Gomes: Penalty a loterie? Ale kdepak

13.03.2008, 16:13
Aktuality
Heurelho Gomes se včera večer stal hrdinou celého PSV Eindhoven. Nizozemský klub v odvetě osmifinále Poháru UEFA podlehl doma Tottenhamu 0:1 a protože v prodloužení branka nepadla, přišly na řadu pokutové kopy. Brazilský brankář zneškodnil dva pokusy hráčů Spurs a penaltový rozstřel podle něho není loterií, jak o něm všichni mluví...

"Nesouhlasím s názorem, že penalty jsou loterie. Snažím se čekat až do poslední chvíle na rozhodnutí hráče a až poté reaguji," svěřil se Gomes pro internetové stránky nizozemského klubu.

PSV Eindhoven si z Anglie přivezl výhru 1:0 a svůj náskok držel do 81. minuty. V ní se po centru Chimbondy trefil Berbatov a nasměroval zápas do prodloužení.

Prodloužení branku nepřineslo a v penaltovém rozstřelu byl hodně blízko k výhře Tottenham. V páté sérii mohl rozhodnout Jenas, ovšem Gomes předvedl parádní zákrok, který následně zvýraznila neproměněná penalta Chimbondy. "Jenas napřáhl a já si vybral pravý roh," popisuje Gomes zřejmě rozhodující moment celého duelu.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

o tom,jestli jsou penalty loterie by se mohl nejlépe vyjádřit Ricardo

Reagovat
smazaný uživatel

ricardo určitě taky, ale možná Helmut Ducadam.... (finále PMEZ 1986 Steaua - Barcelona)

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by mně jakým způsobem Gomes zlikvidoval Chimbondovi tu penaltu ......vytlačil ji z brány očima?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Gomes: a ja mam kratke ruky

Reagovat
smazaný uživatel

po bitvě je každý generál

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, že Gomes dělá ten svůj rituál před penaltama pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi takhle - ono to někdy de odhadnout z náznaků a pohybů nohou, nicméně na 100% to nikdy odhadnout nelze. A pokud čeká tak musí spoléhat na slabý kop, což většina brankářů nedělá, protože stejně nelze včas zareagovat. Ovšem o pouhém tipování stran to není, to s ním souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

penalty jsou loterie...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak...rozhoduje nervozita

Reagovat
smazaný uživatel

placírkou k tyči a golman nemá šanci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele