Gourcuff skončil jako trenér Stade Rennes

07.11.2017, 21:56
Aktuality
Stade Rennes musí hledat nového kormidelníka. Po rozhovoru s novým prezidentem Olivierem Létangem skončil na lavičce bretaňského klubu Christian Gourcuff, jehož nástupce zatím není znám...

Zkušený lodivod je spojený především s Lorientem, kde působil deset let na začátku své trenérské dráhy a posléze se do nyní druholigového klubu vrátil mezi lety 2003 až 2014.

Mezitím Gourcuff působil jednu sezónu i na lavičce Stade Rennes, kam se po zmíněném působení u ligové konkurence a dvouletém angažmá u Alžírska, vrátil se před rokem.

Loňskou sezónu přitom bretaňský klub zakončil na deváté příčce a letos se mu start nepovedl vůbec, poslední tři zápasy však vyhrál a aktuálně se nachází na průběžné 10. pozici.

Minulý týden však z pozice prezidenta odstoupil René Ruello, kterého nahradil Olivier Létang, a právě jeho osoba má být za odchodem Gourcuffa. Zatím není jasné, kdo se uvolněného postu chopí, spekuluje se však o příchodu Gabriela Heinzeho nebo Laurenta Blanca.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (40)

Přidat komentář
fabec1222

Koubkův konec?

Reagovat
tnt03

Snad ne :)

Reagovat
off-olda

To se ptáš ty nás?

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho vykony tomu urcite nasvedcuji

Reagovat
dave30

Konec po třech výhrách za sebou? Asi něco osobního...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu to

Reagovat
cetto

Hra je tragicka, potence v podstatě nulová, přestupovat politika jedna z nejhorších v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že se třeba s Koubkem přepočítali?

Reagovat
cink

Chudák týpek. Ať si radši změní Nick lol

Reagovat
cetto

Měnit nebudu, mám ho tady víc jak 10 let. Co dělat no když jsou většina kreténi...

Reagovat
cink

Ne v poho já to chápu už sis ho dělal ten Nick v době kdy jsi chodil na matematický gympl že :))

Reagovat
FC Porto FC

přestupy Rennes jsou fakt šílený

Reagovat
cetto

Prodají Diakhabyho s Dembélém, aby pak za stejnou částku koupili Sarra a Maouassu Pak odhodí skvělého Mendese a prakticky všechna křídla, kde tím pádem musí hrát tragický Lea Siliki. A to ani nemluvím o tom, jak nechali bezplatně odejít Costila a že desetigolového útočníka měli naposledy v 09/10, kdy se rozstřílel Asamoah Gyan NEbýt naprosto marného počínání na poli přestupů, mohl ten tým být dnes na úrovni Lyonu. Mají k tomu skvělé předpoklady. Místo toho je to ale rok od roku horší a horší a v podstatě už jen čekám, kdy trochu rupnou a spadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Přesně jak říkáš ty prodeje jsou hrozný a posily ještě horší. Toho Costila jsem taky nepochopil... A na hrotu Rennes trpí už 8 let to je fakt hrůza

Reagovat
cetto

Když vezmu, kdo všechno za tu dobu dělal v Rennais prvního útočníka: Mubele, Sio, Toivonen, Oliveira, Hadji, Montaňo - to je prostě sbírka podprůměrnosti

Reagovat
FC Porto FC

zejména Sio, Hadji a Montano to je třída Oliveirovi jsem trošku věřil

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Sice je vtipný, že odchází zrovna ve chvíli, kdy mají tři výhry proti těžkým soupeřům v řadě, ale už tam dávno neměl být, vzhledem k tomu startu sezóny.

Reagovat
dave30

Že by další z řady těch, co to měli v hlavě srovnané (než přišly peníze)?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si. Prostě řekl pravdu, která se v Římě nelíbila. To je jako kdyby si Kotalík pozval na kobereček Sáčka za to, že řekl, že chce v budoucnu odejít do zahraničí.

Reagovat
dave30

Malinko mi to srovnání pokulhává, ale když myslíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá jako Pellegrini

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz to neslo, tak ho podrzeli..ted sbiraji body, 3 vyhry v rade a dostane tvrdy KO. To se musel uvolnit nejaky "kamarad"

Reagovat
cetto

Přečtěte si prvně ten článek - přišel teď nový prezident

Reagovat
smazaný uživatel

no a ten má svého "kámoše" asi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve vsech sazkovkach je nutny dokonceni na pobo?

Reagovat
FC Porto FC

Rennes doplací na svoje podivné přestupy ale aspon přivedli Khazriho

Reagovat
Langi

a seš přesvědčenej, že přestupy Rennes jdou za Gourcuffem? Ono ve Francii to takhle jednoduché není...trenér se na nich sice podílí, ale většinou nemá roli manažera, jako třeba v Anglii

Reagovat
cetto

Nene jdou za vedením. Minimálně odchody určitě, příchody jsou, předpokládám, otázkou diskuse. Nicméně i hra je špatná, nedaří se najít střelce, atmosfera prý taky není nejlepší, co jsem četl někde na francouzských forech. Ale středobod všech problémů je skutečně ta tragická přestupová politika

Reagovat
FC Porto FC

No říkám že Rennes i Gourcuff doplácí na tragickou prestupovou politiku za to trenér nemůže

Reagovat
cetto

No jo, ale to je jen hostovačka..

Reagovat
FC Porto FC

Právě. Jedinej světě bod a ona to je hostovačka

Reagovat
Langi

Jinak on měl prý velké spory s Létangem...jako náhrada by prý mohl přijít Galtier

Reagovat
Kostomlat

O víkendu jsem byl na zápase Rennes - Bordeaux. O odchodu Gourcuffa se spekulovalo od nástupu Letanga. Patrně nějaké osobní problémy, protože Rennes se zvedlo a určitě má potenciál hrát okolo 6. místa. Ten mančaft je velmi kvalitní dozadu, chybí tomu větší kvalita směrem dopředu, kde mají pouze Kazriho. Jinak Koubka tam lidí mají rádi, vychytal pár nul a z reakcí diváků na něj jsem vyrozuměl, že se zařadil mezi jejich oblíbence. Pro Koubka je to docela zajímavej skok. Koncem srpna jsem byl na brojovce, když porazila 2-0 spartu a Koubek dostal 2 fíky. Prostě dno :-) . A o čtvrt roku později je za kinga v Ligue1 před 25.000 fanoušků, kteří v dešti skandují na parkovišti jeho jméno. To je život no :-).

Reagovat
cetto

Jestli něco umíme, tak vychovávat golmany. Myslím si, že je to signál pro naše hráče a i pro zahraniční kluby, že se nemusí bát po našich golmanech sáhnout.

Reagovat
gunner123
Reagovat
REPLIKATOR

Tak to je komplikace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele