Godín se vrací do Jižní Ameriky, upsal se Atlétiku Mineiro

12.01.2022, 22:05
Aktuality
Zkušenému obránci Diegovi Godínovi, který dle svých slov nebyl na Sardínii dlouhodobě spokojený a už od prosince byl přesvědčen o svém lednovém odchodu, se skutečně podařilo zformalizovat ukončení spolupráce s Cagliari. S ním se loučí po 40 zápasech a brzy nato byl představen Atlétikem Mineirem, kde se potká mimo jiné s internacionálem Hulkem.

Diegovi Godínovi, ikoně Atlétika Madrid, která se do Itálie uchýlila roku 2019, uvolní v klubu z Belo Horizonte své místo Júnior Alonso, jenž je na cestě do ruského Krasnodaru.

Pětatřicetiletý veterán se přitom pro tento přesun musel rozloučit se zhruba polovinou svého platu - zatímco v Cagliari údajně vydělával nejvíce v týmu (zhruba 3 miliony eur ročně), tady by měl být až pátý za známými jmény jako Hulk, Guillermo Arana či Eduardo Vargas. Godín prozatím podepsal smlouvu na rok s opcí na další.

Trojnásobný uruguayský účastník mistrovství světa byl v Cagliari původně vázán až do léta 2023, s klubem se však dohodl na předčasném rozvázání kontraktu. Loni na podzim si zanedlouho 36letý zadák v Serii A a Coppě Italia odbyl už pouze dvanáct startů.

Godín se na svůj mateřský kontinent vrací po dlouhých 15 letech, kdy opouštěl Nacional de Montevideo a přestupoval do španělského Villarrealu. Za Atlético Madrid dosud žádný cizinec nenastoupil k více utkáním než právě řízný stoper a dvojnásobný finalista Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Daníček / globoesporte.com, football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
monkej

Jeden z najlepších stopérov poslednej dekády, spolu s Ramosom, Silvom a Chiellinim.

Reagovat
smazaný uživatel

Pique

Reagovat
Lorcan

a to je v Mineiru ještě Diego Costa !

Reagovat
Seydou Doumbia

A Hulk

Reagovat
Kadlitko

O něm v článku píšou

Reagovat
Seydou Doumbia

Články někdo čte ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele