý?

Reagovat
smazaný uživatel

řekl mu někdo vůbec, že se fotbal hraje na góly?

Reagovat
smazaný uživatel

Taková zaslepenost vlastním úspěchem... Fotbal se od nástupu tiky-taky dost změnil, ale ten člověk na to absolutně nedokáže reagovat. On sice s Bayernem ještě něco vyhraje, ale jak se na to týmy BL naučí hrát tak zase uteče jinam. Dřív jsem k němu měl velký respekt, líbilo se mi jak přebral Bayern a zdálo se mi, že ho dělá ještě dokonalejším, ale že dokáže vypustit z huby něco takovýho? Právěže ten balon drželi až moc, jejich hra měla být mnohem přímočařejší.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl ti někdo že kdyby ho drželi 100% tak neprohrajou??? ale vylétnout by samozřejmě mohli....

Reagovat
smazaný uživatel

100% je už jen z důvodu rozehrávky na začátku nebo v polovině zápasu nemožných.

Reagovat
smazaný uživatel

čekal sem to :D

Reagovat
puji

3× vítěz Primera División (2008/09, 2009/10, 2010/11)

2× vítěz Copa del Rey (2008/09, 2011/12)

3× vítěz Supercopa de España (2009, 2010, 2011)

2× vítěz Ligy mistrů (2008/09,2010/11)

2× vítěz Superpoháru UEFA (2009, 2011)

2× vítěz MS klubů (2009, 2011)

Nejlepší trenér roku 2009 podle IFFHS

2× nejlepší španělský trenér (2009, 2010)

Nejlepší evropský trenér roku 2009 podle francouzského magazínu Onze mondial

2× Miguel Muñoz Trophy pro nejlepšího trenéra v 1.a 2. španělské lize (2009, 2010)

Nejlepší trenér roku 2009 podle World Soccer Magazine

Nejlepší trenér roku 2009 podle UEFA

LFP Awards - nejlepší trenér roku 2009 podle volby hráčů ve španělské lize

asi mu to někdo řekl

Reagovat
M0rb1D4S

Všechno úspěchy od roku 2009 do roku 2012. Přesně v období, kdy nastoupil a nikdo na jeho tiki-taka připravený nebyl. Takové kraviny si nech pro sebe.

Reagovat
puji

2013 netrenoval a letos mistr Německa,semifinále LM,finále Německého poháru.Myslím že za 5 roků dokázal dost.

Reagovat
cetto

ano, výsledky má, ale co ten projev? Však na Bayern nadávají skoro všichni..hlavně když si vezmeš, jaký je to rozdíl oproti lonskýmu Bayernu. Navíc tiki taka je dobrej systém proti slabším soupeřům, který se k tomu míči nedokáží dostat a zároven to nezvládnou ubránit. Ale silnější týmy si s tiki takou utřou zadek (viz Real nebo lonskej Bayern)

Reagovat
puji

Tak Barca hrála finále LM 2006,2009,2011 asi proti Příbrami.Je jasné že každý systém má svou životnost.Před třemi lety všichni blaugranas,loni Bayern a letos hup do bílěho.

Reagovat
bayern987

Cetto bejt tebou mlčím

Reagovat
cetto

o co přesně jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Pep má stále úspechy, ale už sa vie, čo proti tomu systému hrať.Odborníci by vedeli podrobne analyzovať a povedať záver, prečo tiki-taka fungovalo absolútne bezpečne a už proti tým najlepším nefunguje.A možno by povedali to, čomu verí aj Pep: že ono to funguje, ale len keď sa to hrá rýchlo a keď sa dôrazne presuje. Bayern pred Realom prehral aj s BVB a aj predtým a Pep bol nespokojný a tvrdil, že s takým futbalom neprejdu do finále. Proste stalo sa im to, čo Barce po úspechoch - zvoľnili v úsilí, spohodlneli, už tam nie je ten hlad predátora po koristi. A potom to tika-taka vyzerá impotentne, bezradne.

Reagovat
cetto

cool a Československo bylo ve finále MS...so what? znamená to, že jsme jedna z pěti nejlepších reprezentací?

Reagovat
fenixLFC

Zaregistroval si ze cs uz neexistuje?

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

nebo mu to zatím jen náhodou vycházelo

Reagovat
smazaný uživatel

A co superpohár 2014??? A titul v Bundeslize. No jo, ale prostě s tim týmem co má k dispozici......Bayern pod Haynckessem byl válec, kterej zválcoval všechno a všechny, tomu pod Guardiolou ke konci sezony došel dech.

Reagovat
kiwwi

aha, lebo ono to tak vobec nebyva vzdy, ze tim ktory vyhra trebble potom ide uz len dole

paneboze vy tu robite ako keby Bayern 10x po sebe vyhral trebble a prisiel Guardiola a uplne to rozjebal...uvedom si ze v rekordnom case vyhral znova titul, je vo finale nemeckeho pohara, vyhral MS klubov a dostal sa do semifinale LM!!! to je uspesna sezona jak krava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Kdy pochopíš, že nejde o výsledky ale o to, že se na tu hru nedá dívat? Že ač vyhrávaj, tak herně je to mnohem horší, než loni?

Reagovat
kiwwi

netaraj bludy...Bayern hral v lige aj v LM krasny futbal...zmena stylu bola evidentna od zaciatku, ale stale to bol valec s kopou golov...ale ja sa tu nicomu necudujem, pretoze tu ludia dokazu zhodit celu sezonu kvoli 2 tyzdnom

Reagovat
cetto

Pak máme asi jinou představu o krásným fotbalu no..

Reagovat
smazaný uživatel

Takze krasny fotbal neni treba bayern - bremy 5:2 jo? A podivej se kolik takovych podobnych vysledku meli za sezonu.. tohle proste neni o stylu tiki taka, tohle je o tom, ze kdokoliv postavi pred vapno autobus, tak se pres to nikdo nedostane, ale vy tady budete nadavat na to ze bayern drzi mic.. tak mi prosim te rekni, jak mel bayern hrat treba na realu, kdyz real zaleze pred vapno..

Reagovat
cetto

Ale právě hra třeba toho Realu je mnohem hezčí. At třeba betonujou, ale krása je v té rychlosti, s jakou potom dokáží udeřit. Rychlá křídla, protiútoky - to je pro mě krásnej fotbal. Navíc Real není žádný betonářský tým, proto Bayernu takhle hrajou, páč to fuguje. Kdyby Bayern nehrál ten nátlakový fotbal s velkým držením míče a nahrávkama tam a zpátky furt dokola, tak by Real nemusel bránit v jedenácti

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja nevim, nekritizuju hru realu, nekritizuju hru chelsea proti liverpoolu, ale proste kdyz ty zapasy sleduju a vidim jak borci jenom zalezou pred 16 a brani, tak nechapu proc to automaticky znamena, ze bayern, resp. Liverpool hrajou spatne.. me osobne by se libilo kdyby se hralo nahoru dolu, ale bohuzel ty tymy to hrajou na ubetonovani pro postup... a nebudu je za to kritizovat, stejne jako nebudu rikat napr. o barce, z hraje hazenou, protoze to proste bohuzel vyplyne z taktiky soupere

Reagovat
technecium

V dnešní době mam z fotbalu takový pocit, že kdo hraje na míči a snaží se vyhrát, prohrává. Podle vás všech kritiků,je to špatně, protože se na to nedá dívat. To samý hokej. Česká reprezentace sbírá úspěchy diky tomu ze pouze brání a proti útočí. Je to tak všude, bohužel. Proste kdo má snahu sám od sebe vyhrát, v dnešním fotbale prohrává.

Ale zajímalo by mě, jak by se vám líbil zapas dvou týmu s vasi oblíbenou strategii. Tj ani jeden nechce hrát na míči. To by balón zůstal,uprostřed?

Reagovat
Talker

Tak problém je, že cílem držení míče je nepůjčit ho soupeři, aby nedal gol. Ne dát maximální počet golů. To je zásadní problém.

A jako "vzor" se dává třeba Liverpool, který kdykoliv dostane míč, tak se snaží jít směr soupeřova branka. Popřípadě Citizens, Bayern, Dortmund. Ne týmy, které betonují, ale týmy, které hrají aktivně a snaží se jít na branku.

Nikdo nedává za vzor Mourinhovu CFC. To je stejný hnus jako současný Bayern.

Reagovat
technecium

Ale tiki taka není o tom nepůjčít soupeři míč. Je o tom dát co nejvíc gólů. Ale myslíš si, že když stojí 10 hráčů soupeře ve vápně, že můžeš jít přímo do brány? Kdybys proti tiki taka vyslal vysunutou obranu bude to o něčem jiném a dokonce se ti to i bude líbit. Viz mače Barca Arsenal v LM

Reagovat
Talker

Sám Guardiola říkal, že je škoda, že měli tak nízké držení míče, což samo o sobě něco říká. Cílem je držet míč co nejvíce, aby ho měl soupeř co nejméně a bylo co nejvíce šanci se prokombinovat k bráně. Součástí toho je i nepůjčit míč soupeři, případně mu ho půjčit co nejméně a v co nejsložitější situaci pro něj, aby nemohl ohrozit tvojí bránu.

Takže eliminovat situace, kde se riskuje ztráta míče. Problém je, že absolutně mizí přímočarost - Robben zasekne, když jde sám jeden na jednoho proti obránci a nahraje dozadu místo toho, aby to zkusil sám. Proč? Protože najednou by mohl jít soupeř dopředu, kdyby mu klička nevyšla. ¨

Tiki taka nemá za cíl vstřelit co nejvíce golů, ale maximalizovat držení míče, což by mělo mít za cíl, že budeš mít více šancí než soupeř, protože on se k míči nedostane.

Reagovat
technecium

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No videli jsme tedka nazorny priklad toho, jak taktika chelsea dokazala to krasnou hru liverpoolu upne znici a liverpool nevedel, jak se pres to dostat.. a v tomhle vidim stejnou paralelu jako bayern - real, I kdyz musim uznat, ze real utocil vice nez chelsea

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

V Lize mistrů

Chances created:

Bayern 192

Real Madrid 143

Chelsea 98

Atlético 119

Zdroj: http://www.squawka.com/

Reagovat
kiwwi

ouch

Reagovat
technecium

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

A co?

Reagovat
kiwwi

no nic vole...menuje tu kluby ktore sa davaju za vzor, pretoze sa snazia dat gol a pritom Bayern ma najviac vypracovanych sanci a pluje sa tu na nich ako si len obliehaju sestnastku

Reagovat
Mada

http://www.squawka.com/football-team-rankings#chances-created#team-stats#champions-league|season-2013/2014#0#90#any#any#season#1#all-matches#total#desc#total

Když se tady tou statistikou oháníte tak určitě přesně víš, co přesně je "key pass"? Jinak je to celkem o ničem, protože v asistencích jsou ne tom daleko hůře.

Reagovat
kiwwi

aha, v asistenciach su na tom AZ na druhom mieste

takze si to shrnieme: v pocte golov su treti, v asistenciach su druhi, vo vytvorenych sanciach su prvi - hotova ofenzivna katastrofa

Reagovat
Mada

Proč píšeš o katastrofě?

A víš teda co vše je zahrnuto v položce "key pass"?

Reagovat
kiwwi

preco ja pisem o katastrofe??? si precitaj tuto diskusiu

Reagovat
Mada

O katastrofě píšeš jediný ty.

A odpověď nic, ale tu jsem ani nečekal.

Reagovat
kiwwi

samozrejme ze viem co je key pass, je to v podstate predasistencia (aj ked nepadne gol) - vytvorenie golovej prilezitosti, trebars aj priamy kop, ktory este niekto predlzi skorujucemu hracovi a pod., lopta za obranu, lopta do nebezpecnej situacie...

tak ked chces slovickarit, tak ano, presne slovo katastrofa som pouzil mozno len ja, ale sak si to prejdi ako tu vsetci pluju ze Guardiola znicil Bayern, aka je to hanba, ze ma odist a pod.

Reagovat
Mada

Jejich definice je " A pass that leads to a shot on goal that is not converted." což je hodně široká definice.

Guardiolovi se hlavně vyčítá to že zničil u Bayernu přímočarost a rychlost hry.

Reagovat
kiwwi

Key Pass

A pass/cross that is instrumental in creating a goal-scoring opportunity, for example a corner or free-kick to a player who then assists an attempt, a chance-creating through ball or cross into a dangerous position.

squawka berie statistiky od OPTA a toto je definicia z OPTA

jednoducho si tie sance vytvarali, davali goly...priamociarost taku nemaju, sak to je kazdemu jasne a kazdemu to muselo byt jasne uz pred prichodom Pepka...ide o to, ze este donedavna to bola MASINA!!! a zrazu to tu je samy zufalec co by ho vykopol prec

Reagovat
Mada

http://www.squawka.com/football-stats-definitions

Tady si to najdi.

Proto tolik lidí Pepka ani do Bayernu nechtělo už od začátku. Mašina to byla výsledkově, ale herně to už tak výrazné nebylo. Teď se na něj nadává protože totálně nezvládl souboj z Realem, což by bylo všude.

Reagovat
kiwwi

ale ja si nemusim nic hladat, sak som ti to sem pastol

Reagovat
Mada

jj, sorry

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
puji

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci se namlsali minulou sezónou a teď bude čekat, že každou sezónu Bayern vyhraje všechno no. Trochu potřebovali skopnout z tý skály, protože fans Bayernu byli už k nesnesení..

Reagovat
puji

Vy nevyhravate nic a taky jste k nesneseni

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandíš Arsenalu?

Reagovat
kiwwi

s tymto suhlasim...naplavenina si zrazu myslela, ze Bayern bude rulovat svet 10 rokov vkuse

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten tým měl na to titul v LM obhájit, což se ještě nikomu nepovedlo, mohl být nesmrtelní. Je třeba vždy chtít maximum, neboť nikdy nevíš jak dlouho se na vrcholu udržíš. Guardiola prostě v nejďůležitější fázi sezony nedokázal dostat z týmu maximum a nedokázal tým takticky připravit na Real, ale vůbec. Prohrát se může, ale ne takhle. Neříkám, že Heynckes by LM jistě obhájil, ale tohle ponížení by nedopustil.

Reagovat
kiwwi

jezis maria, ponizenie uz zazil aj Mourinho, aj Ferguson aj Guardiola, aj Wenger a v podstate asi kazdy jeden trener...to su proste len tvoje domnienky

a tych timov ktorym sa to nepodarilo obhajit a mali na to bolo uz niekolko a predsa sa im to nepodarilo - mal na to United v 2009, mala na to Barca v 2010, mal na to Bayern v 2014...no proste sa to nepodari a co, to nie je koniec sveta, taky je futbal

Reagovat
puji

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě to může být buřt ale ten kdo má Baayrn rád tak si musí položit otázku jestli je ta Guardiolova cesta správná....Robben, Ribery maj před sebou tak dva roky na vrcholu ješté max. a Goetze si myslím má dost talentu aby dostal větší roli. Ten tým je luxusní a na vrcholu sil, ten Guardiolův kočkopes může z the best in the Europe udělat one from best in the Europe a v tom je obrovský rozdíl. Ale těžko o tom debatovat s někym komu je Bayern lhostejnej.

Reagovat
kiwwi

ale ved ja som mal to iste s United...proste najlepsi ste boli, teraz je lepsi niekto iny, to je kolobeh futbalu...ja ti neberiem zamyslanie sa, alebo to ci sa ti to paci/nepaci, k tomu si hovor co chces a kludne aj napis 10 stranovu uvahu...mne ide cisto o to, ze z toho robite tragediu

Reagovat
DelPiero137

Uvedom si ze Bayern bol za posledne 4 roky 3x vo finale LM. Vypadol a prehral vzdy tesne alebo obrovskou smolou. Otrepane ale vyhrat aktualne BL s kadrom Bayernu je prakticky povinnost, detto pri forme BVB v lige.

Nikto by nepovedal pol slova na Pepka ak by vypadol tesne, po skvelom vykone (napr suboj Real-Bayern predminulu sezonu). Toto bol prepadak jak svina, uz zapas s Vami tomu jasne naznacoval.

Reagovat
kiwwi

a zober si ze United bol za 4 roky tiez 3x vo finale (2008-2011) a potom nepostupil ani zo skupiny...no koniec sveta sa stal a Fergusona mali vyhodit

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
puji

Heynkes za 34 roků trenerské dráhy udělal tři tituly,loni mu sezona vyšla parádně.Ale to neznamená že Pep nic neumí.

Reagovat
kiwwi

oni si uz mysleli, ze Jupp zrazu zacne vyhravat treble kazdu sezonu, ja uz fakt neviem

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

O to vazne nejde, a zaznelo to tu vickrat. Vitezstvi je samozrejme cil, ale kdyz uz clovek prohraje, tak se cti, pripadne s hrou, na kterou se alespon da divat. A ja take verim, ze s Juppem by sice treba mohli prohrat, ale urcite by to bylo na pohled mnohem hezci.

Reagovat
kiwwi

ale je to naozaj taka tragedia, ze v dvoch zapasoch hrali neucinny futbal na ktory bol super lepsie pripraveny? Pricom predtym vyhravali a hrali futbal na ktory sa dalo pozerat celu sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

No, to je otazka, ja jsem takovy fanousek nefanousek Bayernu. Koukala jsem na ne, protoze se mi libilo, jak hrali, kvuli nicemu jinemu. Ale letosni sezonu jsem videla jen par zapasu, nudilo me to, nevyhledavala jsem je. Je tam rozdil a me to vubec nebavi. Proste nuda, vidim tam Barcelonu, jeji fotbalovy projev me take nikdy neuchvatil. Takze rici, ze celou sezonu hrali fotbal, na ktery se dalo divat, nemusi byt pravdivym tvrzenim pro kazdeho.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Talker

Řekl. Ale Guardiola ho neposlouchal.

Reagovat
Josifek

Jak ho mám relativně rád a respektuji jej, tak z toho držení míče fakt už udělal přiblblé nezpochybnitelné dogma..

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nedopadl příští rok jako Moyes...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedopadne nehraje anglickú ligu ale nemeckú tam ten titul by získlal aj Moyes

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Zase se prober :D

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej z Moyesa vola! Já myslím, že by ten titul s Bayernem letos uhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Tym poukazujem nato, že Bayern má našlapané mužstvo

Reagovat
DreamTeam

Aj Straka. Vsak tam neni zadna konkurence.. Kazdy prumerak by to s BAyernem vyhral.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cetto

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

" Důvodem je, že jsme málo drželi balon. " držení míče 64 : 36

Co víc chce? 80:20?

Real

Reagovat
FFA

Real má proste najlepšie protiútoky na svete. Anceloti tento dvojzápas zvládol parádne.

Ale ten Ribéry, ten ma poriadne sklamal teda. Fackovať tam Carvajala, sa môže hanbiť, mal by dostať dodatočne nejaký trest, toto nie je z jeho strany prvýkrát...

Reagovat
smazaný uživatel

typický ribéry, on tím jako ještě někoho překvapil??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bože a co? Já prostě nerozumím, kde se vzalo to přesvědčení, že k fotbalu nemůže patřit pošťuchování nebo menší rozmíška, prostě klidně i taková menší facka, pohlavek. Je to mnohem lepší, než když se někdo o někoho otře rameno o rameno a ten druhý si chytne ksicht a začne se válet po zemi. Tam jde stranou to, že to jsou fotbalisti, ale jde o to, že to jsou muži, kteří by snad měli mít nějakou hrdost. Podívejte se na hokej nebo rugby. Tvrdý sport, ale férový. Naopak dodatečné tresty za simulace a přehnané teatrální výstupy. To je teprve ostuda a škodí to fotbalu a jeho pověsti

Reagovat
DreamTeam

Jakou hrdost ? Ze znicehonic prijde nekomu nafackovat, protoze ho herne Carvajal uplne vymazal. To jen ztrata sebeovladani a frustrace z toho, byt horsi.Zadna hrdost

Reagovat
smazaný uživatel

hrdost by měl mít ten, co simuluje, tak to bylo myšleno

Reagovat
FFA

Ja nemám nič proti tvrdšej hre a súhlasím, že menšie roztržky k futbalu patria a taktiež tvrdo odmietam simulovanie a tiež by som to trestal aj dodatočne, lebo to čo niektorí predvádzajú, na to sa nedá niekedy pozerať, ale to, čo predviedol Ribéry nebola žiadna strkanica, ani nič podobné. Proste to nezvládol, Carvajal ho úplne vymazal, všetko to začalo pri rohovej zastávke ešte predtým, keď ho vytlačil telom, už tam chytal Ribéry nervy a taká facka by sa mala trestať. Dosť som sa čudoval Carvajalovi, že na to niejak zvlásť nereagoval, ja by som si to asi nenechal.

Reagovat
smazaný uživatel

Vezmi si takého Neymara, ten už by sa válal na zemi s tvárou v rukách ako keby mu Franck vypichol oko

Reagovat
smazaný uživatel

No ja nevim, jsem zaujata, to avizuji dopredu, protoze Pep a jeho zpusob pojeti hry je mi vrcholne nesympaticky. Ale podle me je to, ze neustale bude drzet na piedestalu drzeni mice, i kdyz vidi, ze to proste nefunguje, znamkou, nechci rict primo neschopnosti, ale velike neproziravosti a zkostnatelosti. A to jeho vyjadreni je docela oxymoron. Nejdriv hodi vinu na sebe, ale vzapeti dodava, ze takhle bude pokracovat dal.

Reagovat
F.Torres

Guardiola: "Důvodem je, že jsme málo drželi balon."

Ancelotti."Hodně jsem přemýšlel o tom, jak bychom mohli tenhle zápas vyhrát."

Víc vědět nepotřebuju Už jen toto dokazuje rozdíly v trenérech a proč Guardiola nebude na takovej úrovni, pokud se neponaučí pro příště.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš že guardiolu ani nenapadlo to jak to vyhrát?

Reagovat
F.Torres

Napadlo ho asi držení míče, víc asi nic, když to vidí jako hlavní důvod prohry.

Reagovat
technecium

Když byvali clasica Pep vs Mourinho,všichni tu plácali o tom, jak Mourinho Pepa přejede. Jenže ejhle Barca vyhrávala. Proč? Hrávala vlastně porad stejně, ale měnily se tam detaily, kam kdy kdo nabíhal, kam se stahoval atd. Něco co ty nevidíš nebo nechceš vidět... Vycházely o tom na Barcelonských stránkách velmi zajímavé a rozsáhlé taktické rozbory, které velmi dobře ukazovaly, jakej byl Pep génius.

Reagovat
smazaný uživatel

to tvoje "byl" je trefné.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

GUARDIOLA DEMISI!!!!!!

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

"Libi" se mi ted ten hate na guardiolu, jaky to je neschopa a sasek co ani nevi ze fotbal se hraje na goly.. Uvedomujete si vubec co vsechno dokazal? Mne se taky jeho fotbal nelibi, to nic ale nemeni na tom, ze je to charismatickej spravnej borec zasluhujici jen respekt

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas ve všem

Reagovat
Talker

Tak schopný je, jen na ten fotbal se nedá koukat. To je jediný problém.

Reagovat
BBystr

No je to urcite krajsi futbal ako ten co hra Chelsea alebo Real

Reagovat
Talker

To je diskutabilní. Ve výsledku je to na koukání srovnatelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Než Chelsea možná, než Real určitě ne.

Reagovat
Bayernista18

Než Chelsea určitě, než Real ne.

Reagovat
BBystr

A tak dobre no zle som to napisal jednoducho mne sa ten styl futbalu paci

Reagovat
smazaný uživatel

A to je hlavní, vždy je to o subjektivním pocitu.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
F.Torres

jasný, real hraje hrozně a proto překonal rekord v počtě vstřelených golů

Reagovat
smazaný uživatel

hate? řekl kravinu, nic víc, nic míň

Reagovat
smazaný uživatel

A co mám já z jeho úspěchů? Já se chci dívat na hezký fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo se ale nebaví o tom, co dokázal nebo nedokázal. Dokázal toho kotel, dokázal udat nový směr fotbalu, se kterým vydrtil celou planetu. Ale všeho do času resp. on se snažil ten systém povýšit tím, že bude víc držet míč. Ale ouha, nefungovalo to v Barce a překvapivě to nefunguje ani v Bayernu. Takže je pochopitelné, že je potřeba bud se vrátit na tu starou cestu, která fungovala nebo najít novou cestu. Ale jediné, na co se nadává je, aby z týhle současný cesty ustoupil, což podle jeho vyjádření nehodlá. Nikdo snad nezpochybňuje jeho výsledky, které respekt samozřejmě zaslouží, ale nelze z toho žít do konce života, je potřeba se vyvinout dál

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, úspěchů má spoustu, přinesl do fotbalu nové prvky a opanoval s Barcelonou jedno období. To mu už nikdo neodpáře Teď je jen otázkou jestli ten jeho herní systém není už přečtený a přežitý právě tím co předváděl loni Bayern.

Reagovat
Pepe1911

*onanoval v Barceloně

Reagovat
smazaný uživatel

Na toho charizmatického a správneho borca by si sa mohol opýtať Zlatana, ten by ti povedal svoje. Alebo by stačilo si aj knihu prečítať.

Reagovat
smazaný uživatel

Real už má holt tu Guardiolovu házenou prokouknutou a umí na ni hrát. A jelikož ten blb neumí vymyslet nic jiného, tak to pak dopadá takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

Radsej Chelsea ako Atletico

Reagovat
cetto

Bayern hrál dobře, pokud hráči dělali to, co umí nejlíp. Ale jakmile si vzpomněli, že mají jiný pokyny a spíš by měli přihrát dozadu, než dopředu, tak se to vždycky zesralo..

Reagovat
smazaný uživatel

Inak dufam ze tie diskusie o GB Suarezovi nadobro skoncili

Reagovat
Talker

To fakt řekl, že měli malé držení míče? Tohle je lepší a lepší.

Ať tenhle zkurvený systém držení míče, aby soupeř nedal gol zanikl. Největší sračka na světě, doufejme, že brzo přežitá a že Guardiola přejde na něco jiného.

P.S. neříkám, že fotbal CFC je ideální, je to podobná sračka jako ta Bayernu. Ale kádr má Bayern přece jen o trošku lepší. Ideál fotbalu je momentálně Liverpool a lonský Bayern. Škoda, že se na to Heyckness vysral, protože ten fotbal byl úžasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To už je asi zbytečný na to i reagovat, hele.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu, ale občas vypustěj do pléna takovou píčovinu, že mi to přijde jako bych to četl poprvý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to znám. A ještě chybí, že Pep vždycky dostane jen top tým a veze se s nim.

Reagovat
smazaný uživatel

To už tu je..

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

On by si možná pepek měl zkusit trénovat jiný než top tým...

Reagovat
Talker

Tak to by si měl zkusit i Mourinho, věřím, že oba by to zvládli celkem v pohodě. V tom by nebyl až takový problém, oba jsou chytří a přizpůsobili by se.

Reagovat
smazaný uživatel

Porto TOP tým nebylo, ani Inter a asi ani Chelsea při první štaci.

Reagovat
F.Torres

Mourinho už nemusí nic dokazovat

Reagovat
DreamTeam

Prave. Ten uz toho narozdil od jinych dokazal az az. A jeste dokaze.

Reagovat
Talker

Inter vyhrál kolik - 4 tituly v řadě?

Chelsea měla za jeho prvního angažmá nabušenější tým, než má teď. Řekl bych, že nejnabušenější za celou dekádu, takže to je samozřejmě blbost.

A Porto je špičkový tým taky, sice nepatří mezi nejužší špičku, ale nedá se brát jako druhořadý tým.

Reagovat
DreamTeam

A o co se tu snazis Jakoze mel vyhrat titul s Cagliari ci Leicesterem ? snad si nemyslis ze by to nekdo dokazal z treneru

Reagovat
Talker

Nic tím nenaznačuju nebo se o nic nesnažím, jen říkám, že v tomhle si ti dva nemají moc co vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak má jít trénovat Teplice, nebo koho?

Reagovat
cetto

To ne. Defensivně, jako Mourinho, můžeš hrát s jakýmikoliv hráči, ale tiki taku nenapasuješ na průměrnej tým a ani třeba na nadprůměrnej tým, který ale nemá potřebný typy hráčů. Kdyby chtěl toto praktikovat třeba v Granadě nebo Udinese, tak by šli, podle mě, o ligu níž.

Reagovat
Talker

To si nemyslím Samozřejmě, že by ho musel trošku upravit, ale zvládl by to podle mě.

Reagovat
cetto

Jenže jsou herní situace, kdy fakt vyžaduje tiki taka velkou kvalitu. Co třeba udělá 99% hráčů, když jsou pod velkým tlakem? Nakopnou to dopředu. Co udělá Iniesta? Narazí si to s Xavim a ještě je z toho pak šance. A taky je možná jen 30 týmů, který mají natolik kvalitní hráče, aby z ničeho nic dokázali zrychlit hru a třema přihrávkama na jeden dotyk úplně vyšachovat soupeře. Průměrnej tým by určitě nějakou z těch přihrávek posral

Reagovat
cetto

maximální souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas s loňským Bayernem, ten fotbal mě bavil naprosto brutálně a měl taky výsledky. Dovedu si (bohužel) představit, že už do konce života nic lepšího neuvidím

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Začínáš mi být sympatičtější čím dál tím víc.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola ani Mourinho nehrají pěkný fotbal, ale kam přišli měli úspěchy. Jenže Mou udělá hroznou srandu kolem. A radši snad beton od Chelsea (kterej mě hodně sere) než plácání se na půlce

Reagovat
smazaný uživatel

Zásadními problémy jsou dvě věci.

1. Bayern je s tím míčem o třídu pomalejší, než Barcelona. Zajímala by mě statistika (rozdíl) počtu přihrávek z "dob největší Gaurdiolovy slávy" v Barce a teď v Bayernu.

2. Barcelona tímhle stylem odpočívá a po ztrátě na soupeře neskutečně vlítne (aspoň za něj to tak bylo), napadání Bayernu je slaboučké.

Tohle jsou dva důvody, proč s tímhle momentálně neuspěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

a Třetí důvod je, že moderní fotbal + dostatečná kvalita jsou prostě lepší kombinací, než tiki taka v nejlepší formě Messiho, Ronaldinha, Iniesty, Ribéryho, Lahma a spol...

Reagovat
smazaný uživatel

Moderní fotbal je co? Vždyť Mourinho dává tomuhle slavnému modernímu fotbalu permanentně na prdel.

Reagovat
cetto

No však neříkám, že neexistuje jiný způsob, jak vyhrát, ale pokud hraješ ze zajištěný obrany se smrtícími rychlými protiútoky, máš tahový křídelní hráče a ve středu nějakýho dirigenta, tak tento systém na tiki taku platí. Je to letošní Real aji lonskej Bayern, ale lonskej Bayern byl ještě o třídu dál, než tedkom Real

Reagovat
smazaný uživatel

(já bych řekl že moderní fotbal je to co hraje Mou, i když se mi to 2x nelíbí, je to sakra efektivní. A co je efektivní je moderní :) )

Reagovat
kiwwi

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

efektivní=moderní

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Ronaldinha si mohol kludne vynechať, za jeho doby taký gayský futbal nehrali.

Reagovat
Talker

A o dvě třídy pomalejší, než lonský Bayern. Což je ještě větší rozdíl.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Především vidim nedostatky v taktické připravenosti na soupeře - nezvládnuté standartky, slabá obrana a čitelnost v ofenzívě. Prostě Ancelotti to Guardiolovi natřel na celé čáře a totéž se dá říct i o Haynckesovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3. Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pořád 1.

Reagovat
DelPiero137

Ked uz Bayern nahodou vybojuje loptu, nesprintuje s nou dopredu. CO si spominam tak Barca v najvacsej slave chodila pravidele v precisleni dopredu.

Plus mali rychle nabehy z druhej vlny = Xaviho kolmice mohli vyniknut. Hraci si neustale menili pozicie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si pamatuješ špatně. Přesně takhle jak protiútoky brzdí Bayern, je brzdila i Barca. Rozdíl je prostě v tom, že Barca soupeře díky rychlosti přihrávek dokáže přehrát i ze stoje (když nehraje s Chelsea, kde má mentální blok).

Reagovat
FORZAMILAN

Jak to řekl včera ve studiu Straka, na tiki-taka on nemá hráče, jako je Messiho, Iniestu apod. Na co jim je držení míče, když si nevytvoří šanci........

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

SKODA...to som necakal

Reagovat
smazaný uživatel

Důvodem je, že jsme málo drželi balon.

Důvodem je, že nemáš připravené alternativní strategie a nejsi schopen reagovat na vývoj zápasu.

Reagovat
Mr.Jindros

Ta předčasně vyhraná liga Bayernu v LM asi dost uškodila co... přece jen hrát lážo plážo ligu a pak z ničeho nic nastoupit na výborný Ancelottiho Real musí být docela šok a Guardiola to nezvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp Jupp Jupp!!!

Reagovat
smazaný uživatel

"A já cítím, že musíme hrát s míčem a co nejvíce útočit."

První část věty chápu, ale to s tím útočením? proti slabším týmům to jde, ale jakmile narazí na někoho silnějšího, frajer místo toho aby uďál kličku a hodil sprinta k vápnu nebo vystřelil ze střední vzdálenosti, tak radši přihraje kolegovi, aby náhodou neztratil míča. Ty vole José, běž domů, tohle jiný nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je vlastně rozdíl mezi betonem, kdy jeden tým stojí v deseti ve vápně, čeká a víceméně nechce útočit a tím když si jeden tým přihrává do zblbnutí, ale útočit vlastně taky nechce?

Reagovat
Bayernista18

On chce, ale nejde to.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečná zaslepenost, ignorance a nepřizpůsobivost. můj tým hraje hovno, ale nebudu na tom nic měnit, teď ani nikdy jindy.

ten člověk asi nepochopil, od čeho tam trenér na té lavičce během zápasu je - aby reagoval na průběh zápasu. a přesně v tomhle Guardiola selhává na plné čáře, a proto ho nikdy nebudu respektovat tolik jako třeba Mourinha nebo i Ancelottiho. to jsou pro mě velcí trenéři.

jen si dál hraj tu svou tiki-taku, lépe pro nás ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola pomaly ničí hru Bayernu...na to sa nedá pozerať...začínajú hrať tak ako Barcelona, čiže strašne

Reagovat
smazaný uživatel

Stale lepsie nez trapnucka Chelsea.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cetto

Do tohoto se zapojovat nebudu, ale když se na hru Barcy podíváš nezaujatě, tak co je tak krásnýho na přihrávání si furt dokola tam a zpátky? Jasně, je tam potom genialita v nečekaném zrychlení a vyšachování soupeře pomocí 3 přihrávek, ale ten zbytek..vždyt to je přece nuda

Reagovat
smazaný uživatel

A co je krasneho na odkopavani lopty z vlastnej 16ky v 10tich ludoch cakajuc na jedno posmyknutie Gerrarda ?

Inak prve tri sezony Guardiolu v Barcelone to bol uzasny futbal.

Reagovat
cetto

Já o Gerrardovi nic neřekl. S nikým Barcu nesrovnávám, jen mi její hra přijde nudná

Reagovat
Talker

Asi to samé jako přihrávat si 20 metrů od soupeřova vápna. Nic.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

spametaj sa chlapče...veď sme hrali s B-týmom

bol by som zvedavý ako by ste hrali vy bez Messiho, Xaviho, Iniestu, Fabregasa, Alvesa, Busquetsa a Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

stále lepšie bríniť polovicu zápasu so slabými súpermi a dve tretini so silnými súpermi ako 80% si kopať v strede poľa

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak chlapče, brániť každý zápas ako sráč a raz ked proti vám bráni west ham uplakať sa v médiách do bezvedomia, to je správny prístup

Reagovat
smazaný uživatel

jediný kto plakal bol Mourinho, ktorý nevie zniesť prehru ale jeho nikto nezmení...inač mne sa vždy páčila hra kde jeden tým betonoval a druhý mal šancu na protiútoky ako napríklad my v Liverpoolom alebo Real s Bayernom určite sa na to pozerá lepšie ako na hlúpe nahrávky v strede poľa čo hraje Barcelona a už pomaly aj Bayern

Reagovat
olis

Guardiola

mam rad ked trener chce presadit svoj styl za kazdu cenu a veri mu, to ze sa mu to teraz vypomstilo je vec druha ale paci sa mi ten pristup

navyse ved tam nie je este ani celu sezonu, on to podla mna vysperkuje, na to co predvadzala Barca v tom najlepsom obdoby to nema este ani z daleka a neviem ci sa to ktomu priblizi kedze Bayern nema Messiho a celkovo mi pride ze bohuzial to teraz hraju trosku inak ako vtedy Barca

Reagovat
kiwwi

Pep, vyser sa na nich, len tam na teba nadavaju...pod do United

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tohle bych byl fakt zvědavej.

Reagovat
Staenly10

Vždyť pro Cleverlyho a některý by to bylo utrpení mít furt míč na noze.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že pro ten míč ne?

Reagovat
kiwwi

zrovna Clev by sa v tom systeme vobec nestratil

Reagovat
Staenly10

To je fakt, posouvač je tam potřeba..

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Corabeu

no tak to máme jednoho,ale co ten zbytek?

Reagovat
kiwwi

s tym by sa musel Pepek popasovat

Reagovat
Corabeu

ty vlastně nemáš Pepka rád-ty ho chceš zničit

jako fakt nevím,jestli by to byla dobrá volba,uprímně mě s tím stylem ala Barca,štval občas uz i SAF,kterej se do toho zamiloval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

To by byl imho průser kolosálních rozměrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne. Nemáme na ten systém hráče a navíc si myslím že by liga neměla problém se na ten jeho styl adaptovat. A jestli je plán zaučit Giggse, tak tohle bych ho zrovna učit nechtěl.

Reagovat
kiwwi

no prave by som chcel vidiet, co by s tym Pep dokazal urobit

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já třeba taky. Kdyby se dala PL hrát systéme Save/Load.

Reagovat
Corabeu

Reagovat
kiwwi

hh

Reagovat
TopinB

Reagovat
Willy Wonka

To snad nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
blade115

Jen ať vám to tam jde rozesrat ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakticky nemusím Mourinha ani Guardioulu, ale fakt si nedokážu představit, že by Mourinho neudělal maximum před nějakým zápasem. U Guardioly mám už poněkolikátý pocit, že je mu výsledek u prdele, hlavně že si jede tu svojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně fakt neromumím tomu, jak Pepka někdo může trenérsky stavět nad Mourka.

Reagovat
Staenly10

Guardiola byl přece úspěšnej v jednom týmu. Tak je to modla.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, ale mně šlo spíš o to, že Mourinho se dokázal přizpůbit už defacto 4. kádru s jinejma hráčema a pokaždý byl sakra úspěšnej s jinym systémem. Guardiola si pořád jede to svoje, bez náznaku reakce na hru soupeře, možsti týmu apod.

Reagovat
Staenly10

Však já to myslel ironicky.

Reagovat
fenixLFC

4.kader a 4.krat si nakupil na koho si ukazal to je mi teda majster

Reagovat
smazaný uživatel

Koho koupil teď? VWilliana? A v půlce sezony Salaha s Matičem, kteří ani v LM nehrajou? V Interu a portugalsku měl taky giga nákupy a GUardiola nenakupoval koho chtěl, no jo no....

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial si spominam, tak Fnukinho dostal dokonca 5ku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial si spomináš? Však to je nezapomenutelný, furt mám před očima, jak tam bezmocně dřepí na tý lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty šašku Barcelona byla válec a Real byl ve velkém stínu a Mou byl ten kdo z něho vystoupil tak co tu motáš

Reagovat
fenixLFC

to nieco meni na tom ze dostal 5?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola je Pán trenér který reaguje během zápasu má několik šablon jak porazit soupeře a v neposlední řadě umí to co neumí nikdo pod jeho velením se dokážou hráči v mžiku dostat k rozhodčímu

Reagovat
cetto

No myšlenka dobrá, ale ocenil bych, kdybych to nemusel číst 3x xD

Reagovat
Talker

"Fotbal je hra s míčem, víš. Se šancema to nemá nic společnýho"

marty9637

Se šancema nebo golama fotbal nemá nic společného, je to o držení míče. Takže i když na goly vyhraješ, tak pokud máš větší držení míče, jsi morální vítěz. Jen to nechápeš.

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
F.Torres

To je neskutečnej šašek

Reagovat
Talker

I když na goly prohraješ, tak pokud máš větší držení míče, tak jsi morální vítěz*

Překlep tam byl

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to jsi z toho pochopil. Já zkusím psát příště pomaleji.

Reagovat
Talker

Tak ta první část je naprosto přesná citace.

Reagovat
smazaný uživatel

Vytržená z kontextu.. A teď opravdu, nepochopil jsi to, mám to napsat tedy ještě jednou trochu jinak, pomaleji?

Reagovat
Mada

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Talker

Nemusíš, já tvůj dementní názor chápu. Nechápu, proč ho zastáváš, to absolutně ne, ale chápu, jak to myslíš. Máš na to právo.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně jsi to pochopil tak, jak to tady prezentuješ nahoře. A to jsi pochopil dost blbě.. Se šancema to nemá nic společnýho, protože šance dělají skilly hráčů, předpřipravený postupy a chyby protihráčů. Ne systém hry.. Pokud budeš hrát celou dobu za míčem, tvoje křídlo bude jalový a stoper bezchybný, tak si taky nevypracuješ žádnou šanci. Psal jsem to hodně pomalu, tak teď.. už.. snad.. no uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

"protože šance dělají skilly hráčů, předpřipravený postupy a chyby protihráčů. Ne systém hry."

No potěš. Moyes by s tebou ale asi souhlasil.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marty, ty to furt vylepšuješ.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Mada

Koukám že jsi se naučil nové slovíčko

Reagovat
Staenly10

A jakej je rozdíl mezi předpřipravenym postupem a herním systémem?

Reagovat
smazaný uživatel

Herní systém je celá filosofie hraní fotbalu, způsob hry. Předpřipravený postup je konkrétní nacvičená situace, kterou hráči na hřišti mají řešit intuitivně.

Reagovat
Staenly10

Nevim, podle mě se v tom zbytečně vrtáš. Strašný slovíčkaření už. Rozumim tomu, jak to myslíš, ale v životě by mě nenapdalo nad něčim takovym přemejšlet. Připadá mi to jako takový filosofování o hovně (doslova), bez urážky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám fotbal rád, o taktiku se zajímám, pak to třeba někomu může připadat podrobný.. ale tady nikdy moc hluboko nezacházim, tohle je podle mě docela jasná věc.

Reagovat
Staenly10

Dobře, ale podle mě jsou stejně už ty předpřipravený postupy součástí celýho systému, protože když nějakej postup nacvičuješ, tak logicky se snažíš udělat i to, aby k tý situaci během zápasu vůbec došlo, když už jí nacvičuješ, jinak by to přece nemělo smysl. Proto si myslim, že dělit to na takový střípky neni prospěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že to není prospěšný, ale taky se to nedělá. marty, hrál ty jsi někdy týmový sport na nějaké vyšší úrovni, kde se takové věci řeší a učí? Přijde mi to, že máš jen něco teoreticky nastudované, ale nemáš páru o tom, jak to ve skutečnosti chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál jsem fotbal na docela slušné úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je vysoká úroveň? Hrál jsem dorosteneckou ligu, hrával jsem největší mládežnický turnaje v Evropě. Samozřejmě to není nic profesionálního, ale trenéry jsem měl špičkový.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nechápu jak můžeš napsat: Herní systém = Herní filosofie

Reagovat
smazaný uživatel

Herní systém se zakládá hlavně na filosofii trenéra. Na čem jiném by se měl zakládat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ted zas píšeš o nečem jiném. Ano zakládá, ale není to ta samá věc, jak píšeš výše. Prostě systém není to samé co filosofie.

Reagovat
smazaný uživatel

Není. Ale to kvůli tomu, že filosofie ještě neznamená praktický přístup k věci. Ale pokud svojí filosofii vytváříš v praxi, tak se ti na ní zakládá systém hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ted nebavím o tom, co z čeho vychází, co na čem se zakládá. Jde o to že jsi dve různé veci nazval stejnými jmény a ted se to snažíš překroutit, aby jsi z toho nevyšel jako blbec. Tak je to s tebou ostatně vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že kvůli jednoduchosti na pochopení jsem ty dvě slova použil jako by byla jedno.. Ale nic to nemění na meritu věci.

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Ty předpřipravený postupy ten systém obohacují.. Jenže samy o sobě systém nikterak nemění, ten je pevně danej. Můžeš mít třeba postup ryhlého útoku po třech vlnách, kdy si hráči hlídají prostor.. Někteří jdou kolmo do středu, někteří jdou pomoct hráči dělat trojůhelník, někteří si hledají prostor z druhý až třetí vlny.. Všechno je to naučený. Jenže tenhle postup můžeš udělat při jakémkoli systému hry.. Ať už hraješ dominantně, submisivně, nebo se hře přizpůsobuješ. Systém akorát pomáhá vytvářet podmínky pro tyhle předpřipravený postupy, skilly, nebo nutí soupeře k chybám..

V příkladu.. Pokud budeš za míčem, tak častěji můžeš využívat postup útoku ve třech vlnách, protože častěji jdeš do otevřené obrany. Ale to neznamená, že při dominantním fotbale tohle nebývá nacvičené, naopak.. Pep tohle používá velice často. A podle soupeře to různě modifikuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se může herní systém rovnat herní (fotbalové filosofii)?

Někdo třeba vyznává útočnou filosofii s dominantním držením míče a je určitě více herním systému, jak toho docílit.

Na druhou stranu někdo vyznává filosofii obranou a i zde najdeme x herních systémů, jak bránit. Nehledě na to, že jiný herní systém můžeš uplatnit při bránění a jiný při útočení.

Filosofie je něco nad herním systémem nebo jinak vyznávaná filosofie se skládá s herních systémů.

Reagovat
smazaný uživatel

*Nehledě na to, že jiný herní systém můžeš uplatnit při bránění a jiný při útočení, i když vyznáváš stejnou filosofii.

Reagovat
Talker

Hmm, tak tady máme nepochopení pojmů. Protože herní systém se může proměnit 3x za zápas, kdežto filozofie trenérů nebo klubů je dlouhodobá. Těžko tohle sloučíš do jednoho celku, protože někdo může začít ofenzivně, dát gol, pak hrát na protiútoky a pak nepůjčit soupeři míč. A to všechno během jednoho zápasu a to se dá označit jako herní styl nebo herní systém. Když označíš filozofii termínem "herní systém", tak se nediv, že ti to nikdo nebude rozumět.

Měl bys opravdu psát pomaleji a u toho přemýšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to nepochopení pojmů, já narozdíl od tebe alespoň vím, co povídám.. Herní systém může být klidně proměnlivý, přizpůsobivý. Ale i to je pořád herní systém.

Reagovat
Mada

Reagovat
Talker

To, že víš, o čem povídáš neznamená, že to není nepochopení pojmů.

Herní systém je založený na filozofii trenéra, to samozřejmě. Ale neplatí, že herní filozofie = herní systém, neb může využívat jiný herní systém, který se s jeho filozofií třeba úplně neshoduje. Ale to už je o dohadování se o pojmech a dojmech.

Jen abych vysvětlil svůj pohled:

Herní filozofie = strategie - dlouhodobý přístup k fotbalu a jeho vnímání. Ofenzivní, defenzivní, na držení míče atd.

Herní systém = taktika, která se ti může každý týden měnit, nebo klidně i v průběhu zápasu.

To prostě spojit dohromady nemůžeš. Teda můžeš, pokud jsi Guardiola a máš jediný herní systém, který je pro tebe akceptovatelný (tiki taka). Ale jinak ostatní trenéři dokáží využívat více herních systémů. Viz Mourinho - v některých zápasech vysoký pressing, v některých hluboký blok. V některých snaha o držení míče, v některých snaha se ho zbavit co nejrychleji a hrát jenom na brejky.

Přičemž se naprosto vylučuje, aby to bylo pod jednou filozofií.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak treba ancelotti taky, i u nej jsem casto videl taktiku zamerenou spise na drzeni balonu, ale proti bayernu ted chtel hrat jednoduseji, na co nejrychlejsi prechod do utoku a slavilo to obrovsky uspech...

Reagovat
Talker

Tak Mourinho byl jen příklad, těch příkladů je hromada, tohohle je schopný téměř kterýkoliv trenér. Mourinho mě jen napadl, protože ten letos hrál snad všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevylučuje. Můžeš své hráče připravit na více stylů, můžeš ho měnit podle síly soupeře. Mourinho svůj systém jen modifikuje, nemění ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemodifikuje. Připravuje hráče na každý zápas zvlášť. Narozdíl od Guardioly. Ten řekne hráčům, kde má soupeř slabiny, ale hrají furt stejně. José dokáže zahrát nátlakovou hru, ale i perfektní defenzivu jako proti Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud si porovnas napriklad zapas proti west hamu a proti atleticu, tak to nemuzes nazvat pouhou "modifikaci"; nebo pripadne muzes, ale neni to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. On je perfektní v tom, že dokáže skloubit přednosti soupeře + slabiny, taky důležitost utkání, vývoj, klimatické podmínky, a podle toho připraví systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je jasné, že obdivovači Mourinha budou proti.. To mi nějak moc nevadí, ale ty bys mohl vědět, že pokud jeden soupeř zaleze úplně, tak tomu druhému nezbývá nic jiného než druhý tým dobývat. Taky to tak dopadlo, Mourinho na tohle není připravený, neuí hrát nátlakový, dominantní fotbal.. Ani hráči na to nejsou připravení.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to neumi, proc s realem zaznamenal rekord ve vstrelenych brankach; na zaklade jednoho zapasu, jako jsi to udelal ted, bych mohl rict, ze pep neumi hrat do plnych, protoze nedal branku realu ve dvojzapase

a nenazyvej me obdivovacem mourinha, je to pro me pomalu urazka

Reagovat
smazaný uživatel

O tom rekordu jsem taky chtěl napsat. On vytvoří systém podle hráčů, tak to je. V Realu i teď Chelsea má výborné hráče na dynamický fotbal, tak ho hraje. Ale proč hrát vabank proti Liverpoolu, který je smrtící? Radši vytvoří jinou taktiku. Taktiku, s kterou vyhraje. Narozdíl od Manuela Pellegriniho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Real hrál? Hrál dominantní fotbal? Ne, jeho hra byla pořád založená na brejcích, na hráčích okamžitě za balonem.. Já tak nenazval tebe, vždyť jsem tě od nich oddělil.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom pripade v poradku

podivej, proti slabym tymum do plnych prave hrat musel, protiutoky hral samozrejme proti barcelone v lize a pak proti silnym tymum v LM, ale proti zalezlym tymum zespodu by vazne tolik branek nenastrilel, hlavne maloktery tym zespodu by to proti realu oteviral, podobne jako to zadny neotevre proti barcelone, ale tam to je samozrejme markantnejsi navic uz jen samotna hra na brejky ma vice podob, coz vis i ty sam, dam priklad: mourinhuv real, lonsky bayern, borussia dortmund, vsechny tymy hraji na brejky, ale kazdy hraje trochu jinak, proto to nelze takhle jednoduse kategorizovat si myslim, mourinho urcite nehraje jen jeden system, byt treba urcite beru, ze napr. ancelotti je mnohem vsestrannejsi taktik, aspon pro me

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že to nejde kategarizovat.. Každej dobrej trenér má vlastní způsob hry. Bavíme se obecně. Real za Mourinha i slabé týmy podbízel k hraní s balonem, aby mohl hrát na brejky. Samozřejmě, kvalita hráčů dělá svoje.. ale Mourinho rozhodně v Madridu nebyl za kouče vyznávajícího dominantní fotbal, to teda absolutně ne. Pořád si mazal to svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

no, zkousel jsem najit drzeni mice, ale bohuzel jsem na to nenarazil, kazd. souhlasil bych tak napul, mourinho nehral dominantne tak, jako hraje treba barcelona, ale urcite chtel nastrilet vic branek jak souper, chtel balon a rychle rozhodnout urcite je pravda, ze kdyz bylo rozhodnuto, tak se zatahl a pak cekal na brejky, ale to pro me bylo i tim, ze proste chtel setrit hrace, zaroven beru, ze jeho predchudci hrali jinak, s tim nemam problem... jen si myslim, ze za dominantni fotbal se to oznacit urcite dal, zrovna tuhle sezonu jo, proste kdyz vyhrajes 19x o tri branky a vic, tak podle me to ani nelze brat jinak (znova rikam, ze treba proti barcelone nebo proti silnym v LM to bylo samozrejme jine) a pokud si porovname treba jak hral pri prvnim angazma v chelsea, nebo v interu, tak to byl proste vyrazne odlisny system, to je cele, co jsem chtel rict, ze nelze rict, ze by mourinho vylozene hral celou karieru vylozene jedno a to same, byt to, co "hral" proti atletiku je mu dost mozna nejbliz, ale to uz je prave ten stret filozofie a jednotlivych systemu

Reagovat
smazaný uživatel

Držení míče bude mít taky vyší, než soupeři.. Ono i s Interem na držení míče většinou vyhrával. Ono je to ale také hodně dané kvalitou týmu.. Přesto, základ tam byl položený hlavně v těch brejcích, dlouhých křížných přihrávkách a vytahování soupeře co nejvíc k vlastní brance.

Reagovat
smazaný uživatel

treba na vytahovani soupere sazi/sazela i barca, protoze pak pri sebemensim zavahani dokaze zrychlit hru a po par dotycich jde treba messi sam na kasu; akorat zatimco u barcy jde o kombinaci po zemi na kratkou, real pouzil jednu, dve prihravky na delsi vzdalenost, princip je hodne podobny

jinak samozrejme to je dane hraci, proto proti atleticu hral tu totalni sracku, protoze chybel nejklicovejsi hrac ofenzivy hazard, dulezity eto'o (ve velkych zapasech letos hodne rozhodoval goly) a drzak zalohy matic; pokud si porovnas napriklad se zapasem proti city, kde tihle hraci hrali, tak to bylo uplne o necem jinem, koneckoncu lepsi vykon na etihad stadium letos predvedl jen bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatímco Barca týmy vyháněla od vápna s míčem na noze, Madrid se nechával dobývat soupeřem. To bych neřekl, že není moc podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, jestli real jen cekal zalezly ve vlastnim vapne proti slabym aspon ne na zacatku zapasu, k tomu uz jsem se vyjadril (a znova zduraznuju, ze souhlasim, ze pepek chtel hrat vic dominantni fotbal, coz je logicke, kdyz nikdo nikde na celym svete nehral podobne dominantni taktiku)

Reagovat
smazaný uživatel

Já nikde nepsal, že čekal na vlastním vápně.. To by ho hráči zakopali do země už v první sezoně a ne až po třech letech. Akorát nehrál dominantní fotbal.. Pořád to bylo to jeho, akorát s lepšími hráči.. a pokud narazil na alespoň podobně silné protihráče, tak zalezl.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me ten dominantni fotbal urcite byl, byt min nez barcelona "to jeho" hral prvni sezonu v chelsea a to bylo proste o necem trochu jinem

Reagovat
Talker

Tak nečekal zalezlý, spíš se prostě snažili zakončit akci, tudíž míč dostal soupeř a musel tvořit a vysunout část hráčů do ofenzivnějších pozic. A pak mohl přijít brejk, když získali míč zpátky.

Takže ve finále je rozdíl jen v tom, že Real půjčil míč soupeři, aby vylezl od brány, kdežto tiki taka týmy mu ho nechtěli půjčit a snažili se donutit soupeře, aby vylezl od branky za tím míčem.

Reagovat
smazaný uživatel

*že je

Reagovat
Talker

Nejde jen o Mourinha, ale prakticky každého trenéra. Máš nějakou herní filozofii, ale herní systém se prostě mění podle soupeřova systému, podle jeho hráčů, podle vlastních hráčů, které máš k dispozici atd. Těch kritérií tam je hromada a podle toho se mění herní systém, který občas popírá herní filozofii toho trenéra, protože mu to přinese větší šanci na výhru.

Reagovat
Talker

P.S. píše se obdivovatelé, ne obdivovači. Tohle slovo neexistuje. A vzhledem k tomu, že jsem brán jako jeden z největších haterů Mourinha, tak je tohle označení celkem vtipné.

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivovatelé se mi nelíbí, ale zdá se, že po delším přemýšlení jsi pochopil, co tím myslím, takže to svůj účel splnilo. Ta tvoje póza ohledně Mourinha mě moc nezajímá.

Reagovat
Talker

Tak pochopil jsem, že tvoje vyjadřování má obrovské mouchy a nechápeš ani základní pojmy, pleteš si slovíčka a ani nevíš, co mluvíš. Chvilku to trvalo, protože kdysi jsem tě měl za relativně inteligentního. No nic.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivovatelé mi přijde až moc honosné na to, koho že to vlastně obdivují. Já jsem si taky myslel, že chápeš alespoň jednoduše napsané věty, bohužel..

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Jako bavič nemáš konkurenci. Prosím pokračuj.

Reagovat
Talker

A není schopný uznat chybu a není Nemůžu za to, že tvoje dorozumívací schopnosti degradovaly na úroveň krleše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou chybu? Že se ti nelíbí obdivovači? To mě nebetyčně mrzí.

Reagovat
Talker

Tak nelíbí. Spíš je to neexistující slovo a je prostě špatně. A motat dohromady systém a filozofii, kvůli čemuž tahle diskuze vlastně vznikla.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, já to slovo viděl takhle použít vícekrát.. A budu ho takhle používat asi ještě častěji. Vznikla hlavně kvůli tomu, že nedokážeš pochopit psaný text.

Reagovat
Mada

Ty jsi naprostý kretén.

Reagovat
Talker

marty963730.04.2014 14:37

Uznávám, že kvůli jednoduchosti na pochopení jsem ty dvě slova použil jako by byla jedno.. Ale nic to nemění na meritu věci.

Tady máš vlastní doznání toho, že jsi "zjednodušil" myšlenku tak, že jsi smíchal 2 rozdílné pojmy do jednoho. Kdybys byl schopný alespon uznat, že jsi napsal blbost (což jsi v tom příspěvku uznal), tak by nemusela být žádná hádka.

Ale nemá smysl to řešit. Já vím, že jsi to zkonil, ty to víš taky, tak proč se hádat.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu jsi nepochopil, že jsem to musel kvůli tobě zjednodušit, protože si to předtím nedokázal pochopit? Pořád to vůbec nic nemění nic na tom hlavním, co jsem chtěl říct. No nic, měj se.

Reagovat
Mada

Kdo tobě kdy řekl že něčemu rozumíš?

Reagovat
smazaný uživatel

to tvoje přesvědčení o tvé dokonalosti je super

Reagovat
Talker

Přiznej, že jsi napsal píčovinu. Vždyt to není tak složité.

Reagovat
smazaný uživatel

FM manager manuál

Reagovat
smazaný uživatel

Filozofie = defenzivní nebo ofenzivní pojetí fotbalu. Jednoduché. Nic jiného v tom není.

Systém = týmová organizace. Rozestavení. Taky hra na protiútoky, nebo postupnný útok. Případně kombinovaný útok.

Pokud je José, tak jeho filozofie je v první řadě výborná defenzivní hra. A jeho systém? Proti outsiderům vysoký presing a nátlaková hra. Ale pořád v první řadě začínají od defenzivy. Proti favoritům? Hluboký blok a perfektní organizace. José tohle mění furt. Guardiola dokáže akorát změnit rozestavení ze čtyř obránců na tři. Ale nikdy se nevzdá útočné filozofie s velkým držením míče.

Reagovat
Talker

Tak filozofie je to, co definuje pohled kouče na fotbal. To není jen o defenzivní x ofenzivní.

Třeba Guardiola a Rodgers mají oba ofenzivní filozofii. Ale jeden jí zakládá na absolutní kontrole míče, kdežto druhý na co nejrychlejším přechodu do útoku a zakončení. Mají stejnou filozofii? Ne.

Jinak s tebou souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, máš pravdu

Reagovat
Talker

Jinak pokud ti dělá problémy psát rychle, piš pomaleji, ono se to stejně odesílá najednou, takže ve výsledku to nic moc neznamená, jak rychle píšeš. Já si klidně o minutku déle na tvojí odpověď počkám.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbec

Reagovat
smazaný uživatel

vůl

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, to neeeeeeeeeeeeeee neeeeeeeeeeeeee

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

to je vul

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt kretén

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní rozdíl mezi Guardiolou a Haynckesem je v tom, že Haynckes dokázal využít maximálně potenciál týmu, hra jeho Bayernu byla vyvážená po všech stránkách a každej hráč ze sebe mohl avydal to njlepší, byla to dokonalá mozaika. Naopak Guardila přizpůsobuje hráče jednomu hernímu systému, s tím, že potlačuje silné stránky některých hráčů a předělává je tak aby se to jemu hodilo. To neni správná cesta.

Reagovat
smazaný uživatel

S Arsenalom minuly rok aj prehrali. S Juventusom neskutocna nuda, postup vdaka tecovanej lopte a golu z ofsajdu. Barcelona bola trapna sama o sebe, naviac ani tam to nebolo zo strany rozhodca uplne v poriadku.

Bayern z minulej sezony je trochu prehypovany, ale nechcem to znizovat.

Reagovat
valloire

Reagovat
F.Torres

Jednoduše řečeno, nenechá je hrát to, co by hráči rádi hráli, pak to dopadá, jak to dopadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně připadá že Guardiola spíš nevyužívá hřiště než hráče. Neroztahuje hru, když má Bayern šanci jít do rychlého protiútoku tak to zpomalí a počká až se hráči dostanou do pozice pro obléhání, a když už někdy přetíží obranu soupeře, tak ju těma krátkéma přihrávkama neprojde. Co jsem viděl góly Bayernu tak většinou padaly po individuálních akcích, a nebo tím že Bayern ten styl na chvilku opustil.

Reagovat
smazaný uživatel

I tak se to dá říct. Vlastně je to to samé akorát z jiného pohledu. On to bylo hodně podobné už v Barceloně, ale tam si vždycky po 15 minutách nahrávek vzal míč Messi, udělal dva rychlý kroky a dal góla. Bayern měl skvěle zvládnutou křídelní hru, dokázal vést útoky ve vellké rychlosti a přímočaře a to teď Guardiola využívá velmi málo, záměrně nechává zpomalovat hr. Dá se říct, že včerejší zápas dost připomínal loňské semifinále Bayern Barcelona, jenže tentokrát byl Bayernem Real a Bayern Barcelonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho filosofije je zastaralá a jednoznačně špatná! Jaký to rozdíl mezí moderně hrajícím Bayernem a Bayernem dnešním.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/202351/po-cukru-vrby-vladne-v-kabine-plzne-bic-uhrina-na-soustredeni-i-po-zapase.html

Co vy na to? Má někdo nějaké zprávy ze zdroje, že Vrba kabinu ke konci neukočíroval? A že hráči opravdu chodili chlastat?

Reagovat
smazaný uživatel

No to je myslim známá věc, že byli furt v lihu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se o tom doslechl až teď. To jako chodil ipermanentně chlastat teda?

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo, kde chlastat nechoděj

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že profesionální sportovec by měl držet životosprávu. A hlavně se držet, co nejdál od chlastu.

Reagovat
Bayernista18

Tak to skoro nikde nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

dolar by to měl vědět

Reagovat
smazaný uživatel

On je z Plzně?

Reagovat
cristiano.K.

nn, dolar je z ameriky

Reagovat
smazaný uživatel

Já Pepa chápu, že se té filozofie nechce vzdát. Teoreticky je to naprosto dokonalé, v praxi ale proti přizpůsobivým a nejkvalitnějším týmům dnes už poněkud nepraktické. Bayern bude i nadále válcovat Bundesligu (i když konfrontace především s uzdraveným Dortmundem by mohla být zajímavá), proti top evropským týmům, které se přizpůsobí jeho taktice, už to tak jednoznačně nevidím. Myslím, že pro Bayern by letošní semifinále bylo konečnou i kdyby hrál proti Chelsea či Atléticu. Přitom ten tým je poskládaný tak, že může svému trenérovi poskytnout x taktických variant, které bohužel Pep ani moc nezkouší využívat. Je to škoda, kdo ví, kdy bude Bayern mít obdobnou možnost, obvzlášť s přihlednutím k věku některých klíčových hráčů.

Reagovat
F.Torres

Paráda. Včera Ronaldo rekord, Real rekord, už jen vyhrát to finále

Reagovat
minoLFC

Úplne ten tím rozosral

Reagovat
Josifek

Myslím, že Bayernu paradoxně uškodil ten rekordně rychlý zisk titulu, pak šla asi koncentrace a ten správný zápal a nasazení dolů. Nevím, tohle Pepovo vysvětlení "Důvodem je, že jsme málo drželi balon. To, co jsme předváděli v předchozích kolech proti Arsenalu a Manchesteru, tentokrát nefungovalo. Pokud nekontrolujete míč, nemáte proti takovému soupeři šanci. Myslím, že jsme dokonce lépe kontrolovali hru před týdnem než teď doma," mi přijde nesmyslné, Bayern držel míč dostatečně, ale platonické držení míče je vcelku k ničemu, když tam není potřebná přímočarost, myšlenka atp. ......jinak Carleto klobouček dolů, doufám, že tu LM dotáhne až do zdárného konce, vytřít si mj. tak prdel s celým slavným Mourinhem (při srovnání dosažených výsledků a délky působení) během jediné sezony, to by byla paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Philipp Lahm has criticised his team's tactics last night, after they were thumped 4-0 by Real Madrid.

Have Bayern Munich gone backwards under Pep Guardiola?

Hehe, už se to začíná rozpadat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě do toho vlítne Lewa

Reagovat
r.mrazik

na to,ze je u tymu prvni sezonu,tak je to celkem kotel...

potreboval by zapracovat jeste na zmene rytmu hry...hraji stale stejne,neni tam zadna zmena...

ale chapu jeho mysleni...nechce se divat na ostatni tymy,ale hrat to svoje,protoze z logiky veci kdyz drzi mic,gola nedostane...

asi by i pro nej bylo nekdy lepsi opustit tuhle strategii a zkusit chvili hrat i neco jinyho...takhle zacina byt bayern az moc citelny...

jsem zvedav,zda tomu nejak pomuze Lewa,ktery by do te hry mohl prinest neco uplne jineho...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jista, zda by mohl prinest neco uplne jineho, zejmena pokud vezmeme v uvahu, co Pep rika. Myslim, ze ho spise zase "znasilni", aby zapadal do jeho konceptu.

Reagovat
r.mrazik

Byla by to skoda,ale pokud se ho nauci dobre vyuzivat,mohl by byt pri zmene stylu hry skvele platny

Fakt jsem na vyvoj bayernu zvedavy...snad si pepek nepojede stale tu svou a udela nejakou zmenu (i kdyz tomu tedy taky moc neverim )

Reagovat
smazaný uživatel

ta logika, když držím míč, tak gól nedostanu je blbost. zaprvé ho proti kvalitnějšímu týmu budeš držet maximálně 60-70 procent, což je dost času na to, aby jsi dostal na prdel a zadruhé i za pět vteřin se ti může zápas posrat, jako včera Bayernu, který dostal první dva góly ze standartek a i doma proti United vlastně prrvní pořádné držení míče Úček skončilo situací 3 na 1, kterou pojebal Rooney.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lamskej#RMCF

jinak se opět ukázalo, co je Ribery za namyšlenou ku*vu ...

Reagovat
REPLIKATOR

Sbal si svých pět švestek a vypadni!

Reagovat
valloire
Reagovat
REPLIKATOR

Ribéry Pepé Koho tohle napadne udělat

Reagovat
valloire

sem se skoro pochcal smíchy Pepé

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar, RIbery, Pepe, Zidane, já se poserůůůůůůů

Reagovat
F.Torres

Masakr, ale přesné

Reagovat
Pospovič

vždyť to není vůbec vtipné

Reagovat
One-Real

ohodnotil bych to 5kou

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar

Reagovat
kubys

Pepe byl jediný dobrý.

Reagovat
valloire
Reagovat
One-Real

Opravdu se nám to včera v hospodě zdálo, nebo to Pep v půlce zkrátka zabalil? Čekal jsem šílenej tlak, centry do vápna, beky na místě křídel, křídla ve vápně, stopery vytážený a aspoň nějakej pokus, ten 2 poločas byla totální rezignace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, zabalil, ono i to střídání tomu dost napovědělo. Prostě věděl, že 5 gólů už nedá, tak se soustředil spíš na to, aby nedostal další.

Reagovat
Mr.Jindros

Tak dát pět gólů takhle kvalitnímu soupeři za poločas, to by zabalil každej... na to by ti nestačil ani zázrak.

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Inak tento rok je zlata lopta jasna... 1.Ronaldo to je urcite kazdemu jasne. A do trojky by som urcite dal Modrica ked sa tam moli dostat aj Xavi ci Iniesta. Samozrejme klasiky Messi.

Reagovat
F.Torres

Nepředbíhal bych, přece jen je ještě MS. Ovšem Suaréz do toho může taky dost promluvit.

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Modric si to zasluzi ale aj Suarez. Messi je jasny takze o tu trojku bude este boj. A MS jedine ak by dal Messi 10 golov a Argentina vyhrala titul. Inak ma tuto sezonu neporovnatelne horsie ako CR a nemozu za to len zranenia

Reagovat
F.Torres

Tak s tím Messim souhlasím. Na druhou stranu lidi dost zapomínají a pokud Ronaldo nevyhraje LM a nebude předvádět podobný výkony i na podzim, tak dost možná GB nedostane. Přece jen by měl pouze finále LM, nejlepšího hráče a střelce LM, nejspíše zlatou kopačku a Copu

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Na jesen mu stacia polovicne vykony... Tento rok ide neuveritelne vsade. Baraz proti Svedsku dal sam. v LM zatial16 golov, pravdepodbne ta zlata kopacka. Copa ... Ja stale vravim ze je to individualna cena a individualne nanho nema nikto

Reagovat
patas92

počítá se kalendářní rok

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Okrem MS uz nic vazne nebude. Ak tam poda stardadny vykon ako na kazdom sampionate ma to vo vrecku

Reagovat
patas92

No pokud Atleti udělají titul nebo LM a Costa dojde se Španělskem daleko, což je dost pravděpodobné, klidně to může vyhrát on

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Aj keby vyhral vsetko a bol nahodou naj strelec Ligy je to nepravdepodobne. Podla mna ani do trojky sa nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardi0l4 by mal vypadnut prec

Reagovat
madridcan

Inak Muller je ako natom? Tento dvojzapas len vyplakaval a preto som si ho vsimol. Svojho casu po MS 2010 som ho velmi chcel do Realu. Nesedi mu system alebo celkovo isiel dole s formou? Minuly rok sa mi zdal vynikajuci.

Reagovat
smazaný uživatel

Přípomačarej ofenzivní hráč, co asi myslíš, že mu na titi kaka sedí

Reagovat
papos182

Do Guardiolova systemu se absolutne nehodi.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Išiel dole s formou cca dva mesiace dozadu, podobne ako celý Bayern. ešte pred Vianocami bol famózny rovnako ako na MS 2010.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka : Ktorý známy futbalista má k vám najbližšie dátumom narodenia, mne vyšiel Jamie Carragher, je starší o 8 dní...

Reagovat
kiwwi

ako videl som tu uz vela krat vlakno, ktory futbalista sa narodil v ten isty den, ale najblizsie...

Reagovat
smazaný uživatel

na presný dátum mi našlo len neznámych

Reagovat
j_mrazik

Máš nějaký vyhledávač s databází? Nepočítám google a wikipedii.

Reagovat
smazaný uživatel

ani nie, až tak vážne som to zas nebral...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
bayern987

Gareth Bale jsem o 2 dny starší

Reagovat
smazaný uživatel

Vyšla mi zajímavá jména.

Stefan Effenberg

Fernando Couto

Hélder Postiga

Michl Bastos

Giampaolo Pazzini

Yura Movsisyan

Nacer Chadli

Reagovat
j_mrazik

Asi bys tam měl zadat ještě rok, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No, dával jsem to jenom po den a měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teď jsem to zkusil a vyšlo mi, že jeden vrstevník hraje La Ligu

Reagovat
F.Torres

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Na fotbalisty sere pes, ale hokejisti Wayne Gretzky a Ivan Hlinka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

El Shaarawy - stejne den,mesic i rok

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt nevím, ale Lahm má na můj svátek.

Reagovat
hefy

Já mam symbolicky Kollera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jeremie janot, tak to bezte do hajzlu, ze tenhle blbec je ve stejny den narozeny

Reagovat
db18

Feulner, Otamendi, Zieler, Herrmann

Reagovat
Cipinho

Kun je o den starší

Reagovat
smazaný uživatel

este ich znici Dortmund a Guardi0l4 moze ist do p*ci aj s jeho antifutbalom

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

bolo by to pre vase dobro, ty expert

Reagovat
Bayernista18

To se neví, možná jo, možná ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Kdyby byl včera na lávce Jupp, taky by s tim nic neudělal, nemůžeš změnit herní styl, když druhej tým jen brání většinou ve vápně, jsou jen 2 způsoby, hledat mezery mezi obráncema nebo ze stran posílat 1 centr za druhym.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba tenista Donskoy (muj oblibenec), se narodil uplne ve stejnej den, mesic i rok jako ja :)

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kdo sleduje KHL, tak nějaký dobrý stream na Lva s Magnetama pls?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobrý, už mám.

Reagovat
sokar

pekne sa tu pľuje na Pepka, ale to nikto si nevšimol tu nechuť hráčov Bayernu? ved tý hráči si mali problem prihrať, bolo tam množstvo nepresných prihrávok, množstvo prihrávok, ktorými len sťažili sytuáciu spoluhráčovi, pretože ho tým dostali medzi vecsinu portihráčov. Niekoľkokrát som mal pocit že tie centre sú nekonečné, tá lopta padala asi pol minúty, prenáša centrom loptu na krídlo na hráča pri ktorom nie je na 10m hráč a tá lopta než padne, to by som stihol odbehnúť na wc a nie to ešte aby ju odpratal obránca a to nehovorím o tom kvázi pressingu... možno není dokonalý ten systém, ale bez snahy a hlavne chuti hráčov sa k tomu ani nepriblíži

Reagovat
smazaný uživatel

ked hras taky na p*cu system tak na teba dojde aj ta nechut..

Reagovat
sokar

na p*cu systém myslíš ten, s ktorým sa dostali do SF, vyhrali rekordne ligu, vyhrali MS klubov atd?

Reagovat
smazaný uživatel

boze moj nezacni tu tie kecy.. v lige ktorej nemali jedineho poriadneho supera ?.. Dortmund co vyzeral ze by mohol konkurovat tak sa mu zranila polovica zakladu.. tu ligu bolo tazsie nevyhrat ako vyhrat.. a MS klubov to je maly turnaj, o tom sa hadam nechces bavit

Reagovat
sokar

neide to o môj pohlad ale o chuť resp. nechuť hráčov, alebo si myslíš že hráči v kabíne vznášali protesti proti štýlu, ktorým celú sezónu likvidovali súperov? myslíš že si šuškali medzi sebou že ten systém je zlý pretože proti silnému súperovi neuspejú? pretože ja o tom vážne pochybujem

Reagovat
smazaný uživatel

Real konecne nasiel svojho noveho Del Bosqueho.. Carlo je borec

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Rišan

Guardiola se buď zbláznil a nebo záměrně Bayern potápí - obojí zní samozřejmě fantasmagoricky. Ale jak vysvětlit, že po naprostém neúspěchu pitomé taktiky ťukesu, přihrávek dozadu a co nejpomalejšího postupu vpřed, což vyústilo v jedinou vážnější střeleckou šanci totéž zopakuje i doma, což tentokrát vyústilo ve zničující pro Bayern bezprecedentně ponižující debakl. Po takovém (dvoj)výsledku přeci nemůže v klubu pokračovat!

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrali ligu, jsou ve finale NP a v LM dokraceli opet minimalne do semifinale, nebo je snad psany, ze ted musi kazdej dalsi rok vyhrat vsechno? Me spis zaujalo to, ze kalibr typu Real Madrid se az po dlouhych 12 letech znovu podiva do finale

Ps: to jakou hrou se ted Bayern prezentuje je vec druha

Reagovat
smazaný uživatel

s takymto tymom by tu ligu vyhral aj Laco Borbely..

Reagovat
kiwwi

sranda ze to iste sa hovorilo o jeho vyhrach v PD kde proti nemu stal slavny Real - nehovoriac o tom, ze cca s tymto timom prehral Jupp 2x ligu proti Dortmundu...fakt komedia toto

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp prohrál ligu jenom 1x proti tehdejšímu obhájci Dortmundu, který byl na vrcholu, a navíc přebíral tým který byl trochu v rozkladu po odchodu Van Gaala. I tak se s ním ale dostal do finále LM.

Reagovat
kiwwi

Bayern bol po odchode LVG v rozklade?

mne teda kazdy co Bayern sleduje hovori, ze LVG polozil zaklady v Bayerne pre Juppa

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jeho první sezóna byla velmi úspěšná, v průběhu té druhé ale Bayern začal hrát hrozně profesorsky a soupeři toho dokázali využít. Jupp pochopitelně pokračoval ve snaze docílit toho, aby Bayern na hřišti dominoval, hře ale navíc dodal větší přímočarost, která mimochodem teď dost chybí.

Reagovat
kiwwi

a neprebral Jupp tim ktory bol rok predtym vo finale LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to finále bylo v první sezóně LVG, on ho přebral až po té druhé, kdy Bayern vypadl v osmifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo s Bayernem po titulu, kterej vyhráli v rekordním čase? Si asi mysleli, že mají vyhráno všechno a ted to úplně odchodí a vůbec nehrajou... no snad je to nějak nakopne a příští rok si dají víc záležet, mají na to...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni tak hráli i do vyhrání titulu, jenom to bylo prostě proti slabším týmům z Bundesligy. Už jsem psal o Mohuči, která nezahodit tutovky by v klidu vyhrála 2:0. Zvládli 80 minut, pak už přestali stíhat.

Prostě tým ještě nehrál tu 100% tikitaku jako teď, furt to mělo drajv jako v minulé sezóně. Já čekám příští rok ještě horší výkony, týmy v BL se na něj připraví.

Reagovat
EAG le grand amour

Nemám Real rád, ale včera jsem u televize křičel "Dejte jim bůůůra", protože to, co předvádí Bayern, to je normální žumpa a ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné, co se stalo s Bayernem. Loni jsem jeho hru fakt hltal skoro pokaždé...rychlé útoky po křídlech, krajní beci a rychlý přechod...to všechno mi teď chybí a fakt se raději podívám na Mourinhův beton, který je stokrát zábavnější.

Reagovat
Jan Horáček

Minulý rok v lize Bayern skóre 98:18, letos zatím 89:22. To zase takový rozdíl není.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o goly samozřejmě nejde.

Reagovat
Jan Horáček

Mně se naopak schopnost udržet míč a ve vhodnou chvíli efektivně udeřit líbí. Každý má prostě jiný vkus a nelze určit, co je lepší. Nechápu ovšem nářky např. Rummeniggeho, že Bayern hraje nudným stylem. Proč tam tedy Guardiolu přivedli ?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, proč je přiváděli...každému se může líbit něco jiného, to nikomu neberu, ale ať mi nikdo necpe, že Guardiola má dokonalý totální fotbal a ostatní je rugby, to mi vadí nejvíc

Reagovat
Mada

Naprosto přesně.

Reagovat
mojmira

jo v lize, kde je první sezonu a moc týmů zatím neví jak na tu jeho házenou hrát, ale oni na to přijdou stejně jako Real a pak bude vymalováno

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Godwinson

Koukam dalsi dil popularni one man show:)

Reagovat
Al Capone

no to si ze mě dělá prdel...to je ale vul ten Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

pokazil barcu a uz aj bayern

Reagovat
Pepe1911

"Důvodem je, že jsme málo drželi balon. "

Bejt ve vedení Bayernu tak letí.Je to šílenec nebo strašnej troll

Reagovat
Losinho

Fakt nechápu, jak tenhle humus může někdo bránit, obrovský rozdíl mezi Bayernem před rokem a nyní. Guardiola ku*ví fotbal.

Reagovat
Chazy

Guardiola kurví fotbal... a co pak maj říkat fanoušci týmů, který trénoval Owen Coyle

Reagovat
hefy

OWEN OWEN OWEN.. Sympaták, škoda, že to je neschopa.

Reagovat
Chazy

Vidíš, jak je to debilní. Dobře vypadá jen UWE UWE.

Reagovat
smazaný uživatel

čo tak UWEN UWEN

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrdzuje sa, že Bayern bola iba mediálne nafúknutá rýchlokvaška. Na Barcelonu nikdy nebude mať a nikdy nebude tak dlho dominovať svetovému futbalu ako Barca. Bayern má iba šťastie na obdobie, že Barca je v útlme a musí trocha prebudovať káder/obranu. Proste ani Barca nie je zložená z nadľudí a raz to muselo prísť. Guardiola je hlupák, ak chce hrať s Bayernom tak ako s Barcelonou. Barcelona tak hrá odjakživa, si ju pamätám ešte za Van Gala a Rivalda aj za Cruyfa tak hrala a má na to vhodné typi hráčov a mládežnícku základňu. Nemci sú dreváci a nevedia tak hrať. Keď si zoberiete Bayern, tak ich hráč keď získa loptu, tak všetci iba čakajú, čo s ňou urobí, nepýtajú si ju, neukazujú sa mu a nie sú po nej tak hladní ako hráči Barcelony. Tam to je/bolo absolútne premakané...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele