Guardiola: Rekord nebude mít váhu, pokud nezískáme titul

14.12.2017, 16:17
Aktuality
Manchester City včera vyhrál 4:0 ve Swansea a pokračoval v přepisování rekordů anglické Premier League. Citizens brali tři body v patnáctém utkání za sebou, což se ještě nikomu nepovedlo, do historie se navíc zapsal i manažer Pep Guardiola...

Manchester City z tabulek definitivně vymazal Arsenal, který čtrnáct výher v řadě v roce 2002 rozdělil do dvou sezon. Dlouhá série začala 26. srpna, jedinou letošní ztrátu manchesterského klubu znamená nerozhodný výsledek ze souboje s Evertonem.

"V historii je několik dobrých týmů - Liverpool, United se Sirem Alexem Fergusonem, Chelsea s Josém Mourinhem. Spousta, spousta dobrých týmů a my jsme prvním, kterému se povedlo vyhrát patnáctkrát v řadě," raduje se Guardiola.

"Samozřejmě to nebude mít žádnou váhu, pokud nezískáme titul, bez titulu to bude jenom nějaký rekord. Ten rekord někdo překoná, ale nebude to mít snadné. Když moji hráči nemají míč, snaží se ho získat jako zvířata. Na této úrovni je velká konkurence a jenom to potvrzuje, že jsme silní po mentální stránce," dodal.

Guardiola v minulosti tvořil rekordy v počtu výher rovněž ve Španělsku (šestnáct zápasů bez ztráty na lavičce Barcelony) a také Německu, jeho devatenáct utkání bez ztráty bodu s Bayernem Mnichov představuje rekord v nejlepších evropských soutěžích.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (496)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele