Grant se vrací do práce, povede reprezentaci Zambie

22.12.2022, 16:15
Aktuality

Avram Grant se ve svých sedmašedesáti letech vrací do práce a znovu se bude pohybovat na mezinárodní scéně. Bývalý manažer Chelsea v minulosti vedl reprezentace Izraele a Ghany a nyní se ujme národního týmu Zambie, s tamním svazem podepsal dvouletý kontrakt...

Izraelský kouč seděl na lavičkách Portsmouthu, Chelsea, West Hamu nebo Partizanu a naposledy se angažoval v celku NorthEast United, kde vykonával funkce trenéra i technického ředitele. Z Indie odešel v září 2018.

"Hledal jsem správnou výzvu, proto jsem se rozhodl pro Zambii. Doufám, že v době odchodu se budu moci ohlédnout zpět a říct si, že jsem odvedl dobrou práci a položil základy pro světlou budoucnost Zambie. Zambie dle mého názoru má potenciál, stanovili jsme si nějaké cíle a chceme jich dosáhnout," prohlásil.

Zambie se v roce 2012 stala mistrem afrického kontinentu, od té doby ovšem uplynula spousta času a nedostavil se žádný úspěch. Na tomto turnaji si už zahrála jenom v letech 2013 a 2015 a změnu k lepšímu nepřinesl ani kouč Aljoša Asanović. Ten se funkce ujal v lednu a vydržel jen osm měsíců, od září ho dočasně zastoupil Moses Sichone, který by se nyní měl přesunout do role Grantova asistenta.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
alias

Doufám, že je dovede na světový šampionát

Reagovat
Filip12

,,a položil základy pro světlou budoucnost Zambie. '' to si nejsem jistý jak toho chce v Africe dosáhnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele