Granada uvažuje o koupi Iloriho

21.02.2014, 20:58
Aktuality
Španělský klub se v současné chvíli pohybuje těsně za desátou příčkou a rád by se posunul ještě výš. Granadu sice trápí zranění některých defenzivně laděných hráčů, ale přesto její obranný val udržuje brankáře Roberta Fernandéze v relativním klidu. Velký podíl na tom má také mladík Tiago Ilori, který na vedení Granady velmi zapůsobil.

Mladík Tiago Ilori je v Granadě pouze na hostování do konce sezony, po uplynutí této doby se měl opět vrátit do anglického Liverpoolu. V těžké konkurenci Reds by se v této sezoně nejspíš jen těžko prosazoval, takže byl na hostování odeslán do Španělska. A tam si podle vedení Granady počíná skvěle. Také proto sportovní ředitel Juan Carlos Cordero uvažuje o dalších možnostech typu prodloužení hostování či dokonce trvalého přestupu mladého obránce.

Portugalec si na své konto od ledního přestupu zatím připsal dvě celá utkání, v nichž ohromil zkušenostmi i přehledem na hřišti. Rodák z Londýna patří mezi několik mladých hráčů, na nichž při rozsáhlejší marodce tým prezidenta Quiqueho Piny sází. Klubové vedení má radost především z dvojice Ilori - Antonio Puertas. K oběma hráčům se Juan Carlos Cordero po úspěšném zápase s Realem Betis vyjádřil a měl pro ně pouze slova chvály.

Talentu Tiaga Iloriho si všiml již během jeho angažmá ve Sportingu Lisabon a nyní se mu jeho služby podařilo zajistit alespoň po dobu šesti měsíců. Rád by ale tento čas prodloužil. V rozhovoru pro deník Marca Cordero sdělil: "Proti Betisu odehrál fantastické utkání. Držel hráče soupeře dost daleko od naší brány, vždy stál na správném místě a jeho přesný centr na Pititho vedl k rozhodujícímu gólu. Během působení v Portugalsku získal schopnosti, které se nám teď hodí a navíc je na svůj věk velice inteligentní. Teď se u nás bude dál rozvíjet po profesní i osobní stránce a na konci sezony uvidíme, co bude dál. Pokud pro něj Liverpool nenajde místo v prvním týmu a bude jej chtít prodat, pak jsme otevřeni jakémukoli typu jednání, " naznačil Cordero.

Ilori však není jediným talentovaným hráčem Granady, který se dočkal uznání a slov chvály. Dalším z delšího seznamu je útočník Antonio Puertas, který září v rezervním týmu a brzy by se měl dočkat nominace do A-týmu. Problémem by pro Granadu mohl být velký zájem Osasuny a několika klubů z nižších soutěží a také fakt, že Puertasovi bude v létě končit současná smlouva. Její prodloužení je zatím pouze teoretickou možností.

"Hráči jsme samozřejmě nabídli prodloužení stávajícího kontraktu, ale zda bude prodloužen, to záleží z velké míry také na samotném Puertasovi a jeho agentovi. Nebudu konkretizovat čísla, ale na naše poměry se jedná o velice zajímavý kontrakt. Další věcí je, že se na hráče vyptávaly další kluby a od některých z nich již má na stole konkrétní nabídku. Teď vše záleží na hráči, kterému se otevírá mnoho prostoru a variant," dodává sportovní ředitel Granady.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, marca.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

30mil a možno sa dohodneme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

zrovna fan chelsea sa bude smiat

Reagovat
smazaný uživatel

co to s tím má za spojitost? 30mega ze tenhle nounejm? snad ne

Reagovat
veikko

Sice to nebylo za tolik, ale Mohamed Salah taky není zrovna legenda fotbalu.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

je trochu rozdíl 15mega a navíc ofenzivní hráči jsou zpravidla dražší než obránci

Reagovat
smazaný uživatel

Inflace

Reagovat
fenixLFC

hlavne ked vy ste chceli 30 mega za niekoho kto ani nebol na lavicke tak to bolo v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

tak trochu rozdíl chtít za hráče 30 mega když je ten klub ochotný to zaplatit + ten hráč už sezónu v Bundeslize odkopal, takže věděli do čeho jdou. Granada si určitě nemůže dovolit zaplatit 30mega, za hráče, který má hodnotu max 5...

Reagovat
fenixLFC

ako argumentoval arbiter- my si urcujume cenu, ked ho nebudeme chciet predat a nikto neda 30 mega, zostane clenom LFC

Reagovat
dantetomas

po tom, co som dnes videl, tak predat skrtela a nechat si tohto

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

posral to, ale zas nepreháňajme. V Anglicku musí byť odtrhnutý od slovenskej reality.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

sorry, nie sme United aby sme fandili niekomu kto nam je nesympaticky

Reagovat
dantetomas

Ale zeby bol odtrhnuty az natolko aby videl niekoho stavat narodny stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Čo si dnes videl ?

Reagovat
FC Porto FC

To byl taky nápad jit tak brzo ze Sportingu do Liverpoolu...

Reagovat
smazaný uživatel

V dnesni dobe uplne normalni

Reagovat
FC Porto FC

no šlo hlavně oto že Sporting neměl peníze jinak by zustal

Reagovat
Aldeano

Reagovat
LGT

Taky Pool ale pěkně natáhli, 7 mega za talent..

Reagovat
smazaný uživatel

Mendes?

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

Ved to je Aspas

Reagovat
fenixLFC

skor priatelskejsia verzia Pepeho

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej kukuč.. člověk by mu dal i lízátko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele