Gladbach změnil hostování Hazarda z Chelsea v trvalý přestup

23.02.2015, 15:34
Aktuality
Eden Hazard před jedenácti dny podepsal novou smlouvu s Chelsea a londýnskému klubu se uvázal do června 2020, pro jiný krok se pak rozhodl jeho bratr Thorgan. 21letý záložník letos hostuje v Borussii Mönchengladbach a její barvy bude hájit i nadále, hostování totiž bylo změněno v trvalý přestup...

Thorgan Hazard už v první polovině února naznačil plány strávit v německém klubu delší období, než pouze jednu sezonu. A vedení mu nakonec jeho přání splnilo, když se s Chelsea dohodlo na přestupu. Sumu ani jeden z týmů nezveřejnil, hráč se každopádně Borussii upsal do června 2020. Chelsea si pak zajistila opci na zpětný přestup.

"Thorgan v posledních měsících ukázal, jak talentovaným hráčem je. Jsme nadšení, že se nám povedlo ho koupit a on se rozhodl strávit v Borussii několik dalších let," pochvaluje si sportovní ředitel Max Eberl.

Chelsea Hazarda získala v létě 2012 za jeden milion eur z francouzského RC Lens a následně ho na dva roky zapůjčila do belgického celku Zulte Waregem. Ani čtrnáct branek z loňské sezony nakonec Hazardovi pro letošek nezajistilo místo v prvním týmu Blues a putoval tak na další hostování. V Gladbachu si rychle získal důvěru trenéra Luciena Favreho a zatím nastoupil k devatenácti bundesligovým zápasům, v nichž dal jeden gól.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (722)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele